Da vas riješim dilema evo mog mišljenja.

10 najvećih bi išlo ovim redom. Titule, statistika, godine trajanja, neke napredne statistike, clutch, dominacija u primeu i slično bi išlo ovako:
1. MJ
2. KAJ
3. Russell
4. Wilt
5. Duncan
6. Magic
7. Shaq
8. LeBron
9. Bird
10. Kobe (HM: Oscar, Hakeem, West)
LeBrona J**+ omjer u finalima da bude više, Duncana to što nikad nije odbranio prsten, Magicu oduzimam malo na to što je igrao IMO u najjačoj ekipi ikad, a tu je i ono nesretni raniji završetak karijere. Wilt nešto slično kao LeBron. Shaq i Kobe zajedno uzeli 3 titule i to je nešto što se treba uzeti u obzir. Onda, Kobe ima 5 titula, ali samo 2 MVP finala što je jako bitna stvar. Mirna srca se u top 10 mogu Oscar ili Hakeem umjesto njega ubaciti, pogotovo Hakeem. Ima i onih koji Birda i Magica stave na 5. i 6. jer su "očevi" moderne košarke i to je sasvim legitimno. Rekao bih da je od 3. do 9. mjesta jako mala razlika između igrača. MJ i KAJ su mi nedodirljivi, a ovih 7 iza njih se može miješati. Onda bih u tu treću grupu stavio Kobea, Oscara, Hakeema i Westa. Kasnije recimo Zeke, Dirk, Baylor, Moses... da ne idem dalje umoran sam.
Btw Wilt je vjerovatno najbolji košarkaš ikad, ali nije najveći.
Nego, važnija stvar zbog koje sam ovdje. Previše se trudite da nametnete svoje mišljenje drugim. Postoji razlika između raspravljanja i nametanja mišljenja.