FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bagrcavi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bagrcavi » 08 feb 2016, 23:40

Igrao sam s mnogim igračima u tandemu, ali s Acom Kosorićem najbolje sarađujem. Koliko možemo, pokazale su evropske utakmice. Utakmica sa Standardom bila je ostvarenje dijela mojih snova... Pun stadion, velika podrška navijača, huk evropskog Koševa na otvaranju utakmice...

Željo je veliki klub, s velikim očekivanjima. Početak nije bio lagan, ali sam se u međuvremenu navikao... No, prije nego započnem svoju priču o Želji, vratimo se na 1990. godinu, kada sam se rodio.

Ja sam Jasmin Bogdanović. Rođen sam 10. maja, a fudbal počinjem igrati u FK Sloga Doboj, sa nepunih osam godina. U porodici, danas profesora i dr. stomatologije, rodio se dječak koji je zavolio fudbal, nasuprot košarkaškim ambicijama oca, nekadašnjeg košarkaša. Starije sestre su se opredijelile za obrazovanje. Sestra Sanja radi u banci, a Jasmina je kao i mama zubar. Nekako je bilo prirodno to, nekako sudbinom određeno da najmlađi član porodice Bogdanović dođe u Sarajevo, nakon roditelja i sestara koji su se fakultetski obrazovali u gradu, u kojem ja danas živim.

Najveći uticaj da se bavim fudbalom imao je Miloš Dujković, moj prijatelj, fudbaler Borca. Sa 17 godina odlazim u Zagreb i pridružujem se NK Zagrebu kao junior. U istom periodu sam odigrao dvije utakmice za selekciju U-19 Bosne i Hercegovine. U NK Zagrebu nisam dobio priliku u seniorskoj kategoriji. Nakon nekoliko posudbi i igranja u nižim rangovima HNL, odlučio sam se vratiti kući.
Svega pola godine nakon boravka u FK Sloga Doboj, prelazim u Zvijezdu iz Gradačca u kojoj sam bio kapiten.

Amar Osim će me dovesti u Želju. Da njega nije bilo, sigurno nikada ne bih prešao.
Nanizale su se utakmice. Dobar nastup u derbiju, evropske utakmice...
Pitate se, kako zvuči na terenu podrška sa tribina u derbiju? Dovoljno glasno da me ne čuje saigrač udaljen 10ak metara.
Gol protiv Borca, 85. minuta i borba za titulu...
I povreda...
No, nisam se predao. Oporavak ide dobro. Što prije shvatite da su povrede sastavni dio sporta, lakše će vam biti. Osim loših, povrede donose i dobre stvari.
Mnogo mi znači podrška ljudi u okolini, na čemu im iskreno zahvaljujem.
Sarajevo je predivan grad, Željo je naš najbolji klub, saigrači su prva liga... Osjećam se kao kod kuće, u gradu za koji me vežu Željo i djevojka Adisa.

Pristiglo je mnogo novih igrača. Neki od njih su već igrali za Želju. Sve su to odlični igrači i ljudi. Trebat će vremena da se ekipa posloži i pokaže svoju snagu. Naša šansa za Evropu je u kupu, ali ne odustajemo od borbe ni u prvenstvu.
Za 20 dana počinjem lagano trčkarati. Vrijeme koristim da studiram na DIF-u.
Želim se vratiti na teren što prije. Čast je i zadovoljstvo igrati za Želju, imati privilegiju koja nije bila svakom ukazana i s kojom se valja nositi. Želju velikim osim trofeja čine njegovi navijači, jedni od najboljih u regiji.
Tiago Silva je moj omiljeni igrač.
U Zvijezdi sam sarađivao s Moranjkićem i Maksumićem. U Želji sa Zeljkovićem i Kerlom.
Uzajamno slaganje i obostrano poštovanje, najvažniji su za igrače na stoperskoj poziciji. Aco i ja smo postali kao jedan. Prije utakmice, razgovaramo o protivničkim napadačima, dogovaramo se kako ćemo ih čuvati, u čemu nas podržavaju i naši suigrači.

Moj broj na dresu je 22.
Za 22 dana će moji saigrači istrčati na teren protiv Širokog. Da li ste spremni?

‪#‎SamoŽeljo‬
https://www.facebook.com/3za1921/?targe ... 7306951686

Svani više.
DRUG NEBI TI PUNCA

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 08 feb 2016, 23:48

Samo kad se sjetim njega i Ace na pocetku.. :urnebes:

Od strane velike vecine navijaca, proglaseni su najgorim stoperskim tandemom poslije rata..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

BHDragons
Kontakt:

Post Postao/la BHDragons » 09 feb 2016, 00:29

Nikad nisam mislio da će se Jasmin pretvoriti u mašinu kakva je sad, za Acu sam se potajno nadao, ali je Jasmin velikim radom i trudom sve demantovao.
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ!

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 09 feb 2016, 00:36

Postali su nam najbolji igrači. 18 utakmica nismo znali za poraz

rodrigo87
Kontakt:

Post Postao/la rodrigo87 » 09 feb 2016, 00:42

Jasmine :bow: :bow: :bow: :bow:
Ljubav se zvala i zvat' će imenom Tvojim !

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 09 feb 2016, 00:43

Poslije Bogija i Vasilica koji su napravili najvise rekorda ikad, ide stoperski par Aco i Bogdanovic. Meni licno prvi stoperski par puno drazi ali Aco je ipak makismalno korektan do sad i to se postuje..
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

roleeee
Kontakt:

Post Postao/la roleeee » 09 feb 2016, 00:47

Ali pazite slavlje ljudi iz uprave kad je sudija kraj svirao

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 09 feb 2016, 00:51

roleeee je napisao/la:
Miske, Bajramovic, svi :bow: :bow:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 09 feb 2016, 00:59

Zaista dobro se prisjetiti. Beganovic, Kokot, Djelmic i Tiago najbolji. :bih: :bow:
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 09 feb 2016, 01:02

Ajzea je napisao/la:
roleeee je napisao/la:
Gospodar familije! ;) haha
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 09 feb 2016, 01:05

roleeee je napisao/la:
Gdje su kmetovi. Ne mogu da ih nadjem

PlavaPorodica
Kontakt:

Post Postao/la PlavaPorodica » 09 feb 2016, 02:22

sajo10 je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:
roleeee je napisao/la:
Gospodar familije! ;) haha
Gospodaru osmijeh od uha do uha i pade u zagrljaj N.N. muškarca..
Ljubavi što te rodi klasa radnička :ljepota:

IvanOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvanOsim » 09 feb 2016, 03:13

Veoma lijep tekst Jasmina Bogdanovica...
E ovakvi intervjui trebaju da budu na zvanicnoj, u onom djelu sto je ovaj novi malac govorio..
Inace, strasan tandem su on i Aco, sad Aco kapiten, extra ce to biti..
Jos samo da Hodzurda upadne u prvih 11 dok se Jasmin ne oporavi, a sa Bogijem naljeto da se sporazumno raskine..
Pored godina i fudbalskih (ne)kvaliteta, nije on ni ponasanjem/kulturom za naseg kluba..
Sreca samo pa nije dosao golman Nurkovic, dosta sam se nagledao seljakluka sa Kokotom..
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.

Toreador1992
Kontakt:

Post Postao/la Toreador1992 » 09 feb 2016, 05:53

Zna li neko kad ce doci taj famozni LED Display :D

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 09 feb 2016, 07:00

Toreador1992 je napisao/la:Zna li neko kad ce doci taj famozni LED Display :D
Ne znam.zbog cega to famozni...
Vratis se par stranica unazad i sve ti objasnjeno.
Zivio!

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 09 feb 2016, 08:15

Pisalo je za neka 2 mjeseca, narucen je.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 09 feb 2016, 08:19

Do tekme sa širokim ;)

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 09 feb 2016, 08:51

JoseMourinho je napisao/la:Do tekme sa širokim ;)
Na tekmi ce biti jal ovaj nas jal iznajmljeni dok nas ne dodje....

BHDragons
Kontakt:

Post Postao/la BHDragons » 09 feb 2016, 09:54

Ne znam kako neko može nešto protiv Bogičevića govoriti kad je on mnogo dao klubu. Realno znam da je Hodžurda bolji, ali vrijeđati Bogija samo zbog toga što je on igrao ove pripremne utakmice umjesto Hodžurde je apsurdno.
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ!

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 09 feb 2016, 09:54

Kad krecu nasi za Antalyu
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Google Adsense [Bot], kontra, Skojevska i 70 gostiju.