Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Da li ti u Network and Sharing Center pod Change adapter settings pokazuje dvije wifi konekcije? Jesu li proxy postavke cekirane na use system proxy?
Vidi pod Network and Sharing Center - Local Area Connection - Properties - Internet Protocol Version 4 (ne 6) ponovo na properties da li su Ip adress i dns server postavljeni na automatic?
Trazi servis (start, kucas services, i tu trazis windows update, ak bude automatic, desni klik, stop i disable).
Idi u Control Panel - User Accounts - na lijevoj strani imas Configure advanced user profiles i tu vidi ima li vise aktivnih tzv profila sem tvog?
Iskljuci Windows Firewall al samo za Home network location settings. I na kraju, koji antivirus koristis?
Vidi pod Network and Sharing Center - Local Area Connection - Properties - Internet Protocol Version 4 (ne 6) ponovo na properties da li su Ip adress i dns server postavljeni na automatic?
Trazi servis (start, kucas services, i tu trazis windows update, ak bude automatic, desni klik, stop i disable).
Idi u Control Panel - User Accounts - na lijevoj strani imas Configure advanced user profiles i tu vidi ima li vise aktivnih tzv profila sem tvog?
Iskljuci Windows Firewall al samo za Home network location settings. I na kraju, koji antivirus koristis?
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Change adapter settings prikazuje onaj vrag za Bluetooth, Ethernet (pored kojeg je veliki crveni x) i ovu Wi-Fi konekciju koja je aktivna. Ne razumijem ovo za procy postavke. Misliš li na pretraživaču? Ako misliš na to, nije označeno.Asteriks je napisao/la:Da li ti u Network and Sharing Center pod Change adapter settings pokazuje dvije wifi konekcije? Jesu li proxy postavke cekirane na use system proxy?
Idi u Control Panel - User Accounts - na lijevoj strani imas Configure advanced user profiles i tu vidi ima li aktivnis vise tzv profila sem tvog?
Ovo za Protocol - to je na automatic.
Windows update je bio stopiran, ali sad sam stavio i disable.
Što se tiče računa, tu imam dva (administratorski i ovaj koji koristim). Ne znam ni kako sam napravio dva jer mi treba samo jedan.
Ovaj zid sam stavio na off, tj. za private network, a antivirus je NOD.
Zadnja izmjena: High, dana/u 08 feb 2016, 18:29, ukupno mijenjano 1 put.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Uslikaj mi taj prvi dio.
Ovo proxy settings stavi na use system proxy-.
Ne zaboravi iskljucit ovaj firewall za home network te javi ovo koji AV koristis.
Vidi da li mozes izbrisati taj dr profil. Brisi nod, skini 360 Total security.
Ovo proxy settings stavi na use system proxy-.
Ne zaboravi iskljucit ovaj firewall za home network te javi ovo koji AV koristis.
Vidi da li mozes izbrisati taj dr profil. Brisi nod, skini 360 Total security.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 08 feb 2016, 18:29, ukupno mijenjano 1 put.
Evo edit sam post. Šta trebam uslikati? 

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Uslikaj taj prvi dio gdje vidis to bluetooth, wifi, ethernet (pod change adapter settings).

Ok. Znaci rijesti to sa proxy settings - use system proxy. Samo vidi pa javi moze li taj dr profil na delete? I ovo sa AV, skini ovaj gore pomenuti.
I naravno provjeri event viewer - administrative events i uslikaj dva errora ak ih ima.
Neki antivirusi mogu blokirati konekciju zbog propusta, registri greski,... npr. to sam iskusio sa AVG i Avastom na laptopu.
I naravno provjeri event viewer - administrative events i uslikaj dva errora ak ih ima.
Neki antivirusi mogu blokirati konekciju zbog propusta, registri greski,... npr. to sam iskusio sa AVG i Avastom na laptopu.
Obrisao sam NOD i instalirao ovaj što si rekao. Vidjet ćemo da li će biti problema. Hvala ti!
kod kolege mi "crkla" baterija u laptopa...ja sam posljednji koristio, tako da sam...
u biti, baterija je gotovo nova, drzala je oko 4 h..znaci sad ne moze ni sec. ne mogu da vjerujem da je crkla...jel imao ko slican problem..u pitanju je hp 250 g3.. pise: Plugged in, not charging
u biti, baterija je gotovo nova, drzala je oko 4 h..znaci sad ne moze ni sec. ne mogu da vjerujem da je crkla...jel imao ko slican problem..u pitanju je hp 250 g3.. pise: Plugged in, not charging
Probaj je izvaditi pa vratitiTrex je napisao/la:kod kolege mi "crkla" baterija u laptopa...ja sam posljednji koristio, tako da sam...
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...
HRHB
HRHB
Android je napisao/la:Probaj je izvaditi pa vratitiTrex je napisao/la:kod kolege mi "crkla" baterija u laptopa...ja sam posljednji koristio, tako da sam...
ma jesam, cak sam gledao video na yt, pa sam izbrisao "Microsoft ACPI-Complaint Method Battery" i kao trebalo bi poslje da radi, ali nista :/
Sta mislite o ovom laptopu i hoce li moci ove najnovije igrice, PES i FIFA
i5 2.4
4 gb rama
320 gb hard disk
Integrisana graficka intel ide do 1gb
i5 2.4
4 gb rama
320 gb hard disk
Integrisana graficka intel ide do 1gb
- JoseMourinho
- Kontakt:
PES hoće vjerovatno, integtisana je grafička samo nemoj da te lazu da ima gigu, jer alo je staviš na gigu onda imaš 3gb rama(jer bukvalno daješ RAM grafičkoj)
Možda neće PES na high ali medium bi vjerovatno trebao, opet provjeri koja generacija integrisane grafičke je jer i tu ima dosta razlika
Za fifu brat bratu fali ti još 3-4 stoje ako ne i vise
Možda neće PES na high ali medium bi vjerovatno trebao, opet provjeri koja generacija integrisane grafičke je jer i tu ima dosta razlika

Za fifu brat bratu fali ti još 3-4 stoje ako ne i vise

DELL Latitude 3330
Procesor: i5 3337U 1,8 GHz
RAM: 8 GB DDR3
SSD: 128 GB
Grafika: Intel HD 4000
Display: 13,3"
A ovaj?
Procesor: i5 3337U 1,8 GHz
RAM: 8 GB DDR3
SSD: 128 GB
Grafika: Intel HD 4000
Display: 13,3"
A ovaj?
@Asteriks,
imaš li slučajno još nekih čarlama koje bi mi mogle riješiti problem sa signalom? Evo sad upalih laptop, odmah ugledah da je konekcija veoma slaba (nijedna crtica). Kad laptop malo pomjerim i odnesem ga na drugi kraj sobe, onda je taj signal malo bolji. Ima li veze što je router-modem (model CISCO EPC3928) u drugoj sobi i što ove dvije sobe dijeli zid na kojem je s jedne strane ogromna polica knjiga?
imaš li slučajno još nekih čarlama koje bi mi mogle riješiti problem sa signalom? Evo sad upalih laptop, odmah ugledah da je konekcija veoma slaba (nijedna crtica). Kad laptop malo pomjerim i odnesem ga na drugi kraj sobe, onda je taj signal malo bolji. Ima li veze što je router-modem (model CISCO EPC3928) u drugoj sobi i što ove dvije sobe dijeli zid na kojem je s jedne strane ogromna polica knjiga?

@High
Postoji mogucnost da ti je antena otisla u hendek, meni je jako slab signal bio u drugim sobama, kupio novu, vecu antenu za ruter i evo ga radi ko flak. ^^
Postoji mogucnost da ti je antena otisla u hendek, meni je jako slab signal bio u drugim sobama, kupio novu, vecu antenu za ruter i evo ga radi ko flak. ^^
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Taj vrag je od Telemacha i na njemu uopće nema antene. 

Aha, nisam registrovao da si to napisao. Pa sto ne uzmes ruter neki za tranciku, metar mreznog kabla, spojis to i budes rahat. Zidovi ne bi trebali stvarat problem, osim ako nisu od pet metara betona.High je napisao/la:Taj vrag je od Telemacha i na njemu uopće nema antene.

jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Da li ti je taj Cisco i ruter/modem u jednom uređaju ? ili imas posebno modem, posebno ruter.High je napisao/la:@Asteriks,
Ako imas jedan uređaj da je ruter/modem iskljuci ga iz struje preko 11. minuta da nema struje u uređaju, onda kad upasli ponovo cekaj 3-4 minute nista ne radi neka stoji tako, pa vidi da li se popravio signal.
Ako imas posebno modem, posebno ruter, uradi isto oba iskljuci na 11. minuta. A onda prvo ukljuci modem neka stoji 3-4 minute, a tek onda ruter i sacekaj malo pa vidi ima li poboljsanja.
Naravno da ima veze debljina zidova i snaga antene koja odasilje signal.
Također ako ti je ruter poseban uređaj pokusaj da ga restujes i ponovo konfigurises, ovo uradi dok je modem iskljucen iz struje i rutera.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- JoseMourinho
- Kontakt:
Znam da je prijedlog izuzetno čudan, ali probaj ovo 
Idi u postavke rutera i promjeni kanal wifia

Idi u postavke rutera i promjeni kanal wifia

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.