FC Schalke 04 Gelsenkirchen
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen
I na kraju poraz. Možemo reći da smo zaslužili poraz iako je pri drugom pogotku domaćina prethodila sudijska greška. Jednostavno, ovo je bilo premalo. Startovali smo odlično u drugom poluvremenu ali su onda prestali igrati.
Znači Matip nije još produžio a vrijednost je porasla i to baš kako sam predvidio.Zdena04 je napisao/la:Kako mnogi izvori navode, Matip će od ljeta biti igrač Liverpoola.
Hajd sad da pogodimo za koliko će Transfermarkt podignuti njegovu vrijednost.![]()
Trenutna je ta vrijednost 14 miliona.
Ja kažem da će njegova vrijednost uskoro biti 18 miliona (naravno, ako ne produži sa nama ugovor).![]()

Znači uvijek isto na TM. Kad god postoji realna mogućnost da će jedan od naših napustiti Schalke, povećava se njihova vrijednost kako bi gubitak bio što veći a našta uprava ispala mnogo lošija nego što, ionako, jeste.

Prije se kao "argument" za pad vrijednosti uzimalo neproduživanje ugovora tj. mali vremenski period do isteka istog, a sad....
Nema preciznog algoritma kako odrediti cijenu nekog igrača, kolko mi je poznato TM koristi neki prosjek svoje "ekspertne" analize, ocjene usera i mark-to-market valuacije. Ovo zadnje znači da se recimo Tottenham i Stoke uključe u utrku i ponude npr. 25 milja cijena će mu opet skočiti, npr. na 20 milja.
Ali možeš to gledati iz drugog kuta - porastom cijene možete tražiti veću lovu. Iako je kako sam rekao zapravo obratno - dobićete veću lovu zbog većeg interesa, a taj veći interes diže cijenu. Ako ga ne prodate opet dobro, raste vam vrijednost momčadi.
Ali možeš to gledati iz drugog kuta - porastom cijene možete tražiti veću lovu. Iako je kako sam rekao zapravo obratno - dobićete veću lovu zbog većeg interesa, a taj veći interes diže cijenu. Ako ga ne prodate opet dobro, raste vam vrijednost momčadi.
Stvar je u tome što njemu ističe ugovor i odlazi za nula eurića. Opet se svodi na to da gubimo igrača vrijednog 18 milki. To je, vidi "slučajnosti", njegova najveća vrijednost koju je ikad ima. 
Da sumiram. Dok je bio naš, njegova vrijednost je, tu i tamo, ispod prikazanog, a sad kad odlazi ispada da nam odlazi jedan od najvrijednijih igrača.

Da sumiram. Dok je bio naš, njegova vrijednost je, tu i tamo, ispod prikazanog, a sad kad odlazi ispada da nam odlazi jedan od najvrijednijih igrača.
Nije se smjelo desiti da vam uđe u zadnju godinu bez novog ugovora, to mogu samo igrači koji su statusa li-la, a njega ste svakako trebali produžiti prije godinu dana, najkasnije u prošlogodišnjoj zimskoj stanci. A tada bi imali i i bolju pregovaračku poziciju jer ipak bi mu bilo stalo da igra u momčadi, a ni konkurencija ne bi bila tako "konkretna" kao sad kad znaju da će bit slobodan ko tica.
Al to je stvar menadžmenta, mi u hsv imamo još gori koji restlu diže tržišnu cijenu i još ga bezobrazno plaća.
Al to je stvar menadžmenta, mi u hsv imamo još gori koji restlu diže tržišnu cijenu i još ga bezobrazno plaća.
- Konigsblau
- Kontakt:
I jedan i drugi ste upravu. Matipu je trebao biti produžen ugovor dok s druge strane TM radi što radi oduvijek 

Wir leben dich Schalke 04!
Izgleda da je potvrđeno, Matip od ljeta u Liverpool.
Ne gubite vi na njemu igrački kvalitet, nije on tip pouzdanog stopera, zna odigrati dobro, ali često blackout, to za kvalitetnog stopera nepojmljivo.
Ostane šteta zbog izgubljenih 10-15 mil iz Engleske.
Ako se malo još poradi, zadrže Sane, Meyer, Gorecka i Geis, mislim da će Schalke za 2-3 godine igrati vrlo važnu ulogu u Njemačkoj i šire,
mislim da se nadaleko radi o najtalentovanijoj mladoj ekipi.
Bekovi su problematični, to se nekako valjda već riješi, i onda ide samo nadogradnja. potencijal je veliki, nećete valjda i ovo zafrkat',
Ne gubite vi na njemu igrački kvalitet, nije on tip pouzdanog stopera, zna odigrati dobro, ali često blackout, to za kvalitetnog stopera nepojmljivo.
Ostane šteta zbog izgubljenih 10-15 mil iz Engleske.
Ako se malo još poradi, zadrže Sane, Meyer, Gorecka i Geis, mislim da će Schalke za 2-3 godine igrati vrlo važnu ulogu u Njemačkoj i šire,
mislim da se nadaleko radi o najtalentovanijoj mladoj ekipi.
Bekovi su problematični, to se nekako valjda već riješi, i onda ide samo nadogradnja. potencijal je veliki, nećete valjda i ovo zafrkat',
- TammoHarder
- Kontakt:
Najbolji stoper Scheissea napušta klub za 0 €, kakav fail ybt 

FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa - karcinom kojeg treba odstraniti.
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas nogometa.
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas nogometa.
- Konigsblau
- Kontakt:
Urazumi se. Budi realan!!TammoHarder je napisao/la:Najbolji stoper Scheissea napušta klub za 0 €, kakav fail ybt

Da se razumijemo, nije meni problem što nas Matip napušta. Doveden za 0, odlazi za 0 maraka
Meni smeta to što on tek sad dobija kredibilitet koji odavno zaslužuje.
Jasno je svima da bi/su starteri kod nas bili Nastasić i Höwedes. Tako će i biti kada ozdrave a ne postoji ni strah za budućnost jer redovno štancamo reprezentativce.

Jasno je svima da bi/su starteri kod nas bili Nastasić i Höwedes. Tako će i biti kada ozdrave a ne postoji ni strah za budućnost jer redovno štancamo reprezentativce.
Kad se on vraca?Zdena04 je napisao/la: Jasno je svima da bi/su starteri kod nas bili Nastasić i Höwedes.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Početkom marta bi trebao početi igrati.
- Konigsblau
- Kontakt:
Pored TM-a, ostali mediji forsiraju Matipa i kuju ga u zvijezde.
danas protiv saxtara ili saxtera kako hocete...tekma se igra u lvivu , nekontam zasto kad je odessa puno blize donetsku...protivnik kojeg sam najmanje zelio ne zbog kvaliteta nego iz razloga sto mi je zao da ovako rano ispadnu cisto iz respekta prema njihovim navijacima koji su u izbjeglistvu sirom ukrajine a mnogi su protekle 2 godine proveli u rovu u borbama sa ruskim fasistima,,,
sto se tice njihovog kvaliteta, oni u zadnjih 10 godina nikad nisu bili slabiji...odbrana osim rakitskog i golmana pyatova se sastoji od istrosenih igraca koji su davno dosegli svoj maksimum i vec par godina su u padu...vezni igraci su im pristojni ,stepanenko je bolji od geisa dok je goretzka daleko ispred bernarda i kovalenka,,,krila marlos i taison su najjaci dio ekipe i od njih prijeti najveca opasnost cisto zbog toga sto su u stanju u sprintu predriblati 2-3 igraca....bernard je najveca provala i prevara od igraca, cak veca i od harisa medunjanina...lik koji je masno placen a koji nista nije pokazao i definitivno najveci promasaj kluba u historiji....napad se sastoji od igraca koji su mrtvi prosjek , hladkyi nikad u karijeri nije dao vise od 15 golova u jednoj sezoni, eduardo davno potrosen, fereyra je jos smjesniji jer pored ove dvojice nemoze da bude standardan...odlaskom texeire saxtar je za 25 posto slabiji i bice veliko iznenadzenje ako ovo neprodzemo cak i sa ovakvom jadnom i pickastom ekipom....
sto se tice njihovog kvaliteta, oni u zadnjih 10 godina nikad nisu bili slabiji...odbrana osim rakitskog i golmana pyatova se sastoji od istrosenih igraca koji su davno dosegli svoj maksimum i vec par godina su u padu...vezni igraci su im pristojni ,stepanenko je bolji od geisa dok je goretzka daleko ispred bernarda i kovalenka,,,krila marlos i taison su najjaci dio ekipe i od njih prijeti najveca opasnost cisto zbog toga sto su u stanju u sprintu predriblati 2-3 igraca....bernard je najveca provala i prevara od igraca, cak veca i od harisa medunjanina...lik koji je masno placen a koji nista nije pokazao i definitivno najveci promasaj kluba u historiji....napad se sastoji od igraca koji su mrtvi prosjek , hladkyi nikad u karijeri nije dao vise od 15 golova u jednoj sezoni, eduardo davno potrosen, fereyra je jos smjesniji jer pored ove dvojice nemoze da bude standardan...odlaskom texeire saxtar je za 25 posto slabiji i bice veliko iznenadzenje ako ovo neprodzemo cak i sa ovakvom jadnom i pickastom ekipom....
-
- Kontakt:
.
Zadnja izmjena: KayserSose, dana/u 18 feb 2016, 22:59, ukupno mijenjano 1 put.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
-
- Kontakt:
KayserSose je napisao/la:Fino igra S04 večeras. Šteta što su im 3 startna braniča out cijelu sezonu jer bi s njima mogli jako puno napraviti u EL.
Sudac sa 5 metara ne vidi čistu ruku igrača Shakhtara i ne sudi penal.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Nevjerovatno je koliko smo šansi imali i opet nismo ništa napravili.
otprilike ono sto sam i pisao, saxtar je na nivou eintracht frankfurta ,i realno trebalo je biti 4 razlike za nas minimalno...bojim se da nas ti silni promasaju nekostaju prolaza...nemogu a da nespomenem caicaru...ljudi pa taj lik ima tehniku na nivou igraca iz nase premijer lige...boze sacuvaj gdje ga nadzose...
- Konigsblau
- Kontakt:
Bit će teško sačuvati Sanea. Zainteresiran i Arsenal.. Već na ljeto možemo očekivati prodaju 

Uf dobro je. Izvukli smo nekako bod iako je bilo za očekivati da ćemo izgubiti.
Sane je preko one stvari igrao. Što se mene tiče, može on otići i za neku siću. Ko se inati zbog ne dobijenih par lopti, i tako šteti cijeloj ekipi, može pakovati kofere i otići.
Sane je preko one stvari igrao. Što se mene tiče, može on otići i za neku siću. Ko se inati zbog ne dobijenih par lopti, i tako šteti cijeloj ekipi, može pakovati kofere i otići.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.