Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- L'Avvocato
- Kontakt:
Re: Juventus FC
To onaj ćelavi, ko Zaza 

★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
-
- Kontakt:
Aha, loš drama 

- IlPrincipino
- Kontakt:
To mora da je ljubav

Novi dresovi za sljedecu sezonu?

Novi dresovi za sljedecu sezonu?

C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
Advokat je hejter primavere (i Caceresa). 
Razumljiva skepsa. Ali postavljas stvari tako da se cini da je godinama unazad sve i jedan djecacic iz pogona bio netalentovan, slab karakter i sta sve ne. Prosto zakon brojeva je protiv i nemoguce je reci da niko bas nije valjao.
Sistem nije valjao. Ne mozes praviti primaveru i ne crpiti nista iz nje. Sta ce ti onda?!
Ne probas nijednog igracaa u prvom timu, u kupu, u zadnjim minutima utakmica. I ne valja niko.
Vidan je napredak u radu i opcenito idejama sta raditi s tim momcima. Jos od transfera Princa Gouana (1,5 milion) se vidi ozbiljan pristup pogonu. Isti je bio flop, ali to nije poenta.
Ovo je ozbiljna generacija i prva koja i meni daje nadu. Ima strasnih momaka. Ali treba se uciniti nesto, sistemski.
Danas vidim Spalettia kako gleda primaveru Rome. Nikada jos nisam vidio i procitao da je Max gledao licno primaveru.
Ima on oci vjerovatno u skautima i trenerima, ali treba licno da se uvjeri.
Zapravo, na tragu smo mi necega, to se vidi, samo da se to sistemski rjesi.

Razumljiva skepsa. Ali postavljas stvari tako da se cini da je godinama unazad sve i jedan djecacic iz pogona bio netalentovan, slab karakter i sta sve ne. Prosto zakon brojeva je protiv i nemoguce je reci da niko bas nije valjao.
Sistem nije valjao. Ne mozes praviti primaveru i ne crpiti nista iz nje. Sta ce ti onda?!
Ne probas nijednog igracaa u prvom timu, u kupu, u zadnjim minutima utakmica. I ne valja niko.
Vidan je napredak u radu i opcenito idejama sta raditi s tim momcima. Jos od transfera Princa Gouana (1,5 milion) se vidi ozbiljan pristup pogonu. Isti je bio flop, ali to nije poenta.
Ovo je ozbiljna generacija i prva koja i meni daje nadu. Ima strasnih momaka. Ali treba se uciniti nesto, sistemski.
Danas vidim Spalettia kako gleda primaveru Rome. Nikada jos nisam vidio i procitao da je Max gledao licno primaveru.
Ima on oci vjerovatno u skautima i trenerima, ali treba licno da se uvjeri.
Zapravo, na tragu smo mi necega, to se vidi, samo da se to sistemski rjesi.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- L'Avvocato
- Kontakt:
Sad za sad ne vjerujem u te priče o nekim talentima. Ono šta sam gledao u Ligi Prvaka za mlade me nije baš oduševilo.
Ovo što trenutno deru u domaćem prvenstvu me ne tangira previše. Pazi ti konkurencije u Virtus Entelli, Pro Vercelliu, Trapaniu, Novari i tako tim klubovima.
Volio bih ja da mene neko od ovih mladića razuvjeri, al' sve u svoje vrijeme. Poučen iskustvom...
Ovo što trenutno deru u domaćem prvenstvu me ne tangira previše. Pazi ti konkurencije u Virtus Entelli, Pro Vercelliu, Trapaniu, Novari i tako tim klubovima.
Volio bih ja da mene neko od ovih mladića razuvjeri, al' sve u svoje vrijeme. Poučen iskustvom...
★★★
Ako je neko vanserijski talenat,posudjuj ga odmah u seniore gdje god(pod tim mislim u klubove koji gaje te igrace,daju im maksimalnu priliku itd,citaj primjer rugani).
Jer ocito da necemo dozivjeti da neko iz primavere uskoci u A tim.
Zasto? Pa jednostavno proslost nas je tako naucila, nismo nikad gajili djecu na klupi,uvijek su klupu popunjavali padoin,pepe,quagliarela,salihamidzic,iaquinta,storari,pessoto, birindeli, itd itd. Htjeli mi to priznati ili ne,ali nas klub nije se furao na to i tacka.
Nije da nije bilo pokusaja barem u skorije vrijeme,sorensen,ariaudo,marrone...ali nista,nazalost.
Sto ne bi Vadala bio bolji od tog vasqueza,ali,kako neko rece,daj ga u seniore pa da se kali,imamo tih feeder klubova makar.
Forza Primavera:))
Zasto? Pa jednostavno proslost nas je tako naucila, nismo nikad gajili djecu na klupi,uvijek su klupu popunjavali padoin,pepe,quagliarela,salihamidzic,iaquinta,storari,pessoto, birindeli, itd itd. Htjeli mi to priznati ili ne,ali nas klub nije se furao na to i tacka.
Nije da nije bilo pokusaja barem u skorije vrijeme,sorensen,ariaudo,marrone...ali nista,nazalost.
Sto ne bi Vadala bio bolji od tog vasqueza,ali,kako neko rece,daj ga u seniore pa da se kali,imamo tih feeder klubova makar.
- IlPrincipino
- Kontakt:
Volio bih da Favili dobije priliku ako budemo imali komotnog vodstva u ovoj utakmici
Golovi pobjede Primavere
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
Za sve postoji razlog. Recimo Coman koji je bio klasa za svu ovu djecu iz primavere nije mogao nista u Italiji. Jer osim talenta i znanja treba ti "dobro poznavanje taktike" ko sto bi Max reko. Nije to samo gurni loptu pa sta bude. I on takav kakav je bio bruka nije se mogao porediti sa svim tim navedenim igracima koji su svoj zadatak odlicno izvrsavali. A i mladi igraci su zeljni dokazivanja, zele pokazati vise i u 90% slucajeva taj pokusaj dokazivanja bude propast i samo gubitci lopte. Tako da su svi ti mladi igraci jedna debela greska. Jednostavno omladinci i Juventus ne idu jednu sa drugim. Cist primjer je sad Rugani koji je imao par sezona u nogama, koji je imao fenomenalnu sezonu u Serie A, ali djaba kad dodje u Juve i sav taj pritisak.dinoo je napisao/la:Ako je neko vanserijski talenat,posudjuj ga odmah u seniore gdje god(pod tim mislim u klubove koji gaje te igrace,daju im maksimalnu priliku itd,citaj primjer rugani).
A isti taj Coman sad igra dobro u Bundesligi.

„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Igra i Rugani. Sada ce dobiti jos vise prilike. Komanu se dala sansa ali decko je ocigledno htio u "veci" klub.
Ako decki iz omladinskog pogona ne uspiju to nije razlog da se kaze da momci nisu talentovani. Moraju se poklopiti neke stvari. Uprava odlicno radi i naklon do poda. Uvijek ima mjesta za kritiku ali trenutno im se nema sta zamjeriti.
Ako decki iz omladinskog pogona ne uspiju to nije razlog da se kaze da momci nisu talentovani. Moraju se poklopiti neke stvari. Uprava odlicno radi i naklon do poda. Uvijek ima mjesta za kritiku ali trenutno im se nema sta zamjeriti.
Aljegri, out!
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma nije Koman napadac..stavi Ruganija na zadnjeg veznog i govorit cemo da ne moze nista, propali talenat..posalji ga u BL kao stopera , bice odlican i do lige je..nije nego je do pozicije..uglavnom je igrao kao spic kod nas
zao mi je sto je momak otisao, jer ocigledno je vrhunski potencijal ,ali u drugu ruku i bolje sto je otisao obzirom da mi ne igramo sa krilima..samo bi bezveze stagnirao, i zauzimao mjesto likovima kojima je pozicija spica prirodna...ispastali bi i on i ekipa
zao mi je sto je momak otisao, jer ocigledno je vrhunski potencijal ,ali u drugu ruku i bolje sto je otisao obzirom da mi ne igramo sa krilima..samo bi bezveze stagnirao, i zauzimao mjesto likovima kojima je pozicija spica prirodna...ispastali bi i on i ekipa
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- BlueBosnian
- Kontakt:
Coman je bolji od Zaze 

I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over
It's over..
You won't be lonely
It's over..
Jeb'o Komana. Uzet' cemo fine parice za njega kao i za Vidala sto smo uzeli.
Aljegri, out!
Igrao je Coman i po krilu. Siguran sam i da je na treninzima citavu godinu igrao na raznim pozicijama i dokazivao se. I sta je pokazao ? Da je brz i zna zonglirati.
Da je vrijedio sigurno bi ostao. Kao sto je i Pogba ostao, kao sto ce i Dybala ostati.
Da je vrijedio sigurno bi ostao. Kao sto je i Pogba ostao, kao sto ce i Dybala ostati.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
- Trezeguet17
- Kontakt:
Forza Juve !!!
Sturaro daje gol

Sturaro daje gol

36 SCUDETTI Forza Juve !!!
Juventusovi igrači u finalu 2006 godine: Buffon, Zambrotta, Cannavaro, Camoranesi, Alessandro Del Piero, Thuram, Vieira, Trezeguet Forza Juve !!!
Juventusovi igrači u finalu 2006 godine: Buffon, Zambrotta, Cannavaro, Camoranesi, Alessandro Del Piero, Thuram, Vieira, Trezeguet Forza Juve !!!
- BlueBosnian
- Kontakt:
Ma ja, uzet' pare za Comana, i dovesti nekakve Lapalpulde bla bla
Inače ja bih prodao i Sturara, svakako su nagomilali nekakvih veznjaka milion, a ovaj nema pojma..

Inače ja bih prodao i Sturara, svakako su nagomilali nekakvih veznjaka milion, a ovaj nema pojma..

I hope you're with me
You won't be lonely
It's over..
You won't be lonely
It's over..
- Trezeguet17
- Kontakt:
Sturaro se mnogo podcjenjuje, on će tek pokazati svoje najbolje partije tj on i sad odlično igra, odradi ono što mu Alegriji kaže tj odradi svoje zadatke na terenu
uvijek se mora imati neki ovakav igrač na sredini terena a on će dokazati kad tad da zaslužuje ovaj dres
uvijek se mora imati neki ovakav igrač na sredini terena a on će dokazati kad tad da zaslužuje ovaj dres

36 SCUDETTI Forza Juve !!!
- IlPrincipino
- Kontakt:
Sluzbeno
Znaci Leo igra od prve minute. Jedan zuti ga dijeli od propustanja utakmice protiv Napolia.
Najjace sto trenutno imamo na raspolaganju ce poceti utakmicu protiv Frosinonea!Juventus starting XI: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Cuadrado, Sturaro, Marchisio, Pogba, Alex Sandro, Morata, Dybala
Znaci Leo igra od prve minute. Jedan zuti ga dijeli od propustanja utakmice protiv Napolia.
Jbt-e jesi ti glupBlueBosnian je napisao/la:Ma ja, uzet' pare za Comana, i dovesti nekakve Lapalpulde bla bla![]()

Aljegri, out!
- BlueBosnian
- Kontakt:
Tako sa svojim najmilijim razgovaraj, papak nekulturni.VelaHavle je napisao/la:Jbt-e jesi ti glupBlueBosnian je napisao/la:Ma ja, uzet' pare za Comana, i dovesti nekakve Lapalpulde bla bla![]()

I hope you're with me
You won't be lonely
It's over..
You won't be lonely
It's over..
Čitaj šta drugi pišu pa ti neću morat' više objašnjavati. Npr od Pogbe možeš dosta toga naučiti i od Advokata.BlueBosnian je napisao/la:Tako sa svojim najmilijim razgovaraj, papak nekulturni.VelaHavle je napisao/la:Jbt-e jesi ti glupBlueBosnian je napisao/la:Ma ja, uzet' pare za Comana, i dovesti nekakve Lapalpulde bla bla![]()
Aljegri, out!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.