KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

bosnas_
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la bosnas_ » 19 feb 2009, 19:09

Sud je napisao/la:Ja ne znam sto se svi nafuravaju da Bosna moze dovesti igrace koji dobiju nogu u klubovima koji nemaju pare, pa ih otpuste zato sto ih ne mogu placati, pa sto bi ti igraci opet dosli u klub koji nema pare a to je Bosna.Bosna jedva skupila i vo sto ima, a ne da dovede Pena ili Bajramovica, za sta da igraju za snijeg jer im Bosna nema sta drugo dati.Da imaju para ne bi citavu sezonu pricali pricu o mladim talentima.
Nazalost,tako je!..

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 19 feb 2009, 19:38

Nema para i šta ćeš. Bilo bi lijepo da dođe Keno, obzirom da jeste malo nezgodan dio sezone za dobiti nogu i neki fini ugovor je sada gotovo nemoguće naći. Ali koliko se sjećam, Keno je iz Bosne otišao maltene na ratnoj nozi sa upravom, tako da je pitanje da li bi se sa njim moglo ispregovarati...
Ako je Keno toliko gladan para, kako neki na ovom forumu kažu, da nam ne ispliva u dresu Igosa :shock: .
Uzgred, jedan off-topic, ode onaj Dixon iz igosa... Valja i njima još jednog "keca" ganjati.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 19 feb 2009, 20:30

saladin je napisao/la:Nermine kakve su sanse da nam dodje Keno nakon otkaza u Kijevu?? :)
5%

bosnas, evo dixon napustio igokeu, sta sada?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 19 feb 2009, 20:35

saladin je napisao/la:Sta kaze Mahalac, Hajric i Ivanovic bolji od Kene :lol:

Znam ja dobro da mi nemamo love za Kenu, ali ovdje pricamo o kracem roku, znaci do kraja sezone.

Tip je ostao bez kluba, pa me nebi cudilo da dodje u Bosnu, provede par mjeseci dok ne nadje drugi angazman...

Sa njim bi titula bila osigurana
Mahalac kaze da je Ivanovic bolji od Kene a Hajric nije (mada mi se i on vise svidja). Kenan je igrac kao i Bavcic koji je od 3 utakmice odigra 1 uspjesno a ostale 2 bolje da i ne ulazi.
Treba dodati da je Kenan itekako sklon cinjenju licnih gresaka a posebno bi napomenuo njegove greske koje nisu samo greske nego potezi u kljucnim momentima gdje napravi gresku koji demoralisu i ubije cijelu ekipu, jednostavno je sklon tome.
Ivanovic je po meni igrac koji ima kanstatnu igru i uljeva neko samopuzdanje.
Ovo je samo moje skromno misljenje koje ne samo da je off-topic nego mozda i pogresno, al et. 8-)
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 19 feb 2009, 20:42

@blazz,
Svaka ti cast za ovo "Velike ekipe ne mjenjaju igrače niti dovode puno pojačanja u toku sezone".

Svi seratori i amateri na forumu procitajte ovo par puta dok ne zapamtite. Pustite se silnih pojacanja koja odu na kraju sezone. Bosna nije NIKAD niti ce biti takav klub jer imamo drugaciji mentalitet. Pitajte Ikonica, Vasiljevica, Markovica i ostale klase koji su odbili puno da bi ostali duze tamo gdje im je srce. Pustite se ljudi Dixona i slicnih.

Za final four naravno da treba ugrabiti ako se moze dobiti organizacija i zaraditi nesto. Nema to veze sa titulama, neka se igra i u Zenici - ako ce se profitirati. A profit treba ici na najvece pojacanje - sadasnjeg trenera koji ce napraviti igrace boli glava, imace i da se dobro poslije zaradi.

Keno bi mogao doci u Bosnu do kraja sezone ako ne nadje nista - da ostane u treningu a i profitirao bi i da malo radi sa W. Ali klub bi bio lud da u ovim uslovima trosi pare na bilo koga dok se ne vidi mozemo li do 6-te pozicije. Ovaj sastav ce biti prvak a kup me nikad nije interesovao (nek igraju samo mladji)

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 19 feb 2009, 22:04

Nadam se da Jovanovića muče leđa.Valjda nam sutra neće puno utrpati!?

adi&alen
Kontakt:

Post Postao/la adi&alen » 19 feb 2009, 22:15

evo dixon nije vise u igokei...da li to znaci da dovode jeretina....? ne bi me cudilo!!!! ima dodik para

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 19 feb 2009, 22:42

adi&alen je napisao/la:evo dixon nije vise u igokei...da li to znaci da dovode jeretina....? ne bi me cudilo!!!! ima dodik para
Dixon je bukvalno pobjegao iz Igokee,navodno ufatila ga depresija ziveci u tom selu od 1000 stanovnika!Dixon je fantastican igrac i sigurno je ovo veliki gubitak za Igokeu!
Sigurno ce Dodik dovesti jos jednog pleya,mada on tu ima Teylora i Bocku,mozda mu i ne treba toliko,ali vjerujem da ce on za svaki slucaj dovesti jos jednu dobru jedinicu!
Volio bi da Bosna dovede Jeretina...mada mislim da ce ga i Mile pokusati dovesti!
-sutra polufinale kupa,mislim da Bosna tu ne bi trebala imati vecih problema,iako je Sloboda dosta dobra ekipa,pobjedili su Siroki u gostima,malo je falilo da pobjede i Igokeu u Aleksandrovcu! protiv njih treba biti oprezan,i naravno pobjediti!
Finale je na BHT u subotu od 20h!
polufinale niko ne prenosi,steta!

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 20 feb 2009, 09:42

kengur je napisao/la:@blazz,
Svaka ti cast za ovo "Velike ekipe ne mjenjaju igrače niti dovode puno pojačanja u toku sezone".

Svi seratori i amateri na forumu procitajte ovo par puta dok ne zapamtite. Pustite se silnih pojacanja koja odu na kraju sezone. Bosna nije NIKAD niti ce biti takav klub jer imamo drugaciji mentalitet. Pitajte Ikonica, Vasiljevica, Markovica i ostale klase koji su odbili puno da bi ostali duze tamo gdje im je srce. Pustite se ljudi Dixona i slicnih.

Za final four naravno da treba ugrabiti ako se moze dobiti organizacija i zaraditi nesto. Nema to veze sa titulama, neka se igra i u Zenici - ako ce se profitirati. A profit treba ici na najvece pojacanje - sadasnjeg trenera koji ce napraviti igrace boli glava, imace i da se dobro poslije zaradi.

Keno bi mogao doci u Bosnu do kraja sezone ako ne nadje nista - da ostane u treningu a i profitirao bi i da malo radi sa W. Ali klub bi bio lud da u ovim uslovima trosi pare na bilo koga dok se ne vidi mozemo li do 6-te pozicije. Ovaj sastav ce biti prvak a kup me nikad nije interesovao (nek igraju samo mladji)
nemoj tako kengure, sasa je jedan obicni placenik koji je ginuo za svaku loptu pokusavajuci tako da se ulize nekompetentoj sarajevskoj publici :evil:
Cuva Bog Zelju svog!

Pasa101
Kontakt:

Post Postao/la Pasa101 » 20 feb 2009, 11:30

koje bio Vasiljevic prije nego sto je dosao u Bosnu, i koje otisao odma na prvu ponudu u Spaniju i koje treneru zabijo noz u ledja? serem se na takav karakter

malitraktor
Kontakt:

Post Postao/la malitraktor » 20 feb 2009, 12:13

Pasa101 je napisao/la:koje bio Vasiljevic prije nego sto je dosao u Bosnu, i koje otisao odma na prvu ponudu u Spaniju i koje treneru zabijo noz u ledja? serem se na takav karakter
i kome je kladionica vaznija od reprezentacije

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 20 feb 2009, 12:27

kengur je napisao/la:@blazz,

...
Ma ja ba, Bosna se oslanja isključivo na svoj juniorski pogon, i nije imala ni jednog polovnog Amerikanca ili južnoamerikanca koji ni pola sezone nije izdržo :roll:

I ja sam brate navijač, al kakve ti tripove imaš... čuj imamo drukčiji mentalitet :mrgreen:

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 20 feb 2009, 12:33

Moj Pasa nemoj mi zamjeriti molim te. Ja sam malo mlad i neiskusan pa samo satriram, jer ne znam ja procijeniti karakter. Zaboravio si reci da Vasiljevic cak nije ni rodjen u Bosni kao napr, Tihic koji je pravi Bosnjak koji prodade drzavu za sto maraka. Vjerovatno su Pasa takvi "pogodni" tipovi tvoji idoli a tacno je da Sasa nije ni blizu takvih (cak je i suprotan od njih). Obicni placenik koji je ostao u klubu iako je dobio nakon par dana PUNO bolju ponudu i u dusi nosio Bosnu kao da je sa mnom na Carsiji cijeli zivot proveo. Malo je ljudi za tako kratak period ostavilo tako lijep i dubok trag u klubu. Dakle PRVA ponuda mu nije bila iz Spanije.

Tacno je da je otisao jer bi ga tuzno bilo ostaviti da trune a i ti bi za 1% one cifre glacao podove po Njemackoj a njega kritikujes. A sto se traceva tice - to su samo tracevi i nista vise. Da nam je jos koji Vasiljevic daleko bi mi dogurali, a takvi kao ti bi naucili sta je raja i patriotizam (klupski) a ti ustani kad ga iduci put spomenes. Po tebi su vjerovatno Ikona i Neno supci kojima se posreci da im lopta ulazi u kos pocesto. Tako lijepo pljujes po raji ko' da si pulen Reisa nam Cerica.

Molim te ne ostavljaj cipele vani kada ulazis u tramvaj ili lift. Usput "koje" ide rastavljeno. Ipak nesto pozitivno - bar koristis internet. Samo naprijed.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 20 feb 2009, 12:41

@teferic,
Nemas ti drugaciji mentalitet i ja shvatam da ti to ne razumijes. Ja sam govorio o onima koji su Bosnu napravili velikim klubom i njihov stilu razmisljanja. Zato su nam papci pravili od kluba autobusku stanicu i isli na gostovanja nadajuci se porazu manjem od 30 razlike. Ali to je prolazno iako tebi djeluje normalno. Slazem se da su dovodili polovnjaka da te srce zaboli i zato se svake godine borimo da ikako udjemo u Goodyear. Nije li ljudski da se nadam da cemo opet krenuti i nastaviti normalno - napokon ? Ili je po tebi bolje placati Gajice i slicne.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 20 feb 2009, 13:07

kengur je napisao/la:@teferic,
Nemas ti drugaciji mentalitet i ja shvatam da ti to ne razumijes. Ja sam govorio o onima koji su Bosnu napravili velikim klubom i njihov stilu razmisljanja. Zato su nam papci pravili od kluba autobusku stanicu i isli na gostovanja nadajuci se porazu manjem od 30 razlike. Ali to je prolazno iako tebi djeluje normalno. Slazem se da su dovodili polovnjaka da te srce zaboli i zato se svake godine borimo da ikako udjemo u Goodyear. Nije li ljudski da se nadam da cemo opet krenuti i nastaviti normalno - napokon ? Ili je po tebi bolje placati Gajice i slicne.
Pa naravno da je bolje imati dugoročan plan nego pravit kostur tima od polovnjaka. Samo ti pokušavam reć da su oni koji su od Bosne napravili veliki klub više nisu tu, i da od tog mentaliteta nije ama baš ništa ostalo. Što ćeš vidjet na kraju sezone kad odu Vlada i još pola tima. Daj bože da griješim...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 20 feb 2009, 13:19

kengur je napisao/la:Moj Pasa nemoj mi zamjeriti molim te. Ja sam malo mlad i neiskusan pa samo satriram, jer ne znam ja procijeniti karakter. Zaboravio si reci da Vasiljevic cak nije ni rodjen u Bosni kao napr, Tihic koji je pravi Bosnjak koji prodade drzavu za sto maraka. Vjerovatno su Pasa takvi "pogodni" tipovi tvoji idoli a tacno je da Sasa nije ni blizu takvih (cak je i suprotan od njih). Obicni placenik koji je ostao u klubu iako je dobio nakon par dana PUNO bolju ponudu i u dusi nosio Bosnu kao da je sa mnom na Carsiji cijeli zivot proveo. Malo je ljudi za tako kratak period ostavilo tako lijep i dubok trag u klubu. Dakle PRVA ponuda mu nije bila iz Spanije.

Tacno je da je otisao jer bi ga tuzno bilo ostaviti da trune a i ti bi za 1% one cifre glacao podove po Njemackoj a njega kritikujes. A sto se traceva tice - to su samo tracevi i nista vise. Da nam je jos koji Vasiljevic daleko bi mi dogurali, a takvi kao ti bi naucili sta je raja i patriotizam (klupski) a ti ustani kad ga iduci put spomenes. Po tebi su vjerovatno Ikona i Neno supci kojima se posreci da im lopta ulazi u kos pocesto. Tako lijepo pljujes po raji ko' da si pulen Reisa nam Cerica.

Molim te ne ostavljaj cipele vani kada ulazis u tramvaj ili lift. Usput "koje" ide rastavljeno. Ipak nesto pozitivno - bar koristis internet. Samo naprijed.
@Kengur,lupas gluposti! daj uozbilji se!..

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 20 feb 2009, 14:59

Pitam se hoce li se se poslije ove objavljene optuznice poceti osipat ova vozd ekipa, ipak je kad sve saberes i oduzmes lova najbitnija. :geek:
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

ndbosna
Kontakt:

Post Postao/la ndbosna » 20 feb 2009, 17:21

Ima li kakvih admina ovdje, o svemu se vise prica nego o Bosni. Od reisa, dodika itd.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 20 feb 2009, 18:19

Prvo poluvrijeme izmedju Bosne i Slobode u Mostaru je zavrseno!
Zna li iko rezultat?
Ne mogu da vjerujem da niko nista ne obavjestava sa finalnog turnira kosarkaskog kupa BiH!
Mislim da je ovo propust ove stranice!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 20 feb 2009, 18:25

prvo poluvrijeme sloboda - bosna 37:33

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.