Koja emocijaHum94 je napisao/la:među najačim klipovima sa nasih stadiona
![]()
![]()
![]()
[youtube][/youtube]

Koja emocijaHum94 je napisao/la:među najačim klipovima sa nasih stadiona
![]()
![]()
![]()
[youtube][/youtube]
Moglo bi se opet desiti već protiv Širokog, izgleda da će Tifa povestiCocaine je napisao/la:Koja emocijaHum94 je napisao/la:među najačim klipovima sa nasih stadiona
![]()
![]()
![]()
[youtube][/youtube]
Za jugu znam, ali ima tome preko 10 godina ja mislim.Hum94 je napisao/la:znali ste naajebat po mostaru,skidanja u parku zrinjevac,otimanje vaseg Juge pa potom zapaljivanje istog,pa vec mnogo ispricana priča sa vasim korteom kroz mostar...uglavnom prosla vremena,tesko da ce se ponoviti vise...sreca pa nije bilo tezih stradanja,jer nije nikom cilj da padne mrtva glava,cisto onako da se desava nesto
a sto se transova tiče north boys najbolje znaju![]()
![]()
https://scontent-b-sjc.xx.fbcdn.net/hph ... 6268_o.jpg
kako god da okrenes oni su ti koji su vas predstavljali tih godina,kako god ih vi sada zvali...jbg drugacija vremena,policaja puno losije organizirna bila,vise se zivilo na ulici nego pred facebookom i forumu..neka su druga vremena,za navijače puno losija,prate se trendovi real,barca itd...svugdje oapda brojsnost,slabi lokalpatriotizam,sve nekako postaje umjetno i na silu...za nadad se boljem...pozzRuleHz je napisao/la:Za jugu znam, ali ima tome preko 10 godina ja mislim.Hum94 je napisao/la:znali ste naajebat po mostaru,skidanja u parku zrinjevac,otimanje vaseg Juge pa potom zapaljivanje istog,pa vec mnogo ispricana priča sa vasim korteom kroz mostar...uglavnom prosla vremena,tesko da ce se ponoviti vise...sreca pa nije bilo tezih stradanja,jer nije nikom cilj da padne mrtva glava,cisto onako da se desava nesto
a sto se transova tiče north boys najbolje znaju![]()
![]()
https://scontent-b-sjc.xx.fbcdn.net/hph ... 6268_o.jpg
Iskreno, ja ne znam ni ko su north boys. Znam da je bio jedan od transparenata agenture i da im je palo u Gabeli, mislim. Isto kao sto su im i Skripari uzeli sve. Ma oni su sve bili, samo navijaci nikada. Ova generacija Hordi zla(ma dobro, ne ova ali eto) nista nije izgubila a mnogo je uzela.
Ipak su Horde i Ultrasi uveli novinu zvanu Ultras mentalitet na prostorima BiH.
Sve najbolje
za mog druga pastrmkuJedan od prvih incidenata na stadionima bivše Jugoslavije, koji je u medijima dobio veliki publicitet, vezan je za navijače Veleža ili kako ih nazivaju Red Army, a dogodio se 1987. godine u našem gradu, na utakmici Sloboda – Velež. To je bilo zadnje kolo Fudbalskog prvenstva Jugoslavije u kome se sve odulučivalo. Veležu je pobjeda trebala da bi osvojio prvu titulu prvaka Jugoslavije, a Slobodi za opstanak u društvu najboljih, što ukazuje da je cijela situacija velikim dijelom slična današnjoj.Kada je na utakmici Velež poveo, nastali su prvi problemi i divljanje navijača Veleža. Nešto kasnije, sudija iz Klisa, opravdano ili ne, dosudio je dva penala za Slobodu koja je povela sa 2:1. Velež je bio šampion samo 13 minuta! Tada su navijači Veleža počeli gađati pomoćnog sudiju, a milicija je krenula u akciju, tukavši sve što im se na putu našlo. Počela je opšta tuča i navijaći Veleža su bili izbačeni sa stadiona. To je bio ujedno i kraj utakmice, a tek početak haosa u našem gradu. Veležovi tifozi su tada rušili sve pred sobom. Razvalili su robnu kuću i usput sve lomili, a stradali su i obični građani. Bilo je puno povrijedjenih.25. godina nakon famozne utakmice u kojoj je Velež izgubio titulu prvaka Jugoslavije, fudbalskim žarogonom rečeno, Velež je klizećim startom s dvije noge s leđa Slobodi slomio obadvije noge i tako ju poslao na dugogodišnje liječenje.Na kraju krajeva što bi narod rekao „ko zna zašto je ovo dobro“. Loša kadrovska rješenja u upravi kluba, loši igrači, tajkuni, menadžeri i kojekakvi lažni obožavatelji Slobode učinili su da Sloboda godinama igra na tankoj žici između opstanka i odlaska iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Ovo je sa stanice, kada smo stigliConvicts1988 je napisao/la:Ovo je bilo beton gostovanje, meni najdraže, krcat voz, šetnja od željezničke do Grbavice nekoliko kilometara kroz Sarajevo, i nazad poslije tekme,FaraonTM je napisao/la: Bolja vam je posjeta bila ovdje
[youtube][/youtube]
na tekmi nas mnogo više nego vas bilo, ludnica . ABd da se vrate ovakvi dani:)
Trenutno korisnika/ca: supervizor i 14 gostiju.