DerekDuval je napisao/la:Pozdrav svima,citam forum kad god imam vremena,ali nisam nikad pisao jer vjerovatno nisam imao sta pametno da kazem.
Unaprijed bih se izvinuo svima na predugom postu,nadam se da ce ovo sto cu pisati imati nekog smisla.
Primjetio sam da se na forum javlja momak koji ima neke veze sa zvanicnom stranicom kluba (Ipee),pa bih mu
uputio nekoliko sugestija vezano za stranicu koje smatram da bi unaprijedile kvalitet same stranice, a vi ostali
da iznesete svoje misljenje da li je to zaista tako. Mozda i vi da iznesete neke svoje ideje i razmisljanja, a sve u
cilju da nasa stranica bude sto kvalitetnija.
1) Sekcija u kojoj se nalaze podaci o igracima ne posjeduje nikakvu statistiku. Bilo bi lijepo kada bi klikom na
profil nekog igraca mogli se vidjeti podaci o nastupima za klub u tekucoj sezoni u svim tamicenjima, golovima,
asistencijama, minutama na terenu, ukupnom broju nastupa za klub,nastupima za reprezentacije itd... Tkodjer lijepo
bi bilo da,kada se prave foto izvjestaji sa utakmica, nesto slicno kao na fb, tagouju igraci pa da je moguce vidjeti
neku foto galeriju za datog igraca.
Mozda cak i praviti poveznice sa linkom na 1921.tv ukoliko je neko dao gol ili
upisao asistenciju itd...puno je mogucnosti da to bude sadrzajnije i zanimljivije.
Takodjer mislim da bi u toj sekciji bilo lijepo kada bi se mogle provjeriti ekipe barem tri godine unazad tako da
se moze uporediti razlika u rosteru, a npr. neki igraci su igrali i u tekucoj sezoni davali golove dali svoj
doprinos (koliki god) a gubi im se svaki trag kao da nisu ni postojali.
2)Sekcija takmicenja po mom misljenju trebalo bi da je blize na lijevoj strani.Po mom misljenju na trecem mjestu
jer nam je tu uvijek najvaznije,a malo ga je tesko naci. Dio vezan za PLBIH je korektan,moze se vidjeti tabela sa
rezultatima kluba cetri godine unazad sto je super. Bilo bi lijepo kada bi npr. za svaku utakmicu bila ostvljena
mogucnost da se provjeri izvjstaj sa iste. Sto se tice kupa jako je nejasno sta smo mi to zapravo igrali, ne zna
se sta je osmina finala sta finale pogotovo je to tesko skontati nekome ko nije 100% upucen.Evropske utkmice kao
da nismo ni igrali, ovo je jos uvijek ta sezona, a mozda bi neko htio provjeriti i par godina unazad izvjestaje sa
evropskih utakmica.
3)Sada dio zbog kojeg sam se i registrovao. U sekciji klub postoji podsekcija istorija u kojoj je moguce procitati
nesto o istoriji kluba u 11 clanaka,jako lijepo napisano.Svi smo mi ponosni na bogatu istoriju naseg kluba, pa bi
njoj trebalo biti posveceno vise prostora. Volio bih kada bi se na zvanicnoj stranici mogli procitati zvanicni
podaci o npr. dvadeset najboljih strijelaca kluba svih vremena, isto tako dvadeset igraca sa najvise nastupa za
klub. Volio bih kada bi u tom dijelu bilo moguce procitati biografije nasih legendi, od Dimitrijevica do Beslije.
Mozda tako sta i postoji ali ga je tesko naci, znam da postoje intervjui na stranici sa nekim nasim legendama bilo
bi lijepo kada bi skupa sa biografijom mogli prociti iste, mozda postaviti neke isjecke iz novina,linkove na portale
sa kojim smo partneri a na istim postoje takvi intervjui, ili linkovi na youtube itd.
Nase sampionske generacije i generacije koje su osvajale trofeje,bili polufinalisti i cetvrt finalisti kupa UEFA,
trebale bi imati zasluzeno mjesto na stranici.
Npr. postaviti fotografije tih generacija,ispisati ko je to igrao u toj sezoni, ko im je bio trener i ko je dao
najvise golova.
Sastave sa fotografijom iz finalnih utakmica kupa, sa strijelcima sa utakmica i najboljim strijelcom u kupu te
sezone.
Razgledao sam malo po drugim stranicama i primjetio neke stvari kako to rade veliki. Npr na stranici barselone mogu
se vidjeti podaci o svim predsjednicima i trenerima kluba od osnivanja. Na stranici Partizana mogu se pronaci
pored ovih podataka i podaci o svim registrovanim igracima od 1946, a posebno mijesto imaju oni koji su bili
reprezentativci.
Znam da nam je sve izgorjelo, ali primjetio sam na ovom forumu da postoje knjige poprilicno detaljne u periodu od
1921.-1966,1921-1981 te 1981-2007, mozda te knjige lijepo skenirat i postaviti ih kao bonus za nekoga ko zeli da zna
vise od ovoga gore predlozenog...
Ipee molim te nemoj shvatiti ovo kao neku kritiku,ni ne trazim to od tebe licno da uradis, ali sam se tebi obrato
iz razloga sto smatram da bi ti to mogao provuci kroz usi nekome ko bi to mogao uraditi. Jos jednom s izvinjavam
sto sam bio preopsiran ali jednostavno sam morao
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- BijelaCokolada
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Aldina desetine likova citira,ali ovog momka niko.Evo da se ne izgubi u moru besmislenih komentara predvodjenih besmislenim aldinom
Ovo ja zovem pozitivnom kritikom, cija svrha i jeste da sto profesionalnije izgledamo u svakom segmentu, te u svakom smislu te rijeci.
Pisi malo cesce majstore
Pisi malo cesce majstore

Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Bravo buraz za kompletan post,pisi cesce jer dobro je vidjeti tako konstruktivan post na ovoj temi u moru nekih naglabanja beskorisnihDerekDuval je napisao/la: 1) Sekcija u kojoj se nalaze podaci o igracima ne posjeduje nikakvu statistiku. Bilo bi lijepo kada bi klikom na
profil nekog igraca mogli se vidjeti podaci o nastupima za klub u tekucoj sezoni u svim tamicenjima, golovima,
asistencijama, minutama na terenu, ukupnom broju nastupa za klub,nastupima za reprezentacije itd... Tkodjer lijepo
bi bilo da,kada se prave foto izvjestaji sa utakmica, nesto slicno kao na fb, tagouju igraci pa da je moguce vidjeti
neku foto galeriju za datog igraca.
Mozda cak i praviti poveznice sa linkom na 1921.tv ukoliko je neko dao gol ili
upisao asistenciju itd...puno je mogucnosti da to bude sadrzajnije i zanimljivije.

Ja sam izdvojio ovu,hajmo je tako nazvati,prvu stavku u tvom postu kao nesto sto mi se svidjelo najvise i nesto o cemu sam i sam razmisljao da ne bi bilo lose ukljuciti na web straicu.Ne znam sad koliko je zahtjevno to realizovati,ali da bi bilo lijepo imati mogucnost da se pregleda ucinak svakog igraca pojedinacno bilo bi,bar meni.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Uz ovo sve npr. lijepo bi bilo imati i timske slike, juniora, kadeta u dijelu stranice namijenjenoj za omladinski pogon.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
Napokon neka "pozitivna" i konstruktivna kritika, a ne naprđivanja od strane dotičnog aldina...
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ!
1921!
-
- Kontakt:
Moj pasa ti zaboravio da zivis u drzavi u kojoj je glavna izjava ma ko ce to radit. Nasa stranica dodje kao infopult za navijace, a ne kao prezentacija kluba na interenetu.
Trebao bi se možda novi sajt odraditi, da se fino skocka, jer ti i ne mozes sada neke opcije u meniju dodati jer se meni cini skuceno.
Vjerujem da ima ljudi koji bi pomogli
Vjerujem da ima ljudi koji bi pomogli
Čelik:Adilović, Kojić, Jusić, Džidić, G.Popović, Hećo, Bajraktarević, Selimović, Dedić, Salčinović i Karić. Još su igrali:Bukvić, Grahovac, Imamović, Šabanović, Bureković, Bureković, Pezer, H.Adilović i Heco.
Ljudi imaju dva Burekovica, a mi hocemo samo jednog. Fakat i ti Zenicani...
Ljudi imaju dva Burekovica, a mi hocemo samo jednog. Fakat i ti Zenicani...

Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
-
- Kontakt:
Daj ba sta ste se vise ufatili toga Ugljese i ovoga Burekovica , treba Dialibu zaganjat , mislim da bi ga Cracovia dala bud zasto 

Ma predobro je i ovo, i ovako imamo dosta izbora, neka njih dvojicu dovedu na ljetu ja preprezadovoljan
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
1921!
- jaludovolimte
- Kontakt:
Mislim da se na ovoj temi može pratiti statistika i da se mogu kreirati mečevi. Tako da bi mogli imati i listu strijelaca i neki skromniji izvještaj nego li na npr. transfermarkt. Ono ko je dao gol, izmjene, žuti/crveni kartoni. Imao sam dodira sa ovom temom i mislim da Željo zaslužuje mnogo bolje. Naravno to bi se trebalo platiti (kodiranje i dizajn). Ali btw. svaka cast Ipeu i ekipi (ako postoji još neko ko barata sa ovom stranicom) na trudu i zalaganju.
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..
Ima tema dosta finih opcija, samo sto nije iskoristeno, napravljena je baš za fudbal.jaludovolimte je napisao/la:Mislim da se na ovoj temi može pratiti statistika i da se mogu kreirati mečevi. Tako da bi mogli imati i listu strijelaca i neki skromniji izvještaj nego li na npr. transfermarkt. Ono ko je dao gol, izmjene, žuti/crveni kartoni. Imao sam dodira sa ovom temom i mislim da Željo zaslužuje mnogo bolje. Naravno to bi se trebalo platiti (kodiranje i dizajn). Ali btw. svaka cast Ipeu i ekipi (ako postoji još neko ko barata sa ovom stranicom) na trudu i zalaganju.
Nije prioritet, nek se ovo oko ekipe zavrsi kako treba, a stranica ko stranica

- PlavaPorodica
- Kontakt:
Jako lijepo napisano,prepuno ideja,i stvari koji se mogu odraditi uz dobru volju nas navijača i momaka koji uređuju stranicu.
Na prvi pogled,čini se,ma ko će to uraditi.
Ali opet kažem uz dobru volju par ljudi,stavku po stavku preuređivat i nadopunjavat.
Ipak ono što me brine je to što bi taj sav trud tako da kažem propao,ne isplati se raditi za 300 ljudi koji žive Želju,koji prate klub 0-24,kad su oni već upućeni makar površno o historiji i sadašnjim dešavanjima u i oko kluba.
Ja sam tu ako treba pomoći,ako se ova ideja odobri, i prihvati od drugih dragovoljaca.Pozz
Na prvi pogled,čini se,ma ko će to uraditi.
Ali opet kažem uz dobru volju par ljudi,stavku po stavku preuređivat i nadopunjavat.
Ipak ono što me brine je to što bi taj sav trud tako da kažem propao,ne isplati se raditi za 300 ljudi koji žive Želju,koji prate klub 0-24,kad su oni već upućeni makar površno o historiji i sadašnjim dešavanjima u i oko kluba.
Ja sam tu ako treba pomoći,ako se ova ideja odobri, i prihvati od drugih dragovoljaca.Pozz
- amazon
- Kontakt:
Dobra ideja zaista i ko god moze nek pomogne bar financijski, umjesto sto pet strana pisete o nekom malcu bas nema smisla..bravo za kritiku svaka ti dala
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
-
- Kontakt:
Imam osjecaj da se ovdje vise niko ziv novi ne smije registrovati. Automacki ide da je Aldin
. Mislim sta fali Aldinu, bas lijepo ime.
. A sto se tice Memije, nebi me iznenadilo da nas napusti, samo da ponuda bude prihvatljiva.

11. februar utakmica, jos kad bi imali stream - mozda ovi stranci budu radili. 

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- BijelaCokolada
- Kontakt:
Ma najbolje bi bilo da ode.Dobro svima.Zaista imamo mnogo igraca na toj poziciji.fanaticZeljin je napisao/la:Imam osjecaj da se ovdje vise niko ziv novi ne smije registrovati. Automacki ide da je Aldin. Mislim sta fali Aldinu, bas lijepo ime.
. A sto se tice Memije, nebi me iznenadilo da nas napusti, samo da ponuda bude prihvatljiva.
Odavno je Dinamo zainteresovan. Samo kolko znam njihova praksa je dovodzenje igraca na ljeto, ali mislim da im je sad taj bek potreban. Sad koliko je realno da 10 dana pred prvenstvo dovode beka(krilo) vidjecemo. Mislim da bi svi prezadovoljni bili da napravimo nesto kao Amirov transfer.amko123 je napisao/la:https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=576EB738![]()
![]()
![]()
zna li ko ista vezano za memiju ? jeli dosla ponuda ili ovaj sinan bezveze lupa
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
- PlavaPorodica
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.