Tu je prije svega nasa svetinja Zeljo cije je zapravo najjace oruzije Ammar i jaka uprava koja je sad stala iza ovog kluba..uz produzenje ugovora sa nekoliko sadasnjih igraca i eventualno nekim dobrim pridoslicama mogu bez problema odmah istaci kandidaturu za vrh..
Sto se tice nasih komsinica mislim da ce dosta toga ovisiti o skupstini koja ce biti odrzana uskoro..s obzirom kakvo vlada nezadovoljstvo medju HZ-a mislim da ce tu sad zasjesti ljudi koji ce napraviti jedan veliki iskorak ka stabilizaciji kluba i za sarajevo dolaze bolji dani i siguran sam da ce (ovisno od rezultata skupstine) biti pretendenti za titulu..
Siroki i zrinjski ce kao i svake godine udarati na sami vrh jer imaju infrastrukturu,dobre igrace,jaku upravu i sigurno ce biti jedan od kandidata za titulu..ipak ce dosta toga,sto se tice zrinjskog prije svega,zavisiti od igrackog kadra koji ce morati popuniti u slucaju odlaska sunjica i jos nekolicine igraca..
Jedino me kopka jedna stvar..mislim da sa ovakvom ekipom borac nema sta traziti u igri za titulu naredne sezone..mozda uz par jacih pojacanja da bi mogli racunati na neke vece ambicije al igru koju je borac pruzao ovu drugu polusezonu s maricem na celu mislim da nemoze biti dovoljna da se stigne do samog vrha..vjerujem da se mogu ukljuciti u borbu za izlazak na euro scenu al mnogo vece sanse dajem sarajevu,zelji,zrinjskom i sirokom..bar ako bi im ostao sadasnji igracki kadar i trener..
eh sad dodjo i do veleza..ove sezone je velez nakon godina tavorenja na dnu konacno napravio jedan korak ka stabilizaciji kluba..vidim da im se vraca u upravu covjek u kojeg RA ima puno povjerenje i ne kriju odusevljenje..blaga je euforija..ukoliko velez zadrzi bar nekoliko standardnih igraca uz dobre zamijene za osmanagica i dzafica mislim da ce i oni konkurisati za evropu ali ipak ne za titulu.
Rado cu se dotaci i olimpika,..inace navijam za zelju al ne krijem da imam simpatije prema olimpiku kao i prema slobodi..sto se tice olimpika mislim da ni naredne sezone nece moci napraviti nesto vise..stvarno je steta jer ova ekipa je zaista jedna od najkvalitetnijih al nazalost nemaju gdje igrati pa ih sele sa jednog na drugi stadion i fakticki sve utakmice igraju na neutralnom terenu..za sampionke ambicije i evropu olimpik ce prije svega morati rijesiti milionski problem gradnje stadiona sto se ne nazire u ovom trenutku tako da ih svrstajem od 5-10 mjesta..
Sloboda-ponos tuzle i fukara bi ove sezone mogla imati mnogo zapazeniji rezultat nego prosle..al u slucaju da zadrze glavasa i postojeci igracki kadar..u koliko grad svojim punim kapacitetom stane iza kluba sve je moguce..iskren da budem ja ih ne vidim kao putnike u evropu ove sezone..bez obzira ostao glavas ili ne..
Celik-klub kojeg mi je najvise zao zaista..stvarno je zalostno gledati ove bespomocne navijace celika kako ih uprava sramoti godinama..od onolike posjete sve je se svelo na nekoliko zalutalih navijaca na stadion..al nadam se da ce cizmo uspjeti da otjera trenutnu bagru iz uprave i postavi ovaj klub na cvrste temelje..moja procjena je da ce biti na dionici od 5-10 mjesta gdje bi svrstao i slobodu,olimpik,borac(sa sadasnjim igracima i trenerom) i velez..(ne ovim redoslijedom naravno)
cetri najozbiljnija konkurenta za ispadanje po mom misljenju su leotar,drina zvornik,travnik i slavija..
iznenadjenje lige bi mogla biti buducnost banovici..ja se iskreno nadam i da hoce..

neka mi niko od navijaca pomenutih klubova ne zamijeri to je moje subjektivno misljenje..