Igraju onoliko koliko im treba, jer zavrsio prvi ili 3 isto je, cilj je igrati ligu 4.samosingle je napisao/la:gledao sam vogoscu nekoliko puta ove sezone uzivo i moram da priznam da me nisu odusevili ocekivao sam vise od ove ekipe
Premijer liga 2015/16
Re: Premijer liga 2015/16
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Nemoze vogosca sa izvidjacem to smo i prosle sezone vidjeli a i ove
Rukometni klub Čelik je u zimskoj prvenstvenoj pauzi konsolidovao svoje redove. Zadržao je kostur tima koji je uspješno branio boje ,,crveno-crnih'' prethodnih četiri – pet sezona, konsolidovao je Stručni štab, u oganizaciji kluba popeo na viši stepen.
Klub je jesenji dio prvenstva završio na petom mjestu, a sada je cilj da se do-mogne trećeg mjesta i izbori play off - ,,Ligu 4''. Međutim, u posljednje vrijeme se pojavilo nekoliko izjava ljudi iz ovog kluba o borbi za opstanak u Premijer ligi BiH, pa je ekspresno regovao predsjednik Čelika, Pane Škrbić.
"Priče o borbi za opstanak Čelika u Premijer ligi su nebuloze, nerealne imožda alibi za eventualni neuspjeh u nekim narednim mečevima. Cilj Uprave i igrača Čelika je precizan i jasan: izboriti treće mjesto (ispred nas su RK Maglaj i RK Derventa) i ostvariti plasman u završnicu prvenstva - ,,Ligu 4'', gdje smo se redovno nalazli poslednjih godina. Drugi cilj je ponoviti prošlogodišnji plasman u finale Kupa BiH, gdje smo lani u finalu igrali sa banjalučkim Borcem. Treći cilj je međunarodna rukometna scena, gdje smo se našli prvi put u 65 godina postojanja kluba", izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kuba Čelik i dodao:
"Onaj ko ne prihvata te ciljeve - može odmah ići iz Kluba! Netačna je informacija da smo oslabljeni u odnosu na prethodnu sezonu! Istina je, otišla su tri igrača (za Birdahića se još ne zna, možda se još vrati u Čelik jer je žalbeni postupak u toku), ali je i istina da je jedino Semir Memić od njih trojice imao punu minutažu u jesenjem dijelu prvenstva. Birdahić i Mehić su vrlo malo igrali (moža i neopravdano zahvaljujući tadašnjem treneru Senadu Skopljaku). Pobjede sami vrh na tabeli u Premijer ligi BiH su nam u prethodnim prvenstvima donosili igrači koji su i sada kostur tima: Aldin Begagić, Davor Ka-dić, Milan Duvnjak, Mirza Dervenčić, Edvin Begović, Eduard Martić, Bakir Bulju-gija, Edin Bajramović, Nermin Mujanović. Čak 9 igrača", ističe predsjednik Škrbić.
"U klubu nisu bili zadovoljni radom trenera u jesenjem dijelu prvenstva i zato su angažovali Stručni štab u kome su čak četiri rukometna stručnjaka iz Zenice: Meha Begovac, šef stručnog štaba, prof. Seldin Rizvanocvić, trener, prof. Bojan Tepić, trener i Jasmin Salihefendić, trener golmana. Odlazak igrača u polusezoni će ipak biti nadoknadjen sa dva mlada novoangažovana igrača: desnim bekom (ljevakom) i krilom, čime će klupa Čelika biti mnogo jača. Njihova imena i detalji o tome će se znati za dan-dva", zaključlio je na kraju razgovora Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba Čelik.
Klub je jesenji dio prvenstva završio na petom mjestu, a sada je cilj da se do-mogne trećeg mjesta i izbori play off - ,,Ligu 4''. Međutim, u posljednje vrijeme se pojavilo nekoliko izjava ljudi iz ovog kluba o borbi za opstanak u Premijer ligi BiH, pa je ekspresno regovao predsjednik Čelika, Pane Škrbić.
"Priče o borbi za opstanak Čelika u Premijer ligi su nebuloze, nerealne imožda alibi za eventualni neuspjeh u nekim narednim mečevima. Cilj Uprave i igrača Čelika je precizan i jasan: izboriti treće mjesto (ispred nas su RK Maglaj i RK Derventa) i ostvariti plasman u završnicu prvenstva - ,,Ligu 4'', gdje smo se redovno nalazli poslednjih godina. Drugi cilj je ponoviti prošlogodišnji plasman u finale Kupa BiH, gdje smo lani u finalu igrali sa banjalučkim Borcem. Treći cilj je međunarodna rukometna scena, gdje smo se našli prvi put u 65 godina postojanja kluba", izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kuba Čelik i dodao:
"Onaj ko ne prihvata te ciljeve - može odmah ići iz Kluba! Netačna je informacija da smo oslabljeni u odnosu na prethodnu sezonu! Istina je, otišla su tri igrača (za Birdahića se još ne zna, možda se još vrati u Čelik jer je žalbeni postupak u toku), ali je i istina da je jedino Semir Memić od njih trojice imao punu minutažu u jesenjem dijelu prvenstva. Birdahić i Mehić su vrlo malo igrali (moža i neopravdano zahvaljujući tadašnjem treneru Senadu Skopljaku). Pobjede sami vrh na tabeli u Premijer ligi BiH su nam u prethodnim prvenstvima donosili igrači koji su i sada kostur tima: Aldin Begagić, Davor Ka-dić, Milan Duvnjak, Mirza Dervenčić, Edvin Begović, Eduard Martić, Bakir Bulju-gija, Edin Bajramović, Nermin Mujanović. Čak 9 igrača", ističe predsjednik Škrbić.
"U klubu nisu bili zadovoljni radom trenera u jesenjem dijelu prvenstva i zato su angažovali Stručni štab u kome su čak četiri rukometna stručnjaka iz Zenice: Meha Begovac, šef stručnog štaba, prof. Seldin Rizvanocvić, trener, prof. Bojan Tepić, trener i Jasmin Salihefendić, trener golmana. Odlazak igrača u polusezoni će ipak biti nadoknadjen sa dva mlada novoangažovana igrača: desnim bekom (ljevakom) i krilom, čime će klupa Čelika biti mnogo jača. Njihova imena i detalji o tome će se znati za dan-dva", zaključlio je na kraju razgovora Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba Čelik.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
-
Jedva cekam da pocne P.liga i da vidim ove "strucnjake"iz Sarajeva-Vogosce
kako ce ukonponovat i uigrat ekipe sa ovoliko pojacanja i druga stvar ,a to se ponavlja iz godine u godinu kako ce da plate sve te igrace
...Sve neki strucnjaci a osim Zulfica nisu vec godinama izbacili kvalitetnog igraca

Prognoza 16.kolo:
RK VOGOŠĆA Poljine Hills - RK PRIJEDOR (1)
Bez iznenađenja.
RK KRAJINA - RK KONJUH (1, 0, 2)
Konjuh je sigurno kvalitetnija ekipa. Problem je povreda golmana Omerovića i reprezentativca Begića. Ipak kad zaigraju kako znaju, mogu do pobjede. Dokazali su u Mostaru kada su pobjedilli bez Smajića. Domaćinu je biti ili ne biti. Gostima dajem 40% šanse.
RK IZVIĐAČ - RK BOSNA CENTROTRANS (1)
Bez dilema.
RK MAGLAJ - RK DERVENTA (1, 0, 2).
Obje ekipe u pripremnom periodu igrale dobro. Derventa je po kvalitetu sigurno treća ekipa lige. Maglaj uz publiku može svakog dobiti. Dajem gostima 30%.
RK ZRINJSKI - RK SLOBODA (1)
Sloboda oslabljena, Zrinjski pojačan. Sve osim pobjede domaćina, bilo bi veliko iznenađenje.
RK SLOGA - RK GRAČANICA (1, 0 2).
Sloga u pripremnom periodu u velikim problemima. Gračanica po pravilu igra vrlo promjenjivo, a objektivno ima kvalitetniju ekipu. U komšijskom derbiju sve je moguće. Gostima 40%.
RK BOSNA (S) - RK GRADAČAC (1)
Bosna će na proljeće imati domaćinstvo Vogošći i Izviđaču, ukoliko izgube i bod kući, od još neke ekipe, nema joj spasa.
RK ČELIK - RK IGMAN (1).
Čelik se konsolidovao, a ima toliko iskustva i kvaliteta da sebi ne dozvoli luksuz gubljenja bodova od ekipa iz donjeg dijela tabele.
RK VOGOŠĆA Poljine Hills - RK PRIJEDOR (1)
Bez iznenađenja.
RK KRAJINA - RK KONJUH (1, 0, 2)
Konjuh je sigurno kvalitetnija ekipa. Problem je povreda golmana Omerovića i reprezentativca Begića. Ipak kad zaigraju kako znaju, mogu do pobjede. Dokazali su u Mostaru kada su pobjedilli bez Smajića. Domaćinu je biti ili ne biti. Gostima dajem 40% šanse.
RK IZVIĐAČ - RK BOSNA CENTROTRANS (1)
Bez dilema.
RK MAGLAJ - RK DERVENTA (1, 0, 2).
Obje ekipe u pripremnom periodu igrale dobro. Derventa je po kvalitetu sigurno treća ekipa lige. Maglaj uz publiku može svakog dobiti. Dajem gostima 30%.
RK ZRINJSKI - RK SLOBODA (1)
Sloboda oslabljena, Zrinjski pojačan. Sve osim pobjede domaćina, bilo bi veliko iznenađenje.
RK SLOGA - RK GRAČANICA (1, 0 2).
Sloga u pripremnom periodu u velikim problemima. Gračanica po pravilu igra vrlo promjenjivo, a objektivno ima kvalitetniju ekipu. U komšijskom derbiju sve je moguće. Gostima 40%.
RK BOSNA (S) - RK GRADAČAC (1)
Bosna će na proljeće imati domaćinstvo Vogošći i Izviđaču, ukoliko izgube i bod kući, od još neke ekipe, nema joj spasa.
RK ČELIK - RK IGMAN (1).
Čelik se konsolidovao, a ima toliko iskustva i kvaliteta da sebi ne dozvoli luksuz gubljenja bodova od ekipa iz donjeg dijela tabele.
-
- Kontakt:
hvala na prijedlozima, Sloga-Gracanica ima u kladionicarskoj ponudi pa cu uplatiti na goste ako dajes 40% sanse. 

K0MT je napisao/la:Fašističko divljanje domaće publike u Cazinu (VIDEO)
"J***** mater četničku" orilo se Cazinu (FOTO)

pozz
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ne bi trebao biti problem, cilj je liga 4 na kraju a mislim da ce oni minimalno biti broj 2 na kraju sezone, ligu bi trebali igrati Borac, Izviđač, Vogošća i Maglaj/Derventa ali vece sanse dajem Maglaju.balkanac198 je napisao/la:Jedva cekam da pocne P.liga i da vidim ove "strucnjake"iz Sarajeva-Vogoscekako ce ukonponovat i uigrat ekipe sa ovoliko pojacanja i druga stvar ,a to se ponavlja iz godine u godinu kako ce da plate sve te igrace
![]()
...Sve neki strucnjaci a osim Zulfica nisu vec godinama izbacili kvalitetnog igraca
![]()
![]()
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Zrinjski 34-22 Sloboda
Bosna S. 27-15 Gradacac
Bosna S. 27-15 Gradacac
Sloga-Gračanica 29-28.
Krajina-Konjuh 28-25.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Izvidjac - Bosna 15:12 nakon prvog poluvremena.
EDIT: zavrseno 35:26
EDIT: zavrseno 35:26
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Vogošća - Prijedor 32:25
Maglaj-Derventa 32-26.
Gracanica sama sebe pobjedila. Nismo iskoristili 3 ili 4 situacije sa igracem vise. Sramota za pojedine dobojlije i psovanje balijske majke.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
www.nkbratstvogracanica.com
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Jeb.at pojedince, nemoj na osnovu njih suditi.cesc4 je napisao/la:Gracanica sama sebe pobjedila. Nismo iskoristili 3 ili 4 situacije sa igracem vise. Sramota za pojedine dobojlije i psovanje balijske majke.

U Doboju po meni korektna publika , ja nisam cuo ta prozivanja , a vjerujem da ih je bilo , ali takvih pacijenata ima svugdje pa i u Gracanici , ali na svu srecu u manjini su... mene vise brinu prozivanja "nasih" navijaca ...sugerisanje treneru koga da ubaci , a koga da izbaci iz igre i prozivanja upucena nasim igracima nakon gresaka...
Koliko znam navijačima Sloge je bio zabranjen ulaz u dvoranu. Policija je okarakterisala ovu kao utakmicu visokog rizika!
Ti ako nisi čuo sigurno nije ni bilo, moguće da je neko nešto i dobacio sa tribina. Kao što kažeš toga ima svagdje.
Evo komentar igrača Derente na desavanja u Maglaju:

Evo komentar igrača Derente na desavanja u Maglaju:
Postovani, nakon prespavane noci, ovim putem zelim da Vam prenesem dio atmosfere sa sinocne utakmice Premijer lige BIH za rukometase izmedju Rk Maglaj i Rk Derventa. Puna dvorana, navijanje, podrska domacim igracima, sve je licilo na spektakl u kojem ce bolji odnjeti bodove u direktnoj borbi za trece mjesto koja vodi u doigravanje za sampiona BIH. Sudijski par Ilic i Paleksic, ne samo da su dozvolili da nas igraci Rk Maglaj udaraju zatvorenim pesnicama, kako mene tako i moje saigrace, nego su tokom cijelog meca donosili odluke na nasu stetu suprotno pravilima rukometne igre i tako direktno uticali na rezultat same utakmice. Nisam jedan od onih koji ce traziti izgovor u losem sudjenju i traziti alibi za poraz, gubili smo i do sad a isto tako i pobjedjivali u velikim utakmicama. U sinocnoj utakmici, u kojoj smo prezivili pravu golgotu i sudijsku torturu, zelim da cestitam mojim saigracima na fer i korektnoj igri. Na zalaganju i ostavljanju srca na terenu kao i ostavljanu poslednjeg atoma snage na parketu. Momci svaka cast. Samo mi znamo kako nam je bilo trenirati na teperaturama koje su bile debelo u minusu. Spremali se, odricali za ovu utakmicu. Kakvu smo poruku dobili?! Iskreno se nadam da ce i ovakve stvari postati samo jedno ruzno sjecanje, a kojeg cemo se rijetko sjecati a ondosi se na sudjenje, i da se nece u buducim pobjedama i porazima spominjati sudjenje. Nasa sinocna pobjeda je to sto se niko nije povredio, ako mogu to da nazovem pobjedom. U subotu nam dolazi lider Izvidjac iz Ljubuskog, te Vas pozivam da dodjete u sto vecem broju da nas podrzite do nove pobjede. Jer sto je vise navijaca, Derventa je sve jaca!
Što se tiče utakmice u Doboju, bila je to prava prvenstvena utakmica. Borbena i do kraja neizvjesna. Sloga je bila sretnija i spretnija i zasluženo je pobjedila, a da je bilo i drugačije, ne bi bilo ne zasluženo. Na utakmici je bilo dovoljno policajaca, publika je bila podjeljena, ali se navijalo fer i sportski. Suđenje, korektno bez tendencioznosti, ako je i bilo grešaka, nisu bile sa namjerom. Gračanica je imala sve uslove da dobije utakmicu, nažost, nije uspjela i čestitke mladoj borbenoj ekipi domaćina.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.