Imam SVOJU KUCU! Nije idealna! Nema fasadu, nema ni ogradu, a ni cvijece! Ni prozori joj nisu bas dobri. Mora se dosta popravljati! Unistio je rat i neimastina poslije rata! Pokusali je srusiti, ali nisu uspjeli! Ima MNOGO ljepsih, vecih, boljih i bogatijih ali ja volim tu svoju "rupu" najvise na svijetu! Tu su sva moja sjecanja i uspomene! Najljepse trenutke u zivotu dozivio sam unutar njenih zidova. Nikad ih niko nece izbrisati. Sve je moje tu! Moje djetinjstvo, prijatelji i porodica! Neki su otisli, neki dosli! Smjenjivali su se, ali KUCA je ostala na istom mjestu i u istu svrhu! Neki od mojih ukucana i prijatelja su postali zvijezde, neki okusali svoju srecu i nisu uspjeli, ali su se svi njoj s ljubavlju i osmijehom vracali. Primila ih je! Bez ikakvih uslova i pitanja. Neki ce tek krenuti trnovitom stazom ka cilju, upravo iz nje! Pozdravit ce ih i cekati da joj se vrate s uspjehom i srecom. Na onom istom mjestu, gdje je to malo dijete napravilo svoje prve korake, KUCA ce cekati da pozdravi njegov uspjeh i sjaj.
Popravljam je polahko. Tri godine radim krov, pa ne radim nista dvije i tako u krug! Pa dvije godine gradim stepenice, pa opet radovi stagniraju. Sanjam da ce ta moja KUCA jednog dana biti kao iz bajke! I ne prestajem sanjati! Ljubav prema toj KUCI se ne moze opisati. Volim je i kada snijeg srusi njen krov, pa ga moram popravljati a i kada se u proljetnim danima iz njenog dvorista cuje samo pjesma i zadovoljstvo . Plakao sam i kada sam sa brda gledao kako gori, a plakao sam i kada se onako prkosna i ponosna, na srecu mnogih podigla iz pepela. Bez nje, jednostavno, ne mogu da disem. Ona je moja i ja njen.
G R B A V I C A
Izvinite na upadu, ali mor´o sam!

... 1 RG + 8 WB + 6 AO + 5 US = 20 GRAND SLAMS... ROGER FEDERER! ...
Kada igra Federer, tenis izdaleka izgleda kao da ima smisla!
Najveci!
Thank God the beauty of tennis is still safe in the hands of Roger Federer.