Premijer liga 2015/16

Ko osvaja PL BiH 2015/2016

Anketa je završila: 25 jul 2016, 19:59.

RK "Borac"
19
18%
RK "Izviđač"
22
21%
RK "Čelik"
11
11%
RK "Konjuh"
3
3%
RK "Derventa"
0
Nema glasova.
RK "Sloboda"
9
9%
RK "Vogošća Poljine Hills"
27
26%
RK "Prijedor"
0
Nema glasova.
RK "Sloga"
2
2%
Neko drugi
11
11%

Ukupno glasova: 104

Rule_hz
Kontakt:

Re: Premijer liga 2015/16

Post Postao/la Rule_hz » 23 dec 2015, 19:54

samosingle je napisao/la:gledao sam vogoscu nekoliko puta ove sezone uzivo i moram da priznam da me nisu odusevili ocekivao sam vise od ove ekipe
Igraju onoliko koliko im treba, jer zavrsio prvi ili 3 isto je, cilj je igrati ligu 4.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Ivan95
Kontakt:

Post Postao/la Ivan95 » 24 dec 2015, 18:13

Nemoze vogosca sa izvidjacem to smo i prosle sezone vidjeli a i ove

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 25 jan 2016, 03:01

Rukometni klub Čelik je u zimskoj prvenstvenoj pauzi konsolidovao svoje redove. Zadržao je kostur tima koji je uspješno branio boje ,,crveno-crnih'' prethodnih četiri – pet sezona, konsolidovao je Stručni štab, u oganizaciji kluba popeo na viši stepen.
Klub je jesenji dio prvenstva završio na petom mjestu, a sada je cilj da se do-mogne trećeg mjesta i izbori play off - ,,Ligu 4''. Međutim, u posljednje vrijeme se pojavilo nekoliko izjava ljudi iz ovog kluba o borbi za opstanak u Premijer ligi BiH, pa je ekspresno regovao predsjednik Čelika, Pane Škrbić.

"Priče o borbi za opstanak Čelika u Premijer ligi su nebuloze, nerealne imožda alibi za eventualni neuspjeh u nekim narednim mečevima. Cilj Uprave i igrača Čelika je precizan i jasan: izboriti treće mjesto (ispred nas su RK Maglaj i RK Derventa) i ostvariti plasman u završnicu prvenstva - ,,Ligu 4'', gdje smo se redovno nalazli poslednjih godina. Drugi cilj je ponoviti prošlogodišnji plasman u finale Kupa BiH, gdje smo lani u finalu igrali sa banjalučkim Borcem. Treći cilj je međunarodna rukometna scena, gdje smo se našli prvi put u 65 godina postojanja kluba", izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kuba Čelik i dodao:

"Onaj ko ne prihvata te ciljeve - može odmah ići iz Kluba! Netačna je informacija da smo oslabljeni u odnosu na prethodnu sezonu! Istina je, otišla su tri igrača (za Birdahića se još ne zna, možda se još vrati u Čelik jer je žalbeni postupak u toku), ali je i istina da je jedino Semir Memić od njih trojice imao punu minutažu u jesenjem dijelu prvenstva. Birdahić i Mehić su vrlo malo igrali (moža i neopravdano zahvaljujući tadašnjem treneru Senadu Skopljaku). Pobjede sami vrh na tabeli u Premijer ligi BiH su nam u prethodnim prvenstvima donosili igrači koji su i sada kostur tima: Aldin Begagić, Davor Ka-dić, Milan Duvnjak, Mirza Dervenčić, Edvin Begović, Eduard Martić, Bakir Bulju-gija, Edin Bajramović, Nermin Mujanović. Čak 9 igrača", ističe predsjednik Škrbić.

"U klubu nisu bili zadovoljni radom trenera u jesenjem dijelu prvenstva i zato su angažovali Stručni štab u kome su čak četiri rukometna stručnjaka iz Zenice: Meha Begovac, šef stručnog štaba, prof. Seldin Rizvanocvić, trener, prof. Bojan Tepić, trener i Jasmin Salihefendić, trener golmana. Odlazak igrača u polusezoni će ipak biti nadoknadjen sa dva mlada novoangažovana igrača: desnim bekom (ljevakom) i krilom, čime će klupa Čelika biti mnogo jača. Njihova imena i detalji o tome će se znati za dan-dva", zaključlio je na kraju razgovora Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba Čelik.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

balkanac198

Post Postao/la balkanac198 » 27 jan 2016, 14:56

Jedva cekam da pocne P.liga i da vidim ove "strucnjake"iz Sarajeva-Vogosce :kafa: kako ce ukonponovat i uigrat ekipe sa ovoliko pojacanja i druga stvar ,a to se ponavlja iz godine u godinu kako ce da plate sve te igrace :nene: :nene: ...Sve neki strucnjaci a osim Zulfica nisu vec godinama izbacili kvalitetnog igraca :bih: :opaopa: :tralala:

Rukomet
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet » 30 jan 2016, 05:13

Prognoza 16.kolo:
RK VOGOŠĆA Poljine Hills - RK PRIJEDOR (1)
Bez iznenađenja.
RK KRAJINA - RK KONJUH (1, 0, 2)
Konjuh je sigurno kvalitetnija ekipa. Problem je povreda golmana Omerovića i reprezentativca Begića. Ipak kad zaigraju kako znaju, mogu do pobjede. Dokazali su u Mostaru kada su pobjedilli bez Smajića. Domaćinu je biti ili ne biti. Gostima dajem 40% šanse.
RK IZVIĐAČ - RK BOSNA CENTROTRANS (1)
Bez dilema.
RK MAGLAJ - RK DERVENTA (1, 0, 2).
Obje ekipe u pripremnom periodu igrale dobro. Derventa je po kvalitetu sigurno treća ekipa lige. Maglaj uz publiku može svakog dobiti. Dajem gostima 30%.
RK ZRINJSKI - RK SLOBODA (1)
Sloboda oslabljena, Zrinjski pojačan. Sve osim pobjede domaćina, bilo bi veliko iznenađenje.
RK SLOGA - RK GRAČANICA (1, 0 2).
Sloga u pripremnom periodu u velikim problemima. Gračanica po pravilu igra vrlo promjenjivo, a objektivno ima kvalitetniju ekipu. U komšijskom derbiju sve je moguće. Gostima 40%.
RK BOSNA (S) - RK GRADAČAC (1)
Bosna će na proljeće imati domaćinstvo Vogošći i Izviđaču, ukoliko izgube i bod kući, od još neke ekipe, nema joj spasa.
RK ČELIK - RK IGMAN (1).
Čelik se konsolidovao, a ima toliko iskustva i kvaliteta da sebi ne dozvoli luksuz gubljenja bodova od ekipa iz donjeg dijela tabele.

samosingle
Kontakt:

Post Postao/la samosingle » 30 jan 2016, 11:24

hvala na prijedlozima, Sloga-Gracanica ima u kladionicarskoj ponudi pa cu uplatiti na goste ako dajes 40% sanse. :-)

semana
Kontakt:

Post Postao/la semana » 30 jan 2016, 12:47

K0MT je napisao/la:Fašističko divljanje domaće publike u Cazinu (VIDEO)
"J***** mater četničku" orilo se Cazinu (FOTO)
:facepalm: Nije tačno, orilo se "j****o vam mater u p***u", i bilo je upućeno sudijskom paru.
pozz

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 30 jan 2016, 12:54

balkanac198 je napisao/la:Jedva cekam da pocne P.liga i da vidim ove "strucnjake"iz Sarajeva-Vogosce :kafa: kako ce ukonponovat i uigrat ekipe sa ovoliko pojacanja i druga stvar ,a to se ponavlja iz godine u godinu kako ce da plate sve te igrace :nene: :nene: ...Sve neki strucnjaci a osim Zulfica nisu vec godinama izbacili kvalitetnog igraca :bih: :opaopa: :tralala:
Ne bi trebao biti problem, cilj je liga 4 na kraju a mislim da ce oni minimalno biti broj 2 na kraju sezone, ligu bi trebali igrati Borac, Izviđač, Vogošća i Maglaj/Derventa ali vece sanse dajem Maglaju.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

samosingle
Kontakt:

Post Postao/la samosingle » 30 jan 2016, 18:19

Zrinjski 34-22 Sloboda

Bosna S. 27-15 Gradacac

Rukomet
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet » 30 jan 2016, 19:30

Sloga-Gračanica 29-28.

Rukomet
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet » 30 jan 2016, 19:37

Krajina-Konjuh 28-25.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 30 jan 2016, 19:41

Izvidjac - Bosna 15:12 nakon prvog poluvremena.

EDIT: zavrseno 35:26
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 30 jan 2016, 20:42

Vogošća - Prijedor 32:25

Rukomet
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet » 30 jan 2016, 21:10

Maglaj-Derventa 32-26.

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 30 jan 2016, 21:27

Gracanica sama sebe pobjedila. Nismo iskoristili 3 ili 4 situacije sa igracem vise. Sramota za pojedine dobojlije i psovanje balijske majke.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
www.nkbratstvogracanica.com

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 jan 2016, 11:57

slika

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 31 jan 2016, 13:19

cesc4 je napisao/la:Gracanica sama sebe pobjedila. Nismo iskoristili 3 ili 4 situacije sa igracem vise. Sramota za pojedine dobojlije i psovanje balijske majke.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Jeb.at pojedince, nemoj na osnovu njih suditi.

:salut:

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 31 jan 2016, 13:53

U Doboju po meni korektna publika , ja nisam cuo ta prozivanja , a vjerujem da ih je bilo , ali takvih pacijenata ima svugdje pa i u Gracanici , ali na svu srecu u manjini su... mene vise brinu prozivanja "nasih" navijaca ...sugerisanje treneru koga da ubaci , a koga da izbaci iz igre i prozivanja upucena nasim igracima nakon gresaka...

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 31 jan 2016, 14:39

Koliko znam navijačima Sloge je bio zabranjen ulaz u dvoranu. Policija je okarakterisala ovu kao utakmicu visokog rizika! :lol: :roll: Ti ako nisi čuo sigurno nije ni bilo, moguće da je neko nešto i dobacio sa tribina. Kao što kažeš toga ima svagdje.

Evo komentar igrača Derente na desavanja u Maglaju:
Postovani, nakon prespavane noci, ovim putem zelim da Vam prenesem dio atmosfere sa sinocne utakmice Premijer lige BIH za rukometase izmedju Rk Maglaj i Rk Derventa. Puna dvorana, navijanje, podrska domacim igracima, sve je licilo na spektakl u kojem ce bolji odnjeti bodove u direktnoj borbi za trece mjesto koja vodi u doigravanje za sampiona BIH. Sudijski par Ilic i Paleksic, ne samo da su dozvolili da nas igraci Rk Maglaj udaraju zatvorenim pesnicama, kako mene tako i moje saigrace, nego su tokom cijelog meca donosili odluke na nasu stetu suprotno pravilima rukometne igre i tako direktno uticali na rezultat same utakmice. Nisam jedan od onih koji ce traziti izgovor u losem sudjenju i traziti alibi za poraz, gubili smo i do sad a isto tako i pobjedjivali u velikim utakmicama. U sinocnoj utakmici, u kojoj smo prezivili pravu golgotu i sudijsku torturu, zelim da cestitam mojim saigracima na fer i korektnoj igri. Na zalaganju i ostavljanju srca na terenu kao i ostavljanu poslednjeg atoma snage na parketu. Momci svaka cast. Samo mi znamo kako nam je bilo trenirati na teperaturama koje su bile debelo u minusu. Spremali se, odricali za ovu utakmicu. Kakvu smo poruku dobili?! Iskreno se nadam da ce i ovakve stvari postati samo jedno ruzno sjecanje, a kojeg cemo se rijetko sjecati a ondosi se na sudjenje, i da se nece u buducim pobjedama i porazima spominjati sudjenje. Nasa sinocna pobjeda je to sto se niko nije povredio, ako mogu to da nazovem pobjedom. U subotu nam dolazi lider Izvidjac iz Ljubuskog, te Vas pozivam da dodjete u sto vecem broju da nas podrzite do nove pobjede. Jer sto je vise navijaca, Derventa je sve jaca!

Rukomet
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet » 01 feb 2016, 16:00

Što se tiče utakmice u Doboju, bila je to prava prvenstvena utakmica. Borbena i do kraja neizvjesna. Sloga je bila sretnija i spretnija i zasluženo je pobjedila, a da je bilo i drugačije, ne bi bilo ne zasluženo. Na utakmici je bilo dovoljno policajaca, publika je bila podjeljena, ali se navijalo fer i sportski. Suđenje, korektno bez tendencioznosti, ako je i bilo grešaka, nisu bile sa namjerom. Gračanica je imala sve uslove da dobije utakmicu, nažost, nije uspjela i čestitke mladoj borbenoj ekipi domaćina.

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.