Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Hare_BvB
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Hare_BvB » 02 jun 2010, 11:22

Za mene je ono Nadalavo skakutanje i pravljenje grimasa nakon skoro svakog osvojenog poena krajnje iritantno, a da ne govorimo da mu treba svjetlosna godina da odservira, a plus svaki put kad ga neko pobjedi uvijek se vadi na neku povredu....Evo zašto rafa ne voli Sodu i Berdycha...

Der Mann für die entscheidenden Tore.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 jun 2010, 11:57

Rafa je veći sportista nego svi oni zajedno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

belafonte
Kontakt:

Post Postao/la belafonte » 02 jun 2010, 12:06

“There is one word that best describes Robin Soderling’s style of tennis: brutal”

100% agree

Postoje dva nacina kako da dobijes Federera, jedan je da budes Nadal, a drugi da budes brutalno agresivan kao sto je Soderling bio juce, jednostavno covjek mu nije dopustio dahnut, nije mu dopustio da se razmase, konstantno ga je drzao pod pritiskom, jednostavno Soda je dominirao :!: :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 jun 2010, 14:05

Najupečatljivije izjave RG 2010
Posle deset dana drugi Gren slem sezone polako ulazi u završnicu, tako da je vreme i da se podsetimo najzanimljivijih izjava teniserki i tenisera tokom prvog dela turnira...

ANA IVANOVIĆ:

(O pumpanju pesnicom Jelene Janković u Madridu): "Veoma, veoma mi je teško da to komentarišem, ali znate kako se kaže da sport ne gradi karakter"...

(O proteklih 18 meseci): "Nije mi uopšte bilo zabavno, bilo je dosta suza i teških trenutaka, sumnji i strahova, ali tako se uči. Ukoliko to prevaziđete, naučite nešto novo i zbog toga postajete bolji igrač i bolja osoba".

NOVAK ĐOKOVIĆ:

(O tome zašto ga francuska publika voli): "Ja sam igrač koji na terenu pokazuje mnogo emocija. Kada osvojim poen, volim da pokažem svoja osećanja... Kada izgubim poen, volim da razbijem reket. To su sve situacije koje grade moj karakter i čini mi se da se to ljudima ovde sviđa".

SERENA VILIJAMS:

(O tome koliko odevnih kombinacija donosi na turnire): "Uvek donosim sedam haljina za singl i šest za dubl... Svaku haljinu nosim samo jednom, kao i odeću generalno. Sve što imam obučem samo jednom".

RAFAEL NADAL:

(O promenljivoj formi tokom turnira): "Šta uopšte hoćete da kažem? Da skačem okolo i urlam? Naravno da sam srećan, još uvek sam u igri. Stigao sam do četvrtfinala. Ipak, znate, ovo je konferencija za štampu, tako da sam normalan. Trudim se da budem prirodan i to je to. Počeću da skačem i urlam ako osvojim turnir".

(O 200-oj pobedi na šljaci): "Divno je to, ali ponavljam, statistički podaci postaju važni samo kad završite karijeru, ne pre toga".

RODŽER FEDERER:

(O tome što se Svetsko prvenstvo održava u Južnoj Africi, njegovoj domovini): "Naravno da ima značaj, pošto su moji koreni na tom kontinentu i verovatno sam ja i više zainteresovan za dešavanja tamo nego bilo ko drugi".

(O tome zašto mu se kapa uvek slaže sa jaknom): "Ta dva predmeta su uglavnom jedino što nosim sa sobom. Nekada kada mi se čini da mi kosa ne izgleda dobro, samo stavim šešir i onda je bitno da se slaže sa jaknom".

FRANČESKA SKJAVONE:

(O tome zašto je napustila London da se vrati u Italiju): "Mama i tata su mi rekli da se vratim kući, ja sam im rekla da neću, pa su oni dodali da moram. I pobedili su na kraju".

VENUS VILIJAMS:

(O onoj haljini): "Haljine su iluzija i to mi je bio i lajtmotiv ove godine. Ovo je iluzija o slojevitoj odeći, ispod koje izgleda kao da nemate ništa. Sada se samo zabavljam uz dizajniranje i isprobavam dosta toga. Nastaviću da nosim kreativna odela".
Voli te tvoje Sarajevo.

sb citizen
Kontakt:

Post Postao/la sb citizen » 02 jun 2010, 15:35

Hare_BvB je napisao/la:Za mene je ono Nadalavo skakutanje i pravljenje grimasa nakon skoro svakog osvojenog poena krajnje iritantno, a da ne govorimo da mu treba svjetlosna godina da odservira, a plus svaki put kad ga neko pobjedi uvijek se vadi na neku povredu....Evo zašto rafa ne voli Sodu i Berdycha...

momak pa nisi mi jbte jasan...svaka čast robinu, dobio ga je prosle godine al nemogu se ta dva igraca uopće poredit, nadam se finalu sod i nadal pa da m rafa pokaže ko je tata..a ovo za berdchya...ccccccc...pa jbte kad je ovo bilo? mozda kad je rafi bilo 17, 18 godina, jedino mu je tada uspjelo ga dobit i svi u svijetu tenisa znaju da je taj čeh obična ****...govoriš o tome da nadal iritira druge a sam si vidio kako je berdych postupio poslije pobjede, to nije nimalo sportski i fer i nikad, ama baš nikad nećeš vidjet da rafa na taj način provocira druge..pa jbte drugo je kad skacas i pumpas sebe poslije savrsenog poena il kad pokazujes neke geste kao berdych prema suparniku..po tebi se onda u nogometu nebi smio nikako slavit gol il sta..pogledaj malo dodjelu pehara prosle godine na australian openu kako se rafa ponio dok je fed lio suze..jednom rječju informiraj se malo bez uvrede ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 jun 2010, 15:41

Serena se vratila u meč protiv Stosur, odavno nisam vidio Serenu ovako naloženu, slavi skoro svaki poen.

Janković je savladala Shvedovu.
Voli te tvoje Sarajevo.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 02 jun 2010, 15:53

Virtu4l je napisao/la:Serena se vratila u meč protiv Stosur, odavno nisam vidio Serenu ovako naloženu, slavi skoro svaki poen.

Janković je savladala Shvedovu.
Potez meca Jankovic-Shvedova onaj promaseni smec Kazahstanke.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 02 jun 2010, 19:55

Willy je napisao/la:Danas očekujem:

- da Serena izgubi

- da Rafa i Novak odigraju mečeve u pet setova

- da Jelena lagano dobije
Samo sam pogriješio za Nadala.

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 02 jun 2010, 22:15

sto volim sto sam vam reko da ce ga melzer uzet,i normalno proso na kladionici
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 jun 2010, 01:45

sb citizen je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:Za mene je ono Nadalavo skakutanje i pravljenje grimasa nakon skoro svakog osvojenog poena krajnje iritantno, a da ne govorimo da mu treba svjetlosna godina da odservira, a plus svaki put kad ga neko pobjedi uvijek se vadi na neku povredu....Evo zašto rafa ne voli Sodu i Berdycha...

momak pa nisi mi jbte jasan...svaka čast robinu, dobio ga je prosle godine al nemogu se ta dva igraca uopće poredit, nadam se finalu sod i nadal pa da m rafa pokaže ko je tata..a ovo za berdchya...ccccccc...pa jbte kad je ovo bilo? mozda kad je rafi bilo 17, 18 godina, jedino mu je tada uspjelo ga dobit i svi u svijetu tenisa znaju da je taj čeh obična ****...govoriš o tome da nadal iritira druge a sam si vidio kako je berdych postupio poslije pobjede, to nije nimalo sportski i fer i nikad, ama baš nikad nećeš vidjet da rafa na taj način provocira druge..pa jbte drugo je kad skacas i pumpas sebe poslije savrsenog poena il kad pokazujes neke geste kao berdych prema suparniku..po tebi se onda u nogometu nebi smio nikako slavit gol il sta..pogledaj malo dodjelu pehara prosle godine na australian openu kako se rafa ponio dok je fed lio suze..jednom rječju informiraj se malo bez uvrede ;)
Meni se čini da mi ovde igramo gluhih telefona :?: :?: Nisam ja nigdje napisao da je Berdych ili pak Soderling bolji od Nadala, to ne bih ni u ludilu napisao, stvarno ne znam odakle ti ta ideja.....Ja lično ne gotivim Nadala i tačka, tvrdim da je jedan od najboljih igrača svih vremena što objektivno i jeste, ali nisam njegov fan......Stvarno ne znam šta ti pokušavaš ovde da insinuiraš....video je onako malo šaljive prirode, i shavtam zašto je za jednog kvazi-fana Nadala kakav si vjerovatno ti ovo malo uvredljivo.....Soderling je jedan od najprgavijih igrača na Touru i ono što je lani uradio u Rimu protiv Nadala je bilo krajne nesportski i shupacki kada je lagao za trag otprilike 2 metra od mjesta gdje je loptica stvarno pala, a onda i ovo prije 3 godine na Wimbl.....Berdych je inače odličan lik i ne znam šta je ovo bilo, igralo se u Madridu a svi fala bogu znamo kako je španska publika fina pa su ga vjerovatno ometali u toku meča pa se ovako ponio, ne vjerujem da je to uradio onako da samo napakosti Nadalu ......Nadalovo ponašanje na terenu je za mene toliko iritantno, tolika odugovalčenja, skakanje, pravljenje grimasa, vamosi ramosi, češanje po dupetu k'o da ima hemoroide i da ne nabrajam....Lik mi je odvratan i tačka...I molim te prestani prosipati po forumu te floskule i fraze tipa 'informiši se bez uvrede i sl....

Peace

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 jun 2010, 01:53

Ev' i video kada Sod laže ko zadnji žutalj...

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 03 jun 2010, 11:14

Od četvorice polufinalista trojicu niko nije očekivao.Samo je Nadal ( iako mnogo teže nego li 2008 )potvrdio prognoze.

Junak dana je svakako Melzer.Kako se čovjek vratio nakon 2:0 za Đokovića.Predvidio sam prva dva seta baš onakvu igru Melzera jer iako čovjek ima 29 godina, nervoza i prvi veliki nastup ( iako je igrao 1/4 finale OI u Pekingu ) su učinili svoje i brzo je imao deficit od dva seta.Kada je vidio da nema šta izgubiti počeo je agresivnije igrati, mnogo bolje servirati i pogađati linije.Đoković je odigrao onako kako igra već duži period , igra bez velikog rizika i dok je Melzer statirao to je donosilo rezultat.No kad je Austrijanac počeo igrati stvari su se polagano počele mijenjati.Stvarno mi nije jasno kako uvijek Novak uvijek ostaje bez daha i kondicije kada se igraju duži mečevi.Stručni štab mu je opet kiksao po pitanju fizičke spreme.Brzo se mora riješiti Vajde...

Almagro je jučer bio najbliže Rafi dosada i opet ništa.Ako Rafa misli ovo osvojiti mora igrati mnogo bolje jer će sa jučerašnjom igrom teško moći protiv Soderlinga od utorka.Jučer je igrao na svom nivou ( iako se mora priznati da mu Almagro to nije dopuštao stalnim pritiscima i agresivnom igrom )samo u ključnim dijelovima meča ( dva TB-a i kraj trećeg seta ).Kao da mu se jučer nije igralo, bar sam ja imao takav dojam, ili je fantastično dozirao igru i igrao samo onda kada je bilo potrebno.Melzer mu ne bi trebao biti velika prepreka u polufinalu ( nešto kao Schutler na Wimbledonu 2008 ) ali za Soderlinga ili Berdycha mora mnogo bolje.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 03 jun 2010, 11:46

U ostatku turnira navijam za berdycha...jbg...nakon sto je roger ispao :(

melzer nema sta trazit protiv rafe u polufinalu....tu cu igrat rezultat 3:0 mada ne vjerujem ni da ce kvota nesto posebno bit

nego....ako rafa udje u finale,sto je sigurno jel i u tom slucaju prestize federera ili samo ako osvoji
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 jun 2010, 12:23

@Mister No

Bravo za Novaka i njegovu fizičku spremu. Pa fakat ovo više nije normalno. Nije odigrao niti jedan turnir, a da nije poklekn'o upravo zbog fizičke (ne)spreme. Ako je iko mogao sa Nadalom i Fedexom, onda je to on, ali jednostavno Nole ne radi dovoljno na izdržljivosti i to je to. Pratio sam meč protiv Melzera, imao ga je u šaci; imao je prednost brake-a i u trećem setu, a onda gotovo. Melzer je počeo igrati i pogađati, Nole je samo vraćao i čekao protivnikovu grešku, a tako ne može. Mogu samo zamisliti šta bi bilo da je nekim čudom prošao Melzera i onako umoran i nikakav došao Nadalu na noge. Pa imam osjećaj da se ne bi snašao na terenu ni jednog jedinog trenutka.

Rafi svakako ne odgovara Almagro, to je i sam izjavio(nebitno što je omjer pobjeda 7-0 za Nadala, ako se ne varam), ali namuči se pošteno. No, jučer je Nadal previše griješio, sasvim začuđujući je broj neprisiljenih grešaka i to iz forehanda. Ipak mislim da Melzer neće uzeti set Nadalu, niti će čak imati priliku za break.

Što se tiče meča Soderling - Berdych, mislim da se tu može očekivati maratonski meč. Navijaću za Soderlinga iz razloga što je uništio Federera i mislim da bi pružio znatno jači otpor u eventualnom finalu sa Nadalom. Berdych igra turnir karijere, tako da...

Što se tiče ženskog dijela žrijeba, moje simpatije idu Jeleni Janković. Vidjet ćemo kako će igrati protiv Stosur koja je nadigrala Williamsovu. Što se tiče drugog polufinalnog dvoboja Dementieva - Schiavone, mislim da će ipak Ruskinja proći, iako je na kladionicama Francesca blagi favorit. Očekujem ovdje meč u tri seta.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 03 jun 2010, 13:09

Rafi samo pobjeda na RG donosi prvo mjesto na ATP listi.

@Monolog

2008 je Almagro skupljao poene protiv Rafe ( 6.1 6:1 6:1 u četvrtfinalu RG za Rafu ,no takvog Rafu teško da ćemo ikada više gledati ), tako da ne stoji baš da mu Almagro ne leži.Njemu svi sunarodnici manje-više leže na zemlji.Jučer je igrao kao da je svjestan da ga Almagro ne može dobiti i igrao je odlično samo onda kada je trebalo.Za Berdycha i pogotovo Soda treba puno više.Rafa je jučer imao samo 5 brejk prilika a Almagro je odservirao 17 gemova.Kako tek oduzeti Sodu servis kada mu drugi servis ide oko 190 km/h.Sodu ovi uslovi idu na ruku jer vlažno vrijeme je uslovilo mekani teren pa su 3 polufinalista udarači i razarači ( atipično za RG ).

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 03 jun 2010, 13:31

samo generalna ocjena je da odavno nismo imali ovako zanimljiv grand slam turnir...dosta izjednacenih igraca po kvaliteti,nema vise onoga kada federer i nadal igraju da ce lako dobiti jer su i ostali napredovali..jos da je del potro tu pa i davidenko...cini mi se da muski tenis dobiva neku novu dimenziju,vise je izjednaceno nego prije...svako svakoga moze dobiti...to je dodatna draz.

Mislim meni kao fanu federera nije drago :D jer jbg prije je to bio rutinski posao...cisto da se pojavi i odigra mec,ko se nekad bojao soderlinga npr. ili nekoh drugog,znalo se 3-0...sad pred svaki mec bgm ima straha...al opet i to je dobro donekle...mada mi nedostaje dominacija rogerova kada se sve unaprijed znalo :D

SIMPLY THE BEST...ROGER FEDERER 8-)
POETRY IN MOTION
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

sb citizen
Kontakt:

Post Postao/la sb citizen » 03 jun 2010, 14:01

Mister No je napisao/la:Rafi samo pobjeda na RG donosi prvo mjesto na ATP listi.

@Monolog

2008 je Almagro skupljao poene protiv Rafe ( 6.1 6:1 6:1 u četvrtfinalu RG za Rafu ,no takvog Rafu teško da ćemo ikada više gledati ), tako da ne stoji baš da mu Almagro ne leži.Njemu svi sunarodnici manje-više leže na zemlji.Jučer je igrao kao da je svjestan da ga Almagro ne može dobiti i igrao je odlično samo onda kada je trebalo.Za Berdycha i pogotovo Soda treba puno više.Rafa je jučer imao samo 5 brejk prilika a Almagro je odservirao 17 gemova.Kako tek oduzeti Sodu servis kada mu drugi servis ide oko 190 km/h.Sodu ovi uslovi idu na ruku jer vlažno vrijeme je uslovilo mekani teren pa su 3 polufinalista udarači i razarači ( atipično za RG ).
gledali smo nikad boljeg rafu u Monte Carlu gdje je dao samo 1 gem u finalu verdascu, po meni mu je to bila igra života mada se i za jučerašnji meč nemoze reć da je slabo odigrao, vidjeli smo u par navrata servis mrežu gdje je uništavao almagra, i upravo taj volej koji je usavršio bi mu trebao donijet velik rezultat na wim...u ključnim trenucima je pritskao almagra koji nije dorastao da uzme rafu iako igra kao nikad u karijeri, sve u svemu nadam se finalu sa sodom iako imam neki osjecaj da ce ga čeh pobijedit...vidit cemo...VAMOS RAFA

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 03 jun 2010, 14:09

sb citizen je napisao/la:
Mister No je napisao/la:Rafi samo pobjeda na RG donosi prvo mjesto na ATP listi.

@Monolog

gledali smo nikad boljeg rafu u Monte Carlu gdje je dao samo 1 gem u finalu verdascu, po meni mu je to bila igra života mada se i za jučerašnji meč nemoze reć da je slabo odigrao, vidjeli smo u par navrata servis mrežu gdje je uništavao almagra, i upravo taj volej koji je usavršio bi mu trebao donijet velik rezultat

Dragi kolega, Rafa koji je ponizio Feda u finalu RG 2008 i koji je skoro pa nadmoćno uzeo Wimbledon te iste godine je onaj kojega ćemo teško vidjeti više ikada.Verdasco nije pokazatelj najbolje igre Nadala.Ne napisah ja da je on jučer loše igrao, samo da protiv Soda mora bolje ako misli uzeti finale.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 03 jun 2010, 14:12

Impresije Gorana Ivaniševića o stanju u današnjem tenisu.

"Fizički je tenis danas puno jači, brži. Ali tehnički nije bolji. Ne izlazi se više na mrežu, nitko osim možda Federera ne usudi se. Nema ni potrebe, svi su dobri s osnovne crte, nema više igrača kao što je primjerice Mario. Kada sam prije Mastersa trenirao u Londonu, vidio sam kakve voleje imaju neki igrači iz Top 10. Neću ih imenovati, ali njih osam - pa to je smiješno. No, sport se općenito mijenja, nije to stvar samo tenisa. Kada sam prije finala Wimbledona zagrijavao Federera za meč s Nadalom, pitao sam ga zašto ne ide više na mrežu. Rekao mi je da ukoliko ne odradiš savršen ulazak, jednostavno ne ide. Lopte su sporije..."

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 03 jun 2010, 14:16

Mister No je napisao/la:Impresije Gorana Ivaniševića o stanju u današnjem tenisu.

"Fizički je tenis danas puno jači, brži. Ali tehnički nije bolji. Ne izlazi se više na mrežu, nitko osim možda Federera ne usudi se. Nema ni potrebe, svi su dobri s osnovne crte, nema više igrača kao što je primjerice Mario. Kada sam prije Mastersa trenirao u Londonu, vidio sam kakve voleje imaju neki igrači iz Top 10. Neću ih imenovati, ali njih osam - pa to je smiješno. No, sport se općenito mijenja, nije to stvar samo tenisa. Kada sam prije finala Wimbledona zagrijavao Federera za meč s Nadalom, pitao sam ga zašto ne ide više na mrežu. Rekao mi je da ukoliko ne odradiš savršen ulazak, jednostavno ne ide. Lopte su sporije..."

jbt kad se nekad sjetim svih tih igraca koji su preferirali servis-voley igru....ljepota je bilo gledat :)

goran jedan od njih svakako....

pa i sam federer je reko da su sve to udaraci cija se igra bazira na osnovnoj liniji....soderling,del potro,murray...i ostali....

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.