KK Crvena Zvezda

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

DANTES
Kontakt:

Re: KK Crvena Zvezda

Post Postao/la DANTES » 15 feb 2016, 10:32

Epidaurus je napisao/la:Pjesma ko pjesma je ok, riječi ništa loše ne govore ali stvari koje su se prije nekih 20-ak godina dešavale uz tu pjesmu nimalo nisu lijepe. Pobornik sam tog mišljenja da se sve zastave/pozdravi/pjesme uz koje je stradala i jedna jedina nevina osoba ne trebaju izvoditi. Vi ako tu ne vidite ništa loše, meni vas je žao. Više uopće ne želim da diskutujem o tome, dovoljno znam i dovoljno sam čuo.
islam ko islam je ok, ali je zbog njega i u njegovo ime poginulo previše ljudi zadnjih godina,, treba ga zabraniti.

kontaš li sad koliko je to glupo? ima li neke stvari koju neko nije koristio za nešto loše?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 feb 2016, 10:59

DANTES je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Pjesma ko pjesma je ok, riječi ništa loše ne govore ali stvari koje su se prije nekih 20-ak godina dešavale uz tu pjesmu nimalo nisu lijepe. Pobornik sam tog mišljenja da se sve zastave/pozdravi/pjesme uz koje je stradala i jedna jedina nevina osoba ne trebaju izvoditi. Vi ako tu ne vidite ništa loše, meni vas je žao. Više uopće ne želim da diskutujem o tome, dovoljno znam i dovoljno sam čuo.
islam ko islam je ok, ali je zbog njega i u njegovo ime poginulo previše ljudi zadnjih godina,, treba ga zabraniti.

kontaš li sad koliko je to glupo? ima li neke stvari koju neko nije koristio za nešto loše?
Ako ćeš tako ići, onda je svi simbol/pozdrava/zastava ok iako iza njega postoji krvava pozadina. Čak ni taj ustaški Joeov urlik "Za dom spremni" čisto po sadržaju ne govori ništa loše iako svi znamo šta se krije iza toga. Slično kao i sa pjesmom Marš na Drinu. Glupo mi je to pravdanje pjesme, a s.r.a.nj.e po Joeu i urlikanju (da ne bi sad neko nadošao na ideju da branim Joea, za takve urlike se u zatvor ljudi trebaju slat). Malo licemjerno.

Uostalom nikad ništa od nas dok u pjesmama pjevamo o ratovima i bitkama, bolje da se na Italijane ugledamo koji u pjesmama pjevaju o ljepoti žena, hrani i sličnim stvarima.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 15 feb 2016, 11:10

Gori si mi ti Dantes sto pokusavas nesto objasniti. Nek misli ko sta hoce, na ovom forumu ces svejedno prije nekome promijeniti pol nego misljenje.

Sto se mene tice ja sam ponosan na kompoziciju i bitku kojoj je ona posvecena. Ako sam zbog toga fasista il sta vec, licno me zabole. A vjerujem da se i Djokovic bas potresao radi prozivanja od strane nekog kompleksasa (mislim na novinara) sto je pjevao Vidovdan i Mars na Drinu.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 15 feb 2016, 12:13

@dscile neću da dozvolim da neko jednači za dom spremni sa marš na drinu. ako hoće četničke pjesme ima ih koliko hoće, ali ne dam Marš na Drinu. oni koji napadaju marš na drinu brane fašizam. to zna svako ko zna mrvu istorije. hrvati me ne čude pošto su oni bili ti koji su bili zajedno sa imperijalatičkim osvajačima na Ceru. s druge strane bitke, oni koji su dobili po prknu. znam njihove frustracije zbog toga. ali njihovo licemjerstvo je patetično.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 feb 2016, 12:39

DANTES je napisao/la:@dscile neću da dozvolim da neko jednači za dom spremni sa marš na drinu. ako hoće četničke pjesme ima ih koliko hoće, ali ne dam Marš na Drinu. oni koji napadaju marš na drinu brane fašizam. to zna svako ko zna mrvu istorije. hrvati me ne čude pošto su oni bili ti koji su bili zajedno sa imperijalatičkim osvajačima na Ceru. s druge strane bitke, oni koji su dobili po prknu. znam njihove frustracije zbog toga. ali njihovo licemjerstvo je patetično.
ja nisam ušao u nikakvu raspravu samo sam naglasio da marš na drinu nema nikakve veze sa Andrićevom Nobelovom nagradom (jer je napisano kao da je ta kompozicija dobila tu nagradu)
i sada mi je smiješno što se u vezu sa ovom kompozicijom dovodi borba protiv fašizma (nastao poslje 1 svijestskog rata)
a o imperijalističkim ciljevima dalo bi se puno pisati i u balkanskim ratovima, tako da bolje je ovu tematiku zvršiti ovdje i vratiti se o pisanju o CZ
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 15 feb 2016, 12:40

naravno pogotovo što neki žele sve srpsko predstaviti kao četničko
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 feb 2016, 12:48

DANTES je napisao/la:naravno pogotovo što neki žele sve srpsko predstaviti kao četničko
Za Vidovdan nemam ništa reći, pjesma je apsolutno ok i patriotska i nju samo idiot može izjednačavat sa četništvom ili sličnim nečim al Marš na Drinu mi nije ok iz razloga koje sam već naveo. Vjerujem da i tebi postoje pjesme s "naše" strane koje ti nisu ok i ja poštujem to. Poštuj i ti činjenicu da većini Bošnjaka, a i Hrvata smeta pjesma Marš na Drinu al fakat više ne treba raspravljat o ovakvim stvarima na sportskom forumu.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 feb 2016, 21:02

Problem lezi u tome ,da se omladina lozi na pjesmu iz 1914 :plac: :plac: :plac: Navijanje poput ovoga,tekbiranja,za dom spremnih nema nista da trazi na tekmama,ali tesko je balkancima objasniti...
Uzivajte u sportu,kanite se ratnih pjesama :thumbup:

btw,necemo spominjati gusle na tekmama Zvezde,ali i to je publika ispratila.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 15 feb 2016, 21:15

@lumani pjesma je plod odbrane. ne napada. odbrane od invazije moćnog neprijatelja. zato ovo nije pjesma poput Spremte se četnici, Od topole, i sličnih. niti može biti.
bitka na ceru je prva pobjeda Saveznika tj sila atante. stepa stepanović je zaustavio i u potpunosti porazio nadmoćnijeg neprijatelja, istog onog koji će uzrokovati smrt gotovo trećine stanovništva srbije, koji će zvjerski postupati prema domaćem življu. to nije pjesma o mržnji i osveti, napadu, već o odbrani svoje zemlje. imaju srbi mnogo odvratnih pjesama koje vrijeđaju druge, govor mržnje, ovo nije jedna od njih. pjesma je svjetski priznata i poznata.
mogu da shvatim i prihvatim da nekoga vrijeđa topola, sprmte se, ne volim te alija, ali ovo ne mogu. jer znam odakle su te priče krenule. tada su to nazivali srbovanje kasnije četništvo. sve samo da se opere biografija jednog maršala
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 15 feb 2016, 21:19

Ti ne shvaćaš da je netko ne može podnijet jer je korištena u ratu od strane četnika. Ni ZDS nije nastao 41', pa se opet veže kao ustaški pozdrav. Uglavnom, mogu mislit koliko navijači misle na 1914 kad pjevaju tu pjesmu, pogotov na tekmi protiv Cedevite. :wave:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 15 feb 2016, 21:33

ja kad sam se nedavno spremao za pravosudni ispit sam si znao pustit Marš na Drinu :D :D čisto da me malo digne i nabrije :D (pa između Sweet child of mine i satisfaction puknem i marš na drinu :D ) a ruku na srce, zarazna je pjesma... al dobro, to sam ja, čudnovata biljka :D

a što se tiče same tekme, bez komentara...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 15 feb 2016, 21:34

Lillard je napisao/la:Ti ne shvaćaš da je netko ne može podnijet jer je korištena u ratu od strane četnika. Ni ZDS nije nastao 41', pa se opet veže kao ustaški pozdrav. Uglavnom, mogu mislit koliko navijači misle na 1914 kad pjevaju tu pjesmu, pogotov na tekmi protiv Cedevite. :wave:
stvarno ćeš porediti ZDS i Marš na Drinu? bez imalo blama?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 15 feb 2016, 21:39

DANTES je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Ti ne shvaćaš da je netko ne može podnijet jer je korištena u ratu od strane četnika. Ni ZDS nije nastao 41', pa se opet veže kao ustaški pozdrav. Uglavnom, mogu mislit koliko navijači misle na 1914 kad pjevaju tu pjesmu, pogotov na tekmi protiv Cedevite. :wave:
stvarno ćeš porediti ZDS i Marš na Drinu? bez imalo blama?
Oprosti, ali Lilli nije radio usporedbu.. Bar ne izravno...
A i u pravu je djelomice za nastanak nesretnog pozdrava...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 15 feb 2016, 21:41

dubrava je napisao/la:ja kad sam se nedavno spremao za pravosudni ispit sam si znao pustit Marš na Drinu :D :D čisto da me malo digne i nabrije :D (pa između Sweet child of mine i satisfaction puknem i marš na drinu :D ) a ruku na srce, zarazna je pjesma... al dobro, to sam ja, čudnovata biljka :D
:lol: :lol: :lol: kao da si spremao generalski ispit.
Lillard je napisao/la:Ti ne shvaćaš da je netko ne može podnijet jer je korištena u ratu od strane četnika.
@Lillarde ne smaraj. :mrgreen: Cupas dlake sa grudi uz Perkovica Kalasnjikova a satro se zalis na repertoar . :mrgreen:

Nije ovo ni prvi ni poslednji put da se cuje sve i svasta na tribinama, ne mislis valjda , da bi kojim slucajem boysi ili torcida docekali neki srpski klub sa manje uvredljivim pesmama. ;)
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 15 feb 2016, 21:45

Tribalian je napisao/la:
dubrava je napisao/la:ja kad sam se nedavno spremao za pravosudni ispit sam si znao pustit Marš na Drinu :D :D čisto da me malo digne i nabrije :D (pa između Sweet child of mine i satisfaction puknem i marš na drinu :D ) a ruku na srce, zarazna je pjesma... al dobro, to sam ja, čudnovata biljka :D
:lol: :lol: :lol: kao da si spremao generalski ispit.
Lillard je napisao/la:Ti ne shvaćaš da je netko ne može podnijet jer je korištena u ratu od strane četnika.
@Lillarde ne smaraj. :mrgreen: Cupas dlake sa grudi uz Perkovica Kalasnjikova a satro se zalis na repertoar . :mrgreen:

Nije ovo ni prvi ni poslednji put da se cuje sve i svasta na tribinama, ne mislis valjda , da bi kojim slucajem boysi ili torcida docekali neki srpski klub sa manje uvredljivim pesmama. ;)
Ma to je maršalski ispit, bome..

ma mi bi vas dočekali sa zekom i potočić, a poslije poluvremena, u gori raste zelen bor :P

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 15 feb 2016, 21:49

dubrava je napisao/la:
ma mi bi vas dočekali sa zekom i potočić, a poslije poluvremena, u gori raste zelen bor :P
Ne da banda iz UEFE .
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 15 feb 2016, 21:51

Tribalian je napisao/la:
dubrava je napisao/la:
Ne da banda iz UEFE .
dat će, dat će, kad zašuška euro, pa onda ko u neka ljepša vremena, ima da vas izdegenečimo nasred topčiderskog brda :P bar ove grobare skupa sa Dantesom, ako ništa drugo :D

al, aj, nećemo više... ovo je tema košarke ionako :D

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 15 feb 2016, 21:53

@dantes

Ne radim usporedbu, samo ti kažem zbog čega većina ljudi u Hrvatskoj ne voli tu pjesmu, što je i normalno s obzirom ko ju je koristio prije 25 godina.

@Trib

Ma briga me, navijači pjevaju šta žele, samo ne volim kada ljudi vide fašiste svuda oko nas :D
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 15 feb 2016, 22:00

@dubrava mislio sam da su vas grobari dovoljno puta pretukli da jednom naučite lekciju? no ako navaljujete. :D

@lilard hrvati tu pjesmu nisu voljeli ni prije 50 godina ni prije 80. bože što li? možda ima veze sa tim što su bili na pogrešnoj strani?

ja sam protiv gusala, pa od glave zete, i druge na sportskim mečevima. marš na drinu te samo poziva da se boriš za otadžbinu , bez ubijanja, klanja, govora mržnje.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 15 feb 2016, 22:06

DANTES je napisao/la:@dubrava mislio sam da su vas grobari dovoljno puta pretukli da jednom naučite lekciju? no ako navaljujete. :D

@lilard hrvati tu pjesmu nisu voljeli ni prije 50 godina ni prije 80. bože što li? možda ima veze sa tim što su bili na pogrešnoj strani?

ja sam protiv gusala, pa od glave zete, i druge na sportskim mečevima. marš na drinu te samo poziva da se boriš za otadžbinu , bez ubijanja, klanja, govora mržnje.
hm, ne bih rekao :P i u nogometnom i u onom, drugom, smislu smo vas tamburali, na redovnoj bazi :P

čuj mi na pogrešnoj strani?? pa i mi smo se borili za kralja, ali kralja/cara Franca :P možda ste vi bili na pogrešnoj strani... doduše, vi ste uvijek na krivoj strani :P

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.