Gori ti je Hodzic od Zahiragica..remA1 je napisao/la:Za Ligu 6 riješit se Zahiragića, Pirića, Bašića, Mičića i takvih sličnih.
Brown, Čampara, Atić, Gajić, Hodžić, Glogovac, Bajramović. Dovest' Sejfića, Vrapca i još jednog kvalitetnog centra... po meni idealno
Btw. Brown je zvijerčina. Posjeti me na mnoge Amere koje je Bosna svojevremeno dovodila
OKK Spars
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: OKK Spars
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
Ma kako god ili jedan ili drugi bi trebali da budu rezerva Brownu, a Zahiragić smeta i uzima minutažu koju ne zaslužuje. Troran prvi play, a Čampara i ovakav sa 16 godina je bolji i od Zahiragića i od Hodžića.
Zaboravio si GegicaremA1 je napisao/la:Za Ligu 6 riješit se Zahiragića, Pirića, Bašića, Mičića i takvih sličnih.
Brown, Čampara, Atić, Gajić, Hodžić, Glogovac, Bajramović. Dovest' Sejfića, Vrapca i još jednog kvalitetnog centra... po meni idealno
Btw. Brown je zvijerčina. Posjeti me na mnoge Amere koje je Bosna svojevremeno dovodila
Sparsi (Moji pusti snovi za sljedecu sezonu)
Pasalic,Gegic,Campara
Brown,Halilovic,Gajic,Vrabac(Sutalo)
Glogovac, Keno
Polutak,Sejfic
-
freelancer
- Kontakt:
Prateći posljednje dvije utakmice, poslije Atica najbooji od mladjih igraca Piric ubjedljivo. Sta god je dobio na postu lagano je realizirao, 4 od 4 čini mi se, inteligentan kosarkaski vidi uvjek rješenje, udvoje ga sa slijepe strane on asistira Keni, kao da ima 10 godina karijere. Iskusno će oko primjetiti da se fantastično kreće bez lopte i gradi poziciju, puno više je otvoren nego dobija loptu. Ne ispada u odbrani ali Menso ga mora natjerati da iskace agresivnije, vertikalno kod PNR i da brže istrcava u tranziciji. Bašić je klasa ispod Pirića, ali niko normalan se ne odriče 19-godisnjaka od 213cm, Razgovaramo o košarci, Slovenci uzimaju 213 na nevidjeno..remA1 je napisao/la:Za Ligu 6 riješit se Zahiragića, Pirića, Bašića, Mičića i takvih sličnih.
Najveći problem ove ekipe je pravi plej, Brown je zvijer, vjerovatno prva ili druga napadacka opcija, prirodni je scorer, ali manje je organizator, ostali mi lice na alternativnog pleja, ne na prvog, možda bi Sinadinovic iz Slobode bio rješenje za Ligu 6. Sejfic i Bajramović ne mogu igrati zajedno u istoj postavi.
Može igrati samo 5 i donekle 4, momak je skoro pa bezopasan sa 4 pa čak možda i 3 metra od košaBassha je napisao/la:Zaboravio si GegicaremA1 je napisao/la:Za Ligu 6 riješit se Zahiragića, Pirića, Bašića, Mičića i takvih sličnih.
Sparsi (Moji pusti snovi za sljedecu sezonu)
Pasalic,Gegic,Campara
Brown,Halilovic,Gajic,Vrabac(Sutalo)
Glogovac, Keno
Polutak,Sejfic
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Polutak i Sejfić jako dobar izbor, zato što ekipi samo fali prava petica, ne može uvijek igrati niska petorka, a pogotovo sa Mensinim solo-stilom košarke.
Hodžića, Zahiragića, Glogovca i Bašića se trebalo riješiti već na kraju prošle sezone.
Mičić je solidan sixth man, nema tu šta, uvijek pogodi nekoliko trojki za relativno malu minutažu.
Ekipa se treba graditi oko Čampare, Gegića, Browna, Atića (ako se vrati opet), Gajića, Bajramovića, Peršića (kad se i on oporavi)...
Sad treba nekako probati dobro odigrati sa Igokeom, da ne bude opet toplo-hladno što se dešava otkako je Menso preuzeo klub (mislim da ima duplo više poraza nego njegovi prethodnici zajedno
), ali je pod njim i Brown proigrao kako treba, sve ima svoju pozitivu. Ako se sad u kupu nekim velikim čudom pobijedi Igokea onda je to 90% posla jer ko god prođe u finale ne bi trebao biti prepreka, pa ni Mladost pred svojom publikom.
Ne treba se bojati, jer je cilj pobijediti Igokeu na kraju sezone (nešto ojačani, treba provjeriti raspoložive opcije, zanimljivi su igrači Slobode, a i Rešidović, Đurđević itd. pored Sejfića i Polutka). Ne treba kiksati pred ligu 6 kao prošle godine sa Opačkom i Hodžićem
Hodžića, Zahiragića, Glogovca i Bašića se trebalo riješiti već na kraju prošle sezone.
Mičić je solidan sixth man, nema tu šta, uvijek pogodi nekoliko trojki za relativno malu minutažu.
Ekipa se treba graditi oko Čampare, Gegića, Browna, Atića (ako se vrati opet), Gajića, Bajramovića, Peršića (kad se i on oporavi)...
Sad treba nekako probati dobro odigrati sa Igokeom, da ne bude opet toplo-hladno što se dešava otkako je Menso preuzeo klub (mislim da ima duplo više poraza nego njegovi prethodnici zajedno
Ne treba se bojati, jer je cilj pobijediti Igokeu na kraju sezone (nešto ojačani, treba provjeriti raspoložive opcije, zanimljivi su igrači Slobode, a i Rešidović, Đurđević itd. pored Sejfića i Polutka). Ne treba kiksati pred ligu 6 kao prošle godine sa Opačkom i Hodžićem
Čitam da će Vrabac biti prekobrojni stranac u kupu srbije, onda prepostavljam da će tako biti i u srpskoj ligi, pa me nebi čudilo da se vrati u Sparse da igra ligu 6
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- 7aprildomemoj
http://sportsport.ba/bh_kosarka/kenan-b ... koj/184774
Da je bogdom poveo sa sobom i prezimenjaka, kloca od trenera
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]
Pih stvarno izgleda ka da se trude da ne završe u aba ligi, kao što neko već napisa7aprildomemoj je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_kosarka/kenan-b ... koj/184774
Ja baš kontao poslije atica treba im pošten plej i centar pa će imati ekipu za borbu za Aba ligu kada ono...
Baš sam mislio neka izbore aba i onda mogu posuditi Atića još sezonu + Keno i ta 2 pojačanja i eto solidne ekipa u kojoj možemo razvijati igrače na višem nivou
E shit
Mega Leks, Cedevita, Igokea...?PerryFred je napisao/la:Kluba bez navijača nema smisla.
Sta hoces da kazes s njima? Ovi gore navedeni klubovi nemaju neku vatrenu podrsku, ali itekako imaju smisla.PerryFred je napisao/la:Partizan, Zvezda .. ?Ethel je napisao/la:Mega Leks, Cedevita, Igokea...?PerryFred je napisao/la:Kluba bez navijača nema smisla.
Fino je što takvi klubovi prave neke dobre stvari i što pružaju priliku ljudima da gledaju uživo košraku, ali nije to to, da se ne lažemo. Vjerujem da mnogi znaju kakva je atmosfera bila u Skenderiji kad je Bosna igrala regionalnu ligu i Uleb cup. Prije par sezona sam bio na utakmici u Draženovom domu kad je Cedevita ugostila Caju Laboral. Poluprazna dvorana, a utakmica eurolige?! Emocije prema nekom klubu se grade godinama, to potvrđuju Partizan i Zvezda. Ukoliko klubovi koje si gore pomenuo nastave narednih godina praviti uspjehe vjerovatno će imati generacije navijača koji će osjećati posebne emocije prema tom klubu.Ethel je napisao/la:Mega Leks, Cedevita, Igokea...?PerryFred je napisao/la:Kluba bez navijača nema smisla.
Vidim Keno govori kako je razočaran publikom u Sarajevu i kako niko nema sluha za sparse. Nemamo sluha, jer nas boli neka stvar za klubom koji vodi zenički lobi. Klub koji nikad neće biti sarajevski, bez obzira kakvi bili ostali klubovi u glavnom gradu.
SARAJEVO
To sto pruzaju ljudima da gledaju kosarku uzivo je najnebitnija stvar od svega.fico je napisao/la:Fino je što takvi klubovi prave neke dobre stvari i što pružaju priliku ljudima da gledaju uživo košraku, ali nije to to, da se ne lažemo. Vjerujem da mnogi znaju kakva je atmosfera bila u Skenderiji kad je Bosna igrala regionalnu ligu i Uleb cup. Prije par sezona sam bio na utakmici u Draženovom domu kad je Cedevita ugostila Caju Laboral. Poluprazna dvorana, a utakmica eurolige?! Emocije prema nekom klubu se grade godinama, to potvrđuju Partizan i Zvezda. Ukoliko klubovi koje si gore pomenuo nastave narednih godina praviti uspjehe vjerovatno će imati generacije navijača koji će osjećati posebne emocije prema tom klubu.Ethel je napisao/la:Mega Leks, Cedevita, Igokea...?PerryFred je napisao/la:Kluba bez navijača nema smisla.
Vidim Keno govori kako je razočaran publikom u Sarajevu i kako niko nema sluha za sparse. Nemamo sluha, jer nas boli neka stvar za klubom koji vodi zenički lobi. Klub koji nikad neće biti sarajevski, bez obzira kakvi bili ostali klubovi u glavnom gradu.
Mega Leks je proizvodjac mladih igraca u Srbiji i svake sezone gotovo izbace novog igraca koji je reprezentativni kalibar za Srbiju, Cedevita pruza sanse mladim hrvatskim igracima u elitnim takmicenjima. Svi oni su omogucili napredak kosarke u svojim zemljama i omogucili da mlade domace talente plasiraju u Europu, pa i u NBA.
Pusti to, navijaci, emocije i te price, dok je bilo rezultata bilo je i emocija i navijanja, kad je doslo do gasenja Bosne i Dite nigdje nikoga da digne glas, emocije ostavili kod kuce.
Da je Boze da imamo barem jedan klub kao sto je Mega Leks, gdje bi nam kraj bio.
Mega Leks je menadžerski klub za pranje para i otimanje mladih igrača po regiji, **** to.
imao bi Spars punu skenderiju kad bi se u aba ligu plasirao u to sam siguran. Ljudi u SA su zeljni regionalne kosarke

Pa sta? Ljudi prodaju domace igrace i prave od njih iste, daju priliku mladim igracima i na to se svodi njihova politika koja je itekako uspjesna. Srpska reprezentacija je profitirala od Mege samo tako, a to ko je na celu i jel' pere pare je onda najmanje bitno.Steph je napisao/la:Mega Leks je menadžerski klub za pranje para i otimanje mladih igrača po regiji, **** to.
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Google Adsense [Bot], Jadnimi, JHam, Kaunas, PeppermintSA i 47 gostiju.