FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

messilla
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la messilla » 08 feb 2016, 14:50

Barcelonina ponuda nece biti nista finansijski slabija u ovom trenutku, sa tendencijom rasta u narednim godinama. Pisao sam vec o tome. Mozemo samo nagadjati cifru, ali ajde da uzmemo da ce mu ponuditi 20M (minimum). Pero mu nudi 35M, ali nema teorije da ce mu dati 100% marketinskih prava, dakle dobija 50%. U Barci je dobio 100% odmah. Prosle godine je na ime istih uzeo 35M, dakle Pero mu uzima pola i nadoknadjuje trenutnu razliku preko plate, ali je fazon sto ce ta cifra biti iz godine u godinu veca. Dakle, sisanje i u jedinom Realovom adutu.

Ukoliko ode opet nece se sve vrtiti oko njega dok je Rona tu, a nije izgledno da ce na ljeto ici. Ipak Pero ima i dalje ogromnu korist od njega, a sportski dio je u drugom planu u takvoj situaciji.

@arhimed pa ponavljao je vise puta da je sretan tu, sto se moze vidjeti na terenu i van njega. Sta treba demantovati svaki clanak? Uostalom ovo mu je treca sezona, dakle ima jos dvije i nije bilo potrebe produzavati ugovor odmah na pocetku sezone ili proslo ljeto.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 08 feb 2016, 14:52

Kakve gluposti se ovdje pišu. Čuj Neymaru smeta bit u sjenci Messija :lol:
Neymar ostaje u klubu do daljnjeg, barem još desetak godina, ovisi koliko prajm bude trajao :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 feb 2016, 14:58

arhimed89 je napisao/la:
let3 je napisao/la:
Robert Fernandez (sportski direktor Barcelone): "Neymar je vrlo sretan u Barceloni, ali i njegova porodica također. Vrlo smo smireni kada je u pitanju produženje njegovog ugovora."
Direktor veli da se ne sekiramo puno po pitanju Neymara :kafa:
Ma stvar je u tome da on nesto suti i kalkulise.Ronaldu je 30 godina,sve cesce se mogu cuti kritike na njegov racun i ulazi u godine i Real jednostavno mora imati jedno takvo ime u timu,a Neymar je jedan od rijetkih koji bi mogao kompentizari njegov odlazak il pad u drugi plan.Sigurno da ce mu biti obecane kule i gradovi,jer je sama krema svjetskog fudbala,sto recimo Hazard nije ili neki drugi igrac.Mislim da i on taktizira,jer kad se zna sta je za Barcelonu prelazak u Real,najmanje sto moze uraditi je da se izjasni da od toga nema nista i da to nebi uradio,al on suti,mediji ga polahko sele,a on ne produzaje ugovor.Na terenu je isto ocito da je nekako rezervisan po pitanju slavlja sa igracima.Inace se tu grle Suarez i Messi,tu i tamo ima i njega al vidi se da mu ne odgovara biti u sijenci Messija.Pred nama je,al ja sam nekako ubjedjen da on ode iz Barce.
Suarez i Messi su izgleda pravi jarani i privatno, istih godina, familijarni ljudi, žene im se paze i tako to :mrgreen: Neymar je mlađi od njih, ali je raja sa njima, vidi se to po proslavama golova.
Ne vjerujem da ce ici iz Barce, a i ako ode u nekom SF scenariju, Barca ce dobiti preko 200 miliona.

Slažem se s tobom da Perez hoce Neymara po svaku cijenu:
1. sujetan je covjek, a Sandrusco ga je napravio levatom prije par godina kad je ga je pobjedio u utrci za Neymara i doveo iz Santosa, to je bio metak u sujetno srce Florentina, vlasnika svemira
2. želi da nabavi sebi franšiznog igraca i svjetsku zvijezdu za naredne godine
3. Realu je potreba zamjena za Ronu koji je vec u slobodnom padu, a boljeg od Neymara nece naci.
4. želi ponavljanje slucaja Figo 2, veliki marketinški udarac i šamar, gdje bi se ugled Barce srozao na javnoj sceni

ali dobit ce kar.inu mušanovu ;) Neymar na ljeto obnavlja ugovor koji ce sigurno biti pojacan.

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 08 feb 2016, 15:02

@Messila
Stvar je u tome sto se ova prica vuce evo pola godine,i ni jednom nisam cuo od njega da od te opcije nema nista.U pitanju je Barcin najveci rival,ne neki PSG,City,Bayern i slicno gdje se i kalkulise oko zarade.To je za Barcelonu,navijace,klub,i sve sto ima veze sa Barcom jedna od najvecih izizdaja a od njega osim "sretan sam ovdje" ni jednom nisam cuo deklerativno odbijanje i price o tome.A to se ocekuje.To sto on kaze da je danas sretan u Barci,za 2 mjeseca moze okrenuti pricu i reci nisam zadovoljan,ali kad jednom podcrta da to nebi nikad uradio,onda to ima neku tezinu jer daje i Realu pljusku i **** ih da ga vise ne smaraju.Ovako suti i vaga i to je i vise nego jasno.

Nije stvar u tome da se mi moramo sa njima boriti oko ponude i marketinskih prava,treba mu svakako dati ogromna primanja jer i ona igraju ulogu,ali je stvar da je u pitanju jedan krvavi rival i da on drzi otvorenom mogucnoscu da predje u njega.Sutnjom samo podstrekuje sumnju da ce u slucaju dobre ponude lagano da **** Barcelonu i sutra da se vrati na Nou Kamp kao njihov igrac.

Ronaldu je 30 godina,covjek je ikona reala al polahko na zalasku.Neko ce morati da nadoknadi njegov odlazak ili pad u formi i realizaciji,a taj neko bi po svemu sudeci mogao biti Neymar.Svaki dan izadje neka vijest vezana za njegov odlazak,komentarise Ronaldinjo,i jos kamaru njih i kurta u murta a on suti i "trenutno je sretan u Barceloni".To trenutno je vaga ali i nekorektnost s njegove strane.Da je neki drugi klub pa hajd.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 feb 2016, 15:08

arhimed89 je napisao/la:@Messila
Stvar je u tome sto se ova prica vuce evo pola godine,i ni jednom nisam cuo od njega da od te opcije nema nista.U pitanju je Barcin najveci rival,ne neki PSG,City,Bayern i slicno gdje se i kalkulise oko zarade.To je za Barcelonu,navijace,klub,i sve sto ima veze sa Barcom jedna od najvecih izizdaja a od njega osim "sretan sam ovdje" ni jednom nisam cuo deklerativno odbijanje i price o tome.A to se ocekuje.To sto on kaze da je danas sretan u Barci,za 2 mjeseca moze okrenuti pricu i reci nisam zadovoljan,ali kad jednom podcrta da to nebi nikad uradio,onda to ima neku tezinu jer daje i Realu pljusku i **** ih da ga vise ne smaraju.Ovako suti i vaga i to je i vise nego jasno.

Nije stvar u tome da se mi moramo sa njima boriti oko ponude i marketinskih prava,treba mu svakako dati ogromna primanja jer i ona igraju ulogu,ali je stvar da je u pitanju jedan krvavi rival i da on drzi otvorenom mogucnoscu da predje u njega.Sutnjom samo podstrekuje sumnju da ce u slucaju dobre ponude lagano da **** Barcelonu i sutra da se vrati na Nou Kamp kao njihov igrac.

Ronaldu je 30 godina,covjek je ikona reala al polahko na zalasku.Neko ce morati da nadoknadi njegov odlazak ili pad u formi i realizaciji,a taj neko bi po svemu sudeci mogao biti Neymar.Svaki dan izadje neka vijest vezana za njegov odlazak,komentarise Ronaldinjo,i jos kamaru njih i kurta u murta a on suti i "trenutno je sretan u Barceloni".To trenutno je vaga ali i nekorektnost s njegove strane.Da je neki drugi klub pa hajd.
Ne vaga Junior, da se mali pita on bi ostao u Barci do daljnjeg - vec vaga pohlepni Senior kojeg ocito Perez obasipa ponudama jer skonto njegovu pohlepu. On je karta na koju Perez igra.
A Senior je glavni covjek koji se pita za sve i njegov nezvanicni menager.
Ne možeš Neymaru Jr. pripisivati te stvari oko šutnje i vaganja ;)

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 08 feb 2016, 15:11

let3 je napisao/la:ali dobit ce kar.inu mušanovu ;)
Oplak'o sam na ovo :rol:

Ima istine u ovome što @arhimed priča, ali čisto i isključivo zbog toga što je i Neymaru jasno da bi eventualnim prelaskom u Madrid svi ovi problemi oko transfera i razvlačenja po sudovima magično nestali :!:

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 08 feb 2016, 15:18

Njegovo deklerativno "NE" bi znacilo Ne i za njegovog oca kad je Real u pitanju.Pa covjeku je 24 godine,nije dijete od 15 godina da mu otac odlucuje sve.Moze i meni otac reci "idi sine predji u Madrid" al ako sam vezan za Barcelonu,ja cu mu reci da bi to bilo dno dna nakon Barcelone,i da druge opcije moze drzati otvorenim al ta opcija je mrtva.

Nemojmo ljudi da se zavaravamo,kada je trebao Ney da dodje u Barcelonu i dok su ga mnogi ismijavali i nazivali kakadu,nehljebovac,pile i slicno ja sam vjerovao da je covjek masina,jer sam pogledao toliko mnogo njegovih tekmi i vidio o kakvom je igracu rijec.Nosio sam njegov avatar godinu i nesto dana i covjek mi je jedan od najdrazi igraca u ekipi al da nesto smrdi to je i suvise nego ocigledno.

U svakom slucaju i ja se nadam novom ugovoru,al daj boze..Da ne sirimo bezze negativu vidjet cemo.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 08 feb 2016, 15:22

Al paranoises brate. :shock:

Sve dok je sportski projekat na najvisem mogucem nivou ja se sekunde ne brinem oko produzenja glavnih igraca, ne samo Neymara.

Uostalom, po sudovima ga nece jos dugo moci ganjati, pogotovo nakon pozitivnih vijesti iz Brazila.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 feb 2016, 15:26

Pa u Brazilu ce biti oslobođen od optužbi, ako vec i nije :thumbup: ne znam koji q ga ganjaju po Španiji

Arhimed brate, ti izgleda zaboravio kako je Senior yebavao Barcu sa onim ugovorom i potpisom, koliko je sebi uzeo i slicno.
Zbog takvog ugovora smo i imali slucaj Neymar i zayebancije po sudovima....taj pohlepnik otežava stvari, to moraš shvatiti.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 feb 2016, 15:35

http://sportsport.ba/ino_fudbal/sad-je- ... tsa/183879

:rol: :rol: smiješni su oni arapi

pa nije vam Barca tamo neki Sošo ili Bastija, pa da joj kupujete glavne igrace....sikter

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 08 feb 2016, 15:42

Ma kakav odlazak neymara bilo gdje,narochito u real,ako i pozeli,ako mu je guzica zinula za parama, prije ce u city ili pariz koji bi nudili vise nego real, i u koje bi ga barca lakse pustila

Ako ove sezone ponovo osvojimo tripletu, i ako neymar ne bude htio produziti i bude kalkulisao, bez razmisljanja ga proslijediti citiju il parizu za neke astronomske pare preko sto miliona, samo real izbjeci, za te velike pare dovesti dva tri igraca mocna, i bez neymara ova ekipa bi bila strah i trepet

Opet kazem samo u slucaju da neymar ne bude htio produziti i da se primijeti kako kalkulise, mada u to ne vjerujem, ali i da tako bude sta ima veze,hrpa titula je osvojena,za velike pare mogu se naci sjajne zamjene, i ne zaboravimo da je neymar brazilac ipak, nije to messi il suarez ili iniesta za koje znas da im je fudbal prioritet i da ce do trideset i neke igrati na nivou, neymar bi mogo ko i mnogi brazilci tipa ronaldinjo svoj zenit dostici kao mlad i onda vrlo mlad krenuti silaznom putanjom

Ne znam, nikad se to ne zna, no ne bi bilo veliko cudo da neymar vec od 25. pocne padati zbog partijanja i tih stvari zbog koji su i bolji brazilci od njega sagorili vrlo mladi,sjetimo se samo naseg ronaldinha kako je bio mocan,i kako je mlad sagorio
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 08 feb 2016, 15:56

Ma samo gledajte da bi za njegovu klauzulu mogli dovesti Veratija, Dybalu i Nolita
mislite li stvarno da bi taj tim bio slabiji od trenutnog ?
MVP - Messi-Villa-Pedro

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 08 feb 2016, 15:58

losmi je napisao/la:Ma samo gledajte da bi za njegovu klauzulu mogli dovesti Veratija, Dybalu i Nolita
Mogli, jel bi doveli ne zna se.

I Neymar ti dugoročno donosi što niti jedan od tih igrača ne donosi. Zlatna koka, kako na terenu, tako i van njega :kafa:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 feb 2016, 16:01

losmi je napisao/la:Ma samo gledajte da bi za njegovu klauzulu mogli dovesti Veratija, Dybalu i Nolita
Ta trojica navedenih ne vrijede Neymara.

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 08 feb 2016, 16:02

Nzn , al da sad uprava barce ponudi da zamenimo neymara za tu kombinaciju ili jos bolje - verrati /pogba , reus i laporte
Ja bih pristao odmah. Poenta je da se ne opterecujete time, ako on bude napustio Barcu a pogotovo ako ode u Real, ne treba se ni malo zaliti.
MVP - Messi-Villa-Pedro

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 08 feb 2016, 16:10

Mislim da bezveze trošimo slova na tastaturi. :kafa:

slika

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 08 feb 2016, 16:24

Najljepse bi bilo da neymar ostane do penzija i igra ko sad il jos i bolje, no niko nije veci od kluba,i bolji su odlazili pa smo kasnije bivali jaci, ako mu malo bude 20 miliona plata i pocne odugovlaciti s ugovorom,onda je jasno da mu je para draza od sportskog uspjeha i napredovanja,a kad para postane dominantna, obicno se brzo osladi i parrijanje,i u tom slucaju bolje ga odmah prodati i nek se drugi hebu s njim i njegovim ocem

Za velike pare dovesti momke zeljne uspjeha tipa verati,dibala,reus i slicni,neymar je bitan, al ova ekipa ima kicmu samo takvu i njegov odlazak bi bio brzo nadomjesten, dok bi on vrlo vjerovatno u drugom klubo brzo sagorio
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 08 feb 2016, 16:26

messilla je napisao/la:Mislim da bezveze trošimo slova na tastaturi. :kafa:
gledam i ne vjerujem :urnebes:

MSN narednih 4-5 godina hara Evropom, dinastija u najavi :beba:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 08 feb 2016, 16:27

miki_92 je napisao/la:sto je najgore taj isti Vertonghen je nudjen Barci za 10-12 mil ali se oni odlucise za polivalentnog Songa :rol:
zubi kralj :D :mrgreen:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 08 feb 2016, 16:32

Ide stari sponzor i 60m, ta nisu sposobni za išta više :damn:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.