FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 27 jan 2016, 23:25

slika
ako moze koje pojacanje pozz slika
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 jan 2016, 23:47

RN87 je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Nikada čudnija pauza za nas rekao bih. Do sada smo navikli da se svaki dan nešto piše o nama, a ove godine nešto sasvim novo. Malo čudno, imam osjećaj kao da to nije naš stil. Sva ova šutnja našu raju navodi na sve i svašta. Protežu se tu svakave priče, pozitivnee ali i one koje to nisu. Naravno do sada je to bilo samo iz glava forumaša ili iz nekih neprovjerenih izvora, u narodu poznatije kao mahalanje. Neću reći da u tim negativnim informacijama koje kruže nema istine, ali dok se to ne dokaže, ja to uzimam s rezervom.
Ibraković, Bulić, Muminović.... likovi koji veze nemaju sa FKS ali ih neki ljudi vežu sa nama. Možda i imaju, ali to je sve u sferi neprovjerenih informacija.
Nedavno obavještenje od rukovodstva kluba o načinu komuniciranja sa medijima može nam biti znak kako ćemo dalje raditi. Ne više "iskakanja Dine Feninga iz paštete", samo ono što je zvanično i bitno za ukupne ciljeve kluba će se objavljivati, sve ostalo je u vidokrugu spekulacija i mi se na njih ne bi trebali osvrtati. Ova odluka je dobra za igrače i stručni štab, jer se mogu u miru posvetiti pripremama za nastavak sezone koju moramo svatiti veoma ozbiljno ako mislimo napraviti neki dobar rezultat.
S druge strane za popularnost kluba je ovo ipak korak unazad ali su možda odlučili da rezultati budu ti koji će dizati popularnost kluba, vidjet ćemo. I naravno ono najgore što se otvara put za gore pomenute izmišljene priče o raznim talovima, i svim drugim stvarima koje štete klubu.
I ako se i meni mnoge misli i krajnji ishodi motaju po glavi, ja vjerujem da ovi ljudi koji vode FK Sarajevo ipak rade sve što je u njihovoj moći da naprave veliki korak naprijed. Ne vjeujem da će zbog nekih ličnih interesa, ukoliko ih imaju, prokockaju povjerenje čovjeka koji im je pomogao da ih proglasimo jednom od najuspješnijih uprava u historiji.
Selimović, Kusturice, Huijić, Kapetanović, Delić... nisu FK Sarajevo, oni su samo njegovi vojnici. Ja ovim ljudima još uvijek vjerujem, i nadam se da ni oni ne žele da ih objesimo na stub srama, a kod nas je to lako. Imali su grešaka, ima ih svako, ali i mnogo dobrih stvari. Iz svakog njihovog postupka pokušavam izvući pozitivnu stvar. Pa i iz ovog ugovora o sportskoj opremi, ima tu minusa i u samom dizajnu, izboru boja... ali sam uvijek da se podrži domaći bend a HAAD to jeste. Ja se samo nadam da će nedostatke koji postoje i koje smo svi uočili ispraviti u što skorije vrijeme.

Sad dolazimo do onog što bi nas najvišee trebalo da zanima i onog zbog čega drhtimo na stadionu ili pored TV ekrana.
Plakalo, Kadušić, Kallasi (od 46. Radovac), Kovačević, Barbarić, Berberović, Rustemović, Duljević, Okić (od 64. Osmanović), Amer Bekić, Benko (od 82. Velkoski) je ekipa koja je u zanjoj takmičarskoj utakmici upisala poraz, ali isto tako, da je bilo malo više sportske sreće ili koncentracije u završnici, mogla upisati i pobjedu. Kada pogledamo ovo i igrače koji su počeli pripreme svih ovih 14 igrača su tu. I to je najbitnije. Tu je naravno i Almir Bekić jedan od onih koji je najviše pokazao jesenas. Međutim činjenica je da je ova ekipa na petoj poziciji sa finim zaostatkom za vodećom ekipom lige. I to je odmah znak da nam je trebalo nešto i malo bolje. Zbog specifišnosti i neatraktivnosti naše lige, ne možemo dovesti neke bolje igrače, jer sve ono što imalo vrijedi selamet potraži u osrednjim klubovima Belgije, Holandije, Austrije pa čak i Češke. Znači moramo se zadovoljiti "evropskim otpadom". Dvojica brazilaca, Deni, Kramar su naše nove akvizicije, po većini komentara nismo baš zadovoljni, i ne trebamo biti, jer mi težimo ka boljem. Međutim kako sam ranije pozivao da se određeni igrači ne dižu u nebesa zato što su samo ime, a na kraju su pokazali da su upravo samo to IME, sada pozivam da se ovi momci, ponajprije Kramar, ne vješaju dok teren ne pokaže.
Možda još neko i dođe a možda i ne, to ne znamo. Ja vjerujem da će doći jer ulazak u nastavak sezone sa ovako oskudnim veznim redom ne prati naše ambicije. Ali ako kojim slučajem i ne dođe niko, onda nam svima treba biti jasno da su ambicije spale. To nas ne treba bacati u očaj nego zbiti redove, podržati ovu ekipu, stručni štab i ljude u klubu. Ipak smo mi svi zajedno ono što je najbitnije a to je Fudbalski klub Sarajevo
Ja sto se nasra
:urnebes: :urnebes: :tokralju: :tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 28 jan 2016, 00:10

za sve pobornike lika i djela Emersona Luiza, evo sta kaze @bega na infu, barem ono sto je on cuo, citiram:

'A Emerson-malo slabija verzija Saida, samo sto se stima na lijevu nogu i svaka pod precku ide, kazu lijepi mu se lopta za nogu' :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Pyro is not a crime !

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 28 jan 2016, 00:12

THEC je napisao/la:za sve pobornike lika i djela Emersona Luiza, evo sta kaze @bega na infu, barem ono sto je on cuo, citiram:

'A Emerson-malo slabija verzija Saida, samo sto se stima na lijevu nogu i svaka pod precku ide, kazu lijepi mu se lopta za nogu' :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Ko da nam je trebao neki Bega da to znamo.. :kafa: I ne isplati se njega porediti sa drugim igracima, oni su ljudi, on je ESPIRITO(DUH)!!
Bahati, bahati Željkan!
1946

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 28 jan 2016, 00:14

Kod nas svaki na treningu razvaljuje, kad pocne utakmicu noge im se zapetljaju. :urnebes:

MosaaRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la MosaaRajvosa » 28 jan 2016, 00:17

U petak cemo konacno vidjeti te brazilce, a i ja koliko citam s infa da se mogu nazvati pojacanjima..
Dobro, ljudi nisu naglasili da se Grbavica pravi za sezonu 2021/2022..
Ko radi, taj grijesi...
Skupi pare sad za folije da se to sve umota do boga pitaj kad...
Stari cirkusanti!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 jan 2016, 00:18

Sutra prva utakmica, jedva cekam :tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 28 jan 2016, 00:21

Opet Mortem poceo :mrgreen:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 28 jan 2016, 00:33

Lakoste je napisao/la:Kod nas svaki na treningu razvaljuje, kad pocne utakmicu noge im se zapetljaju. :urnebes:
Tacno, kao da nagaze na neki sihir, peksimet sta li vec kad dodju utakmice.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 28 jan 2016, 01:01

MortemHz je napisao/la:Sutra prva utakmica, jedva cekam :tokralju:
U koliko je utakmica?
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

HordasDE

Post Postao/la HordasDE » 28 jan 2016, 01:14

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 28 jan 2016, 01:38

Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 28 jan 2016, 01:38

Prelistah sad ovaj raspored, mislim da nam i remi u Mostaru takodje odgovara jer imamo onda narednih sest kola stvarno dobrog rasporeda do Zeljeznicara.
Kuci: Celik, Radnik , Slavija.
U gostima: Rudar, Borac, Vitez.
Taman kako treba izuzev Borca ali opet bi radije njima gostovao nego bilo kome od ovih sto igramo kuci protiv njih. Idealno je i sto nam jedina ekipa koja cilja na nesto od nabrojanih, Radnik, dolazi na Kosevo.
Uhh da se samo ovo sve dovede u red i ekipa fino pripremi pa da se lagano nerviramo.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 28 jan 2016, 01:56

Bolanos je napisao/la:Prelistah sad ovaj raspored, mislim da nam i remi u Mostaru takodje odgovara jer imamo onda narednih sest kola stvarno dobrog rasporeda do Zeljeznicara.
Taman kako treba izuzev Borca ali opet bi radije njima gostovao nego bilo kome od ovih sto igramo kuci protiv njih. Idealno je i sto nam jedina ekipa koja cilja na nesto od nabrojanih, Radnik, dolazi na Kosevo.
Uhh da se samo ovo sve dovede u red i ekipa fino pripremi pa da se lagano nerviramo.
Bod u Mostaru bi bio ko kuca...

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 28 jan 2016, 02:00

Rinuka je napisao/la:
Bolanos je napisao/la:Prelistah sad ovaj raspored, mislim da nam i remi u Mostaru takodje odgovara jer imamo onda narednih sest kola stvarno dobrog rasporeda do Zeljeznicara.
Bod u Mostaru bi bio ko kuca...
Sa ovim rosterom- da. Realno, nijedna ekipa u ligi nema jaci roster od naseg, samo je problem sto je nas najproblematicnije prirode. Dva klasna pojacanja bi nas opet izdvojila po kvalitetu.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 28 jan 2016, 02:02

Ako pobijedimo u Mostaru kojim slučajem imamo sva prava da se nadamo da smo prvi smo na kraju. To je prosto.

Ako uzmemo bod il ne daj Bože izgubimo morat će se dosta toga poklopiti.

Mostar nikad dočekati ljudi moji. E da ih hoćemo dobiti kakva bi to euforija zavladala. Strašno.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 28 jan 2016, 02:06

jurisicduska je napisao/la:Ako pobijedimo u Mostaru kojim slučajem imamo sva prava da se nadamo da smo prvi smo na kraju. To je prosto.

Ako uzmemo bod il ne daj Bože izgubimo morat će se dosta toga poklopiti.

Mostar nikad dočekati ljudi moji. E da ih hoćemo dobiti kakva bi to euforija zavladala. Strašno.
To je to. Tradicionalno pod BB igramo dobro, zadnji poraz nam je bio mislim u kupu 3-1 kad je Jovic bio trener ili se varam... I ove sezone u kupu kad smo igrali da je Benko bio prisebniji i boljeg raspolozenja izbacili bi ih bez penala.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 28 jan 2016, 02:07

Ako pobijedimo u Mostaru, ja sam siguran da nijednu do kraja necemo izgubiti..Ali bice tesko jbg..

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 28 jan 2016, 03:04

Evo nas dole. Nije toliko loše. Mogli bi ponoviti ovo 1:3 u nekim najluđim varijantama.
slika

VivaLasVegas
Kontakt:

Post Postao/la VivaLasVegas » 28 jan 2016, 05:28

Maribor i Astana strasne provjere. Ljudi igrali LP ove godine. U tim utakmicama cemo pokazati gdje smo.

Ali ona generalna provjera protiv Celzija sa Pirote je najteza :-D

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []