Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

ra1981
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la ra1981 » 01 jun 2010, 15:15

Eh,hajmo baciti računicu.Džeko je zarađivao 1,5 miliona eura godišnje dok nije potpisao ovaj novi ugovor kojim zarađuje 5 miliona.1,5 miliona eura!Nemojte govoriti da je "igrao za klikere",to je 8000 eura dnevno+premije! To su pare s kojima se može živjeti do kraja života,a neki ovdje pricaju kao da je zarađivao 500KM +topli obrok mjesečno.Ugovor je trajao do 2011-te,Wolfsburg bi ga ove sezone morao prodati,jer niko ne bi rizikovao njegov odlazak džaba.Znači razlika je u 3,5 milliona eura,koje bi on dobio 100% u vidu procenta od transfera,a potpisao bi sigurno za jak klub u kojem bi mu plata bila preko 5 miliona eura.Znači,mogao je zarađivati isto ili čak više i igrati u Realu,Manchesteru Milanu samo je morao sačekati proteklu sezonu,da ne kažem strpiti se,jer je bezobrazno je za nekoga ko zarađuje 1,5 miliona godišnje reći da trpi.Nego zna se kako naši ljudi razmišljaju:Daj ti nama sad para,pa dalje ćemo mi vidjeti,bolje danas imati nego napraviti sistematski plan kako okrenuti milione za idućih 10 godina+igrati u vrhunskom klubu.Nijemci su uvidjeli "naš sistem" i potpisali ugovor s kojim su napravili od njega (dobro plaćenog) roba.Niko ne može okriviti Wolfsburg,ljudi vidjeli šansu,osim toga ugovor je potpisan prošle godine,što je poprilično svjež ugovor,Džeko je dakle prošle sezone "potpisao vjernost Wolfsburgu".Ja bi rekao potpisao ugovor s Đavolom.

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 01 jun 2010, 15:17

harishp je napisao/la:Ma nema od toga nista.
Znaci vukovi opet na titulu.Hajde de, nisu odavno. :mrgreen:
Ima da ih Mc Donalds u Hamburgere pretvori. :lol:
Kad si ti toliko postova skupio spammeru iz Semizovca? :mrgreen: :mrgreen:

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 01 jun 2010, 15:19

A jbt ja ne kontam ovdje ljude....koda je otiso u rudnik radit a ne osto u wolsburgu kolika panika :roll:

On da hoce po svaku cijenu da ide on bi otiso....a izgleda da se ni njemu jos nigdje ne zuri....

Sta vam je ba ljudi....vishe vi zelite taj transfer haman nego on sam ....boze sacuvaj

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 01 jun 2010, 15:26

Kakvih LIKOVA ima na ovom forumu. Pa što dajete neke lažne informacije, ne vjerujem više ništa dok na zvaničnoj stranici tima za koji je Džeko potpisao ne vidim njegovu sliku sa dresom u rukama :twisted:

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 01 jun 2010, 15:27

Nail for Real je napisao/la:Nadam se da ce ga Real nekako ugrabit, ali cisto sumnjam uopste u nekakav transfer. Sve mi se cini da ce on ostati u Wolfsburgu.
:roll:
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 01 jun 2010, 15:39

jelle je napisao/la:A jbt ja ne kontam ovdje ljude....koda je otiso u rudnik radit a ne osto u wolsburgu kolika panika :roll:

On da hoce po svaku cijenu da ide on bi otiso....a izgleda da se ni njemu jos nigdje ne zuri....

Sta vam je ba ljudi....vishe vi zelite taj transfer haman nego on sam ....boze sacuvaj
hahaha znaci po tebi vrsnom strategu i transfer analiticaru dzeki se nigdje ne ide iz mocnog wolfsburga ili mu se ne zuri neka ga jos malo tek mu je 19-20 godina ima vremena.

hahaha ali najjaci je menadzer Redzo koji je ceko paklenu atmosferu od 28-31 maja hahahahaha stvarno bilo je pakleno ali u medijima i laznim informacijama. Ja sam realan i davno sam rekao Dzeko je treba za nekih 15-20 miliona preci u neku jacu ligu u klub veci od Wolfsburga ali ne ovi ga zacijenil ko da je Henry iz najboljih dana.
Dio Arsenala

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 01 jun 2010, 15:41

Normalno da zelimo da predje u bolji klub jer iduce sezone u osrednjem klubu bez ambicija Dzeko ce igrati bez motivacije i ako zabije desetak golova bice super. A da Wolfsburg nema velikih ambicija pokazuje to kako su pustili Magatha, a sada i Gentnera. To mi nije jasno kako njih lako pustise, trener koji ih je doveo do titule i igrac koji im je bio jedan od najboljih ali pustise ih bez ikakve price. Izgleda da samo nasim igracima nedaju da idu, najveca ambicija im je da sjebu Dzeki karijeru :D
Imam osjecaj da ovaj Hoenes nebi pristao ni na 100 miliona a ne 40..... a Magathu nisu htjeli dati malu povisicu da bi ostao.

Zeljovac
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac » 01 jun 2010, 15:43

ra1981 je napisao/la:Eh,hajmo baciti računicu.Džeko je zarađivao 1,5 miliona eura godišnje dok nije potpisao ovaj novi ugovor kojim zarađuje 5 miliona.1,5 miliona eura!Nemojte govoriti da je "igrao za klikere",to je 8000 eura dnevno+premije! To su pare s kojima se može živjeti do kraja života,a neki ovdje pricaju kao da je zarađivao 500KM +topli obrok mjesečno.Ugovor je trajao do 2011-te,Wolfsburg bi ga ove sezone morao prodati,jer niko ne bi rizikovao njegov odlazak džaba.Znači razlika je u 3,5 milliona eura,koje bi on dobio 100% u vidu procenta od transfera,a potpisao bi sigurno za jak klub u kojem bi mu plata bila preko 5 miliona eura.Znači,mogao je zarađivati isto ili čak više i igrati u Realu,Manchesteru Milanu samo je morao sačekati proteklu sezonu,da ne kažem strpiti se,jer je bezobrazno je za nekoga ko zarađuje 1,5 miliona godišnje reći da trpi.Nego zna se kako naši ljudi razmišljaju:Daj ti nama sad para,pa dalje ćemo mi vidjeti,bolje danas imati nego napraviti sistematski plan kako okrenuti milione za idućih 10 godina+igrati u vrhunskom klubu.Nijemci su uvidjeli "naš sistem" i potpisali ugovor s kojim su napravili od njega (dobro plaćenog) roba.Niko ne može okriviti Wolfsburg,ljudi vidjeli šansu,osim toga ugovor je potpisan prošle godine,što je poprilično svjež ugovor,Džeko je dakle prošle sezone "potpisao vjernost Wolfsburgu".Ja bi rekao potpisao ugovor s Đavolom.
GET A LIFE!

Sta ste se uhvatili Dzeke i njegovog ugovora, koliko zaradjuje, koliko je zaradjivao, sto je potpisao, sto je potpisao. Dzeko zivi svoj zivot, ciji vi zivot zivite? Trebao je Dzeko forumase pitati sta ce i kako ce sa svojom karijerom. A karijera mu je bas qrac, niti je kad sta osvojio, niti je kad bio najbolji strijelac lige, ma nista ne zna taj Dzeko, samo nas ovi novinari furaju, sve je tako bezze kad nemas svog zivota pa se bavis tudjim :cry: :cry: :cry:

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 01 jun 2010, 15:43

-Paja je napisao/la:
jelle je napisao/la:A jbt ja ne kontam ovdje ljude....koda je otiso u rudnik radit a ne osto u wolsburgu kolika panika :roll:

hahaha znaci po tebi vrsnom strategu i transfer analiticaru dzeki se nigdje ne ide iz mocnog wolfsburga ili mu se ne zuri neka ga jos malo tek mu je 19-20 godina ima vremena.

hahaha ali najjaci je menadzer Redzo koji je ceko paklenu atmosferu od 28-31 maja hahahahaha stvarno bilo je pakleno ali u medijima i laznim informacijama. Ja sam realan i davno sam rekao Dzeko je treba za nekih 15-20 miliona preci u neku jacu ligu u klub veci od Wolfsburga ali ne ovi ga zacijenil ko da je Henry iz najboljih dana.
A kako ti znaš koliko vrijedi Džeko ako ne pratiš BL? Drži se Bendtnera i procjena koliko on vrijedi, a procjene igrača iz ostalih liga ostavi onima koji te lige i prate. Isto tako, odakle znaš da nije bila paklena atmosfera? Možda je procjena bila da se sačeka da prođe i taj 31.05. kako bi se onda moglo pregovarati sa Wolfsburgom, obzirom da cijena jeste visoka. Ti izgleda mnogo toga znaš a i da ne pogledaš, da ti se slučajno ne javljaju neki glasovi u glavi i daju ti sve te informacije?
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 01 jun 2010, 15:47

-Paja je napisao/la:

Pa tek mu je 25.....dje viLLa bio u njegovim god,,, dje Drogba bio.....boze sacuvaj...samo su haman igraci oni koji imaju 20 god....

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 01 jun 2010, 15:51

I tako ostade Džeko još jednu godinu tru(h)nuti u Wolfsburgu gdje će postati stariji za još tu jednu godinu koja će biti bačena kao u bunar. Što mu je ta jedna godina mogla biti prava za aklimatizaciju u novoj sredini, zemlji, ligi, on će je provesti igrajući za osrednji njemački klub dok će se neke njegove kolege koji su dosta slabiji i nekvalitetniji šepuriti po engleskim, španskim, pi*kama materinama ligama, igrati lige prvaka i "neke" europske lige. Ko kome uvali, uvali se Džeki na kraju! Toliko je dao za Wolfsburg ali taj isti Wolfsburg zna čuvati svoje interese i zna iskoristiti do maksimuma jer u čitavom stvarnom i realnom životu a pogotovo fudbalskom korist i profit su glavni i vladaju, kakva ljubav...to tu ne postoji. Staviti toliku cijenu na odštetu od čak 40 miliona eura je bilo dobro, fenomenalno i *eben posao samo za Wolfsburg, samo u njihovu korist, dok su Džeko i njegovi menadžeri poletili kao sivonje za parama i tako zakatančili, stavili sami sebi lisice na ruke. Al´ hej njima dobro, Džeki dobro. Oni dobili proviziju, Džeko dobio veću platu, sve je super sve je za 5. :P

Ali ono što je najsmješnije, ustvari najžalosnije u svemu ovome je što su mnogi ljudi down nakon ovoga najviše zahvaljujući "novinarima" koji su nas svakog *ebenog dana morali pitati, hraniti informacijama o Džeki i njegovom eventualnom transferu. Posebno se ovo odnosi na "novinare" koji guraju svoje prste i glave u Džekino dupe i kojima je Džeko bio inspiracija i dnevna potrebna doza. Svakog *ebenog dana je morala biti neka vijest vezana za mighty Džekom kojeg su digli u nebo do krajnjih granica, ma kakva pompa o Maradoni, Van Bastenu, Mulleru i ostalim legendama iz njihovih dana, oni ni blizu nisu dobijali pažnje kao Džeko the killer, Džeko stroj za davanje golova i kakve mu još nazive nisu davali. Eto sada se*ite i dalje a siguran sam da i dalje ima jadnih i naivnih ljudi koji će pucati od sreće kada pročitaju vaše mega bombastične vijesti i koji vjeruju u sva vaša preuveličana s*anja. Džeko po vama proputova od Apeninskog skroz do Pirinejskog poluotoka nekoliko krugova a ustvari svo vrijeme je bio samo stojao na jednom mjestu...eeej "novinari" sivonje, samo još niste napisali da ga traže sa Marsa :oops:

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 01 jun 2010, 15:59

ra1981 je napisao/la:Eh,hajmo baciti računicu.Džeko je zarađivao 1,5 miliona eura godišnje dok nije potpisao ovaj novi ugovor kojim zarađuje 5 miliona.1,5 miliona eura!Nemojte govoriti da je "igrao za klikere",to je 8000 eura dnevno+premije! To su pare s kojima se može živjeti do kraja života,a neki ovdje pricaju kao da je zarađivao 500KM +topli obrok mjesečno.Ugovor je trajao do 2011-te,Wolfsburg bi ga ove sezone morao prodati,jer niko ne bi rizikovao njegov odlazak džaba.Znači razlika je u 3,5 milliona eura,koje bi on dobio 100% u vidu procenta od transfera,a potpisao bi sigurno za jak klub u kojem bi mu plata bila preko 5 miliona eura.Znači,mogao je zarađivati isto ili čak više i igrati u Realu,Manchesteru Milanu samo je morao sačekati proteklu sezonu,da ne kažem strpiti se,jer je bezobrazno je za nekoga ko zarađuje 1,5 miliona godišnje reći da trpi.Nego zna se kako naši ljudi razmišljaju:Daj ti nama sad para,pa dalje ćemo mi vidjeti,bolje danas imati nego napraviti sistematski plan kako okrenuti milione za idućih 10 godina+igrati u vrhunskom klubu.Nijemci su uvidjeli "naš sistem" i potpisali ugovor s kojim su napravili od njega (dobro plaćenog) roba.Niko ne može okriviti Wolfsburg,ljudi vidjeli šansu,osim toga ugovor je potpisan prošle godine,što je poprilično svjež ugovor,Džeko je dakle prošle sezone "potpisao vjernost Wolfsburgu".Ja bi rekao potpisao ugovor s Đavolom.
U proslom ugovoru je godisnje zaradjivao oko 600 000 EUR. Sve ove cifre treba uzeti sa rezervom, jer se radi o bruto dohodku.
#divovi

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 01 jun 2010, 16:12

Ma ljudi moji neznam o cemu se raspravljate. Iako, priznajem da i ne pratim nesto te detalje oko transfera, znam sigurno da se tu nista puno ne pitaju ni taj neki Redzo, ni Edin a ni Wolsfurg previse. Takva je trenutna situacija na Eurotrzistu...Edin Dzeko, kao i ostali vrhunski igraci i jesu sigurno precijenjeni, ali boze moj, tako stvari stoje na trzistu. Kad napadač, tipa, Edin Dzeko STVARNO bude zatrebao nekoj ekipi iz najviseg staleza, po tog nekog Redzu ce helikopter stici i potpisat ce u kracem vremenu nego sto meni treba da napisem ovaj post. Tim mocnicima ta njegova odstetna cijena nije toliko ni bitna, par miliona gore, dole... A do tada Edin treba samo da bude opusten i da igra lopte...Wolsfurg je ozbiljan klub, i samo lud covjek moze misliti da ce spustiti svoju cijenu....Ni Edin se ne sekira, koliko se mi sekiramo 8-)
Samo vas slusam prethodnih dana :D Hoce ga Man City, kazete....Vec bi on sa Tevezom pio kafu da ga onaj "habla" zacrtao....A moja prognoza za Edina je, da ce odmah poslije svjetskog prvenstva naci extra angazman....I to ce se desiti toliko brzo, da necemo toga ni biti svjesni....Zasad su samo cuckanja "velikih igraca" tj;klubova, prava pijaca pocinje sa svjetskim prvenstvom...Svi cekaju da prvi potez odrade oni najveci, a to su danas sasvim sigurno Maurinho, Anceloti, Pepe, Man City.....Sa njima se ne mozes goniti i tjerati...od njih bjezis i kupujes sta ostane...

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 01 jun 2010, 16:17

NoName je napisao/la:
-Paja je napisao/la:

A kako ti znaš koliko vrijedi Džeko ako ne pratiš BL? Drži se Bendtnera i procjena koliko on vrijedi, a procjene igrača iz ostalih liga ostavi onima koji te lige i prate. Isto tako, odakle znaš da nije bila paklena atmosfera? Možda je procjena bila da se sačeka da prođe i taj 31.05. kako bi se onda moglo pregovarati sa Wolfsburgom, obzirom da cijena jeste visoka. Ti izgleda mnogo toga znaš a i da ne pogledaš, da ti se slučajno ne javljaju neki glasovi u glavi i daju ti sve te informacije?
Ti igraci koji su po Bundelsigi ne mogu vrijediti vise jer iz ovih ostalih jacih liga nisu ludi da im se ponavljaju razni igraci tipa Pizaro, Diego, Berbatov, Van der Vart, Santa Cruz, Voronin, Metzelder(svi odreda prve zvijezde najjacih bundesligaskih klubova a u jacim ligama promasaji). Pa koliko je paklena atmosfera bila znam po tome sto je stiglo 0 ponuda za Dzeku. Haha moglo bi se pregovarati sa Wolfsburgom ali sad oni imaju mogucnost da odbiju ponudu i od 100 miliona a kamoli manju a prije tog roka su morali pristati na 40 sto je izvrsno dostignuce Dzekinog menadjera jer naravno svi su se otimali da tolike pare ponude. Prije nego sto se blamiras bolje ti je ispitaj cinjenice izgleda da se tebi javaljaju ti glasovi cim ih tako odjednom spominjes.
Zadnja izmjena: -Paja, dana/u 01 jun 2010, 16:18, ukupno mijenjano 1 put.
Dio Arsenala

sencho
Kontakt:

Post Postao/la sencho » 01 jun 2010, 16:18

Vidi Irfana sto je potplatio raju da pisu kako je genijalan :mrgreen:
Ovo mu rodjaci i komsije pa ga stite...bas je genijalac...nema dalje :mrgreen:

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 01 jun 2010, 16:19

moustapha je napisao/la:
U proslom ugovoru je godisnje zaradjivao oko 600 000 EUR. Sve ove cifre treba uzeti sa rezervom, jer se radi o bruto dohodku.
Ok,moja greška,htio sam samo reći da nije igrao "za klikere" kao što neki kažu,ipak su to pare s kojima se može odlično živiti.
Zeljovac je napisao/la:
GET A LIFE!

Sta ste se uhvatili Dzeke i njegovog ugovora, koliko zaradjuje, koliko je zaradjivao, sto je potpisao, sto je potpisao. Dzeko zivi svoj zivot, ciji vi zivot zivite? Trebao je Dzeko forumase pitati sta ce i kako ce sa svojom karijerom. A karijera mu je bas qrac, niti je kad sta osvojio, niti je kad bio najbolji strijelac lige, ma nista ne zna taj Dzeko, samo nas ovi novinari furaju, sve je tako bezze kad nemas svog zivota pa se bavis tudjim :cry: :cry: :cry:
Slušaj,ja sam dao svoju analizu,svoje mišljenje i hajmo reći argumente.Nisam nikoga vrijeđao,a samo da znaš Džeko je fudbaler i njegov posao je transparentan i ja imam pravo pričati o njegovoj igri i o njegovom (mogućem) transferu.Nisam pričao ni s kim izlazi,ni šta jede niti me boli neka stvar za to,ovo što mi pričamo nema nikakve veze sa miješanjem u njegov život.
Haj sad vozdra!

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 01 jun 2010, 16:20

@ Alucard
Ma druze slazem se za novinare i nebuloze....Koji novinar je ikad saznao ista o extra transferima prije nego sto je isti zakljucen ili bilo govora o njemu??? Izadje u javnost dan, dva prije sluzbene promocije....Pa ne bi ti ljudi sto rade po Realima i Barcelonama oko transfera, radili tu gdje rade, nego bi radili u nasoj Premier ligi...A druga je stvar druze, kad NAMJERNO gurnu tu vjest u medije..to je nesto drugo...to je cuckanje....a sve sa razlogom...Npr; kad se podize cijena igracu za kojeg su nekako skontali da ce ga uzeti konkurent...To se desava u Engleskoj i Spaniji vec odavno...

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 01 jun 2010, 16:23

Pa sta je vama ljudi. On se proslavio u Wolfsburgu, tu je posatao prvak Bundeslige, tu je postao najbolji strijelac. Pa sto onda nebi taj klub koji je od njega napravio igraca kakav je danas i zaradio na njemu. Zar nebi bilo bolje da Wolfsburg uzme za njega velike pare nego da su ga prodali za 15 miliona pa da ga onda taj neki drugi klub proda za neku veliku sumu i zaradi na njemu. Dzeko je duzan to svome klubu, klubu koji je od njega napravio vrhunskog napadaca. Dzeko nemora biti nezadovoljan sto ostaje u Wolfsburgu i nece sigurno biti, jer je tu proveo najbolje trenutke u svojoj karijeri. I ako neko hoce da ga kupi nek plati koliko Hoenes kaze :lol:
Puno je on dobroga donio Wolfsburgu ali je i Wolfsburg njemu i nebi bilo fer od Dzeke da se nesto pocne silit i da nedaje sve od sebe.

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 01 jun 2010, 16:26

Ma vec me poceo nervirati i on i njegovi moguci transferi... Ocito je da menadzer koji ga vodi ne zna da sklopi pravi posao, jer nije isto primati 3 miliona godisnje i 12.5 miliona koliko mu nudi Manchester city, a to koliko sam mogao shvatiti ne zeli ni u jedan klub koji ne igra ligu evropskih prvaka, pa eto neka onda ostane u Wolfsburgu, jer Wolfsburg sigurno igra evropu i sigurno ce daleko dogurati sa tom ekipom...

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 01 jun 2010, 16:29

A šta ste vi ljudi tolko zapeli za taj Dzekin transfer? Pa njemu u Wolfsburgu ništa ne fali, plata mu dobra, liga jaka, a igra i sa Misimovicem sto je sigurno pozitivno za BH repku (uigranost). Smatram da je bolje da je još neko vrijeme tu, da malo sazri, pa onda nek predje u neki veći klub. Ima vremena.
YNWA!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: BosnianDragon2024, Kobayashi, Konzerva, zastitaIdentiteta, zikerrz21 i 48 gostiju.