Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

vozdrica

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la vozdrica » 18 feb 2016, 07:11

Ma neće da igra protiv budućuh svojih saigrača. :urnebes: :urnebes: :urnebes:
NOVAK ĐOKOVIĆ
NK Celik Zenica

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 18 feb 2016, 07:22

Čuv'o se za uzvratnu.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 18 feb 2016, 07:26

Kad ovdje @husika ili neko dr napise da je pjanic lose odigrao patriJote odmah nake statistike vade da ga demantuju i pisu da Husika "mozda vise zna" od evropskih novinara...
Medjutim kao što vidimo patriJote sad same sebe samaraju i pisu da su te statistike irelevantne i nista ne otkrivaju... pa de se odlucite svega vam... jesu bitne ili nisu...

A choker je normalno i veceras pokazao da nema mud.a sekunde... ali ne sumnjam izdominirati ce on chievo...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 18 feb 2016, 08:19

High je napisao/la:Zar je igrao? :kafa:
:lol: :thumbup:
Tri rijeci koje do temelja opisuju njegovu karijeru...
Peace@
Pa zar ti ovih par likova uzimas za ozbiljno???
Ne brane oni Pjanica nego ne podnose mene i tu nastaje oximoron... ;)
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Viking2502
Kontakt:

Post Postao/la Viking2502 » 18 feb 2016, 09:04

Peace je napisao/la: A choker je normalno i veceras pokazao da nema mud.a sekunde... ali ne sumnjam izdominirati ce on chievo...
Ma često mu se prigovara da pati od nedostatka mud.a, ali ja ne bih rekao. Pazi, igrač koji je kao teenager mrtav hladan zabijao Realu usred S. Bernanbeu-a i time ga izbacivao iz daljnjeg natjecanja ne može ne imati mud.a. Ali svakako ima neku psihičku blokadu koju mora riješiti. Donedavno sam mislio da je ona vezana samo uz reprezentaciju, ali nažalost nije. Modrić npr ima sličan problem kao Pjanić što se reprezentacije tiče - nikad, ali baš nikad nije pružao za repku tako dobre partije kao za klubove u kojima je igrao.

Bez obzira na sve, Mire je i dalje nesumnjivo vanserijski igrač, ali više je nego očito da neke stvari mora riješiti sam sa sobom.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 feb 2016, 09:07

Los je bio jucer sto jest jest. Ofanzivno premalo pruzio, kao da ga puskom moras tjerati preko protivnicke polovine, ne znam je li to zamisao trenera ili sta vec ali onako povuceno nije bilo nikakve potrebe da igra totalno je igra prolazila pored njega, Perotti se iz spica vrati kod Pjanica po loptu pa je prenosi dalje, cakvise je Vanqueir od njega agirao ofanzivno. Defanzivno takodjer slab.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 18 feb 2016, 09:38

Viking2502 je napisao/la:Ma jašta, yebo whoscored, forumaši koji svršavaju na Pjanića su relevantniji i nadasve objektivniji. Da se razumjemo, on je meni jako drag igrač, ali je večeras bio loš.

Da je bio najbolji po tom portalu isto bih napisao. Jednostavno, ocjene na tom portalu ne znace nista. Da budem precizniji, mozes biti najgori igrac na terenu, izgubiti milion lopti i pred kraj zabiti gol za 4-1 i to na nacin da zabijes sa dva metra na prazan gol i ocjena ce ti sa 6 skociti na 8.
Taj portal sam prestao smatrati ozbiljnim nakon sto je Bale prosle sezone po istom bio treci najbolji igrac Reala a u stvarnosti je covjek bio daleko najlosiji igrac pomenutog kluba.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 18 feb 2016, 09:51

e ovako. sto se tice pjanica, misljenja sam da je u jednoj dobroj stagnaciji i igrackom padu zbog pogresne pozicije na kojoj igra i ocekivanja svih. onaj pjanic sa filigranski preciznim ubacajima sa strane, i izacivanjem igraca driblingom i stvaranja viska u veznom redu i povremeni diverzantski upadi u kazneni prostor su proslost u sistemima igre rome i repke.
jedan od razloga su ceste sitne povrede i cesti agresivni dueli protivnika na sredini terena. zbog te igracke stagnacije i pada a ne uzlazne putanje je nervozniji, plasljiviji u duelu i sva igra se svodi logikom hitni lopticu od sebe i kreci se terenom / pokrivaj prostor sto dalje od lopte. sve se svodi, daj loptu da izvedem iz kornera (ocajan je u tom segmentu) ili eventualno ako se pojavi slobodan udarac i to je to.
po vokaciji nije defanzivni vezni da razara igru protivnika i iznosi loptu na protivnicku polovinu, a zbog gore navedenog nije ni ofanzivni vezni. nazalost pogubno postaje za ekipe koje baziraju igru veznog reda na njemu. njegova funkcionalnost moze jedino doci do izrazaja ako iza sebe ima igraca tipa besica/nainggolana i ispred sebe igraca tipa nekadasnjeg misimovica-barbareza/silve-modrica-hazarda i sl.

pjanic jedino moze biti funkcionalan u formacijama 3-5-2 gdje bi bio centralni vezni pod uslovom da iza/ispred sebe ima defanzivnog/ofanzivnog veznog. zbog ovog placa i roma i repka veliki ceh (ili ona 4-4-2 dijamant formacija sa strasnim krilnim bekovima). onog trena kad shvate ljudi da on nije vezni igrac koji ce nositi igru (ne zato sto nije igrac za velikih utakmca ili sto je pod pritiskom) vec zato sto nije trenutno kapacitet (to je prilo tek stekao sa godinama iskustva) - shvaticemo ulogu pjanica.
spaletti je to skontao, ali nema adekvatnog veznog napadaca da to kapitalizuje. sinoc je zadnjeg veznog igrao vanquer a pjanic u liniji sa nainggolanom u sredini a prednji je bio perotti. tako nesto je prije bilo i u repki (rahimic iza - pjanici u sredini - miske naprijed) i sljakalo je jer vezni napadac navuce na sebe 2-3 igraca i ostavlja brisani prostor pjanicu koji moze sta hoce (zato je i igrao vrhunski). onog trena kad se od njega pocelo ocekivati i oko njega graditi sredina terena - krenulo je nizbrdo.
Zadnja izmjena: hz1987, dana/u 18 feb 2016, 09:56, ukupno mijenjano 1 put.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 18 feb 2016, 09:55

E moj Pjanicu pa ne znas uzeti loptu i preci 3-4 igraca i zabit gol. Nikakav igrac, nula, duh, cuj protiv Reala ne moze rijesiti utakmicu.
Nad tobom sunce najljepše sja

tarabuka
Kontakt:

Post Postao/la tarabuka » 18 feb 2016, 11:34

pinoglavi E moj Pjanicu pa ne znas uzeti loptu i preci 3-4 igraca i zabit gol
pjanic nije takav igrac,i niko ne ocekuje od njega,da ce on sam rijesavat utakmice u ligi prvaka.plan rome je bio jasan,brza tranzicija lopte,pogotovo na krilne igrace i onda preko bokova probijati zadnju liniju reala.pjanic je tu konstantno kasnio sa dodavanjima,preko njega prakticki jedne kontre nisu uspjeli sprovesti,i moze se reci,da je on pomalo gusio taj plan koji je spaleti pripremio za real.u ligi prvaka se utakmice igraju u jako visokom tempu,a to pjanicu izgleda ne odgovara bas previse.to je jedan od glavnih razloga,zasto pjanica nikada necemo gledati u nekom zaista velikom klubu.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 18 feb 2016, 12:07

Vjerujte ja bi volio da ovog covjeka vise nikad ne vidim u reprezentaciji.
Dok je on u istoj, mi nikad necemo dostici svoj maksmalan domet ma koliko on bio, nikad necemo i nismo iskoristili potencijal ostalih igraca.
Cijela jedna odlicna generacija je propala, nece zar i ova druga, nova, koja dolazi u kojoj ponovo on treba biti "najbolji", "najskuplji", "najpracaniji"....
Zadnja izmjena: JohnCleese, dana/u 18 feb 2016, 12:17, ukupno mijenjano 1 put.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 18 feb 2016, 12:12

u napadu loš, al' je zato u odbrani katastrofa

#lazniigrac #pickica

Miskeee10
Kontakt:

Post Postao/la Miskeee10 » 18 feb 2016, 12:19

JohnCleese je napisao/la:Vjerujte ja bi volio da ovog covjeka vise nikad ne vidim u reprezentaciji.
Dok je on u istoj, mi nikad necemo dostici svoj makmalan domet ma koliko on bio, nikad necemo i nismo iskoristili potencijal ostalih igraca.
Cijela jedna odlicna generacija je propala, nece zar i ova druga, nova, koja dolazi u kojoj ponovo on treba biti "najbolji", "najskuplji", "najpracaniji"....

Mi dok ne skontamo da je on u reprezentaciji jedan sasvim prosjecan igrac necemo daleko dogurati.Ovako evo cijele kvalifikacije ocekujemo od njega nesto, a on ni četvrtinu toga ne pokaze na travnjaku.Pa bolan nas su u ovim kvlaifikacijama vadili igraci od 3 miliona (Visca I Medunjanin) a igrac od 30 miliona pada u nesvjest, fula penal,krije se...
Nikad mu nisu svi uslovi ispunjeni da on moze pokazati svoju genijalnost, u prvoj utakmici dvomeca u barazu kukalo se kako mu fali Medunjanin (koji ga je do tad gusio)pa ne moze pokazati svu raskos svog talenta, u revansu mu isti taj Medunjanin gusio, sto on ne ugusi Medunjanina kad je zabio dva kola kipru.Misketu niko nije smetao a nije bio ni upola navikan kao ovaj.Jedan od losijih igraca ovih kvalifikacija definitvo.Ja prvi sam ocekivao nesto vise od njega ali covjek je prosjek i to je to.Kaze treba mu podrediti igru reprezentacije, Besicu je treba podrediti, on je igrac sa mudima, ne libi se krenuti naprijed , opucat po golu a Pjanic nije u stanjju korner izvesti kako treba,hej pa nama u Irskoj kornere i slobodne izvode Medunjanin i Besic a igrac kojeg trazi Real stoji na terenu.I sto je najgore opasniji smo iz njihovih kornera bili.
Plakat cemo mi jos dugo za Misketom.
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja.

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 18 feb 2016, 12:22

Šta kažu :Kad igra Pjanic , igra i Roma :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 18 feb 2016, 12:30

Jest druze, sve je to tako, i sve ja to znam. Nece drugi da vide, strah od istine.
Odavno ja na njeg gledam kao na prosjecnog, na jednog od 11

U Izraelu poslije 3:0 kad iz cista mira pade na teren i trazi izmjenu samo da dalje ne bi ucestvovao u blamu otkrilo je njegovo pravo lice, a to je ne da nema muda, nego da je 0 karakter jer svi smo culi i vodimo se onom "U pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne ponizi"
Trebali reci da je odigrao barem 90 % tekmi repke pod "injekcijama"

Moja licna je zelja da ga ne gledam u repki niti kao jednog prosjecnog igraca.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 18 feb 2016, 12:41

Pa prvi ja sam sinoc sto puta u sebi govorio kako i meni pocinje ici na qrac sa onim sakrivanjem i oslobadjanjem lopte u roku od odmah, kao da lopta ujeda pa je ne smije malo zadrzati u nogama i pokusati je iznijeti naprijed, ali sta se sve ovdje pise, ovo je za ne povjerovati...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 18 feb 2016, 13:25

Prilicno tocan clanak.. Svidja mi se pjanic ko igrac ali daleko je talijanska liga od španjolske...

Za pobjedu Reala u Rimu najzaslužniji je Luka Modrić. Tako je jučerašnju utakmicu osmine finala Lige prvaka vidio sportski komentator ugledne La Gazzette dello Sport, Andrea Schianchi, koji objašnjenje za uspjeh Kraljevske momčadi daje kroz usporedbu playmakera talijanske i španjolske momčadi.

Iako su nogometni analitičari kao ključnu figuru spektakla na prepunom Olimpicu označili Cristiana Ronalda i njegov fantastični gol koji je usmjerio utakmicu, Schianchi bi najveće zasluge Realov veliki korak prema četvrtfinalu ipak pripisao Luki Modriću.

U članku pod naslovom slobodnog prijevoda 'Maestralni Luka Modrić je Pjanića strpao u džep', Gazzettin analitičar navodi kako se BiH reprezentativac 'cijelu utakmicu trudio pokazati svoju pravu vrijednost, ali je samo pokazao da može učiti iz nastupa Luke Modrića'.

"Realova zvijezda sasvim je zasjenila Pjanića perfektnom kontrolom igre i svoju je momčad sigurno vodio do konačne 2:0 pobjede na Olimpicu. Bio je to duel o kojem se puno pričalo prije utakmice, ali Modrić je Bosanca ove večeri 'strpao u džep' lakše od svih očekivanja. Upravo zbog toga konačni rezultat niti jednog trenutka nije bio ozbiljno doveden u pitanje.

Znalo se da Roma ne može ugroziti španjolskog diva pojedinačnom kvalitetom i tehnikom. To su morali nadoknaditi agresivnošću, borbenim duhom i atletskim pristupom, ali u takvim su okolnostima Pjanićevi obrambeni nedostaci isplivali na površinu.

Modrić je, s druge strane, bio u svom elementu. Realizacija i tajming njegovih dodavanja bili su savršeni kao i obično, a povrh svega se neumorno vraćao nazad i borio za svaku izgubljenu loptu. To je element igre koji Pjanić mora popraviti ako želi postati jedan od najboljih europskih veznjaka", razgolitio je Talijan igru bosanskohercegovačkog reprezentativca i garnirao priču brojkama:

"Realov vezni red je imao potpunu kontrolu utakmice, što najbolje ilustrira broj točnih dodavanja Tonija Kroosa i Modrića. Nijemac je izveo nevjerojatnih 117 dodavanja, a Hrvat 90, i svako je imalo smisla. S takvom kontrolom utakmice, i Modrićem na čelu orkestra, Kroos i Isco su imali više prostora za realizaciju svojiih ofenzivnih instikata. Upravo suprotno se dogodilo igračima Rome, koji su stalno kasnili za korak te su igru gradili na protunapadima, uglavnom preko Mohameda Salaha.

William Vainqueur i Radja Nainggolan, koji su odnijeli pobjedu u pet, odnosno osam duela protiv igrača Reala, još su se donekle prilagodili ovakvom defenzivnom načinu igre, ali Pjaniću to nije uspjelo", zaključuje Schianchi.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 18 feb 2016, 13:30

FaustinoAsprilla je napisao/la:Prilicno tocan clanak.. Svidja mi se pjanic ko igrac ali daleko je talijanska liga od španjolske...

Za pobjedu Reala u Rimu najzaslužniji je Luka Modrić. Tako je jučerašnju utakmicu osmine finala Lige prvaka vidio sportski komentator ugledne La Gazzette dello Sport, Andrea Schianchi, koji objašnjenje za uspjeh Kraljevske momčadi daje kroz usporedbu playmakera talijanske i španjolske momčadi.

Iako su nogometni analitičari kao ključnu figuru spektakla na prepunom Olimpicu označili Cristiana Ronalda i njegov fantastični gol koji je usmjerio utakmicu, Schianchi bi najveće zasluge Realov veliki korak prema četvrtfinalu ipak pripisao Luki Modriću.

U članku pod naslovom slobodnog prijevoda 'Maestralni Luka Modrić je Pjanića strpao u džep', Gazzettin analitičar navodi kako se BiH reprezentativac 'cijelu utakmicu trudio pokazati svoju pravu vrijednost, ali je samo pokazao da može učiti iz nastupa Luke Modrića'.

"Realova zvijezda sasvim je zasjenila Pjanića perfektnom kontrolom igre i svoju je momčad sigurno vodio do konačne 2:0 pobjede na Olimpicu. Bio je to duel o kojem se puno pričalo prije utakmice, ali Modrić je Bosanca ove večeri 'strpao u džep' lakše od svih očekivanja. Upravo zbog toga konačni rezultat niti jednog trenutka nije bio ozbiljno doveden u pitanje.

Znalo se da Roma ne može ugroziti španjolskog diva pojedinačnom kvalitetom i tehnikom. To su morali nadoknaditi agresivnošću, borbenim duhom i atletskim pristupom, ali u takvim su okolnostima Pjanićevi obrambeni nedostaci isplivali na površinu.

Modrić je, s druge strane, bio u svom elementu. Realizacija i tajming njegovih dodavanja bili su savršeni kao i obično, a povrh svega se neumorno vraćao nazad i borio za svaku izgubljenu loptu. To je element igre koji Pjanić mora popraviti ako želi postati jedan od najboljih europskih veznjaka", razgolitio je Talijan igru bosanskohercegovačkog reprezentativca i garnirao priču brojkama:

"Realov vezni red je imao potpunu kontrolu utakmice, što najbolje ilustrira broj točnih dodavanja Tonija Kroosa i Modrića. Nijemac je izveo nevjerojatnih 117 dodavanja, a Hrvat 90, i svako je imalo smisla. S takvom kontrolom utakmice, i Modrićem na čelu orkestra, Kroos i Isco su imali više prostora za realizaciju svojiih ofenzivnih instikata. Upravo suprotno se dogodilo igračima Rome, koji su stalno kasnili za korak te su igru gradili na protunapadima, uglavnom preko Mohameda Salaha.

William Vainqueur i Radja Nainggolan, koji su odnijeli pobjedu u pet, odnosno osam duela protiv igrača Reala, još su se donekle prilagodili ovakvom defenzivnom načinu igre, ali Pjaniću to nije uspjelo", zaključuje Schianchi.

Modric je odigrao samo dobru utakmicu i nista vise. Ronaldo, Isco, Kroos te dva stopera nazad su bez ikakve sumnje bili najbolji pojedinci na terenu.
Luka ima odlicnu sezonu i bar 15 boljih utakmica od ove sinoc.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 18 feb 2016, 14:18

Jucer je Pjanic uzasno izvodio kornere i slobodnjake. Tanak prvo poluvrijeme.
Drugo nije bio los. Nekoliko odlicinih lopti prema Salahu i Florenciju. Salaha izbaci samog naprijed i onda ovaj uleti sa loptom u korner. Povuko loptu, dodao odlicnu loptu Dzeki kod onog promasaja. Jedna maestranlna kontrola lopta blizo zvog 16sterca. Dzeko isto nije bio los, mogao je i on imati asistenciju. Onaj Verani ga je udario u nogu kod onog promasaja.
Jacky sa par nikova se opet ovdje raspisao.

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 18 feb 2016, 14:22

#strpaloMiralema :kafa:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Bing [Bot], torbica i 20 gostiju.