Pa to je upravo ono što sam gore pokušao da kažem, Novak je u + sa svim rivalima, sa Rogerom ima 22-22, ali vjerovatno će i to ići u +. Veoma bitan parametar-MaGiCa je napisao/la:Ima tu i broj godina na #1, broj Masters titula (za ovu eru), broj završnih mastersa, H2H sa glavnim konkurentima...
Ko skupi najjaci CV - taj je verovatno GOAT. Opet, to je stvar percepcije.
Za sada su to, IMHO, Laver i Federer, s tim da ja dajem blagu prednost Laveru - jer nije imao niti jednog kriptonita medju svojom konkurencijom.
Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
U ovakvoj konkurenciji sramota bi bilo da ne dodje do bar 17 Slamova do kraja karijere. 14 ili 15 bih smatrao epskim chokom.MaGiCa je napisao/la:Ma ako ne uzme 20 GSa, nema nikakvu šansu da udje u 1 raspravu.bodi123 je napisao/la:Broj Slamova je najveci kriterij(dakle mora doci do brojke 17-18 da bi usao u raspravu uz naravno osvojen do tada RG, bez kojeg nece moci uopste uci u raspravu kao ni Sampras.)![]()
How yes no...
7 Slamova moze u naredne 3 godine bez ikakvih poteskoca osvojiti, a u te 3 godine bi trebao biti priblizno dobar kao i sada.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
I bolje, osim jedino onih winnera preko 150 kmh.shminka je napisao/la:realno Džumhur bi mogao odigrati isto ovo što i Kei večeras
Teško je reći koje najbolji svih vremena, baš kao što kaže @MaGiCa svako ima svog pika. Mi znamo za ove sad ali malo ko od nas je gledao neke igrače iz 40-ih, 50-ih...
Safi, Hewitt, Nalbandian, Haase bi pola ovih igrača u TOP 10 razbili. Berdych se kofrči protiv Mirze a kad dođe do Federera (što ja nemam ništa protiv) ili Novaka se raspadne. Po meni jedino Big4 uz Ferrera i Wawrinku zaslužuje da tu bude u TOP 10 a ovo ostalo između 8. i 15. pozicije.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Ja ga i sad smatram chokom i underachieverom, odnosno da je trebao imati više slamova nego ih ima.bodi123 je napisao/la:U ovakvoj konkurenciji sramota bi bilo da ne dodje do bar 17 Slamova do kraja karijere. 14 ili 15 bih smatrao epskim chokom.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Manje bitno od ovoga:Virtu4l je napisao/la:Pa to je upravo ono što sam gore pokušao da kažem, Novak je u + sa svim rivalima, sa Rogerom ima 22-22, ali vjerovatno će i to ići u +. Veoma bitan parametar-
Djoković - 10xGS, 5xYEC, 26xM1000, olimpijska bronza, oko 200 sedmica na #1, 4xATP PoY, 5xITF champion
Federer - 17xGS, 6xYEC, 24xM1000, olimpijsko srebro, 302 sedmice na #1, 5xATP PoY, 5x ITF champion
----------------------------
Dakle:
- Djoković je kratak za 7xGS, 1xYEC, 100+ sedmica na #1 i 1xATP PoY, te ima slabiju medalju na OI
- Federer je kratak za 2xM1000
Sa 2 sezone poput 2015, Djoković ce porušiti skoro sve rekorde koje RF ima ili će im se toliko približiti da će biti teško odlučiti ko od njih dvojice ima jači CV. To nisu 4 godine, kako @bodi tvrdi, vec 2 ultra dominantne godine. Čak i da ne dodje do cifre od 17 GSa, opet bi bio dominantniji od Federera na osnovu dužine vladanja i eliminacije svih rivala.
Fali tu i 1 RG da završi posao.
Sve to nam govori da će već ove godine imati priliku da popravi i anulira neke od parametara koje si naveo. OI, 1xYEC ima u džepu, ATP PoY vjerovatno isto tako ima u džepu, ali najbitnije je da skine to breme RG.MaGiCa je napisao/la:Manje bitno od ovoga:
Djoković - 10xGS, 5xYEC, 26xM1000, olimpijska bronza, oko 200 sedmica na #1, 4xATP PoY, 5xITF champion
Federer - 17xGS, 6xYEC, 24xM1000, olimpijsko srebro, 302 sedmice na #1, 5xATP PoY, 5x ITF champion
----------------------------
Dakle:
- Djoković je kratak za 7xGS, 1xYEC, 100+ sedmica na #1 i 1xATP PoY, te ima slabiju medalju na OI
- Federer je kratak za 2xM1000
Sa 2 sezone poput 2015, Djoković ce porušiti skoro sve rekorde koje RF ima ili će im se toliko približiti da će biti teško odlučiti ko od njih dvojice ima jači CV. To nisu 4 godine, kako @bodi tvrdi, vec 2 ultra dominantne godine. Čak i da ne dodje do cifre od 17 GSa, opet bi bio dominantniji od Federera na osnovu dužine vladanja i eliminacije svih rivala.
Fali tu i 1 RG da završi posao.
Iz dana u dan se ova razlika topi i biće vrlo zanimljivo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
pa njih uvijek drži na oku.Virtu4l je napisao/la:Eto njegovi su stabilniDANTES je napisao/la:samo da se Nole čuva "psihički nestablinih fanova" rivala
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
DANTES je napisao/la:pa njih uvijek drži na oku.Virtu4l je napisao/la:Eto njegovi su stabilniDANTES je napisao/la:samo da se Nole čuva "psihički nestablinih fanova" rivala
Pametno, kad vidim da su perjanice dantes, magica, tribalian, i ja bih bio oprezan
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Izdajnik srpskog narodaDANTES je napisao/la:@virtu Trib ti ne prati tenis. nije njegov fazon
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
cigani su čudni. šta da ti kažem, vole fudbal, pričaju o bariju, maštaju da su nešto u basketu, sanjaju DV.Virtu4l je napisao/la:Izdajnik srpskog narodaDANTES je napisao/la:@virtu Trib ti ne prati tenis. nije njegov fazon
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Virtual, al haj reci mi ko bi se suprotstavio Novaku danas bolje, Nalbandian, Bagdatis, Gonzalez ili ovo malo jada od Keieve predstave?
Poredim evo prijasnje tenisere, Hewitt npr, Roddick, jel mislis da bi Raonic, Kei, Monfils dolazili pored njih do četvrtfinala?
Budi realan i reci kakva je danas konkurencija, najgluplji moguci razlog za dominaciju Federera nalazis po imenima protivnika, jedino da ih nisi pratio pa tvrdis tako, smijesan je onaj ko kaze da je Rogerova konkurencija bila slaba, nisi pratio tenis onda definitivno
A gle Novakovu, sta ima 1,2 igrača koji se eto ko dizu malo prave iznenadjenja, Nik Kirgios i eto ko jos?
Znas kad ce Thiem, Dimitrov, Raonic i ostali dobiti Rogera ili Novaka u GSu, maltene nikada, dok ovi " slabi " iz Rogerove, bi izbacili Novaka davno jos protiv Simona i te lose partije, stvar je u klasi, danas to teniseri nemaju, a oni su imali
Poredim evo prijasnje tenisere, Hewitt npr, Roddick, jel mislis da bi Raonic, Kei, Monfils dolazili pored njih do četvrtfinala?
Budi realan i reci kakva je danas konkurencija, najgluplji moguci razlog za dominaciju Federera nalazis po imenima protivnika, jedino da ih nisi pratio pa tvrdis tako, smijesan je onaj ko kaze da je Rogerova konkurencija bila slaba, nisi pratio tenis onda definitivno
A gle Novakovu, sta ima 1,2 igrača koji se eto ko dizu malo prave iznenadjenja, Nik Kirgios i eto ko jos?
Znas kad ce Thiem, Dimitrov, Raonic i ostali dobiti Rogera ili Novaka u GSu, maltene nikada, dok ovi " slabi " iz Rogerove, bi izbacili Novaka davno jos protiv Simona i te lose partije, stvar je u klasi, danas to teniseri nemaju, a oni su imali
prvo glupa je ta prica o konkurenciji,kao sto se podcjenjuje i Rogerova i Novakova konkurencija,zar je tesko ljudima prihvatiti da bi ova dva igraca dominirala u bilo kakvoj konkurenciji i u bilo kojoj eri,Samprasovoj ,Nadalovoj ,Lendlovom ma bilo cijoj jednostavno ova dva tenisera su pretalentovana i mislim da nije ni do konkurencije koliko je do njih dvojice samih,kada 6 igrac svijeta ne moze otkinuti set covjeku sa 34 godine a taj isti Berdih ostalu konkurenciju melje ,zasto ne prihvatiti da je to zbog Federera a ne lose konkurencije...i sad mi nije jasno kako covjek normalnog razuma moze ocekivati da Novak na bilo koji nacin prestigne Federera,prvo tenis koji igra Novak je prije svega (ne kazem da nema druga oruzija naravno ) je zasnovan na fizickoj snazi,ne postoji igrac na svijetu niti ce postojati ikad u tenisu koji moze puno godina igrati na tom nivou,milijardu je primjera bilo do sada i Novak nece biti izuzetak(zivot dajem za to )...bez obzira sto navijam za Federera ubjedjen sam isto tako da niti jedan igrac ikada moze igrati u tim godinama na ovom nivou,a on ce igrati jos sigurno 3,4,5 sezona zavisi od zdravlja...i da taj isti Roger je u stanju pobjediti najboljeg igraca svijeta trenutno Novaka(pokazao prosle godine) na GS to tesko ide samo zbog godina i fizicke snage i nicega vise...jedan je najveci svih vremena i to se nikad nece promjeniti,ko misli drugacije vara se i pojma nema o tenisu...Boze zdravlja da svi to docekamo a mozda vec prekosutra pocnemo pricati o nekom Novakovom padu...jer ja cu se uvijek nadati da ce Roger dobaciti do 20 GS titula i ubjedjen sam da nece prestati sa tenisom dok to ne ostvari !!!
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
valja mu igrati do smrti ondadelinjo je napisao/la:jer ja cu se uvijek nadati da ce Roger dobaciti do 20 GS titula i ubjedjen sam da nece prestati sa tenisom dok to ne ostvari !!!
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Iako me nervira ta prica o konkurenciji ubjedjen sam da bi jedan Safin sve ove danasnje pokusaje od tenisera dobio bez izgubljenog setaAA23 je napisao/la:Virtual, al haj reci mi ko bi se suprotstavio Novaku danas bolje, Nalbandian, Bagdatis, Gonzalez ili ovo malo jada od Keieve predstave?
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
daj da mi stari prvo do 18 dobacimo, lako ćemo onda i do 20 
Murray, Kei, Tomas, Ferrer, pa i Rafa...cirkus zadnjih godinu i po
Murray, Kei, Tomas, Ferrer, pa i Rafa...cirkus zadnjih godinu i po
dobacit cemo brate nemoj da sumnjas,Roger ne igra bez razloga jos tenis vjeruj mi ...a kad osvoji 18 osvojit ce jos par njih to garantujem... vidjet cemo sveshminka je napisao/la:daj da mi stari prvo do 18 dobacimo, lako ćemo onda i do 20
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- StevenSeagal
- Kontakt:
miki_92 je napisao/la:valja mu igrati do smrti ondadelinjo je napisao/la:jer ja cu se uvijek nadati da ce Roger dobaciti do 20 GS titula i ubjedjen sam da nece prestati sa tenisom dok to ne ostvari !!!
sto do smrti pa covjek je gotovo svaki GS u finalu.. samo je pitanje kad ce podic trofej..
on ti je jedan od onih drug sto Rogera salju u penziju vec 7 godina,a on ih prca u zdrav mozakStevenSeagal je napisao/la:miki_92 je napisao/la:valja mu igrati do smrti ondadelinjo je napisao/la:jer ja cu se uvijek nadati da ce Roger dobaciti do 20 GS titula i ubjedjen sam da nece prestati sa tenisom dok to ne ostvari !!!
sto do smrti pa covjek je gotovo svaki GS u finalu.. samo je pitanje kad ce podic trofej..
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.