Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

pinoglavi
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la pinoglavi » 08 feb 2016, 00:50

Virtu4l je napisao/la:
Problem je što ih oni tako agresivno predstavljaju kao da je svaki od njih Messi.

heeeej tanković počeo protiv mančestera, ej, protiv mančestera, džeku na klupu da se zabrine za mjesto, mančester yebote - eno ga izgubio mjesto i u prosječnom alkmaaru

vrančić nam treba, sa njim smo riješili sve muke, on pjanić i bešić će da pokore svijet, igra 3467 pozicija, zovi ga majmune - počeo jednu utakmicu za Darmstadt, pola sezone proveo na tribinama

prcić teleća glavo, eno neće više da igra za reprezentaciju, pa uzeće ga francuska jbt, chelsea ga tražio, razvaljuje za u21 - manje od hiljadu minuta profesionalnog fudbala u dvije posljednje sezone

itd, itd...
Padne mi na pamet svaki spisak Vlade Jagodica i paljba jer zove tamo nekog Krunica iz Donjeg Srema(?) a ne zove Atajica koji je u velikom Celticu. Ejjj Celtic, pa moras ga zvati, novi Dzeko, Jagodicu isti kao i ostali samo pare trazis.
Onda sva buka oko Salanovica, na kraju je momak u Istri zavrsio.
Slucaj Prcic je najzanimljiviji, SP nam je propalo sto on nije sjedio na klupi umjesto Tina, a evo ga sad u Seriji B.
Hadzica su ljudi toliko prizivali dok smo tragali za defanzivnim veznim, a sada ogromno pljuvanje tog momka. Bas bi volio naci te stranice gdje su uzdizali Hadzica.
Kako nam je, tako nam je, trazi po blatu, skautiraj, isprobaj, ne bil' naletili na novog Besica. Mislim da Mesa radi dobar posao pri skautiranju, vidjeti cemo sta ce od toga isprobati u prijateljskim i kako ce to sve uigrati.
Nad tobom sunce najljepše sja

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 feb 2016, 00:54

Effenberg je napisao/la:Ali isto tako ko sto su oni blato i mulj evropskog fudbala manje vise, isto tako je i Sajo Susic, trenerski mulj, kojeg si ti pokusao onako na brzaka fino saprati u ovoj svojoj konstataciji i tu se jedino malo razmimoilazim sa tvojim misljenjem.
On više nije bitan, yebat ga, ali valjda je sad jasno da ih nije bez razloga otpisao. Koliko još vremena treba da prođe da neke stvari napokon postanu jasne.

Nemamo, jednostavno nemamo igrača od kojeg će nešto biti u budućnosti. Krpimo se sa sve slabijim igračima, klupa je sve tanja. Ima par klinaca koji obećavaju, ali neki od njih su veoma mladi i vrlo lako mogu biti novi Prcići, ali to je jedina slamka spasa koju imamo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 08 feb 2016, 00:58

Meni ko da je juce bila ona tekma i poraz u Rumuniji od 3:0 i kad je Pape reko to nisu ni I od igraca. Imo je pravo.
Jeste da on isto tako nije ni T od trenera. Ali sto rece ti Virto to nije vise ni bitno. Bitno je da smo mi u vnimago, i snjim i bez njega.
Sad nas vise ne mogu spasiti ni Ancelotti i Lippi da nas u duetu vode. Fali nam kvaliteta. Pamticemo mi WC u Brazilu dok smo zivi.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 feb 2016, 01:06

Nije sve tako crno, ako nista ima na desnom beku recimo 2-3 igraca bas iz tog mulja, pored Mujdze i Vranjesa, samo je bitno prepoznati kvalitet jer nemamo vremena sve isprobati.
Isto tako ima dosta igraca u konkurenciji za stopera, i tu je bitno izvuci 2 najbolja, a realno svi su u pet deka, nema neko da se istice.
U veznom redu je bitno pronaci treceg igraca, pored Pjanica i Besica, a siguran sam da neko, od mnogo kandidata moze solidno odigrat, samo je problem izabrati najbolju formaciju i izabrati tog treceg igraca od mora prosjecnih.
U napadu nema puno filozofije i razmisljanja, krila isto tako s obzirom da su jedini potencijalni mozebitni madjar Suljic i najbolji igrac PLBiH sa 2 gola i 2 asistencije koji se stignu isprobati.
Sve u svemu nema previse rupa u postavi pa da mozemo reci da je katastrofa, sve ja na selektoru da napravi selekciju najboljih igraca i uspostavi novu formaciju i filozofiju igre, a ima i vremena i utakmica da uspostavi dobre temelje do pocetka kvalifikacija. Svjestan je svega toga Mesa, sto se moze vidjeti iz njegovih izjava, ima volju, a vidjeti cemo ima li i znanje. Ako uspjesno izabere prvih 11 i uigra ih siguran sam da ce ti igraci imati sta reci u kvalifikacijama.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 feb 2016, 01:06

Ma mogu se naredne kvalifikacije dobro odigrati, ako ništa možemo u baraž, ali ne treba mnogo očekivati. Limitirani smo. Ne mogu Džeko, Bešić i Pjanić iznijeti kvalifikacije, trebaju nam Zukanović, Lulić, Begović, Višća, Šunjić, Kolašinac.... od njih zavise kvalifikacije, oni moraju biti na top nivou. Do sada nisu bili, uvijek je jedan bio dobar, a trojica očajni.... trebaju nam svi na nivou.
Voli te tvoje Sarajevo.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 feb 2016, 01:20

Jesmo limitirani, zato i jeste bitno ovo obilazenje igraca jer ce nekada Subic npr. koji je u formi i zeljan dokazivanja odigrati bolje od Kolasinca koji nije u formi, ili Anicic npr. moze nekada odigrati bolje od ostalih stopera jer puca od samopouzdanja u svom timu itd.
Safet jeste pozivao najbolje i uspostavio svoju igru gdje smo bili strasno efikasni, ali nije se brinuo za eventualne rupe od povreda ili kartona, i nije razmisljao o buducnosti kada ostare neki nosioci igre i zato smo sad u velikom minusu jer pojma nemamo ko iz tog mulja ima potencijal za nesto vise, a ko nema.
Mnogo je posla, a malo vremena do kvalifikacija, moramo izvuci maksimum ili smo debelo najebali.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 08 feb 2016, 01:28

Effenberg je napisao/la:Sad nas vise ne mogu spasiti ni Ancelotti i Lippi da nas u duetu vode. Fali nam kvaliteta. Pamticemo mi WC u Brazilu dok smo zivi.
Nije iskoristen momenat SP na najbolji moguci nacin. Umjesto da se stabilizuju neke stvari i pojaca konkurencija na deficitarnim pozicijama i privuce nekog igraca koji se koleba kao ovaj Milicevic sada nije bilo nista od toga. Jednostavno nisu se zeljeli gomilati igraci iz kojeg god razloga i mislilo se je da su ovi igraci dovoljni da se iznesu ove sada vec prosle kvalifikacije. I sada gledamo pad kao sto si i opisao i manji broj kvalitetnih igraca postaje sve vidljiviji.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 feb 2016, 01:31

pinoglavi je napisao/la:Jesmo limitirani, zato i jeste bitno ovo obilazenje igraca jer ce nekada Subic npr. koji je u formi i zeljan dokazivanja odigrati bolje od Kolasinca koji nije u formi, ili Anicic npr. moze nekada odigrati bolje od ostalih stopera jer puca od samopouzdanja u svom timu itd.
Navikli smo da nikad niti jedan od njih neće dobiti priliku dok je recimo Kolašinac zdrav. Ma koliko Lulić bio očajan u dresu reprezentacije, on će uvijek biti prva postava na krilu, itd... džaba tim momcima samopouzdanje i dobra forma, oni će uvijek biti drugi izbor, jer mi imamo bar 7 nezamjenjivih igrača koji imaju zagarantovano mjesto ma koliko loše da odigraju.

Ono što ne očekujem od Meše jesu greške tipa Vranješ protiv Belgije, to je već mudrovanje koje sebi ne možemo priuštiti. Prika pogodio si sa Đurićem i to je super, ali ne moraš svaku utakmicu izigravati Mourinha.
Voli te tvoje Sarajevo.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 08 feb 2016, 01:31

Mi moramo non stop se orijentisati na cupanje tog maksimuma, jer ako ne budemo, mi smo u rangu Kipra i Litvanije. Nemamo urodjen taj mentalitet pobjednicki, islo je to dok smo imali igraca njemacke skole Misketa, Seju u extra formi, Dzeku i Ibija na vrhuncu. Moje misljenje je da smo izvukli odredjeni maximum tim odlaskom u Brazil a itekako se moglo vise i tamo.

A ako hocemo u baraz sada moramo izvuci maximum maximuma, jer i Grcka ce trazit osvetu i podmladjivat se i dosta je neugodnih repki koje ce mnoge syebat bod ili tri otkinut. Ali icemo valjda tekmu po tekmu. A baraz sumnjam da mozemo proci, sad iz ove perspektive kad se gleda. Zato sam negativan, sto ne znaci da vrijeme to sve ne moze promjeniti na bolje. A vala i na gore. Moze i gore od ovoga i to ne treba zaboraviti, samo ako se nastave zayebavat nasi igraci, rezultat nikad nije stagnacija nego nazadovanje. Stagnacija i odrzavanje nivoa toga nema u sportu ili ides gore ili dole, a to je nasa boljka mi se uvijek nesto zadovoljavamo.

Kako je da je, mi moramo mnogo spekulisati sa novim igracima i nekim (bar jos u repci) nedokazanim tako da bice tu mnogo rizika. Ne treba previse uzimati k srcu nadolazece rezultate u slijedecih par godina radi vlastitog zdravlja.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 feb 2016, 02:12

Virtu4l je napisao/la: Navikli smo da nikad niti jedan od njih neće dobiti priliku dok je recimo Kolašinac zdrav. Ma koliko Lulić bio očajan u dresu reprezentacije, on će uvijek biti prva postava na krilu, itd... džaba tim momcima samopouzdanje i dobra forma, oni će uvijek biti drugi izbor, jer mi imamo bar 7 nezamjenjivih igrača koji imaju zagarantovano mjesto ma koliko loše da odigraju.

Ono što ne očekujem od Meše jesu greške tipa Vranješ protiv Belgije, to je već mudrovanje koje sebi ne možemo priuštiti. Prika pogodio si sa Đurićem i to je super, ali ne moraš svaku utakmicu izigravati Mourinha.
Ruku na srce jeste tesko umjesto standardnog igraca Lacija u prvu postavu staviti Suljica ili Duljevica pogotovo jer smo zemlja gdje se svako u sve razumije i bila bi paljba ukoliko oni lose odigraju tu utakmicu. Ali zato imaju prijateljske a uostalom imaju i zamjene. Ako ne ide Lulica prvih 45min. ostaviti ga na klupi i idemo probati nekog novog.
Ako je dvomec i prvu utakmicu Kolasinac lose odigra, zamijeni ga Subic u 60. min koji odlicno iskoristi priliku, onda ga staviti u prvih 11 narednu utakmicu. Trebaju nam te jasno definisane prve zamjene za svaku formaciju i za sve okolnosti, kada vodimo, gubimo, ukoliko nam treba brzine, ukoliko nam treba skok, duel igra itd. A mi smo strasno daleko od toga s obzirom da na nekoliko pozicija nemamo sigurne igrace, cak i kada bi svi bili u idealnoj formi, za prvih 11.
Da me neko ne shvati pogresno, Kolasinca i Subica sam samo uzeo kao primjer.

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 08 feb 2016, 17:45

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 16 mar 2020, 19:27, ukupno mijenjano 1 put.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 08 feb 2016, 19:58

PerryFred je napisao/la:Fudbaleri Sarajeva će od 18 sati igrati svoju prvu prijateljsku utakmicu na pripremama u Antaliji protiv Maribora.

Sarajevo: Plakalo, Kadušić, Kovačević, Almir Bekić, Barbarić, Rustemović, Emerson, Duljević, Simeunović, Amer Bekić, Cezar.
Maribor: Handanovič, Hodžić, Suler, Defendi, Janža, Filipović, Vršič, Kabha, Ibraimi, Tavares, Bajde.

http://www.nkmaribor.com/igralci/?id=5&id_mostva=1
Ovo sto im je Duljevic izradio granici sa masakrom.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 08 feb 2016, 23:59

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 16 mar 2020, 19:27, ukupno mijenjano 1 put.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 09 feb 2016, 00:01

PerryFred je napisao/la:Duljević očigledno ne može sam.
Ma ne moze bez golmana :rol: . Maribor od 4 prilike 3 gola dao, mi od isto toliko i to jos boljih 1. Jbg. Duljevic je radio sta je htio.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 09 feb 2016, 00:16

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 16 mar 2020, 19:26, ukupno mijenjano 1 put.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 09 feb 2016, 00:47

PerryFred je napisao/la:
Bolanos je napisao/la: Duljevic je radio sta je htio.

Nadam se da će ga Meša pozvati za utakmicu protiv Španije i turnir u Japanu.
Mogao bi odraditi bolji transfer od Cimirota.
Neka dobije sansu pa da vidimo. :thumbup: Teren jedino mjerilo.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 09 feb 2016, 09:39

Duljevic je bio jedan od trojice, cetvorice najboljih igraca u oba tima sinoc. Odskakao je kvalitetom i lakocom igranja. On samo jos mora da popravi % realizacije odnosno da postize vise golova. Sve drugo on vec sada ima. Odlican igrac.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 09 feb 2016, 10:25

Bolanos je napisao/la:
PerryFred je napisao/la:
Bolanos je napisao/la: Duljevic je radio sta je htio.

Nadam se da će ga Meša pozvati za utakmicu protiv Španije i turnir u Japanu.
Mogao bi odraditi bolji transfer od Cimirota.
Neka dobije sansu pa da vidimo. :thumbup: Teren jedino mjerilo.
On, Ibraimi i Tavares su drasticno odskakali. :thumbup:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 09 feb 2016, 10:36

Tako je njih trojica. A taj cetvrti je po meni mali Kadusic koji je odigrao fenomenalno i stvarao im je puno problema i prekidao napade na njihovoj polovini. Trkacki dobar samo jos malo odbranu da popravi. A ovu mu je debitantska sezona pa zato. Ako se godine uzmu u obzir on je taj cetvrti najbolji igrac.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 09 feb 2016, 11:48

pinoglavi je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Problem je što ih oni tako agresivno predstavljaju kao da je svaki od njih Messi.

heeeej tanković počeo protiv mančestera, ej, protiv mančestera, džeku na klupu da se zabrine za mjesto, mančester yebote - eno ga izgubio mjesto i u prosječnom alkmaaru

vrančić nam treba, sa njim smo riješili sve muke, on pjanić i bešić će da pokore svijet, igra 3467 pozicija, zovi ga majmune - počeo jednu utakmicu za Darmstadt, pola sezone proveo na tribinama

prcić teleća glavo, eno neće više da igra za reprezentaciju, pa uzeće ga francuska jbt, chelsea ga tražio, razvaljuje za u21 - manje od hiljadu minuta profesionalnog fudbala u dvije posljednje sezone

itd, itd...
Padne mi na pamet svaki spisak Vlade Jagodica i paljba jer zove tamo nekog Krunica iz Donjeg Srema(?) a ne zove Atajica koji je u velikom Celticu. Ejjj Celtic, pa moras ga zvati, novi Dzeko, Jagodicu isti kao i ostali samo pare trazis.
Onda sva buka oko Salanovica, na kraju je momak u Istri zavrsio.
Slucaj Prcic je najzanimljiviji, SP nam je propalo sto on nije sjedio na klupi umjesto Tina, a evo ga sad u Seriji B.
Hadzica su ljudi toliko prizivali dok smo tragali za defanzivnim veznim, a sada ogromno pljuvanje tog momka. Bas bi volio naci te stranice gdje su uzdizali Hadzica.
Kako nam je, tako nam je, trazi po blatu, skautiraj, isprobaj, ne bil' naletili na novog Besica. Mislim da Mesa radi dobar posao pri skautiranju, vidjeti cemo sta ce od toga isprobati u prijateljskim i kako ce to sve uigrati.
Haha bas vam hvala sto me podsjetiste. Kucamo na vrata zaboravljenih WC talenata. :) Ja sam iskreno ocekivao malo vise od Tankovica, a kod ovih ostalih sto su se spominjali nisam nikad vidio neki potencijal. Vise vjerujem svojim ocima nego nekakvim statistikama i hvalospjevima.
Predlazem ovim najrigidnijim pljuvacima da se jedan dan sastanu negdje na kafici, sjednu i napisu pismo izvinjenja Avdiji i da mu se zahvale na svemu sto je uradio za reprezentaciju. ;)

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.