Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

ronaldo99
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la ronaldo99 » 26 jan 2016, 11:02

Nevjerovatno kako Novak igra lose ovaj mec, ali sa druge strane Kei igra jos gore stvarno sam ocekivao bolji tenis, ali hajd mozda se okrene pa pocnemo uzivati u tenisu

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 26 jan 2016, 11:03

Hahahha daj ba kakav je ovo tenis? Sta je ovo koji klinac hahah

Sent from my HUAWEI RIO-L01 using Tapatalk
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 26 jan 2016, 11:05

Uzasan tenis nije dostojan 1/4 GS ali zanimljivo da su obadvojca losa ali Kei je malo vise los :)

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 26 jan 2016, 11:10

Konkurencija Djokovicu i dozvoljava da kupi Slamove, zadnja 3 slama najveca prepreka Roger, ostalih ni na mapi

Svaka čast Novaku za igru ali uslijed grozne konkurencije moze uzimati redovno titule i osvajati Slamove

Nikoga nema ni da Rogeru zaprijeti a kamoli Novaku, slaba generacija trenutno ali ima par tenisera koji mogu zaprijetiti ali su talašika jos uvijek

tarikz
Kontakt:

Post Postao/la tarikz » 26 jan 2016, 11:12

Nole hoce da izgubi set ali mu Nishikori ne da :lol: :lol:
Someone's mouth said paint them all red.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jan 2016, 11:15

Sad Novak ima slabu konkurenciju? Zanimljivo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 jan 2016, 11:19

bodi123 je napisao/la:Realnost je da ce Djokovic dominirati ovu i narednu sezonu bez konkurencije, te od 8 Slamova uzeti sigurno 5-6. Za prestizanje Federera na GOAT listi ce mu trebati da ga tijelo sluzi na ovom nivou jos 4 sezone barem. Eh sada niko na svijetu ne zna sta ce biti za 2 sezone i koliko ce Djokovicev pad koji je neminovan biti strm. Ukoliko uspije da u 2018. i dalje sezonu dvije odrzi kontinuitet osvajanja bar 1 GSa po sezoni, mogao bi preteci Rogera svakako.

Zaboravio si samo da kažeš: na mojoj GOAT listi.

Ostalo je manje-više u redu.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 26 jan 2016, 11:28

Ko ono rece da ce Kei uzet bar set Noletu ? Pa lik se treba nabijat nogom u guzicu sto je uspio vise od 5 gemova uzet, Nole je za 6 klasa bolji i ovaj AO ce opet rutinski osvojit.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jan 2016, 11:35

bodi123 je napisao/la:Realnost je da ce Djokovic dominirati ovu i narednu sezonu bez konkurencije, te od 8 Slamova uzeti sigurno 5-6. Za prestizanje Federera na GOAT listi ce mu trebati da ga tijelo sluzi na ovom nivou jos 4 sezone barem.
A koji su to parametri za prestizanje Federera na GOAT listi? Po meni su to broj slamova i broj sedmica na broju 1. Za to će mu biti potrebno manje od 4 godine. Federer mu bježi 119 sedmica, a godina ima 52 sedmice... ako ovu godinu završi kao broj jedan, razlika će se smanjiti na 70 sedmica iliti godinu i 3 mjeseca... e sad ti meni reci ko će Novaka skinuti sa broja jedan, koji to teniser može igrati dobro u kontinuitetu da bi smanjio ovu brutalnu prednost u bodovima koju ima Đoković.... izgubiće Novak neke bodove, ali potreban je kontinuitet da ga neko skine sa broja 1.

To je po meni prvi veliki rekord koji će biti u vlasništvu Đokovića
Voli te tvoje Sarajevo.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 26 jan 2016, 11:41

MaGiCa je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:Realnost je da ce Djokovic dominirati ovu i narednu sezonu bez konkurencije, te od 8 Slamova uzeti sigurno 5-6. Za prestizanje Federera na GOAT listi ce mu trebati da ga tijelo sluzi na ovom nivou jos 4 sezone barem. Eh sada niko na svijetu ne zna sta ce biti za 2 sezone i koliko ce Djokovicev pad koji je neminovan biti strm. Ukoliko uspije da u 2018. i dalje sezonu dvije odrzi kontinuitet osvajanja bar 1 GSa po sezoni, mogao bi preteci Rogera svakako.

Zaboravio si samo da kažeš: na mojoj GOAT listi.

Ostalo je manje-više u redu.
A po tebi GOAT je ? (1 izaberi ako mozes, uzu konkurenciju je lahko izvdojiti)

Ja ne smatram da to neko moze biti od Pancha G. i Rosewalla koji imaju po 15 Pro-Slamova.

Jedino u uzu konkurenciju bih ubacio Lavera koji ima 11+9 i usput 2 CYGSa,Emersona i Nadala.

Borg nije dugo trajao a Samprasu znamo vec sta fali.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 26 jan 2016, 11:42, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 26 jan 2016, 11:42

Virtu4l je napisao/la:Sad Novak ima slabu konkurenciju? Zanimljivo.
A ko mu je konkurencija?

Endi? :rol: Roger u ovim godinama ? :rol: Ferrer ?; :rol:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 jan 2016, 11:42

Lako je zaključit da je konkurencija slaba jer kad vidiš da 6. igrač svijeta protiv 34. godišnjaka izgleda kao neki amater. Nije uspio ni najmanje zaprijetit Rogeru, sve rečeno.

Loš meč, vrlo loš meč. Kei se predao u svlačionici. Gora sam ja budala što sam išta i očekivao. Čovjek nije mogao izdržat više od 5 izmjena, i ako i toliko izdrži je uspjeh.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jan 2016, 11:45

AA23 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Sad Novak ima slabu konkurenciju? Zanimljivo.
A ko mu je konkurencija?

Endi? :rol: Roger u ovim godinama ? :rol: Ferrer ?; :rol:
Nisam to pitao bez razloga, jer isto pitanje se može postaviti i za Federerovu prime konkurenciju i postaviti milion smajlija pored imena Roddicka, Hewitta, Safina, Philippoussisa, Baghdatisa, itd...

Svi ste vi zdušno branili Rogerovu konkurenciju, a sad omalovažavate Novakovu? Jbg, dvostruki aršini, nećemo se tako igrati.
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 26 jan 2016, 11:47

samo da se Nole čuva "psihički nestablinih fanova" rivala
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jan 2016, 11:50

DANTES je napisao/la:samo da se Nole čuva "psihički nestablinih fanova" rivala
Eto njegovi su stabilni :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 26 jan 2016, 11:54

Virtu4l je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:Realnost je da ce Djokovic dominirati ovu i narednu sezonu bez konkurencije, te od 8 Slamova uzeti sigurno 5-6. Za prestizanje Federera na GOAT listi ce mu trebati da ga tijelo sluzi na ovom nivou jos 4 sezone barem.
A koji su to parametri za prestizanje Federera na GOAT listi? Po meni su to broj slamova i broj sedmica na broju 1. Za to će mu biti potrebno manje od 4 godine. Federer mu bježi 119 sedmica, a godina ima 52 sedmice... ako ovu godinu završi kao broj jedan, razlika će se smanjiti na 70 sedmica iliti godinu i 3 mjeseca... e sad ti meni reci ko će Novaka skinuti sa broja jedan, koji to teniser može igrati dobro u kontinuitetu da bi smanjio ovu brutalnu prednost u bodovima koju ima Đoković.... izgubiće Novak neke bodove, ali potreban je kontinuitet da ga neko skine sa broja 1.

To je po meni prvi veliki rekord koji će biti u vlasništvu Đokovića
Broj Slamova je najveci kriterij(dakle mora doci do brojke 17-18 da bi usao u raspravu uz naravno osvojen do tada RG, bez kojeg nece moci uopste uci u raspravu kao ni Sampras.)

Broj 2 su sedmice koje ce sigurno imati, ali pored ta 2 postoji jos mnogo parametara. Mora imati svoju eru koja bi doduse trebala doci ukoliko nastavi sa ovakvim rezultatima jos 3 godine, onda bi mogli reci da u 2010-2017-8 imamo dominaciju vecinom jednog covjeka. Broj ATP titula mora biti veci. zlato sa Olimpijade bi takodje dobro doslo. Recimo, 18Slamova(sa min 1 RG), najvise sedmica na touru, jos 20ak ATP titula, i po mogucnosti zlato iz Ria bi ga stavilo u sasvim ravnopravnu konkurenciju, uz sve to da takodje dotraje jos 4 godine minimalno.

I da, sto se tice konkurencije o kojoj bespotrebno raspravljate, slozicemo se svi da je moj pulen imao ubjedljivo najjacu u svom prime periodu, za razlike od Rogera i Novaka. :kafa:
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 26 jan 2016, 11:57, ukupno mijenjano 2 puta.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

vozdrica

Post Postao/la vozdrica » 26 jan 2016, 11:54

Doso na red i fosil iz Basela. :kafa:
NOVAK ĐOKOVIĆ
NK Celik Zenica

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jan 2016, 11:57

bodi123 je napisao/la:Broj Slamova je najveci kriterij(dakle mora doci do brojke 17-18 da bi usao u raspravu uz naravno osvojen do tada RG, bez kojeg nece moci uopste uci u raspravu kao ni Sampras.)

Broj 2 su sedmice koje ce sigurno imati, ali pored ta 2 postoji jos mnogo parametara. Mora imati svoju eru koja bi doduse trebala doci ukoliko nastavi sa ovakvim rezultatima jos 3 godine, onda bi mogli reci da u 2010-2017-8 imamo dominaciju vecinom jednog covjeka. Broj ATP titula mora biti veci. zlato sa Olimpijade bi takodje dobro doslo. Recimo, 18Slamova(sa min 1 RG), najvise sedmica na touru, jos 20ak ATP titula, i po mogucnosti zlato iz Ria bi ga stavilo u sasvim ravnopravnu konkurenciju, uz sve to da takodje dotraje jos 4 godine minimalno.
I recimo da nije bio ničija kučka kao što je Roger bio Nadalova, eto još jednog bitnog parametra.
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 jan 2016, 12:01

bodi123 je napisao/la:A po tebi GOAT je ? (1 izaberi ako mozes, uzu konkurenciju je lahko izvdojiti)

Ja ne smatram da to neko moze biti od Pancha G. i Rosewalla koji imaju po 15 Pro-Slamova.

Jedino u uzu konkurenciju bih ubacio Lavera koji ima 11+9 i usput 2 CYGSa,Emersona i Nadala.

Borg nije dugo trajao a Samprasu znamo vec sta fali.

Svako ima nekog svog pick-a za GOATa, jer je to nešto što nije fiksirano. Za mene lično, dilema je izmedju Lavera i Federera, gledano čisto rezultatski. Ko ima veću auru, ko je lepši, a ko je doprineo više sportu, zaradio više ili sta već...to me ne zanima.

@Virtu4l je delimično u pravu. Broj Slamova i broj sedmica na #1 su možda i dva najvažnija kriterijuma. Ali samo: možda...

Ima tu i broj godina na #1, broj Masters titula (za ovu eru), broj završnih mastersa, H2H sa glavnim konkurentima...

Ko skupi najjaci CV - taj je verovatno GOAT. Opet, to je stvar percepcije.

Za sada su to, IMHO, Laver i Federer, s tim da ja dajem blagu prednost Laveru - jer nije imao niti jednog kriptonita medju svojom konkurencijom.

bodi123 je napisao/la:Broj Slamova je najveci kriterij(dakle mora doci do brojke 17-18 da bi usao u raspravu uz naravno osvojen do tada RG, bez kojeg nece moci uopste uci u raspravu kao ni Sampras.)
Ma ako ne uzme 20 GSa, nema nikakvu šansu da udje u 1 raspravu. :facepalm:

How yes no...
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 26 jan 2016, 12:05, ukupno mijenjano 2 puta.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 26 jan 2016, 12:04

realno Džumhur bi mogao odigrati isto ovo što i Kei večeras :D

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.