chanchi je napisao/la:Schlager je napisao/la:
Ja zaista mislim da je od svih ekipa u BiH FK Sarajevo najpoštenije i da su svih ovih godina najmanje mešetarili i najviše sačuvali obraz koliko je to u takvoj situaciji u Savezu i državi bilo moguće. Tu naravno ubrajam i Borac,ali pošto po pitanju Borca ne mogu biti objektivan neću to da potenciram.Dovoljno je o nama reći da smo dvaput ispali iz lige i mislim da je to podatak kojim ćemo se nekad kad liga postane onakva kakva treba biti i kad se budemo sjećali tih mutnih godina, više ponositi nego npr ovim osvojenim Kupom.
Naravno da ne mora značiti da sam u pravu,zato sam naglasio da je to moje mišljenje,a jedine utakmice FK Sarajevo koje mi malo mirišu na nepoštenje su ova proljetos protiv Olimpika na Koševu gdje se čudno ponašao golman Olimpika i ona protiv Željezničara par kola prije kraja sezone kad su postali prvaci koja je došla iz 2/1 a u kojoj igrači Željezničara pred kraj uopšte nisu htjeli da ulaze u blok kad je Turković i ne znam ko još davao golove,sjećam se da je bio prenos. Baš sam dugo razmišljao i samo su mi te dve utakmice malkice diskutabilne,možda je i tu sve bilo regularno,ne tvrdim...a dve sumnjive utakmice za tolike godine su ubjedljivo najmanje od svih klubova.
Uz duboko uvažavanje tvog mišljenja, jer si ti jedan od najrealnijih likova na ovom forumu,moram ti reći par stvari. Namještanje utakmica, uticaj na sudije i na kojekakve komisije su jednostavno sastavni dio fudbala. Time se bave svi, bez izuzetaka, ne samo kod nas nego svugdje u svijetu.Svi su isti, moji, tvoji, njegovi... O čemu se ovdje radi: svi koji imaju veze sa našim fudbalom se slažu da je, kada je regularnost u pitanju, ova sezona daleko ispred ostalih: najviše pobjeda gostiju, najbolje suđenje, najmanje incidenata i sl. Za to vrijeme ide kampanja sa Koševa : svi štele, sve je namješteno, svi su protiv nas. Razlog jednostavan: da se pokriju vlastiti neuspjesi.
Sjeti se samo ove naše borbe za titulu i relacije Željo-Borac. Sve je bilo manje više korektno,od novinskih izvještaja,utakmica pa i prepucavanja na ovom forumu, uz par izuzetaka,naravno. Da ste se kojim slučajem borili sa njima za titulu bilo bi ti: Dodik ih gura,politika vlade RS-a,četnici, urota, vanzemaljci i sl.(sjeti se jesenjeg dijela).Znaš kad bi njima uzeli kup na Koševu i otošli ispračeni aplauzima, bez i jednog najmanjeg incidenta-NIKADA.Sada ste se vratili u vrh BH fudbala, boričete se vjerovatno sa njima-sjetičeš me se vrlo vjerovatno.
Lp!
Kad je Željo u pitanju, Šlager je vrlo nerealan, još uvijek se sjeća Žepča

Shodno tome, logično je, najpoštenija ekipa u ligi jesu njanje
Mućo, 1946-2006(zanimljiva slučajnost)

9-10 penala te sezone, ključni u Vrapčićima koji zapravo nije bio penal se ne računaju
Džaba ti objašnjavati Šlageru pitarski mentalitet "u inat svima" sa bejzbolkama, "sami protiv svih" sa Mućom, on to ne konta niti hoće da konta.
Godine pitarskog plača su počele, vidiš kako kiša lije. To je njihova tuga, ništa manje

Potrajaće ovo, biće još kiša
PS Kako raspravljati sa likovima koji misle da su Genk, Trnava i Helsinborg giganti i jake ekipe

Još se hvale štimaljkom protiv Bešiktaša u Istanbulu

Maleni su to, nije im lako

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna