Euroliga 2015/16

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

Belmin6
Kontakt:

Re: Euroliga 2015/16

Post Postao/la Belmin6 » 29 jan 2016, 00:17

Bosniacum Lilium je napisao/la:Ovaj Fener sa Obradovicem se sprda sa ovim timovima u Euroligi.
Pa i nije baš tako, prošle sezone su lagano odradjeni u F4. A prve nisu ni bili u TOP8.

Sada im je hemija dosta bolja, roster napokon leži Želji, vidjet cemo ih. Po meni su i dalje CSKA i Real jaci.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 29 jan 2016, 00:31

Hajde sto imaju roster i tu sirinu, ali sto imaju hemiju, vidi se da to Obradovic dobro vuce. Upravo ta tri tima najvise i gledam. CSKA to isto ima, Real je ok, odmah tu iza njih :D Ali Vesely :tokralju: Kad gledam njega, uzivam kao da gledam Labudje jezero u izvedbi Carskog ruskog baleta

slika
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 29 jan 2016, 02:57

Ma Oly i Madrid su prvi favoriti. Fener je iza njih. CSKA nije ekipa koja ih može izazvati u važnim tekmama sve dok ima Tea. Šteta što se Nando i onakav stručnjak na klupi troše s njim.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 jan 2016, 09:52

Kawhi je napisao/la:Ma Oly i Madrid su prvi favoriti. Fener je iza njih. CSKA nije ekipa koja ih može izazvati u važnim tekmama sve dok ima Tea. Šteta što se Nando i onakav stručnjak na klupi troše s njim.

ove godine Oly ,Real nece ni doci do final 4 ;)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 jan 2016, 11:03

lumani je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Ma Oly i Madrid su prvi favoriti. Fener je iza njih. CSKA nije ekipa koja ih može izazvati u važnim tekmama sve dok ima Tea. Šteta što se Nando i onakav stručnjak na klupi troše s njim.

upravo. ne prate ljudi dovoljno. ove sezone ne zna se ko je gori.

po meni fener, cska, barsa, lokomotiva
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 29 jan 2016, 13:47

DANTES je napisao/la:
lumani je napisao/la:

upravo. ne prate ljudi dovoljno. ove sezone ne zna se ko je gori.

po meni fener, cska, barsa, lokomotiva
Pa ni vi ne pratite. Real igrao bez 2 najbolja igrača dugo. Olyu Papanikolau dolazi.
Barca ne bi trebala proći grupu.
Lokomotiva je ozbiljna ekipa i mogla bi iznenaditi nekog.
Fener ima najjači roster, ali je upitno može li Željkova košarka protiv modernog basketa kakav većina ekipa igra. CSKA je 90% siguran na F4 ali znamo da nema ništa od njih kad tamo

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 29 jan 2016, 13:57

Halo ljudi, pa ima još da se igra 9-10 tekmi. :roll:
Niko još nije i ne smije biti prekrižen, pogotovo aktuelni prvak Real, pa ni Oly. Mada mislim da je Olyu plafon TOP8.
Ova grupa E je dosta slabija od F.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 29 jan 2016, 13:59

Oly kako igra, cak i sa Papanikulauom, tesko da ce izaci u grupe, a ne otici na F4. U njihovoj grupi su prva dva mjesta vjerovatno rezervisana za CSKA i Khimky. Druga dva ce vjerovatno uzeti Real i Barsa/Oly, ali ce zato u F8 ici na Fener/Lokomotivu.

Za Real ne vjerujem da ce u EL nesto napraviti.. povrijedjen Rudy, Thompkins nije ni sjena igraca iz Niznjeg, Taylor je barem do sada promasaj. Mada velika je to ekipa i svakako imaju odlicne pojedince, ali ako zavrse ispod drugog mjesta u svojoj grupi bice im j*beno dobiti dvije protiv Fenera/Lokomotive.

Po meni na F4 su sigurni CSKA i Fener. Za ostale zavisi kako ce odviti situacija u ovim top 16 grupama, tj ko ce na koga ici u narednoj fazi..

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 29 jan 2016, 14:06

Kompletan i zdrav Real je najjaca ekipa Europe. Jedina pozicija koja skripi je centar gdje Ayon nema pravu zamjenu (valjda ce Lima tu biti dobar). Ostalo sve je poduplano odlicnim igracima. Ono sto vecina zaboravlja je to sto Rudy kad se vrati nece vise igrat na 3 (Maciulis i Taylor tu rolu odradjuju) nego 2 gdje je uz De Coloa najkvalitetniji napadac Eurolige plus igra za klasu bolju odbranu od njega.

Llull-Chaco-Luka
Rudy-River-Carroll
Taylor-Maciulis
Reyes-Nocioni-Trey
Ayon-Lima-Willy

CSKA i Fener su jos odmah do Reala ali CSKA ima jedan problem na F4 a to je da im glavni igrac nestane na istom. Fener mi djeluje kao najozbiljnija ekipa tu ali nesto ne vjerujem Turcima na F4, bez obzira sto imaju najboljeg trenera u historiji Eurolige.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 29 jan 2016, 14:39

Mislim da uopće nema potrebe igrat Euroligu pošto je Real Madrid svakako najbolji :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 29 jan 2016, 15:09

Real će biti prvi ili drugi u grupi. Da nije bilo onog glupog poraza od Barce sigurno bi bili prvi, a ovako im možda ta pobjeda bude falila za prvo.

Oly može svakog osim Reala uzeti na 3 tekme. Nema veze to što će najvjerovatnije sa 4. mjesta u F8.
Lillard je napisao/la:Mislim da uopće nema potrebe igrat Euroligu pošto je Real Madrid svakako najbolji :kafa:
Nisi ni svjestan koliko si upravu. Neke povrede nas mogu zayebati i loš dan, ali F4 je siguran po ko zna koju godinu zaredom. Šteta što se tamo igra na jednu tekmu. Da se igra na više tekmi već bi imali 3 zaredom titule i išli ka četvrtoj.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 29 jan 2016, 15:25

Brale, koliko si ti pratio EL ove sezone? Pitam to bez ikakve lose namjere, jer vidim da, barem po meni.. neke ekipe opasno precijenjujes.

Ovosezonski Oly ne moze dobiti sve ekipe koje si ti naveo, na tri pobjede. Ljudima jednostavno igraju lose. Grcku ligu ne pratim, znam da su dobili Pao, ali ovo sto rade u EL je previse slabo. Uvijek postoji ono "Ako Spanulis poludi", ali kako igraju trenutno, treba im i vise od toga.

Sto se tice Reala. Ja licno ne vidim kako oni bez Rudija mogu na drugo mjesto, a jos manje na prvo, pored Khimkija i CSKA. Jedno od prva dva mjesta ce sigurno uzeti CSKA, samo je pitanje sta ce Khimki uraditi.. a cijenim da ce vec veceras na 4-1 skor.

I da.. Kad se vraca Rudy? Cijenim u februaru ili martu?

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 jan 2016, 15:30

Kawhi je napisao/la:Real će biti prvi ili drugi u grupi. Da nije bilo onog glupog poraza od Barce sigurno bi bili prvi, a ovako im možda ta pobjeda bude falila za prvo.

Oly može svakog osim Reala uzeti na 3 tekme. Nema veze to što će najvjerovatnije sa 4. mjesta u F8.
Lillard je napisao/la:Mislim da uopće nema potrebe igrat Euroligu pošto je Real Madrid svakako najbolji :kafa:
Nisi ni svjestan koliko si upravu. Neke povrede nas mogu zayebati i loš dan, ali F4 je siguran po ko zna koju godinu zaredom. Šteta što se tamo igra na jednu tekmu. Da se igra na više tekmi već bi imali 3 zaredom titule i išli ka četvrtoj.
odmah kreni gledati el

real je ponižen u moskvi, izgubio od barse, tek mu idu mečevi protiv himkija koji ga je već dobio, tu je gostovanje oliju, barsi. oni ove sezone van madrida su izgubili dve.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 29 jan 2016, 15:39

Rudy se vraća za F8. Oly je igrao odlično do ova 3 poraza. Previše gledate na onaj poraz od Brosea kao nešto sramotno. Brose igra možda i najpametniju košarku u Evropi. Dići će se Oly dovoljno da prođe ovu grupu. A nakon grupe se ne bih ni na kog kladio prije njih. najnezgodnije bi im bilo da igraju protiv Fenera kojem bi prednost domaćeg terena puno značila.

Real je ponižen u Moskvi bez 2 najbolja igrača. Dječak od 16 godina bio najbolji igrač na toj tekmi. Od Barce izgubili sa Llullom na 13 minuta i to odigrali odličnu utakmicu, ali kad te Perperoglou i Doellman zatrpaju ne možeš dobiti. Himki dobio dvaput i tu ti dolazi zakon velikih brojeva da ne mogu uzeti sve 4 tekme.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 jan 2016, 15:43

Fener i prednost domaćeg terena ne idu zajedno. pa oni su prošle godine kod kuće izgubili od svih a dobili ih na strani (barsu, oli, cska)
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 29 jan 2016, 15:48

dscile je napisao/la:Ovosezonski Oly ne moze dobiti sve ekipe koje si ti naveo, na tri pobjede. Ljudima jednostavno igraju lose. Grcku ligu ne pratim, znam da su dobili Pao, ali ovo sto rade u EL je previse slabo. Uvijek postoji ono "Ako Spanulis poludi", ali kako igraju trenutno, treba im i vise od toga.
Igrali su lose zadnje tri utakmice... prvu fazu rutinski odradili, Barcu i Laboral isto dobili bez vecih problema.
**** ga, zeznuli su protiv Bamberga i Zalgirisa, ali ja sam i dalje siguran da ce proci dalje.
I oni mogu biti samo bolji, a ne bi im skodila ni promjena trenera jer je onaj Sfairopoulos ubleha.
Ne bih se ja ni na kog iz ove druge grupe kladio protiv njih na tri dobijene... bolji su od svih osim Fenera, a i protiv njih bi u nekom rudarenju na 60-ak poena imali fine sanse.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 29 jan 2016, 15:53

The Game je napisao/la:
dscile je napisao/la:Ovosezonski Oly ne moze dobiti sve ekipe koje si ti naveo, na tri pobjede. Ljudima jednostavno igraju lose. Grcku ligu ne pratim, znam da su dobili Pao, ali ovo sto rade u EL je previse slabo. Uvijek postoji ono "Ako Spanulis poludi", ali kako igraju trenutno, treba im i vise od toga.
Igrali su lose zadnje tri utakmice... prvu fazu rutinski odradili, Barcu i Laboral isto dobili bez vecih problema.
**** ga, zeznuli su protiv Bamberga i Zalgirisa, ali ja sam i dalje siguran da ce proci dalje.
I oni mogu biti samo bolji, a ne bi im skodila ni promjena trenera jer je onaj Sfairopoulos ubleha.
Ne bih se ja ni na kog iz ove druge grupe kladio protiv njih na tri dobijene... bolji su od svih osim Fenera, a i protiv njih bi u nekom rudarenju na 60-ak poena imali fine sanse.
Gledao sam ja i prvu fazu.. bili su u ubijedljivo najlaksoj grupi i mislim da su podijelili pobjede samo sa Laboralom i Efesom. Dobili po dva puta Cedevitu, Limoz i ocajni Milan. Ne umanjujem ja njihove pobjede, ali ni tada mi se nije previse svidjela njihova igra.. prosle godine sam navijao za njih i mislio sam da mogu iznenaditi, ove mi se cini da ne mogu. Naravno, to i ne znaci da potencijalno nece iznenaditi u nastavku, jer ovo je samo moje misljenje..

Sto se tice prolaska.. kao sto sam rekao, ocekujem da oni ili Barsa ispuse. Volio bih naravno da Oly prodje..

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 29 jan 2016, 16:08

dscile je napisao/la: Gledao sam ja i prvu fazu.. bili su u ubijedljivo najlaksoj grupi i mislim da su podijelili pobjede samo sa Laboralom i Efesom. Dobili po dva puta Cedevitu, Limoz i ocajni Milan. Ne umanjujem ja njihove pobjede, ali ni tada mi se nije previse svidjela njihova igra.. prosle godine sam navijao za njih i mislio sam da mogu iznenaditi, ove mi se cini da ne mogu. Naravno, to i ne znaci da potencijalno nece iznenaditi u nastavku, jer ovo je samo moje misljenje..

Sto se tice prolaska.. kao sto sam rekao, ocekujem da oni ili Barsa ispuse. Volio bih naravno da Oly prodje..
Dobro, prosle godine su im poklopile ekipe koje redovno samaraju u bitnijim utakmicama u zadnje vrijeme :D
Ako se sve uklopi kako treba (i Lojeski se vraca poslije povrede, Papanikolau, Johnson-Odom), oni su po meni jaci od Barce i trebali bi proci.
Navijacki, ocekujem i nadam se da odu do kraja :kafa: :D

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 29 jan 2016, 17:27

Da, ovi se vrate poslije povrede i odmah instant ucinak, a vecina njih postene serije utakmica s klubom nema.

Lojeski manje-vise on samo mora ponovo uhvatiti ritam nakon povrede, a Johnson-Odom je sad veliki upitnik, dok Papanikolau ne predstavlja tu prevagu za Olympiacos i nije tip igraca kakav njima trenutno mnogo vise treba.

Sto se tice Reala oni su i dalje prvi favoriti, ali da igraju lose to stoji, bez obzira na povrede. Njihov problem nisu povrede koliko pojacanja koja su se dosada pokazala kao teski promasaji, a najavljivani su kao igraci koji ce pokazati dominaciju na svojim pozicijama :stop:
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

TravisBickle
Kontakt:

Post Postao/la TravisBickle » 29 jan 2016, 20:35

Moze li kvalitetan link za Zvezdu ?

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []