Rekonstrukcija stadiona u BiH

AnelZ
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la AnelZ » 03 feb 2016, 20:14

Joj i ti BBB, nasi budzeti u Gradu su uvijek u suficitu pa gradimo tek da to pokazemo da imamo jer nam se moze :D prva faza ce sigurno biti odradjena, u to uopste necu da sumnjam i krajnje je potrebna no kada ce se krenuti sa drugom i trecom fazom je vec drugo pitanje (imam osjecaj da ce to trajati 10 godina i vise) i ne znam koliko su rentabilne, pogotovo jer pricaju o kapacitetu od 3500 mjesta sto je bas puno i nepotrebno (500-1000 natkrivenih mjesta bi bilo mnogo bolje). Nacelnik opcine Stari Grad, koji je u posljednje vrijeme (valjda pred izbore) dozivio katarzu, kaze da ovaj objekat grade zbog nedostatka sportskih terena u Starom Gradu jer, koliko sam upoznat, ne postoji niti jedan teren punih dimenzija u toj opcini iako postoje neki klubovi koji igraju na pomocnim terenima stadiona Grbavice i AFH kao sto su Vratnik, Vrbanjusa, Hrid, Moscanica (sve je to u kantonalnoj ligi). Samo je lokacija poprilicno neatraktivna jer se apsolutno nikome ne nalazi usput osim Faleticima, Donji Biosko i Hladivode koji nemaju ni 1000 stanovnika zajedno ali skoro pa je nemoguce pronaci drugu lokaciju za teren punih dimenzija u toj opcini.

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 04 feb 2016, 07:59

badblueboylivno je napisao/la:A za koji se klub ovo pravi?
Stadion će biti održavan od strane FK Moscanica, pa vjerovatno da ce ga oni koristiti.

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 04 feb 2016, 08:50

Tako je.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 05 feb 2016, 23:44

slika

Da se hoće potrudit pa polahko pokusat ovo realizovat, malo po malo, a ne one kule i Vemblije da prave.
Stadion mjera i za reprezentaciju, Umjesto ovog pomocnog terena sredit parking neki ulaze poboljsati, vise prostora stvoriti i eto ga
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 06 feb 2016, 04:08

Meh, cim vidim da je sjeverna tribina uzeta kao uzor od mene nema podrsku. Sjevernu tribinu i ovaj krov je vrijeme vec presisalo. Izgleda ovaj rad lijepo, no stadion ne bi bio funkcionalan kao sto treba da bude, a sto se tice cijene cisto sumnjam da bi bilo drasticno niza u usporedbi sa onim prijedlogom kluba. Ako vec gradimo novo, mozemo valjda se potruditi pa da stubovi za krov ne nalaze se na sredini tribine, da ulazi sa ulice/platoa ne budu klaostrofobicni i sl. I ako nece se prodavati zemljiste te ce ostati vlanistvo kluba (kada bi mogli dobiti novi stadion i zadrzati pomocni, bio bi najsretniji covjek na svijetu no male su sanse za to) ne treba se onda unistiti pomocni teren vec se treba graditi podzemni parking ispod njega kao i preko puta kod zgrade Loris, a pomocni teren ostaviti na ovoj lokaciji i cak podici tribinu za nekih 2000 ljudi kao sto je jedno vrijeme bilo planirano.

A sto se tice onog prijedloga sa "kulama", stadion uopste nije nerealan onde kao sto vuces paralelu sa Vemblijem i cak je veoma slican ovom prijedlogu samo sto uzor nije sjeverna tribina te je krajnje kompaktan dok kule ne bi gradio klub niti bi bile nase vlasnistvo nakon izgradnje pa nemamo sta puno njih komentarisati vec sluze kao izvor sredstava tako sto bi se prodalo zemljiste. Nisam ni ja optimista da ce se izgraditi onaj prijedlog do 100. godisnjice kluba no definitivno je od svih prijedloga u posljednjih 6-7 godina za mene najrealniji posto se izravno navodi prodavanje zemljista nakon izmjene RP-a, a ne koncesija ili sl. stvari.

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 09 feb 2016, 11:05

slika
slika
slika
slika
Evo par slika novih sa stadiona Mladosti. Privodi se kraju ovaj prateci obejkat iznad svlacionica. Ima jos puno da se radi al eto pocinje da lici na nesto :D

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 feb 2016, 21:38

Trening kamp, Vardar Skoplje

slika

Cijena kampa je cetiri milijuna eura, a za te pare su dobili:

- dva terena (jedan s umjetnom, a drugi s prirodnom travom). Oba terena su opremljena vrhunskom drenazom i reflektorima pa vremenski uslovi i satnica ne igraju nikakvu ulogu u odrzavanju treninga

-16 soba i 3 apartmana

- soba opremljena za teorijsku i videoanalizu protivnika

- restoran za igrace

- kafic za igrace i posjetitelje objekta

- medicinski centar

- spa centar

- sobe za strucne analize i rasprave

- prostorije za strucno osoblje

Slike u spoileru
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika
Jednostavno :shock: :crazy: :clap: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :njanjanja: :njanjanja: :salut: :salut: :opaopa: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

Kao da je Manchester, a ne tamo neki Vardar

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 feb 2016, 21:53

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 09 feb 2016, 23:51

To ti je kada imas bogatuna kao vlasnika :D kamp je izgradjen vlastitim sredstvima kluba no vlasnik je Ruski bogatas Samsonenko koji mnogo gradi u Skoplju u posljednje vrijeme pa je vec izgradio dvoranu Jane Sandanski i hotel Russia te trenutno gradi Rusku crkvu u naselju Aerodrom.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 feb 2016, 23:59

Ma nebitno tko im gradi, bitno da se gradi. Kamo srece da u BiH podju nicat takvi kampovi. U Vardaru najavljuju da ce nakon ovoga ozbiljno gristi grupne faze LP i EL, ali o tom mogu samo da pricaju dok ne legnu pare za neka ozbiljna pojacanja. Meni u ovom njihovom kampu bas fali na jednom od terena jedna tribina kapaciteta 1.500 mjesta za odigravanje prijateljskih meceva.

Jel moze netko da prilozi neke slike kampa koji pravi FK Sarajevo. Ako moze projekt, sta ce sve sadrzavati i dokle se doguralo. Stalno nailazim na pisanja da grade, ali nisam upucen ni 1%.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 10 feb 2016, 00:00

Ma nije sve ni do para , kad neko ne zna onda ne zna , recimo koliko je kostao kamp repke u zenici ? al 10 puta ovaj u skoplju bolji a jeftiniji , sta je sarajevskim kampom , opet skuplji a nece biti ovako lijep ....

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 10 feb 2016, 00:01

Vardar :ljepota: :tokralju: :oops: Evropski, u svakom smislu te rijeci :tokralju:

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 10 feb 2016, 00:02

Signore je napisao/la:Ma nebitno tko im gradi, bitno da se gradi. Kamo srece da u BiH podju nicat takvi kampovi. U Vardaru najavljuju da ce nakon ovoga ozbiljno gristi grupne faze LP i EL, ali o tom mogu samo da pricaju dok ne legnu pare za neka ozbiljna pojacanja. Meni u ovom njihovom kampu bas fali na jednom od terena jedna tribina kapaciteta 1.500 mjesta za odigravanje prijateljskih meceva.

Jel moze netko da prilozi neke slike kampa koji pravi FK Sarajevo. Ako moze projekt, sta ce sve sadrzavati i dokle se doguralo. Stalno nailazim na pisanja da grade, ali nisam upucen ni 1%.
ima ovdje neke slike https://www.facebook.com/pages/Trening- ... 6609573740

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 feb 2016, 00:05

Na 65 duluma zemljišta u sarajevskom naselju Butmir privode se posljednji radovi prve faze izgradnje kampa Fudbalskog kluba Sarajevo.

slika
slika
slika
slika
slika
slika

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 10 feb 2016, 00:30

Ima li gdje kompletan plan kako treba na kraju da izgleda ovo, tj. koliko terena. Ovaj veliki vještak je odličan.
Ako se ne varam gore imaju još dva izgrađena sa vještakom, koliko sam vidio iz daljine, mrsko mi bilo šetati. :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 feb 2016, 00:34

Pappy je napisao/la:Ima li gdje kompletan plan kako treba na kraju da izgleda ovo, tj. koliko terena. Ovaj veliki vještak je odličan.
Ako se ne varam gore imaju još dva izgrađena sa vještakom, koliko sam vidio iz daljine, mrsko mi bilo šetati. :D
Mozda ovako nesto?

slika
slika
slika
slika
slika

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 10 feb 2016, 01:07

Nešto ne mislim da se mogu dva velika još ugurati na onaj prostor. :? I samo je jedan mali ucrtan ovdje. koliko sam vidio tamo već imaju dva mala.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 10 feb 2016, 01:45

HeraklitMracni je napisao/la:Ma nije sve ni do para , kad neko ne zna onda ne zna , recimo koliko je kostao kamp repke u zenici ? al 10 puta ovaj u skoplju bolji a jeftiniji , sta je sarajevskim kampom , opet skuplji a nece biti ovako lijep ....
Kamp u Zenici je opet bolji od ovog u Skoplju iako je lose da je reprezentativni kamp reprezentacije koja je igrala na SP-u nedavno skoro na nivou kluba koji jos uvijek nije igrao grupne faze evropskih takmicenja iako ima ambicije za to. I razlika u cijeni nije velika jer je ovaj u Skoplju kostao 4 miliona €, a ovaj nas u Zenici oko 5 miliona € tako da ne stoji da je nesto puno jeftiniji. Meni je porazno da je nas kamp reprezentacije zapravo upotpunosti donacija jer je 8 miliona KM donirala UEFA, 2 miliona KM donirala FIFA i zemljiste je donirala opcina Zenica sto je sramno (i ovaj u Skoplju je imao pomoc od UEFA no nije upotpunosti finansiran od strane njih). I evo vecinu cijene za novu upravnu zgradu saveza opet placa UEFA (oko 6 miliona KM, nas savez u mnogo manjem iznosu) dok nas savez ucestvuje sa svega 1 miliona KM u svrhu adaptacije zgrade, a FIFA je donirala 600.000 US$ dodatno za adaptaciju.

Ne kazem da je kamp u Zenici godinama ispred ali jeste bolji. Signore je rekao da ovom kampu u Skoplju nedostaje jedna tribina koju ima upravo kamp u Zenici sa vecinom pratecim prostorijama koje tribina mora imati, ima krov na istom koji je veoma arhitektonski interesantan i kostao je finu cifru. Unutrasnjost i korisni prostor je slican izmedju ova dva objekta kao i tereni iako u sklopu trening kampa reprezentacija ima i jedan teren manjih dimenzija koji je pokriven.
Pappy je napisao/la:Nešto ne mislim da se mogu dva velika još ugurati na onaj prostor. :? I samo je jedan mali ucrtan ovdje. koliko sam vidio tamo već imaju dva mala.
Prostora ima dovoljno:

slika

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 10 feb 2016, 18:09

Vidi majku mu. Ja sam mislio da su ono dole napravljena dva mala terena ispod velikog. :D

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 12 feb 2016, 19:31

Odobreno 25.000 KM za uređenje stadiona Jaklić
SportSport je napisao/la:Nogometaši bugojanske Iskre u ponedjeljak će početi sa pripremama za drugi dio sezone u Drugoj ligi Federacije grupa Zapad.

Fotogalerija Plavi sa Jaklića nakon prvog dijela sezone zauzimaju prvo mjesto, a ove godine klub proslavlja 70 godina postojanja. Uprava uz stručni štab čini sve da što više ojača igrački kadar, a u isto vrijeme odobrena su sredstva za radove na stadionu Jaklić koji se nalazi u ne baš blistavom stanju.

Iz Iskre su svjesni da eventualnom plasmanom u Prvu ligu Federacije moraju ispuniti i pravila Nogometnog saveza naše zemlje o uslovima na stadionu, pa su odlučili da se vrlo brzo krenu sa radovima. Ukupna vrijednost projekta iznos oko 25.000 KM.

"Nogometni klub Iskra slavi 70 godina postojanja i odlučili smo da renoviramo svlačionice i pristupne hodnike. Sve će biti urađenovo nanovo, a novac je obezbjedila Općina Bugojno. Također, tu je i projekat uređena stepeništa koji koristi gledaoci koji dolaze na Jaklić a probati ćemo osposobiti i sanitarne prostorije na tribinama, te ćemo uraditi i rasvjetu oko stadiona", istakli su čelnici Iskre, te dodali:

"Mi u ponedjeljak krećemo sa pripremama, doveli smo veći broj igrača, neki su otišli, ali to ćemo više znati naredne sedmice. Aplicirali smo i prema kantonalnom ministarstvu i ta sredstva će biti iskorištena za automatsko zalijevanje stadiona, gdje ćemo da se odsječemo od gradskog vodovoda, a koristiti ćemo rijeku Vesošnicu koja prolazi pored stadiona".

slika

slika

slika

slika

slika
SportSport

Kao sto sam napisao na jednom drugom forumu, ovo je izuzetno lose stanje i licno sam misljenje da ovo ne smije biti dovoljno ni za treci rang koji trenutno igra Iskra. Signore me upozorio da ima i losijih infrastruktura te svoje misljenje onda impliciram i na te stadione.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 12 feb 2016, 22:09, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []