Reggie Jackson jammed his thumb Monday and then aggravated it in Tuesday's practice. Marcus Morris and Aron Baynes are tending to knee issues, Ersan Ilyasova has a groin injury and Kentavious Caldwell-Pope is dealing with a strained oblique muscle.
Boston Celtics
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
Re: Boston Celtics
Svaka pobjeda je bitna.. ne moze se bas racunati na pobjedu protiv Cavsa, ali zato Detroita.. em sto igraju losije na gostovanjima, em sto imaju problema sa povredama.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Nekoliko zanimljivih utakmica nas ceka.dscile je napisao/la:Svaka pobjeda je bitna.. ne moze se bas racunati na pobjedu protiv Cavsa, ali zato Detroita.. em sto igraju losije na gostovanjima, em sto imaju problema sa povredama.
Reggie Jackson jammed his thumb Monday and then aggravated it in Tuesday's practice. Marcus Morris and Aron Baynes are tending to knee issues, Ersan Ilyasova has a groin injury and Kentavious Caldwell-Pope is dealing with a strained oblique muscle.
Detroit (H), Cleveland (A), Sacramento (H), Milwaukee (A), LA Clippers (H).
Negativan omjer imamo sa Detroitom 1-2 i sa Clevelandom 0-1. Pozitivan sa Milwaukiejem i Sacramentom 1-0. Sa Clippersima jos nismo igrali ove sezone. Prezadovoljan bih bio kada bi iz ovih 5 utakmica imali pozitivan score 3-2.
Tabela danas:
3. Atlanta 28-22
4. Boston 28-22
5. Chicago 26-21
6. Miami 27-22
7. Detroit 26-23
8. Indiana 25-23.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Pobjeda protiv Pistonsa!
Ofanzivno ovo odlicno izgleda, ocigledan napredak, opet preko 100 poena. Points Per Game 104.6, visoko 5 mjesto u NBA.
Individualne minute ravnomjerno rasporedjene. Stevens radi odlican posao. Sest igraca postiglo je 12+ poena.
Tabela izgleda bolje nego ikada:
3. Atlanta 29-22
4. Boston 29-22
5. Chicago 27-21
6. Miami 28-22
Boston vazi da undersized team, Rebounds Per Game 45.0, 7 u NBA!
Boston Celtics swingman Jae Crowder, already nursing a bruised right shin, got a late-game scare Wednesday when Detroit Pistons forward Marcus Morris fell on to the back of the same leg, leaving Crowder crumpled in pain.
Nadam se da ce sve biti OK.
Detroit's Van Gundy Impressed with C's Success
http://www.nba.com/celtics/news/sidebar ... ns-Success
Ofanzivno ovo odlicno izgleda, ocigledan napredak, opet preko 100 poena. Points Per Game 104.6, visoko 5 mjesto u NBA.
Individualne minute ravnomjerno rasporedjene. Stevens radi odlican posao. Sest igraca postiglo je 12+ poena.
Tabela izgleda bolje nego ikada:
3. Atlanta 29-22
4. Boston 29-22
5. Chicago 27-21
6. Miami 28-22
Boston vazi da undersized team, Rebounds Per Game 45.0, 7 u NBA!
Boston Celtics swingman Jae Crowder, already nursing a bruised right shin, got a late-game scare Wednesday when Detroit Pistons forward Marcus Morris fell on to the back of the same leg, leaving Crowder crumpled in pain.
Nadam se da ce sve biti OK.
Detroit's Van Gundy Impressed with C's Success
http://www.nba.com/celtics/news/sidebar ... ns-Success
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Lose, imali smo 6-7 2-3 minute do kraja i fulanja slobodnih 
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Nullius in verba
- IlCapitano
- Kontakt:
PREPLACENI Bradley pogadja za pobjedu. Legendo!

★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
- adriano_leite
- Kontakt:
Svaka cast na pobjedi. Velika pobjeda jer se nije lako vracati iz deficita u gostima protiv contendera.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Hvala adriano
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
U 8 zadnjih sekundi 5 poena
Samo da nastave ovako, sledeci je Sacramento..
Samo da nastave ovako, sledeci je Sacramento..
Bradley covjek postaje zvijer na oba kraja parketa. Kakva partija
Sully, kao i Thomas isto tako odlicni.. A i Zeller je poceo vezati dobre partije nakon sto je dugo vremena bio zakucan za klupu.
Vazna pobjeda, narocito ako Atlanta i Miami izgube veceras. A evo ga Vucevic pogodi uz zvuk sirene za pobjedu
Sully, kao i Thomas isto tako odlicni.. A i Zeller je poceo vezati dobre partije nakon sto je dugo vremena bio zakucan za klupu.
Vazna pobjeda, narocito ako Atlanta i Miami izgube veceras. A evo ga Vucevic pogodi uz zvuk sirene za pobjedu
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Klupa uđe, Kingsi se vrate, klupa izađe mi se odvojimo, sažetak tekme
Previše izgubljenih, morali smo ranije riješiti tekmu, imamo problema sa ovim velikim razlikama, nikako da riješimo to pitanje pobjednika ranije, a ne ovako da moramo strahovati do zadnje min. Ali raduje ova ofanziva, odbrana će morati bolje, jer nije to ona na koju smo navikli, ali vidi se da mogu kad hoće
Previše izgubljenih, morali smo ranije riješiti tekmu, imamo problema sa ovim velikim razlikama, nikako da riješimo to pitanje pobjednika ranije, a ne ovako da moramo strahovati do zadnje min. Ali raduje ova ofanziva, odbrana će morati bolje, jer nije to ona na koju smo navikli, ali vidi se da mogu kad hoće
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- adriano_leite
- Kontakt:
Zaista impresivna forma Bostona, ali nije mi jasno, zasto Stevens "unistava" svoje visoke? Evo recimo Zeller, momak veze par odlicnih partija i on mu skrese minutazu. Ista stvar sa Cupom i sa Amirom i eto ako moze, volio bih da cujem neko misljenje vas koji pratite svoj tim, jer mi je fakat nejasan takav odnos prema njima. I za Amira i za Zellera znam da su jako dobri igraci i nije mi jasno kako jednostavno nestanu iz rotacije, odnosno izgube minute nakon lar vezanih dobrih partija. Hvala vam unaprijed na odgovoru. Inace mislim da bi bolje bilo da malo normalizuje te minute za svoje visoke igrace. Pored toga, ocigledno je da obavlja odlican posao sa ovom limitiranom ali srcanom ekipom.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Ma i oni vjerovatnu cekaju All Star pauzu da malo odmore, dokazali su vec da su odlicni defanzivno.rio_Ferdy88 je napisao/la:Klupa uđe, Kingsi se vrate, klupa izađe mi se odvojimo, sažetak tekme![]()
Impresivan Boston nema sta
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Ja licno nisam primijetio za Amirovo kresanje minutaze. On kroz cijelu sezonu ima svojih 20+ minuta. Sa druge strane, Zeller je pao u treci plan dolaskom Johnsona, jer Amir i Sullinger najvise igraju na centarskoj poziciji.. i Zeller zbog toga od pocetka sezone prakticno nema nikakvu minutazu. Nisu to neke varijacije da pet utakmica igra, pa pet ne igra.. ali eto, u zadnje vrijeme opet dobija minute i odlicno ih koristi.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
adriano_leite je napisao/la:Zaista impresivna forma Bostona, ali nije mi jasno, zasto Stevens "unistava" svoje visoke? Evo recimo Zeller, momak veze par odlicnih partija i on mu skrese minutazu. Ista stvar sa Cupom i sa Amirom i eto ako moze, volio bih da cujem neko misljenje vas koji pratite svoj tim, jer mi je fakat nejasan takav odnos prema njima. I za Amira i za Zellera znam da su jako dobri igraci i nije mi jasno kako jednostavno nestanu iz rotacije, odnosno izgube minute nakon lar vezanih dobrih partija. Hvala vam unaprijed na odgovoru. Inace mislim da bi bolje bilo da malo normalizuje te minute za svoje visoke igrace. Pored toga, ocigledno je da obavlja odlican posao sa ovom limitiranom ali srcanom ekipom.
Istu sam stvar i ja primijetio. I davno sam pisao o tome. Moje licno misljenje je da trener ima svoju viziju u kome je tim ispred pojedinca a obziram da su navedeni igraci ispodprosjecni kvalitetom ili iznadprosjecni sa stazom rotacijom im produzava formu posto je duga sezona. Tako da navedeni igraci imaju varijabilnu minutazu.
Ovakav sistem je pogodan za bas ovaj roster.
Mislim da je neodrziv sa superstarom i u tom slucaju bi se sve promijenilo fundamentalno.
- adriano_leite
- Kontakt:
FEB 07, 2016 - BOS vs. SAC
W 19
FEB 05, 2016 - BOS @ CLE
W 14
FEB 03, 2016 - BOS vs. DET
W 21
FEB 02, 2016 - BOS @ NYK
W 15
JAN 31, 2016 - BOS @ ORL
L 27
JAN 29, 2016 - BOS vs. ORL
W 21
JAN 27, 2016 - BOS vs. DEN
W 30
JAN 25, 2016 - BOS @ WAS
W 23
JAN 24, 2016 - BOS @ PHI
W 20
JAN 20, 2016 - BOS @ TOR
L 24
JAN 18, 2016 - BOS @ DAL
L 14
JAN 16, 2016 - BOS @ WAS
W 26
JAN 15, 2016 - BOS vs. PHX
W 19
JAN 13, 2016 - BOS vs. IND
W 29
Eto malo sam kopirao ove posljednje tekme Amira, brojke su minute. Meni je nelogicno da neko tipa Amira tako ima minutazu koja jako oscilira. Bolji je od svih visokih koje imate. Kod Zellera je minutaza mizerna. Momak veze par dobrih tekmi pa nestane i onda opet tako iskoci i odigra dobro. Znam da imate mnogo visokih i treba se to nesto trejdati jer grijeh je po meni da Jerebko ikome uzima minute. Recimo Amir nek igra 27 minuta prosjecno i Sullinger 23, Zeller 20 minuta a Olynik 20 i recimo Crawder par minuta na PF u small ballu. Po meni je to za playoff rotacija a ovako jednostavno ispadaju igraci iz ritma, po mom misljenju. Mozda ih malo sok terapijom tretira da uvijek budu spremni, ali mislim da su dosta kvalitetniji od toga, bar Amir i Zeller (dok Lee nikako nema minute pa uleti tekmu dvije a po meni takodjer zasluzuje vise). Imate finih igraca za neki trejd koji ce vas jos vise pojacati.
@Bernard ma fakat mi eto to onako para oci jer pratim tako zanimljive timove ali ako veze par dobrih tekmi nemoj nakon 30 minuta da igra 14. Mozda ih tako drzi spremne, ko ce znati.
W 19
FEB 05, 2016 - BOS @ CLE
W 14
FEB 03, 2016 - BOS vs. DET
W 21
FEB 02, 2016 - BOS @ NYK
W 15
JAN 31, 2016 - BOS @ ORL
L 27
JAN 29, 2016 - BOS vs. ORL
W 21
JAN 27, 2016 - BOS vs. DEN
W 30
JAN 25, 2016 - BOS @ WAS
W 23
JAN 24, 2016 - BOS @ PHI
W 20
JAN 20, 2016 - BOS @ TOR
L 24
JAN 18, 2016 - BOS @ DAL
L 14
JAN 16, 2016 - BOS @ WAS
W 26
JAN 15, 2016 - BOS vs. PHX
W 19
JAN 13, 2016 - BOS vs. IND
W 29
Eto malo sam kopirao ove posljednje tekme Amira, brojke su minute. Meni je nelogicno da neko tipa Amira tako ima minutazu koja jako oscilira. Bolji je od svih visokih koje imate. Kod Zellera je minutaza mizerna. Momak veze par dobrih tekmi pa nestane i onda opet tako iskoci i odigra dobro. Znam da imate mnogo visokih i treba se to nesto trejdati jer grijeh je po meni da Jerebko ikome uzima minute. Recimo Amir nek igra 27 minuta prosjecno i Sullinger 23, Zeller 20 minuta a Olynik 20 i recimo Crawder par minuta na PF u small ballu. Po meni je to za playoff rotacija a ovako jednostavno ispadaju igraci iz ritma, po mom misljenju. Mozda ih malo sok terapijom tretira da uvijek budu spremni, ali mislim da su dosta kvalitetniji od toga, bar Amir i Zeller (dok Lee nikako nema minute pa uleti tekmu dvije a po meni takodjer zasluzuje vise). Imate finih igraca za neki trejd koji ce vas jos vise pojacati.
@Bernard ma fakat mi eto to onako para oci jer pratim tako zanimljive timove ali ako veze par dobrih tekmi nemoj nakon 30 minuta da igra 14. Mozda ih tako drzi spremne, ko ce znati.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Pa da, ali npr. eto protiv Cavsa je igrao 14 minuta, ali je na toj tekmi imao 4 licne. Protiv Knicksa je razlog manje minutaze to sto je Zeller bio u ritmu i imao dabl-dabl.. Veceras Sullinger i Zeller nosili ekipu. U sustini Amir je na 10ak od oko 50 tekmi igrao manje od 20 minuta, a prosjek mu je oko 23-24 po mecu..
Lee kako je igrao ove sezone, barem sto sam ja gledao, ne zasluzuje ni klupu. Opasno me nervirao svaki mec..
Lee kako je igrao ove sezone, barem sto sam ja gledao, ne zasluzuje ni klupu. Opasno me nervirao svaki mec..
- BernardBarnjak
- Kontakt:
@adriano
Vjeruj mi da sam najvise kritikovao ovdje i GM i poteze i tradove. Ocigledno je da je Stevens odlican trener. Osvjezenje za citavu ligu. Znalac i uvijek smiren. Ovakav sistem ocigledno daje rezultate. Odbrana je bila njegov trade mark a pogledaj sada napad. Broj postignutih poena, cini mi se 5 u NBA a nemas izrazitog napadaca osim IT po prosijeku poena.
Rotira te visoke igrace sve, Lee, Amir, Sully, Jerebko...
Rezultati su tu, 9-1 u zadnjih 10 utakmica.
Vjeruj mi da sam najvise kritikovao ovdje i GM i poteze i tradove. Ocigledno je da je Stevens odlican trener. Osvjezenje za citavu ligu. Znalac i uvijek smiren. Ovakav sistem ocigledno daje rezultate. Odbrana je bila njegov trade mark a pogledaj sada napad. Broj postignutih poena, cini mi se 5 u NBA a nemas izrazitog napadaca osim IT po prosijeku poena.
Rotira te visoke igrace sve, Lee, Amir, Sully, Jerebko...
Rezultati su tu, 9-1 u zadnjih 10 utakmica.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Lee će biti trejdan ili otkupljen na trade deadlineu ako ne nađemo nikoga, neće on više igrati.
Celtics Offensive Rating w/ DLee OnCourt: 97.4
Celtics Offensive Rating w/ DLee OffCourt: 107.1
Celtics Net Rating w/ DLee OnCourt: -4.0
Celtics Net Rating w/ DLee OffCourt: +6.1
Celtics Offensive Rating w/ DLee OnCourt: 97.4
Celtics Offensive Rating w/ DLee OffCourt: 107.1
Celtics Net Rating w/ DLee OnCourt: -4.0
Celtics Net Rating w/ DLee OffCourt: +6.1
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Pa ovisno od matchupa logicno. Stevens ima razlicite vrste visokih igraca i minute im dozira prema protivniku.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Trenutno korisnika/ca: alemsa, PSV, TripleThreat i 8 gostiju.