FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

keli1946

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la keli1946 » 08 feb 2016, 08:50

Dobra ona dukserica sto je hilmija postavio al skupo jarane.
Ovdje se svi zale na dresove i to je uredu ali se meni cini da je malo ko kupio taj dres u fan shopu nego vecina dobila nekako negdje od nekog.
UPRAVA NAPOLJE ja vas ovdje branim sve pare dadoh u klub i nikad nista guzovace nisam dobio a skoro pola vijeka navijam za klub a ovi neki vas napadaju sto dresove dzabaluka dobijaju o kartama i ostalim stvarima ne smijem ni pomisliti. :urnebes:
E necemo vise tako :D
"Mene treba dobrinja, trebaju me djeca..."

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 08 feb 2016, 09:38

Imam dres, perla boja

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 08 feb 2016, 10:15

O kvalitetu dresa je suvišno govoriti, iskreno mene libo tuki da li ga šije Božo Vrećo ili Stefano Gabanna, kvalitet je loš - kragna do sad je bila smiješna, pa kad se zakopčaš izgleda kao da nosiš one majice za djevojčice s početka devedesetih, ja sam svaku turu kupio plus imam i neke od prvog tima (da ne kaže neko da je u fan shopu jedno a na terenu drugo), svi dresovi puštaju i na 30°C, neki manje neki više, realno ništa mi ne dobijamo od ovog Haadalja, a ako već mora biti domaće, ubjeđen sam da postoji domaćih firmi koje to rade mnogo kvalitetnije, a cijene u shopu su smiješne, ali isto tako i cijene ulaznice...

+ Fan shop nije u vlasništvu kluba, tako da iako sam barem milju i po ubacio tamo, prestao sam uopšte da idem - dokle god ne bude kvalitet i cijena u istom rangu i to ne bude klupsko neće me više vidjeti tamo. Ako je do bordo majice i grba, pa ima to i na pijaci, stvarno sam očekivao kada se dugovi vrate da će se barem preuzeti taj fan shop, ali ništa ni od toga. Što se mene tiče neka meni se većina stvari ne sviđa jer nije kvalitetno i kraj priče, a i nikada nešto nisam volio to "kakvo god da je, naše je" po svaku cijenu. :kafa:
Samo Saraj'vo.

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 08 feb 2016, 10:26

Malo se Vogosca uljepsavala....
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
Sreca pa je Ojler mlad umro...

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 08 feb 2016, 11:12

Match daaaaaaaaaaaay, napokon :opaopa:

@pitarbordo potpisujem od rijeci do rijeci!!!!!
Uostalom, sad kad sam saznao da samo 20% profita iz fan shopa ide klubu, uz ove haadaljove proizvode... nema mene tamo vise .
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 08 feb 2016, 11:28

Svega mi nisam ni pomislio da cu mu biti kum za zvanicni naziv medu navijacima Sarajeva: HAADalj :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

ichiniSan
Kontakt:

Post Postao/la ichiniSan » 08 feb 2016, 11:30

pasica je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:
pasica je napisao/la:Klub nema veze sa cijenama u fan shopu, djaba krecite.
nego ko :?:
Firma kojoj je klub dao prava da otvori fan shop, dok smo se koprcali i nismo bili pri parama. Mi imamo samo oko 20% zarade shopa, i to je sve! Ne znam koliko jos imaju ugovora, al shop ce tek zivnuti kad klub preuzme kontrolu.
Ja mislim da je ostala jos godina dana do isteka ili cak da ove godine ističe taj ugovor

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 08 feb 2016, 11:40

ichiniSan je napisao/la:
pasica je napisao/la: Firma kojoj je klub dao prava da otvori fan shop, dok smo se koprcali i nismo bili pri parama. Mi imamo samo oko 20% zarade shopa, i to je sve! Ne znam koliko jos imaju ugovora, al shop ce tek zivnuti kad klub preuzme kontrolu.
Ja mislim da je ostala jos godina dana do isteka ili cak da ove godine ističe taj ugovor
Moguce, ne sjecam se vise tih detalja, to je bas davno bilo. Al u pravu si, ne bi trebalo jos dugo trajati.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 08 feb 2016, 11:42

Klub kao UG prema zakonu ne može imati svoju prodavnicu bilo čega.

Kod komšija to radi Gong, a kod nas Garmond.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 08 feb 2016, 11:49

Ali je moguce napravit povoljnije uslove ako nista... Mislim da je 20% zarade koja ide nama pljacka.
Minimalno 50% treba da ide klubu! Jer sav profit tu i jeste zbog kluba u ime kluba.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 08 feb 2016, 11:50

Dok god se cilj udruzenja ne deklarise kao "profit" (tj. da neko iz ug izvlaci zaradu), udruzenje moze imati prodavnicu kao jedan od nacina finansiranja. Komsije su samo prepisale od nas, kao i obicno.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 08 feb 2016, 11:55

Ma vazda se može nešto izvarijantisat, ako se hoće.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 08 feb 2016, 12:01

pasica je napisao/la:Dok god se cilj udruzenja ne deklarise kao "profit" (tj. da neko iz ug izvlaci zaradu), udruzenje moze imati prodavnicu kao jedan od nacina finansiranja. Komsije su samo prepisale od nas, kao i obicno.
Da je moglo, uradilo bi se tako.
FrancescoTotti je napisao/la:Ali je moguce napravit povoljnije uslove ako nista... Mislim da je 20% zarade koja ide nama pljacka.
Minimalno 50% treba da ide klubu! Jer sav profit tu i jeste zbog kluba u ime kluba.
Ne znam kakvi su procenti, ali cijene i ne čude kada uzmeš u obzir da dio kolača ide Haad(alju :mrgreen:), Garmondu i Klubu. Dok se svi namire... :mrgreen:

Al' najtužnije je što u trenutnom fan shopu ne postoji ništa što bih ja kupio...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 feb 2016, 12:11

[quote="uNbx"]Ma vazda se može nešto izvarijantisat, ako se hoće.[/quote]
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 08 feb 2016, 12:13

Napraviš svoju firmu pod nekim imenom i preko tog prodaješ
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 08 feb 2016, 12:15

Steph je napisao/la:
pasica je napisao/la:Dok god se cilj udruzenja ne deklarise kao "profit" (tj. da neko iz ug izvlaci zaradu), udruzenje moze imati prodavnicu kao jedan od nacina finansiranja. Komsije su samo prepisale od nas, kao i obicno.
Nije se moglo, jer se nije imalo para, ne znam sta je tu tesko za shvatiti. Treba li ti zakon o UG ovdje lijepiti?

P.S. Ovo nije nikakva greska uprave, ljudi su uradili najbolje sto su mogli u to vrijeme.

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 08 feb 2016, 12:45

Steph je napisao/la:Klub kao UG prema zakonu ne može imati svoju prodavnicu bilo čega.
Ovo je 100% neistinito.

Provjerite činjenice prije nego što nastupite ovako kao da znate da je to nepobitna istina.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 08 feb 2016, 12:50

Daj ako ko zna pa da kaze , igrala dupovac , bilbija i stojcev u svojim klubovima ?? kakva im je minutaza ??

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 08 feb 2016, 12:57

HeraklitMracni je napisao/la:Daj ako ko zna pa da kaze , igrala dupovac , bilbija i stojcev u svojim klubovima ?? kakva im je minutaza ??
Stojčev igra redovno , Bilbija raskin'o ugovor sa Splitom
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 08 feb 2016, 13:24

Steph je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:Ali je moguce napravit povoljnije uslove ako nista... Mislim da je 20% zarade koja ide nama pljacka.
Ne znam kakvi su procenti, ali cijene i ne čude kada uzmeš u obzir da dio kolača ide Haad(alju :mrgreen:), Garmondu i Klubu. Dok se svi namire... :mrgreen:

Al' najtužnije je što u trenutnom fan shopu ne postoji ništa što bih ja kupio...
Po zakonu ug se može baviti trgovinskim aktivnostima dok su u saglasnoti sa ciljevima zbog kojih su osnovani. Recimo UG Kultura Sjećanja prodaje razne monografije, suvenire i slično jer je proizvodnja takvih stvari u skladu sa ciljevima UG. Sasvim druga stvar je što je uvijek isplatnije to dati da radi profesionalac. 20% nije malo, jer je to uobičajena marža u trgovini. Jer i taj prodavač mora kupiti robu, platiti prostor, radnike i sl. Ovako su svi rizici poslovanja prevaljeni na njega.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Jadnimi, supervizor i 49 gostiju.