PitarBordo je napisao/la:Kakvo botovsko razmišljanje.. Čuj Novi Pazar, neću ni da pitam zašto jer izlazi daleko izvan okvira ovog foruma.muhamedhulk je napisao/la:Da se ja pitam, niko osim FKS i zena FKS tu ne bi trenirao..niti bi iznajmljivao. Ali bi dao da repka odradi koji trening, ili neka ekipa/selekcija druga, cisto ako se zadesi da su tu u Sa (kao npr. Novi Pazar).
Što se tiče iznajmljivanja terena, kada navijači jednog kluba pozivaju na klanje i fizički nasrću na navijače mog kluba, a uprava istog tog kluba ne poduzima ništa, još se smiju u (nazovimo je tako) loži stadiona u predgrađu Sarajeva, nema tih novaca koji bi mogli platiti da kroče na teren. I manite se toga "ovo je kapitalizam", hiljade kontraprimjera imamo u mnogo društveno (a bome i ekonomski) razvijenijim sredinama.
A tek nakon toga da dodamo javne istupe tog kluba u omalovažavanju FK Sarajevo (ne tako davno, prije pola godine), pa onda i ovaj najsvježiji primjer te retorike - otpuštanje momka koji je došao na trening sa kapom FK Sarajevo i to bez opomene, odmah ga nogirali, da bi za heftu dvije došli da treniraju na travnjaku koji je brendiran sa FK Sarajevo.
To je moje mišljenje, nema tu "ko tebe kamenom ti njega kruhom", braniti sebe, svoje i svoj ponos je na cijeloj planeti ovoj najbitnije, pogotovo u sportskom segmentu, da je "ko tebe kamenom ti njega kruhom" bilo ovaj grad bi bio sravnjen do 3. maja 1992. Također nema tu kapitalizam jer ono što Slavija može platiti nama (tj. trenutne mogućnosti iste) nikako ne smije biti dovoljno za ono što mi nudimo, ako već furamo tu neku priču s kampom. A ako se kamp gradi da bi se tu i tamo nešto malo ubralo para na klubovima koji uopšte ne poštuju ni u sportskom niti bilo kojem drugom pogledu postojanje i sve ono što nosi sa sobom Fudbalski Klub Sarajevo onda smo stvarno otirač i treba se naučiti miriti s time.
Hajde da je barem dali neko javno izvinjenje ili iskupljenje ili bilo čime da su pokazali javnosti da ne zastupaju mišljenje svojih najvatrenijih navijača i svog suspendovanog predsjednika...
Odlican post PitarBordo , svaka cast