Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Mister No
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Mister No » 31 maj 2010, 10:52

Tekst: Totalsport

MNOGI tenisači i tenisačice znaju se žaliti na uvjete igranja u Roland Garrosu, gdje nerijetko mečevi završavaju po mrklom mraku kada je vidljivost gotovo ravna nuli.

Prošle godine je najveću "buku" napravio Amerikanac Andy Roddick igrajući meč protiv domaćeg predstavnika Gaela Monfilsa kada je skoro dva seta tražio prekid meča, kojega nije dobio.

Francuska publika u tim se trenucima ponaša pomalo nesportski budući da uvijek zviždi i negoduje prema onima koji požele prekid, ne prihvaćajući činjenicu da netko uistinu slabije vidi u takvim uvjetima. Kao, primjerice, Britanac Andy Murray u nedjelju.

"Moram se upitati dokad ćemo ovdje igrati po mraku", pitao se Murray čiji je put ove godine na pariškoj zemlji završen u posljednjim satima nedjelje (osmina finala) kada je poražen od Čeha Tomaša Berdycha 6:4, 7:5, 6:3.

"Ljudi moraju prihvatiti da određeni tenisači vide bolje, a da neki vide slabije. Osobno u nedjelju nisam normalno mogao igrati jer nisam dobro vidio. U trećem setu je sve izgledalo posve nemoguće. Ovo nije alibi za poraz, vjerojatno bi izgubio i da smo igrali po suncu, no uvjeti nisu bili regularni", rekao je četvrti igrač svijeta i nastavio:

"Uz mrak koji je bio sve jači cijeli dan je bio oblačan, te je i to dodatno učinilo tamu na terenu. Loptica je od zemlje izgubila svoju svjetleću boju i meni je stvarno sve izgledalo smiješno i pomalo neprofesionalno. Uz to, nisam prvi koji se buni za igranje po mraku, valjda bi netko odgovoran nešto morao mijenjati."

Zamjerka apsolutno na mjestu.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 31 maj 2010, 11:03

Činjenica je da Soderling nije igrao protiv "prašinara" osim Montanesa(uzeo mu set), tako da...Dent, Recourdec...Oni su daleko od igrača koji mogu napraviti nešto na zemlji. Ove godine igra skoro kao i na prošlom RG-u, ali mislim da će ga Fedex ispratiti kući. Nije ovo potcijenjivanje, već realnost.

Btw, je li Tsonga jučer predao zbog povrede ili zbog sramote? Nisam gledao, pa ne znam.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 maj 2010, 11:07

Monolog je napisao/la:Btw, je li Tsonga jučer predao zbog povrede ili zbog sramote? Nisam gledao, pa ne znam.
Zbog povrede, ljutito je bacio reket kad je shvatio da ne može nastaviti meč.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 maj 2010, 16:14

Stosur je savladala Henin. Može se reći sasvim zasluženo, u četvrtini finala igrat će protiv Serene Williams. Statistika ne ide u prilog Stosur, jer je četiri puta igrala protiv Serene i zabilježila isto toliko poraza.

Mislim da će Petrova ići preko Dementieve, igra u strašnoj formi i servis Dementijeve joj nebi trebao predstvaljati problem.
Voli te tvoje Sarajevo.

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 31 maj 2010, 16:24

Virtu4l je napisao/la:Stosur je savladala Henin. Može se reći sasvim zasluženo, u četvrtini finala igrat će protiv Serene Williams. Statistika ne ide u prilog Stosur, jer je četiri puta igrala protiv Serene i zabilježila isto toliko poraza.

Mislim da će Petrova ići preko Dementieve, igra u strašnoj formi i servis Dementijeve joj nebi trebao predstvaljati problem.
i kladionice daju prednost petrovoj,ali imam neki osjecaj da ce tu dementijeva dobit,;stosur nema nekih sansi protiv wiliamsove,svaka joj cast za pobjedu protiv henen al protiv wiliamsove ?tesko
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 31 maj 2010, 16:28

Može li iko uzeti set Rafaelu Nadalu? Ide na boljeg iz duela Almagro - Verdasco. Ukoliko bude Almagro, možda bi mogao Rafa da halali jedan set, ali Verdasco nema nikakvih šansi, jer mu Rafa odmah pokaže ko je španski broj 1. Možda tek u polufinalu kada, nadam se, budemo gledali klasik Đoković - Nadal. Tu bi bio red da se Rafa oznoji i namuči.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 maj 2010, 16:33

Sreća mu je pa Sod ide na Federera, inače bi on mogao mahati ušima kao prošle godine.
Voli te tvoje Sarajevo.

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 31 maj 2010, 17:09

Monolog je napisao/la:Može li iko uzeti set Rafaelu Nadalu? Ide na boljeg iz duela Almagro - Verdasco. Ukoliko bude Almagro, možda bi mogao Rafa da halali jedan set, ali Verdasco nema nikakvih šansi, jer mu Rafa odmah pokaže ko je španski broj 1. Možda tek u polufinalu kada, nadam se, budemo gledali klasik Đoković - Nadal. Tu bi bio red da se Rafa oznoji i namuči.
Bellucci mu je u drugom setu napravio dva brejka, znači da će do kraja vjerovatno izgubiti koji set. Mislim na polufinale i finale, ko god da mu dođe. Mada, on je i dalje favorit broj jedan za osvajanje turnira.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 31 maj 2010, 17:47

Ja sam ipak uvjerena da Nadal neće baš lako gubiti setove dalje. Ovaj Bellucci igra dosta agresivno, bez ikakve bojazni od kralja šljake, ali Nadal je to, evo gotovo pa kraj. Samo bih rado da Verdasco dobije Almagra, pa da se on onda Rafi konačno oduži. Teško da baš može pobijediti, ali set jedan osvojiti može sigurno.

Čestitke Noletu, on sad ide na Melzera. Ne znam je li ko gledao Melezerov meč sa Gabashvilijem danas, bio je dosta interesantan. Gabashvili je igrao čisto za svoj merak, jer mu je ovo najveći rezultat na Grand Slamu.

A onog komentatora na Eurosport-u, igra se četvrti set, nakon vrlo gusta tri, sa dosta igre, poena.., a on tek tad kaže: Sigurno ste primetili da je Melzer ljevak! :? :shock: :mrgreen:
Pa, ko se u tom trenu zatekao 'na' Eurosportu, logika je neka da prati tenis, pa zna da je Melzer ljevak, nije čovjeku ovo prvi turnir. :lol:
Kod žena polako otpadaju 'jače' igračice. :|
Kako god, zanimljiv ovaj drugi Grand Slam.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 31 maj 2010, 17:58

BaDa12 je napisao/la:Ja sam ipak uvjerena da Nadal neće baš lako gubiti setove dalje. Ovaj Bellucci igra dosta agresivno, bez ikakve bojazni od kralja šljake, ali Nadal je to, evo gotovo pa kraj. Samo bih rado da Verdasco dobije Almagra, pa da se on onda Rafi konačno oduži. Teško da baš može pobijediti, ali set jedan osvojiti može sigurno.

Čestitke Noletu, on sad ide na Melzera. Ne znam je li ko gledao Melezerov meč sa Gabashvilijem danas, bio je dosta interesantan. Gabashvili je igrao čisto za svoj merak, jer mu je ovo najveći rezultat na Grand Slamu.

A onog komentatora na Eurosport-u, igra se četvrti set, nakon vrlo gusta tri, sa dosta igre, poena.., a on tek tad kaže: Sigurno ste primetili da je Melzer ljevak! :? :shock: :mrgreen:
Pa, ko se u tom trenu zatekao 'na' Eurosportu, logika je neka da prati tenis, pa zna da je Melzer ljevak, nije čovjeku ovo prvi turnir. :lol:
Kod žena polako otpadaju 'jače' igračice. :|
Kako god, zanimljiv ovaj drugi Grand Slam.
vjeruj mi melzer koji pobjedi ferera na sljaci 3-0 nije za podcjenit nikako,ja cak mislim da ce on pobjedit djokovica,(cak sma tolko siguran da cu stavit pare na melzera),a i ako prodje djokovic onda ga nadal uzima 3-0
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 31 maj 2010, 18:06

Almagro igra odlicno...mislim da ce on zavrsiti protiv Verdasca u 4 seta a onda imamo mec Nadal-Almagro...po meni ce to biti veoma neizvjestan mec,ALmagro mnogo manje lezi nadalu nego verdasco tako da ocekujem tu mnogo problema za Rafu.

Melzer ce vjerovatno namuciti Novaka ali tesko da ce proci

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 31 maj 2010, 18:27

elninho_resTO je napisao/la: vjeruj mi melzer koji pobjedi ferera na sljaci 3-0 nije za podcjenit nikako,ja cak mislim da ce on pobjedit djokovica,(cak sma tolko siguran da cu stavit pare na melzera),a i ako prodje djokovic onda ga nadal uzima 3-0
Nije niko ovdje ni podcijenio Melzera, cak sto vise nisam nista rekla u vezi njegove igre, samo da je Gobishvili igrao dobro, ali je Melzer igrao odlicno. S tim nisam podcijenila Jurgena. Znam ja to sve sto ti rece za njega, ne brini ti. ;)

A, sad da kazem za taj duel. Mislim ipak da ce Djokovic pobijedit, ne kazem da ce lako, ali ipak da hoce. No, na nama je da sacekamo. ;)

P.S. I dalje se nadam pobjedi Fernanda.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 31 maj 2010, 18:41

BaDa12 je napisao/la:
elninho_resTO je napisao/la: vjeruj mi melzer koji pobjedi ferera na sljaci 3-0 nije za podcjenit nikako,ja cak mislim da ce on pobjedit djokovica,(cak sma tolko siguran da cu stavit pare na melzera),a i ako prodje djokovic onda ga nadal uzima 3-0
Nije niko ovdje ni podcijenio Melzera, cak sto vise nisam nista rekla u vezi njegove igre, samo da je Gobishvili igrao dobro, ali je Melzer igrao odlicno. S tim nisam podcijenila Jurgena. Znam ja to sve sto ti rece za njega, ne brini ti. ;)

A, sad da kazem za taj duel. Mislim ipak da ce Djokovic pobijedit, ne kazem da ce lako, ali ipak da hoce. No, na nama je da sacekamo. ;)

P.S. I dalje se nadam pobjedi Fernanda.
ma dobice verdasco to,4 seta moja prognoza,almagro ima bolji servis,al ce verdasco osvajat duze poene
nisam ni reko da podcjenjujes melzera,samo da ste mozda malo preuvjereni u mec djokovic -nadal,iako djokovic nije u nekoj formi,a po mom misljenju bolje bi mu bilo da izgubi od melzera u nekih 5 setova(i dalje sam misljenja da ce to dobit melzeer al vidjecemo svakako ce bit tezak mec,jer bi se obruko protiv nadala u ovom trenutku,melzer bi bar na servu uzeo 2,3 gema po setu i eto,jer protiv nadala niko nema sanse od ovih pomenutih,tek mozda soderling ili federer,te mozda berdich koji igra za 10 al nezz ocel izdrzat ovaj tempo
"BEEN THERE WON THAT"

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 31 maj 2010, 18:46

adnan24 je napisao/la:Almagro igra odlicno...mislim da ce on zavrsiti protiv Verdasca u 4 seta a onda imamo mec Nadal-Almagro...po meni ce to biti veoma neizvjestan mec,ALmagro mnogo manje lezi nadalu nego verdasco tako da ocekujem tu mnogo problema za Rafu.

Melzer ce vjerovatno namuciti Novaka ali tesko da ce proci
Slažem se u potpunosti.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 31 maj 2010, 21:16

Samo ovaj almagro igra fantasticno...u odlicnoj je formi zadnjih mjesec dva....bice zanimljivo sa nadalom

soderling isto tako....al opet i on na Fedexa ide....steta i za almagra i za soderlinga...mada se moze desiti iznenedjenje u jednom od ova dva meca

kako god....po meni od ova 4 tenisera sigurno jedan osvaja,mislim nije neka mudrost ocekivat federer ili nadal al sigurno da nema fedexa i rafe da bi neko od ove dvojice(almagro ili soderling) uzeo turnir...

federer dize formu ocigledno,jos od madrida,mislim da ce uzeti ovo iako je rafa nepopjediv na zemlji 8-) ,al ovog puta fedex to uzima prilicno sam siguran

Go roger :!: :!:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 31 maj 2010, 21:47

sarajlija89 je napisao/la:Samo ovaj almagro igra fantasticno...u odlicnoj je formi zadnjih mjesec dva....bice zanimljivo sa nadalom

soderling isto tako....al opet i on na Fedexa ide....steta i za almagra i za soderlinga...mada se moze desiti iznenedjenje u jednom od ova dva meca

kako god....po meni od ova 4 tenisera sigurno jedan osvaja,mislim nije neka mudrost ocekivat federer ili nadal al sigurno da nema fedexa i rafe da bi neko od ove dvojice(almagro ili soderling) uzeo turnir...

federer dize formu ocigledno,jos od madrida,mislim da ce uzeti ovo iako je rafa nepopjediv na zemlji 8-) ,al ovog puta fedex to uzima prilicno sam siguran

Go roger :!: :!:
i berdich je opasan care,iako ga nevolim posebno,ali igra sjajno ovaj turnir,slazem se sa svim gore navedenim
"BEEN THERE WON THAT"

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 01 jun 2010, 11:13

Jučerašnjim danom kompletirani parovi četvrtfinala RG.Evo moje prognoze.

Federer-Soderling
Veće šanse dajem Federeru.Prvi set će biti vodilja cijelog meča.Ako Sod osvoji eventualno prvi set sve je moguće.Sod pogađa kao lud linije i uglove terena.Već je igrao sa Fedom na 5 setova US Open prošle godine. 65 %-35 % ako gledamo procente za pobjedu Federera

Berdych-Youzhny
Duel nekadašnjih velikih nada.Kada su njih dvojica u pitanju sve je u opcijipa i to da jedan od njih vodi sa 2:0 u setovima i naredna 3 izgubi glatko.Ipak na osnovu igre prikazane protiv Murraya veće šanse dajem Čehu, 60-40 u korist Berdycha

Nadal-Almagro
Iako Rafa ne briljira i Almagro igra možda najbolji tenis, pogled na omjer koji Rafa ima protiv svojih sunarodnika kazuje da neće imati puno problema u ovom meču.Neće biti kao prije dvije godine kada je Almagro u osmini finala uzeo 5 ili 6 gemova u cijelom meču, no pobjeda ne bi trebala doći u pitanje niti jedan momenat.80-20 za Rafinu pobjedu.

Đoković-Melzer
Đoković mi je moram priznati velika nepoznanica.Ni traga od onog momka koji je prije dvije godine jedini natjerao Rafu da se pomuči za jedan set.Odigra dobro jednu dionicu meča, pa ga onda nema i tako opet, uglavnom čeka grešku protivnika, nije agresivan kao nekad.E sada ima za protivnika koji je dosta lagano izbacio Davida Ferrera i koji je usto ljevoruk a to Novak ne voli.Ipak dajem laganu prednost Đokoviću jer je ipak ovo četvrtfinale Grand Slama , 60 - 40 u korist Novaka.

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 01 jun 2010, 12:03

[youtube][/youtube]
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 01 jun 2010, 13:31

Roger Federer: "Ne smem da potcenim Soderlinga

Šta misliš o Soderlingu kao protivniku?

„Mislim da je dobro iskoristio bolji rang nakon što se plasirao u finale ovde prošle godine. Od tada smo igrali nekoliko puta na Gren slemovima, na Vimbldonu i US openu. Imamo iskustva jedan protiv drugog. Nikada nisam izgubio (skor 12-0), što je naravno dobro, ali on je napredovao i zbog toga ga ne smem potceniti. Pobedio je neke sjajne igrače prošle godine, tako da je i šljaka izgleda postala njegova omiljena podloga“.

Sastali ste se na trening-meču u Abu Dabiju i tada je pobedio. Čega se sećaš iz tog meča?

„Na želim da umanjim značaj egzibicionih mečeva, ali oni postoje kako bi se neke stvari isprobale. Bio je to prvi meč u sezoni. Naravno, kada izgubiš od kolege iz Top10, o tome se govori, to ne možeš da kontrolišeš. Uvek je bolje pobediti, ali u fazi karijere u kojoj sam, bolje mi je da isprobam neke stvari jer će se pojaviti mečevi gde to neću moći da učinim. Taj meč sada nema veze, uslovi su potpuno drugačiji, obojica moramo da smislimo dobar plan igre“.

Koji je ključ za trijumf nad igračem koji tako snažno udara lopticu poput Soderlinga?

„Protiv bilo kog takvog tenisera trudim se da ga nateram da se kreće što više. Ponekad to ne možete da kontrolišete jer ako serviraju dobro i agresivni su već riternom, onda je to više igra kao na tvrdoj podlozi, što meni ne smeta. Možda sam zato dobar na mnogim podlogama, jer mogu da se prilagodim bilo kojoj vrsti rivala. Pokušam da ih naterma da se kreću, igram različite vrste udaraca, slajsom ih teram da se saginju jer krupniji moraju niže da se sagnu od nižih i sitnijih igrača. U isto vreme, ne smete da im dozvolite previše vremena jer snažno udaraju. Pre su momci Robinove konstitucije igrali servis-volej, sada mnogi igraju sa osnovne linije poput Del Potra, Rodika, Robina, Marija, Đokovića... Svi oni igraju sa osnovne linije“.

B92

public enemy no1.
Kontakt:

Post Postao/la public enemy no1. » 01 jun 2010, 19:47

sve sto je lijepo ima kraj...
Roger Federer 23
Lendl 10 consecutive major semifinals....
Maria Kirilenko fan !

SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !

peRFection... love 18

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.