EP u rukometu za muskarce - Poljska 2016
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: EP u rukometu za muskarce - Poljska 2016
Španci bili mudriji ,smireniji,takticki bolje odradili ovu utakmicu . prvi 8 ekipa s ovog EP svako svakog moze dobiti nijanse odlucuju ko kome lezi ,kakav dan imas i tome slicno . volio bi da njemci osvoje al mislim da ce Španci dobiti na iskustvo -strpljenje 

- samo_lijevo
- Kontakt:
Za svaki slucaj, ima ih koji jedva cekaju takvu pricu.Virtu4l je napisao/la:Ma nevezano za današnju utakmicu. Nije mi to bila namjera.samo_lijevo je napisao/la: kuknjava
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Koliko to tačno Francuzi dominiraju i šta je zapravo za tebe dominacija? A ranije sam ovdje već pisao kako je ono što su Francuzi zadnjih par godina napravili fantastično, čudesno.rio_Ferdy88 je napisao/la: Kakvo je to mjesto, da su Švabe dominirale jedno 20 god ili nešto slično Francuzima, pa onda 2-3 nisu, pa bi to i moglo proći, ovako teško. Jedino ako nisi mislio na mjesto u top 5-6, onda jesu tu.
A što se Nijemaca tiče oni su tu u vrhu i pri vrhu svjetskog rukometa od davnina i davno je počela ta uspješna njemačka rukometna priča.
Znači kao prvo: 3 X svjetski prvaci, 1 evropski prvaci. A po tebi bi izgleda ispalo da je Njemačka u rukometu imala samo epizodnu ulogu, a da nije opšte rukometna velesila decenijama.
A npr. ako gledamo rezultate od 2000. godine, tu se može zapaziti više uspješnih rezultata: 2002. godine - evropski viceprvaci, 2003. godine - svjetski viceprvaci, 2004- evropski prvaci i srebro na OI, 2007. - svjetski prvaci, to je nekih 5 super uspješnih godina. Već davno prije ovoga osvojena prva i druga titula svjetskog prvaka.. Najgori period za Njemačku zapravo i jeste nastao nakon te zadnje titule svjetskog prvaka, gdje je bilo određenih blamaža, period kada se desilo da i ne izbore učešće na velikom takmičenju i ono učešće na zadnjem SP preko wild card. Bilo je određenih crnih momenata i u 90-tim, a i tada par i svjetlijih. Uglavnom prvo zlato na SP su osvojili kada ove reprezentacije koje su danas top nisu skoro znale za rukomet.
Bez Nijemaca i Šveđana je rukomet skoro nezamisliv, samo što je Švedska div koji malo duže spava, ali i oni bi mogli spavati još 10-15 godina i opet ih ne bi neke repke stigle po broju titula.
I sada je pred nama zanimljivo finale, bilo je u prošlosti dosta triler završnica između Njemačke i Španije. Španija je pokazala stabilnost, rutinu, sigurnost i nikada na ovom prvenstvu nisu gubili glavu. Njemačka je pored svih problema i s ovakvo mladom ekipom napravila čudo. Tako da će u finalu biti žestoko.
Hrvatska je dosta napravila, ali večeras nije imala snage za još jedan korak. Ali svakako Hrvati nastavljaju s konstantnošću, dobrim rezultatima na velikim takmičenjima.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- alan_kardec
- Kontakt:
Davno bijaše, skoro se i ne sjećam. Ja pričam o periodu kad je Aguinagalde počeo igrati za reprezentaciju.Raul_64 je napisao/la:Kad su imali Romera i drugog Entreriosa mogli su potegnut iz vana ibogami.Tako su hrvatsku nabili 2005 na svjetskom.
Španci će zgaziti Njemce. Ne gleda mi se finale, mrski su mi i jedni i drugi, ali to je ipak finale evropskog prvenstva, moraću.

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Cestitke Spanjolcima, izgubili smo danas od boljih. Cestitke i nasima, sveukupno odgrali iznad ocekivanja. Atmosfera na tribinama odlicna, lijepo je kad su tamo navijaci a ne debili koje ne zanima sport nego samo dodju raditi sranja.
Idemo po tu medalju!
Idemo po tu medalju!
- badblueboylivno
- Kontakt:
Ma kakvo finale, mIslim da se nećemo ni plasirati.Lillard je napisao/la:Ma ovim momcima svaka čast, na OI očekujem finale. Ali više sam umoran od ovih poraza u polufinalu, tuga

Amater na klupi je izgubio utakmicu i propustio nevjerojatnu šansu za europsko zlato.
Španjolska će pomest pod Švabama u nedjelju.
Hayley <3
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Dominacija je najjača generacija u rukometu svih vremena, 2 olimpijska zlata, te po 3 svjetska i 3 evropska zlata u periodu od 10 god, ako to nije dovoljno da se nazove dominacijom onda ništa nije.effe_sa je napisao/la: Koliko to tačno Francuzi dominiraju i šta je zapravo za tebe dominacija?
Ja sam samo pitao koje je to mjesto na koje aludirate, to što navodiš nisam nigdje napisao, tako da ti ta primjedba ne stoji, a ako si mislio da se vraćaju u top 5-6 onda si u pravu, ali za više od toga morat ćemo pričekati još par velikih takmičenja.effe_sa je napisao/la:A po tebi bi izgleda ispalo da je Njemačka u rukometu imala samo epizodnu ulogu, a da nije opšte rukometna velesila decenijama.
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 29 jan 2016, 23:38, ukupno mijenjano 2 puta.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- samo_lijevo
- Kontakt:
Nego, prva se izgubila zbog velikog broja gresaka. Obje ekipe su igrale lose. Jedino znacajno je debilni otez Makede. E da vidimo ko se popravio tokom prvenstva.Virtu4l je napisao/la:...
Od dva zla biram Njemačku 

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Francuska je svoju prvu medalju osvojila 1992. godine, do tada je Njemačka imala desetak medalja. Dominacija je sigurno prava riječ za ovo što su Francuzi uradili u posljednjih 25 godina, jbg, deset zlatnih medalja je impresivan bilans. Nijemci imaju taj kontinuitet, isto kao Šveđani, prisutni su od postanka ovog sporta i generalno su velesila, isto kao Rusija tj. Sovjetski Savez, Rumunija ili Jugoslavija u 70-im i 80-im.
Danas je situacija malo drugačija, ali ovoga puta pričamo generalno.
Danas je situacija malo drugačija, ali ovoga puta pričamo generalno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Pazi ovo sa početka teme kad smo mezili ljevakaFaraonTM je napisao/la:Od dva zla biram Njemačku

FaraonTM je napisao/la:Pfffsamo_lijevo je napisao/la:Logicno, ko ce drugi uzeti? Nema ga.![]()
Dobro znamo da Njemačka neće![]()
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Potajno polažem nade u Šterbika 

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- samo_lijevo
- Kontakt:
Dusmani, jel vas stid?
kako se zove onaj španski grmalj pivot na kojeg su išli ofirno citavo vrijeme, Aginogalde tako nešto....hrvati naivni ko francuske sobarice
upali špancima u ritam koji im nikako nije odgovarao.....još španci imaju jacu odbranu, par mrcina koji ne daju komšijama lagane šuteve i na kraju ispade haman rutinska pobjeda.
vidjecemo kako ce to sa švabama biti u finalu
mada sam bio siguran da ce norvežani u finale.

vidjecemo kako ce to sa švabama biti u finalu

Nisu oni naivni, nego je Španija kvalitetnija ekipa. Znaš ono kad misliš da možeš, da ti malo nedostaje, ali istina je da nikad nisi bio ni blizu, kako ti kažeš - rutinski.let3 je napisao/la:kako se zove onaj španski grmalj pivot na kojeg su išli ofirno citavo vrijeme, Aginogalde tako nešto....hrvati naivni ko francuske sobariceupali špancima u ritam koji im nikako nije odgovarao.....još španci imaju jacu odbranu, par mrcina koji ne daju komšijama lagane šuteve i na kraju ispade haman rutinska pobjeda.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
ma ocekivao sam nakon one ludnice protiv Poljske da ce Hrvatska poluditi, da im je samopouzdanje do neba, da ce to lakše ici - ali zayebah seVirtu4l je napisao/la:Nisu oni naivni, nego je Španija kvalitetnija ekipa. Znaš ono kad misliš da možeš, da ti malo nedostaje, ali istina je da nikad nisi bio ni blizu, kako ti kažeš - rutinski.let3 je napisao/la:kako se zove onaj španski grmalj pivot na kojeg su išli ofirno citavo vrijeme, Aginogalde tako nešto....hrvati naivni ko francuske sobariceupali špancima u ritam koji im nikako nije odgovarao.....još španci imaju jacu odbranu, par mrcina koji ne daju komšijama lagane šuteve i na kraju ispade haman rutinska pobjeda.

Španci na iskustvo, snagu i rutinu privedoše tekmu kraju.
doduše, ocvekivao sam i nadao se cak norvežanima u finalau, zaslužili su to nekako svoj igrama na turniru - ali zapeli za švabe i to je to

e sad finale?? ko ce ga znati brate...španci su mlatnuli švabe u grupi, ali to ništa ne znaci sad
Španija je tu istu Poljsku u pripremnoj utakmici zadržala na 12 golova. Ljudi su igrali svoju igru, svjesni da su kvalitetniji, trpali na pivota jer su znali da ga nema ko čuvati. Yebe se njima za Sliškovića, cilj je bio izolovati Duvnjaka, a ostali ni u snu nisu mogli dobiti toliko jeftinih lopti koliko su ih imali protiv Poljske. Jbt, Poljska je Hrvatskoj dala 14 kontra napadalet3 je napisao/la:ma ocekivao sam nakon one ludnice protiv Poljske da ce Hrvatska poluditi, da im je samopouzdanje do neba, da ce to lakše ici - ali zayebah sešpanci su ih umrtvili, otupili totalno, srezali im krila, jedino Slišković
odlican igrac btw....ali nedovoljno za nešto ozbiljnije.

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
pa to je toVirtu4l je napisao/la:Španija je tu istu Poljsku u pripremnoj utakmici zadržala na 12 golova. Ljudi su igrali svoju igru, svjesni da su kvalitetniji, trpali na pivota jer su znali da ga nema ko čuvati. Yebe se njima za Sliškovića, cilj je bio izolovati Duvnjaka, a ostali ni u snu nisu mogli dobiti toliko jeftinih lopti koliko su ih imali protiv Poljske. Jbt, Poljska je Hrvatskoj dala 14 kontra napadalet3 je napisao/la:ma ocekivao sam nakon one ludnice protiv Poljske da ce Hrvatska poluditi, da im je samopouzdanje do neba, da ce to lakše ici - ali zayebah sešpanci su ih umrtvili, otupili totalno, srezali im krila, jedino Slišković
odlican igrac btw....ali nedovoljno za nešto ozbiljnije.

ali opet to je do trenera, onaj španski selektor je namazan svim bojama....kad stane Riveru ili Garciju, prebaci se igra na onu mrcinu pivota i završe posao....znaju "citati" igru protivnika i znaju se prilagoditi svakome, to im je snaga...ne igraju nešto lijepo i atraktivno, grubi su u odbrani- ali to daje razultate ocito.
vidjecemo kako ce to ici protiv žilavih švaba.
a vjerujem da ce i utakmica za treće mjesto biti extra

- zlatniljiljan
- Kontakt:
ima li gdje na netu snimka njemacka-norveska?
http://www.ehftv.com/int/video/semi-fin ... ay-germanyzlatniljiljan je napisao/la:ima li gdje na netu snimka njemacka-norveska?
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.