Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Stefan Simić karijeru će najvjerovatnije nastaviti u Hajduku.
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/ino_fudbal/stefan- ... uka/183788
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/ino_fudbal/stefan- ... uka/183788
Semir Musić, igrač zbog kojeg su se vodile velike polemike jer je odigrao pola sata u prijateljskoj utakmici, jučer nije bio ni u rosteru.
Zec strijelac za pobjedu Gabale.
Nad tobom sunce najljepše sja
Dario Dumić odigrao cijeli meč u remiju svog kluba.
Mario Vrancic usao u 83. min. protiv Hoffenheima te u 84. izborio loptu i pokrenuo akciju za 2-0.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Ovaj momak je obećavao mnogo više, da bi na kraju dobio minute na kapaljku u fenjerašu.emir79 je napisao/la:Mario Vrancic usao u 83. min. protiv Hoffenheima te u 84. izborio loptu i pokrenuo akciju za 2-0.

Darmstadt nije fenjeras. 11 su od 18 timova poslje 20 utakmica. I u Bundesligi nemas klasicnih fenjerasa kao sto su naprimjer i Serie A Carpi i Frosinone. I najlosija tri tima trenutno ( Werder, Hoffenheim i Hannover 96 ) u Bundesligi su sasvim solidni timovi i borit ce se do kraja da ostanu u Bundesligi. HSV je isto zadnjih godina igrao kvalifikacije za Bundesligu pa sigurno nisu fenjerasi.
Sto se tice Vrancica on nije lose igrac. Samo trebao bi se izboriti za vecu minutazu. Ja sam ga puno hvalio prije pola godine jer mu je ova sezone bila prva gdje nije bio standardan u prvih 11 i jer je proslu sezonu bio jako dobar u Bundesligi i tada je trebao debitovati. Sada naravno sve duze sto je na klupi nije toliko potreban dok se ne izbori u svom klubu za veci minutazu.
Sto se tice Vrancica on nije lose igrac. Samo trebao bi se izboriti za vecu minutazu. Ja sam ga puno hvalio prije pola godine jer mu je ova sezone bila prva gdje nije bio standardan u prvih 11 i jer je proslu sezonu bio jako dobar u Bundesligi i tada je trebao debitovati. Sada naravno sve duze sto je na klupi nije toliko potreban dok se ne izbori u svom klubu za veci minutazu.
Nisam mislio u bukvalnom smislu da su zadnji na tabeli, nego da se bore za opstanak, a od nejga sam očekivao mnogo veći klub, jer se činio kao ogromnim potencijalom. Nije loš igrač, to nisam ni rekao, ali sam od njega očekivao mnogo više, pogotovo nakon onakvih igara u Cvajti, gdje je bio najbolji.
Poslje te sezone gdje bio najbolji veznjak Cvajte. On je ima proslu sezonu gdje je bio treci najbolji igrac Paderborna u Bundesligi prema ocjenama. I tada se je sasvim opravdano zvao u reprezentaciji koliko god nekome to tada smetalo i steta sto nije tada napredovao. A sada nazalost ove sezone nije uspio da se izbori u prvih 11. Kada smo vec kod standardnih i Jajalo je standardan u Palermu i nije los igrac.
Ma njemacka BuLi je jedna velika saban liga. Ko i nasa premijer liga, samo na jednom vecem nivou. Imas BVB i FCB i ostalo su svi po kvaliteti fenjerasi, samo sto je nekad zadnja Hertha, nekad Werder, nekad Stuttgart. A isti ti timovi nekad budu i treci pa i osvoje istu. Malo se popravio svaba prije par godina, ali sad su na dobrom putu da ponovo postanu najgori od lige 5. Sreca njihova pa su Francuzi jos veci jad.
Ovi nasi igraci ko Mujdza i Vrancic sto se motaju po tim nekim svapskim kasabama i provincijskim timovima su jednako smjesni.
Imas koliko toliko Vedu, Spahu i mozemo reci i Sunjica ostalo je za Bogu plakat.

Ovi nasi igraci ko Mujdza i Vrancic sto se motaju po tim nekim svapskim kasabama i provincijskim timovima su jednako smjesni.
Imas koliko toliko Vedu, Spahu i mozemo reci i Sunjica ostalo je za Bogu plakat.

Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
Još jedan igrač od kojeg su pravili Messija, kao što prave od svakoga ko odigra par dobrih utakmica.HariTz je napisao/la:Nisam mislio u bukvalnom smislu da su zadnji na tabeli, nego da se bore za opstanak, a od nejga sam očekivao mnogo veći klub, jer se činio kao ogromnim potencijalom. Nije loš igrač, to nisam ni rekao, ali sam od njega očekivao mnogo više, pogotovo nakon onakvih igara u Cvajti, gdje je bio najbolji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Naši konstantno traže nekog heroja ili spasioca koju će našu reprezentaciju dići iz sivila, ali takav igrač, barem trenutno, ne postoji.Virtu4l je napisao/la:Još jedan igrač od kojeg su pravili Messija, kao što prave od svakoga ko odigra par dobrih utakmica.HariTz je napisao/la:Nisam mislio u bukvalnom smislu da su zadnji na tabeli, nego da se bore za opstanak, a od nejga sam očekivao mnogo veći klub, jer se činio kao ogromnim potencijalom. Nije loš igrač, to nisam ni rekao, ali sam od njega očekivao mnogo više, pogotovo nakon onakvih igara u Cvajti, gdje je bio najbolji.
Na sta smo mi spali i na sta nam ode generacija citava da ovdje moramo traziti evropski fudbalski mulj da moramo previrati ne bil se iskopo kakav igrac, kakav talenat i dostojna zamjena. Imamo jednog igraca sto igra konsistentno dobro, a to je Pjanic, Dzeko neprepoznatljiv, ostali svi se dokazuju i nije sigurno hocel igrati ili ne. Besic taman proigra i povrijedi se, Spaha omatorio, sta reci ljudi nek nam je Bog na pomoci. Nije dobro.
Nas jedino sistem i organizacija može spasiti. Dosta je s pojedincima, moramo graditi kolektiv i prepoznatljivu igru koja je u skladu s modernim fudbalskim načelima pa makar nam ekipa bila sastavljena od igrača iz PL, a neće uvikek ćemo imati kvalitetnih igrača samo ih moramo podrediti sistemu.HariTz je napisao/la:Naši konstantno traže nekog heroja ili spasioca koju će našu reprezentaciju dići iz sivila, ali takav igrač, barem trenutno, ne postoji.Virtu4l je napisao/la:Još jedan igrač od kojeg su pravili Messija, kao što prave od svakoga ko odigra par dobrih utakmica.HariTz je napisao/la:Nisam mislio u bukvalnom smislu da su zadnji na tabeli, nego da se bore za opstanak, a od nejga sam očekivao mnogo veći klub, jer se činio kao ogromnim potencijalom. Nije loš igrač, to nisam ni rekao, ali sam od njega očekivao mnogo više, pogotovo nakon onakvih igara u Cvajti, gdje je bio najbolji.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Ne možeš ti njima dokazati da takav ne postoji, kakav god da je spisak, oni uvijek znaju bolje da je onaj trebao umjesto ovoga. A evo vrijeme pokazuje da niti jedan od tih igrača nema kvalitet ni za prosjek, a kamoli za nešto više. Selektori su se u zadnjih nekoliko godina strijeljali zbog nekih 20 imena i gle čuda niti jedan od njih ne postade igrač, sve propali drugoligaši, grijači klupe ili tribina, sele ih po posudbama, a niko da napravi iskorak.HariTz je napisao/la:Naši konstantno traže nekog heroja ili spasioca koju će našu reprezentaciju dići iz sivila, ali takav igrač, barem trenutno, ne postoji.
Od silnih igrača koje je Sušić zapostavljao, samo Zukanović ide prema naprijed, a i njega je zapostavio zbog nediscipline, ne zbog kvaliteta. kao što neko iznad reče, mulj i blato evropskog fudbala.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sve to u teoriji zvuči jako lijepo, ali mi bez tih pojedinaca ne možemo. Da Premijerliga BiH izbaci barem 1-2 reprezentativca godišnje, to bi bio ogroman uspjeh. Međutim, uglavnom se naši igrači afirmiraju u drugim zemljama, često propadnu ko žetoni, ne iskoriste potencijal..
Mali broj njih dospije do reprezentacije, gdje dođemo do toga da "ganjamo" dijasporce.
Ali problem je naš što ako neki igrač u prosječnom timu u inostranstvu uveže par utakmica, odma u repku, odma je to naše rješenje za sve probleme.. a realnost je ta da taj igrač neće ama baš ništa novo donijetu u repku, da ne kažem da će biti flop.
Mali broj njih dospije do reprezentacije, gdje dođemo do toga da "ganjamo" dijasporce.
Ali problem je naš što ako neki igrač u prosječnom timu u inostranstvu uveže par utakmica, odma u repku, odma je to naše rješenje za sve probleme.. a realnost je ta da taj igrač neće ama baš ništa novo donijetu u repku, da ne kažem da će biti flop.
Problem je što ih oni tako agresivno predstavljaju kao da je svaki od njih Messi.HariTz je napisao/la:Ali problem je naš što ako neki igrač u prosječnom timu u inostranstvu uveže par utakmica, odma u repku, odma je to naše rješenje za sve probleme.. a realnost je ta da taj igrač neće ama baš ništa novo donijetu u repku, da ne kažem da će biti flop.
heeeej tanković počeo protiv mančestera, ej, protiv mančestera, džeku na klupu da se zabrine za mjesto, mančester yebote - eno ga izgubio mjesto i u prosječnom alkmaaru
vrančić nam treba, sa njim smo riješili sve muke, on pjanić i bešić će da pokore svijet, igra 3467 pozicija, zovi ga majmune - počeo jednu utakmicu za Darmstadt, pola sezone proveo na tribinama
prcić teleća glavo, eno neće više da igra za reprezentaciju, pa uzeće ga francuska jbt, chelsea ga tražio, razvaljuje za u21 - manje od hiljadu minuta profesionalnog fudbala u dvije posljednje sezone
itd, itd...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Virtu4l je napisao/la:Problem je što ih oni tako agresivno predstavljaju kao da je svaki od njih Messi.HariTz je napisao/la:Ali problem je naš što ako neki igrač u prosječnom timu u inostranstvu uveže par utakmica, odma u repku, odma je to naše rješenje za sve probleme.. a realnost je ta da taj igrač neće ama baš ništa novo donijetu u repku, da ne kažem da će biti flop.
heeeej tanković počeo protiv mančestera, ej, protiv mančestera, džeku na klupu da se zabrine za mjesto, mančester yebote - eno ga izgubio mjesto i u prosječnom alkmaaru
vrančić nam treba, sa njim smo riješili sve muke, on pjanić i bešić će da pokore svijet, igra 3467 pozicija, zovi ga majmune - počeo jednu utakmicu za Darmstadt, pola sezone proveo na tribinama
prcić teleća glavo, eno neće više da igra za reprezentaciju, pa uzeće ga francuska jbt, chelsea ga tražio, razvaljuje za u21 - manje od hiljadu minuta profesionalnog fudbala u dvije posljednje sezone
itd, itd...
Lakse malo momciluci, govorite o momcima zbog kojih nam je SP propalo, da su oni bili tu mi bi 'ladno igrali u polufinalu.
#15.10.2013 !!!
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!
#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!
#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.
Apsolutno si u pravu Virto. Ja sam spomenuo taj termin mulj i blato evropskog fudbala. Ali nisam ponosan sto sam morao tako taj termin upotrijebiti.Virtu4l je napisao/la:Ne možeš ti njima dokazati da takav ne postoji, kakav god da je spisak, oni uvijek znaju bolje da je onaj trebao umjesto ovoga. A evo vrijeme pokazuje da niti jedan od tih igrača nema kvalitet ni za prosjek, a kamoli za nešto više. Selektori su se u zadnjih nekoliko godina strijeljali zbog nekih 20 imena i gle čuda niti jedan od njih ne postade igrač, sve propali drugoligaši, grijači klupe ili tribina, sele ih po posudbama, a niko da napravi iskorak.HariTz je napisao/la:Naši konstantno traže nekog heroja ili spasioca koju će našu reprezentaciju dići iz sivila, ali takav igrač, barem trenutno, ne postoji.
Od silnih igrača koje je Sušić zapostavljao, samo Zukanović ide prema naprijed, a i njega je zapostavio zbog nediscipline, ne zbog kvaliteta. kao što neko iznad reče, mulj i blato evropskog fudbala.
Mi nemamo nikakav sistem nit cemo ikad i imati. Mi samo znamo kopirati i uzdat se u individualizam. Zato sto nam je takav mentalitet. Linija manjeg otpora. Nismo jedini, svi su takvi na balkanu, mozda se kod Hrvata to najmanje primjeti, jer imaju najvise kvalitetnih individualaca.
Elem treba pokusat bar uspjesno kopirati. I trenirati i uvjezbavat igrace u te varijante.
Ali isto tako ko sto su oni blato i mulj evropskog fudbala manje vise, isto tako je i Sajo Susic, trenerski mulj, kojeg si ti pokusao onako na brzaka fino saprati u ovoj svojoj konstataciji i tu se jedino malo razmimoilazim sa tvojim misljenjem.
- Principatus
- Kontakt:
Posebno Hadzic i Tino nas odvedose na SP sa bodovima u prijateljskoj utakmici protiv Egipta sa prejakom predstavom na DM poziciji, nije ni cudo sto su morali za Brazil.
Zaboravili ste Kolasinca (junior ne treba nam, dajte Avdiju), Zukanovic (los covjek, igra u Belgiji, nula, moze Hadzic i na stopera), gol za SP od Hajrovica (izdajica), Djurica koji nam kao nije trebao a odveo nas bar u baraz i tako dalje. 
Evo vidimo Tino jako napredovao, rastura u Seriji A ima godinama, Avdija gdje je on? Eto bar je Hadzic dogurao do Turske.

Evo vidimo Tino jako napredovao, rastura u Seriji A ima godinama, Avdija gdje je on? Eto bar je Hadzic dogurao do Turske.
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 08 feb 2016, 00:51, ukupno mijenjano 1 put.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, Maverick i 28 gostiju.