Kvalifikacije za Eurobasket 2011

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Gorazde11
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2011

Post Postao/la Gorazde11 » 09 maj 2010, 11:42

The Game je napisao/la:Velika Britanija počela je razvijati svoju košarku onog trenutka kad su doznali da su domaćini Olimpijade 2012. godine, pa poduzimaju sve korake kako bi stvorili respektabilnu reprezentaciju za to natjecanje.
Oni su favoriti u ovoj grupi, BIH i Makedonija ce se boriti za 2 mjesto

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 31 maj 2010, 16:52

Donesena odluka da od Evropskog prvenstva 2013. godine (medju ostalim i mi smo kandidati za domacinstvo) nastupaju 24 reprezentacije.
Valjda cemo se do tada konsolidovati, pa da opet vratimo redovnost ;)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 31 maj 2010, 16:57

The Game je napisao/la:Donesena odluka da od Evropskog prvenstva 2013. godine (medju ostalim i mi smo kandidati za domacinstvo) nastupaju 24 reprezentacije.
ovo sam htio da postiram ali evo bio si brzi od mene....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 31 maj 2010, 17:19

A kakve su sanse da dobijete domacinstvo,mislim je li FIBA reagovala na to,dala neko svoje vidjenje povodom toga.Dvorane ne bi trebale da su problem jedino hotelski smestaj ali to se moze resiti.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 31 maj 2010, 18:22

Devil je napisao/la:A kakve su sanse da dobijete domacinstvo,mislim je li FIBA reagovala na to,dala neko svoje vidjenje povodom toga.Dvorane ne bi trebale da su problem jedino hotelski smestaj ali to se moze resiti.

nikakve i otkud ti to da dvorane nebi bile problem kad BiH nema nijednu modernu dvoranu sa velikim kapacitetom

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 31 maj 2010, 18:27

blazz je napisao/la:
Devil je napisao/la:A kakve su sanse da dobijete domacinstvo,mislim je li FIBA reagovala na to,dala neko svoje vidjenje povodom toga.Dvorane ne bi trebale da su problem jedino hotelski smestaj ali to se moze resiti.

nikakve i otkud ti to da dvorane nebi bile problem kad BiH nema nijednu modernu dvoranu sa velikim kapacitetom
ja fkt nijedne normalne dvorane nemaa,jedino skenderija i mozda zetra isprve da mogu proc,mozda jos i arena al nije nijedna dvorana moderna za prvensstva,mi mozemo samo za mladje uzraste organizovat a ovako,nit mi mozemo nit ce nam oni to dozvolit
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 31 maj 2010, 18:27

blazz je napisao/la:

Jedino ona u Zenici moze proc, ostale bi se trebale renovirati i povecati kapacitet. Daj Boze da i mi jednom budemo domacini ovakvog spetakla.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

BosnianHero
Kontakt:

Post Postao/la BosnianHero » 31 maj 2010, 18:36

The Game je napisao/la:Donesena odluka da od Evropskog prvenstva 2013. godine (medju ostalim i mi smo kandidati za domacinstvo) nastupaju 24 reprezentacije.
jbg pa zar postoji vise od 24 kosarkaske reprezentacije u Evropi....ccccc bit ce to ko god hoce da igra kosarke ide odmah na evropsko prvenstvo :D :D :D :D :D

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 31 maj 2010, 20:10

BosnianHero je napisao/la:
jbg pa zar postoji vise od 24 kosarkaske reprezentacije u Evropi....ccccc bit ce to ko god hoce da igra kosarke ide odmah na evropsko prvenstvo :D :D :D :D :D
Tako nekako jbg.
Al hajd, ipak nesto znacimo u FIBA-i, ljudi znog nas format takmicenja mijenjaju :mrgreen:
A ova kandidatura je jos jedan vid bujne maste predsjednika saveza

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 31 maj 2010, 23:10

e tek sad se necemo otarasiti ovih iz KSBIH jer im je zagarantovano mjesto na prvenstvu i koji god zavrse bice :"OStvarili smo cilj i plasirali se" :lol: :lol:
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 jun 2010, 21:35

Bilo bi dobro kada bi u ovim kvalifikacijama repka odigrala koju utakmicu u Tuzli,a ne cekat po 4-5 godina da repka dodje,kao sad protiv Izraela,pa je atmosfera bila do jaja :D
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

omar33
Kontakt:

Post Postao/la omar33 » 21 jun 2010, 09:39

iskreno se nadam i priželjkujem snažno da ćemo ove kvalifikacije ponovo igrati u Tuzli. čisto radi fine raje, jake publike. isto tako nadanja ostaju da ce se odazvati vecina stare ekipe pa nas ponovo pocastiti makar odlaskom na to prvenstvo.

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 16 jul 2010, 11:32

Piše: H. Ljevo
Petak, 16.07.10. 10:56.

Košarkaška reprezentacija naše zemlje nalazi se u velikim problemima suočena otkazima igrača. Ipak, ništa bolja situacija, ako ne i gora, nije kod našeg protivnika Velike Britanije.
Selektoru Velike Britanije Chrisu Finchu otkazali su najbolji igrači Ben Gordon, Joel Freeland, Luol Deng, Andew Betts, a male su šanse da zaigra i Robert Archibald. Od poznatijih igrača u kvalifikacijama će igrati samo centar CSKA Moskve Pops Mensah-Bonsu.

"Svi otkazi važnih igrača težak su udarac našim ambicijama da ovog ljeta osiguramo plasman na Eurobasket. Ipak, bez obzira na probleme očekujem kako će svi pozvani igrači dati sve od sebe da ostvarimo važan cilj. Biće to prilika za mlade igrače da pokažu svoj potencijal”, rekao je britanskim medijima selektor Chris Finch.

Pored Velike Britanije našoj selekciji će protivnici u grupi biti još Ukrajina, Makedonija i Mađarska. Pored Popsa reprezentaciju Velike Britanije činiće uglavnom igrači iz domaće lige.

Sta nam je to olaksan poso matere ti, dobro, VB ja sad u problemima, a sta je sa Ukrajinom, ili npr sa Makedonijom koja nas dere zadnjih desetak godina? Oni koje prate kosarku sigurno se sjecaju i Madjarske koja je ne tako davno punila nas kos, dok je selektor bio Neno Markovic. Hocemo na neki Eurobasket, a ni tim ne mozemo okupiti

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 20 jul 2010, 16:54

dosta olaksan posao otkazima u VB i Makedoniji,al i mi smo losi.Centri su nam ocajni,al sreca sto ni ostale repke nisu tu nista jace.Mene je iskreno najvise strah Ukrajine jer su im u zadnje 2 godine draftovana najmanje 3-4 igraca,sto znaci da imaju neki potencijal.
Sve se utakmice igraju u Sarajevu kolko sam ja citao na neki sluzbenim stranicama
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 20 jul 2010, 17:01

Slatinash_7 je napisao/la:dosta olaksan posao otkazima u VB i Makedoniji,al i mi smo losi.Centri su nam ocajni,al sreca sto ni ostale repke nisu tu nista jace.Mene je iskreno najvise strah Ukrajine jer su im u zadnje 2 godine draftovana najmanje 3-4 igraca,sto znaci da imaju neki potencijal.
Sve se utakmice igraju u Sarajevu kolko sam ja citao na neki sluzbenim stranicama
Jbg ako ce se samo u Sarajevo igrat,imaju i ostali gradovi,Tuzla,Zenica itd.U Tuzli najbolja atmosfera uvijek bude,pa ko se sjeca tekme sa Izraelom,zna kakva je atmosfera bila,sta je poslije meca selektor Izraela izjavio u publici i Mensur Bajramovic.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 20 jul 2010, 17:06

Kol'ko sam uspio upratiti iz ovih izvjestaja sa ovih utakmica protiv CG, vani smo sasvim solidno popunjeni (Gorda, Nihad i Fela su bili najefikasniji u ove dvije tekme), jos kad se tu Domerkant prikljuci to ce biti prilicno respektabilna linija.
Sto se Hukica tice, on bi isto tu legao kao kec na desetku, samo da Minju ne gledamo, ali tu su se pojavili neki administrativni problemi? koje je Konakovic odjednom poceo spominjati...sta je konkretno samo Onaj gore zna ;)
Unutra su Keno, Bavke i Jazvin, trojka s kojom se ja, da sam nedaj Boze na mjestu selektora, ne bi nikome smio suprostaviti. Ako Varda dodje, to je vec druga prica, ali nisam nesto optimista oko tog njegovog dolaska...Mirza i Kiki ce izgleda mnogoo mnogoo faliti.

A sto se tice lokacije utakmica, Hadzic je davnoo rekao da ce to biti Skenderija, tako da ne znam zasto se uopste oko toga vise polemise, iako bi vjerovatno posjeta u Tuzli bila malo bolja, ali neke vece razlike izmedju Mejdana i Skenderije nema

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 20 jul 2010, 17:32

harry_90 je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la:dosta olaksan posao otkazima u VB i Makedoniji,al i mi smo losi.Centri su nam ocajni,al sreca sto ni ostale repke nisu tu nista jace.Mene je iskreno najvise strah Ukrajine jer su im u zadnje 2 godine draftovana najmanje 3-4 igraca,sto znaci da imaju neki potencijal.
Jbg ako ce se samo u Sarajevo igrat,imaju i ostali gradovi,Tuzla,Zenica itd.U Tuzli najbolja atmosfera uvijek bude,pa ko se sjeca tekme sa Izraelom,zna kakva je atmosfera bila,sta je poslije meca selektor Izraela izjavio u publici i Mensur Bajramovic.
ja da biram igralo bi se u tuzli svaka utakmica.Zenica nije bila nesto popunjena,pa ja mislim da je to glavni razlog sto se ne igra nista tamo,a za Tuzlu ne znam.Pogotovo sad kad je kosarka kod nas zapala u krizu mislim da nam treba dolazak reprezentacije,al i u Sa je kriza mozda cak i veca nego ovdje pa su se odlucili da se to tamo malo popularizuje
Slatina Bog i batina

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 20 jul 2010, 17:51

i usput zna li neko sve tacne datume odigravanja utakmica
Slatina Bog i batina

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 21 jul 2010, 22:30

upravo sam gledao na Eurosport 2 prijateljsku utakmicu izmedju slovenije i makedonije koju su makedonci dobili 1 razlike
tu sam vidio da makedonci igraju u punom sastavu podrazumjevajuci gecevskog i samardziskog, a antic nije igrao radi povrijede
tu sam saznao da su igrali do sada 6 uatkmica (po 2 sa cg, italijom i slovenijom) od kojih su pobijedili 2 (1 cg i ova sa slovenijom)
tu sam saznao da su im jedino otkazali ilijevski i washigton, ali su mi izgledali poprilicno uigrano

sto ovo pisem, zato sto pored dolaska domercanta, a nedolaska varde nase sanse za prolaz su 30-40%, jer pored toga sto za VB igra samo pops uvijek se sjetim kako nas je jedna ceska sa samo welshom ili belgija sa samo axelom redovno dobijali, a makedonci ce nas pojesti pod kosem

ali ako dodje varda napokon cemo dobiti pravog centra pod kosem i jazvin cemu biti dobra zamjena dok nam je vanjska linija izvrsna onda sanse rastu na 60% da cak budemo 1 u grupi, tako da sa nestrpljenjem ocekujem da vidim sta ce im varda odgovoriti i hoce li im se osvijetiti kratkovidnost sa nepozivanjem sinanovica, koji bi pojacao centarsku liniju barem za 50% jer je minimalno duplo bolji od rizvica
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 21 jul 2010, 22:53

nerminh74 je napisao/la:upravo sam gledao na Eurosport 2 prijateljsku utakmicu izmedju slovenije i makedonije koju su makedonci dobili 1 razlike
tu sam vidio da makedonci igraju u punom sastavu podrazumjevajuci gecevskog i samardziskog, a antic nije igrao radi povrijede
tu sam saznao da su igrali do sada 6 uatkmica (po 2 sa cg, italijom i slovenijom) od kojih su pobijedili 2 (1 cg i ova sa slovenijom)
tu sam saznao da su im jedino otkazali ilijevski i washigton, ali su mi izgledali poprilicno uigrano

sto ovo pisem, zato sto pored dolaska domercanta, a nedolaska varde nase sanse za prolaz su 30-40%, jer pored toga sto za VB igra samo pops uvijek se sjetim kako nas je jedna ceska sa samo welshom ili belgija sa samo axelom redovno dobijali, a makedonci ce nas pojesti pod kosem

ali ako dodje varda napokon cemo dobiti pravog centra pod kosem i jazvin cemu biti dobra zamjena dok nam je vanjska linija izvrsna onda sanse rastu na 60% da cak budemo 1 u grupi, tako da sa nestrpljenjem ocekujem da vidim sta ce im varda odgovoriti i hoce li im se osvijetiti kratkovidnost sa nepozivanjem sinanovica, koji bi pojacao centarsku liniju barem za 50% jer je minimalno duplo bolji od rizvica
Nermine, je li stigao Domercant veceras u Bec i da li smo igrali sa Austrijom veceras, posto se meni sve zivo pomijesalo sto se tice reprezentacije :D :D

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.