NBA History

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

kokuz
Kontakt:

Re: NBA History

Post Postao/la kokuz » 10 feb 2016, 23:56

ozy je napisao/la: Jednostavno LBJ je objektivno veci igrac od Kobe
Jednostavno OBJEKTIVNO lebron TRENUTNO nije veci igrac od Kobea...

Hoce li na kraju imati 40k poena, 7 titula, 12 MVP-ova ostaje da vidimo...i ja ga iz tog razloga nisam uopste htio stavljati u top 10 listu
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 11 feb 2016, 00:03

Clutch je napisao/la: Al' taj Wilt nema titule koje ti uzimas kao kljucni faktor. Zar nije svrha, po tebi, osvajanje titula? Ja sam te tako razumio. Wilt to nije uspio, bez obzira na dominaciju, tako da on po toj logici nema sta trazit' u samom vrhu.

Poenta: Normalno da je Wiltov prime najdominatniji ikada, i nikakav nedostatak titula to ne moze ponistiti, jer kosarka je timski sport a Wilt je dominirao individualno.
Tako isto i LeBronov poredak na ovoj listi je argumentovano zasnovan na individualnim dostigunucima. Titule nisu faktor, ne toliki da bi se neciji nevjerovatan kosarkaski genij zbog njih osporovao, bar ne na listama gdje je talent i individualni kvalitet glavni kriterij.
Vrtis pricu u krug. Ja sam rekao da LeBron nije klasa tog mog top 5 (MJ, KAJ, Magic, Wilt, Russell) nego da je rang Kobea, Shaqa, Tima i Birda. Ti smatras da je LeBronov individualni kvalitet iznad ovog drugog dijela liste, ja jednostavno ne smatram da je i to je to. Ovdje se zaboravlja kakav je Kobe bio na vrhuncu i to nimalo nije fer i posteno. Covjek u primeu nista losi od Brona nije bio i 100% sam siguran da bi imao jos koju titulu vise da je u tim godinama bolesnih igara (od 2004/05 sezone do 2006/07 sezone) igrao s ekipom koja je duplo gora od danasnje Phille ili Netsa ili bi bar imao jedno finale kao LeBron 2007. da je igrao na istoku obzirom da je te godine istok bio ocaj svih ocaja i u citavoj deceniji su na tom istom istoku igrale 2 ekipe za koje se moze reci da su jake (Pistonsi iz 2003/04 i 2004/05 i Celticsi od formiranje Big three). Kobe je na 5 puta jacem zapadu duplo losiju ekipu uvodio u PO i uz mrvicu srece je mogao sam apsolutno 2006. u PO izbaciti tad superjake Sunse. Na zapadu si tad (od sezone 2004/05 do sezone 2007/08 tj do dolaska Paua u LAL) imao Spurse, Sunse, Mavse koji su bili superjake ekipe i jos dosta ekipa sa po nekoliko odlicnih igraca (Kingsi, Supersonicsi, Nuggetsi, Houston, Clippersi) koji bi svi bez problema redovno izlazili s istoka jer je istok bio zivi ocaj. LeBron na zapadu s ovim timom Lakersa nista ne bi bio bolji od Kobea.

Zaboravljas onda i koliko je dominantan i individualno mocan bio Shaq na svom vrhuncu. LeBron se po toj dominaciji ni poredit s njim ne moze. Covjek je bukvalno nezaustavljiv bio, donosio prevagu na obe strane terena, raznosio sve pred sobom.

Tim mozda individualno nikad nije imao toliko mocne sezone kao Kobe, Shaq ili Bron (mada se izdvaja bolestan PO 2003.) al covjek je konstantan evo vec skoro 20 godina i zbog takve dugovjecnosti i konstantnih igara na vrlo visokoj razini on je meni veci od Brona.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 11 feb 2016, 00:18

Vrtim jer si uzeo titule kao kljucni faktor pa ih kasnije sa Wiltom sam eliminisao.

Ne zaboravljam ja nista, samo je Bron individualno kvalitetniji od te trojice, i ima MVP nagrada kao ta trojica zajedno.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 11 feb 2016, 00:23

Clutch je napisao/la:Vrtim jer si uzeo titule kao kljucni faktor pa ih kasnije sa Wiltom sam eliminisao.

Ne zaboravljam ja nista, samo je Bron individualno kvalitetniji od te trojice, i ima MVP nagrada kao ta trojica zajedno.
Mali remainder glede titula:
Epidaurus je napisao/la:Kad poredim igrace rpibliznih individualnih kvaliteta, onda mi je to kljucni argument.
Evo i treci cu put ponovit, meni je LeBron individualno u rangu Kobea, Shaqa i Duncana. Tebi nije, meni jest i to je to.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 11 feb 2016, 00:51

Ali kakvi komentari Kobetardsa i Lebrickovaca na fejsbuku oko ove liste. :rol:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

TravisBickle
Kontakt:

Post Postao/la TravisBickle » 11 feb 2016, 03:12

Meni nije problem sto je Lebron postavljen ovako visoko, nego neki gotovo da smatraju da se ne moze ni diskutovati o tome da li je Kobe trebao uci u top 10 jer ima dosta argumenata koji govore da je Kobe top 10 svih vremena.

Takodjer ovakve liste ne treba shvatati previse ozbiljno jer ne postoji ta lista koja bi sve zadovoljila, cak cesto nisu fer jer se uvijek neko mora izostaviti.

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 11 feb 2016, 07:48

kokuz je napisao/la:
ozy je napisao/la: Jednostavno LBJ je objektivno veci igrac od Kobe
Jednostavno OBJEKTIVNO lebron TRENUTNO nije veci igrac od Kobea...

Hoce li na kraju imati 40k poena, 7 titula, 12 MVP-ova ostaje da vidimo...i ja ga iz tog razloga nisam uopste htio stavljati u top 10 listu
:rol:

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 11 feb 2016, 07:52

Epidarius je napisao/la:
Kad poredim igrace rpibliznih individualnih kvaliteta, onda mi je to kljucni argument. Jordan i KAJ su ispred svih. Poslije njih meni ide Magic pa Wilt pa Russell. Tih 5 mi je nedodirljivo jer je svaki obiljezio svoju eru na specifican nacin. Za MJa ne moram komentarisat uopce, KAJ je najbolji centar ikad, Wilt je nestvarne brojke imao al mu u poredjenju s Kareemom fale titule i individualne nagrade. Magicu nadimak sve govori. Russell ima 11 titula i njegovo mjesto u top 5 je meni neupitno, a ne skodi ni to sto je najbolji defanzivac ikad.

Onda nakon njih ide skupina igraca vrlo slicnog individualnog kvaliteta Kobe, Shaq, Tim, Bird, Hakeem i James. Meni ide Kobe, Tim, Shaq, Bird, James. Hakeema izbacujem tu iako sam ga prosli put stavljao. Moze se diskutovati i o zamjeni mjesta Birdu i Jamesu al meni je licno Bird veci.
:salut:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 feb 2016, 08:20

adriano_leite je napisao/la:Da li zelis reci da je Wilt veci igrac od Jordana?
IMHO, verovatno jeste.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 feb 2016, 08:51

MaGiCa je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Da li zelis reci da je Wilt veci igrac od Jordana?
IMHO, verovatno jeste.
IMHO, to je strasno...
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 feb 2016, 09:16

adriano_leite je napisao/la:IMHO, to je strasno...
Imaš pravo da misliš tako.

Ipak je mišljenje kao dupe - svako ga ima. :yawn:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 feb 2016, 09:38

MaGiCa je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:IMHO, to je strasno...
Imaš pravo da misliš tako.

Ipak je mišljenje kao dupe - svako ga ima. :yawn:
Slazem se. Medjutim, ni dupe ne bi reklo da je Wilt bolji od Jordana, imho.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 feb 2016, 10:38

adriano_leite je napisao/la:Slazem se. Medjutim, ni dupe ne bi reklo da je Wilt bolji od Jordana, imho.
Istraži malo bolje.
Frapiraće te koliko ljudi baš to smatra i javno su izrekli takav stav. A mnogi od njih imaju po 60, 70 ili 80 godina i više su zaboravili od košarke nego što ćemo ti ili ja za svojih života naučiti.

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 11 feb 2016, 11:02

Besmisleni je raspravljati MJ ili Wilt...
Ajd razumijen Kobe vs LBJ vs Duncan itd...ali ovo je besmisleno

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 11 feb 2016, 11:07

Sto se tice same diskusije Kobe - LeBron, moje misljenje da ce James svakako na kraju biti ispred Kobija, bez obzira na to da li ce uzeti jos neku titulu.. cisto na osnovu individualnih nagrada i statistike. Ako ne bude necega nepredvidjenog, vjerovatno ce biti u top 3 po poenima, top 10 po asistencijama, top 10 po ukradenim, u skokovima top 50.. Jednostavno, jos kada se doda odbrana, za mene najbolji all round igrac. Ali ipak ja ne mogu pricati o Oscaru, Magicu i drugim koje nisam gledao.

filip13

Post Postao/la filip13 » 11 feb 2016, 17:08

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 11 feb 2016, 17:16

Kao sto je i ono malo ljudi na ovom forumu, sto se razumiju u kosarku, tvrdilo, Kobe nije ni medju 10, ali eto to su hejteri, sta oni znaju i tako to. :D
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

filip13

Post Postao/la filip13 » 11 feb 2016, 23:33

wilt je najdominantniji igrac koji je igrao

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 11 feb 2016, 23:38

dscile je napisao/la:Sto se tice same diskusije Kobe - LeBron, moje misljenje da ce James svakako na kraju biti ispred Kobija, bez obzira na to da li ce uzeti jos neku titulu.. cisto na osnovu individualnih nagrada i statistike. Ako ne bude necega nepredvidjenog, vjerovatno ce biti u top 3 po poenima, top 10 po asistencijama, top 10 po ukradenim, u skokovima top 50.. Jednostavno, jos kada se doda odbrana, za mene najbolji all round igrac. Ali ipak ja ne mogu pricati o Oscaru, Magicu i drugim koje nisam gledao.

James je bolja verzija Magica a Kobe najslicniji Jordanu...

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 12 feb 2016, 03:33

Da vas riješim dilema evo mog mišljenja. :mrgreen: 10 najvećih bi išlo ovim redom. Titule, statistika, godine trajanja, neke napredne statistike, clutch, dominacija u primeu i slično bi išlo ovako:
1. MJ
2. KAJ
3. Russell
4. Wilt
5. Duncan
6. Magic
7. Shaq
8. LeBron
9. Bird
10. Kobe (HM: Oscar, Hakeem, West)

LeBrona J**+ omjer u finalima da bude više, Duncana to što nikad nije odbranio prsten, Magicu oduzimam malo na to što je igrao IMO u najjačoj ekipi ikad, a tu je i ono nesretni raniji završetak karijere. Wilt nešto slično kao LeBron. Shaq i Kobe zajedno uzeli 3 titule i to je nešto što se treba uzeti u obzir. Onda, Kobe ima 5 titula, ali samo 2 MVP finala što je jako bitna stvar. Mirna srca se u top 10 mogu Oscar ili Hakeem umjesto njega ubaciti, pogotovo Hakeem. Ima i onih koji Birda i Magica stave na 5. i 6. jer su "očevi" moderne košarke i to je sasvim legitimno. Rekao bih da je od 3. do 9. mjesta jako mala razlika između igrača. MJ i KAJ su mi nedodirljivi, a ovih 7 iza njih se može miješati. Onda bih u tu treću grupu stavio Kobea, Oscara, Hakeema i Westa. Kasnije recimo Zeke, Dirk, Baylor, Moses... da ne idem dalje umoran sam.

Btw Wilt je vjerovatno najbolji košarkaš ikad, ali nije najveći.

Nego, važnija stvar zbog koje sam ovdje. Previše se trudite da nametnete svoje mišljenje drugim. Postoji razlika između raspravljanja i nametanja mišljenja.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []