2015/2016 NBA Sezona

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

IlCapitano
Kontakt:

Re: 2015/2016 NBA Sezona

Post Postao/la IlCapitano » 20 feb 2016, 16:03

Clutch je napisao/la:Boston ponudio BKN pick za Okafora, Sixersi odbili.
Bili su prihvatili i u zadnji tren se povukli i predomislili. :)
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 20 feb 2016, 16:06

IlCapitano je napisao/la:
Nisam nigdje procitao da je tako bilo, samo da su trazili vrijeme da razmotre ponudu.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 feb 2016, 16:06

Donnie Darko je napisao/la:
Bukvalno si napisao isto ono što sam ja napisao. Jedan se gotivi, šta misliš zašto? Zato što mu je koža svjetlija od Hardenove? Ne, zato što je zanimljiv, zato što ga je zabavno gledati, zato što je unikatan igrač u dugo vremena se neće pojaviti niko kao on. Zašto se Harden ne gotivi? Zato što je dosadan i nezanimljiv većini. Nije to toliko komplikovano. Misliš da bi ti gotivio Hardena više da im zamjeniš ekipe? Ili da bi Curry bio omiljen više od Hardena da im zamjeniš stilove igre i situacije u kojim se nalaze? Malo morgen.

Ti se možeš tješiti tim što si napisao u drugom dijelu posta, ali to ne mjenja činjenicu da će Curry zasluženo pokupiti dvostruku MVP titulu, a možda i titulu prvaka. Najslabiji MVP > no MVP at all
Stani bolan lagano, pa ok normalno da je Currija vise fun to watch od Hardena, Harden sad nije uopste ni u toj diskuiji jer Rakete ne pobjedjuju, isto kao i AD. Ali skoro svakog najboljeg igraca lige su trazili mane (sto se ja sjecam), o LeBronu, Kobiju da i ne govorimo. Samo ovaj prco svaka mana k'o drzavna tajna, pa sta vam je, jel vam brat, amidza, rodjak?

@filipe

nash nikad nije bio najbolji igrac svijeta
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 20 feb 2016, 16:09, ukupno mijenjano 2 puta.

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 feb 2016, 16:07

kokuz je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la: Ja sam samo postavio statistiku koju ti nisi kada si napisao 30,40,50. Samo sam postavio broj tih utakmica, koji je mnogo, mnogo manji nego si ti pokušao predstaviti. Ne žalim se, samo mi je simpatično tvoje štimanje statistike poslije što si promašio tablu prvi put. :mrgreen:

Možeš ti govoriti da ne ciljaš, ali je i više nego očigledno da to nije istina :mrgreen: Curry je najbolji i najkorisniji igrač najbolje ekipe u ligi. Westbrook je upitno najbolji i upitno najkorisniji igrač treće ili četvrte ekipe u ligi. I više je nego očigledno ko tu odnosi pobjedu.
A znači tako se zove kad postaviš neku ala statistiku, pa te sagovornik poklopi sa drugom koju nisi očekivao? Štimanje? Nisam znao, hvala :thumbup:
Inače očekivao sam malo pametniju diskusiju i negeneraliziranje sa tvoje strane, ali eto preračunah se. Evo dok sam slao post izbaci mi da alemu prigovaraš to što bukvalno shvata nešto :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa upitno je za Currya je li najkorisniji igrač svoje ekipe? :hmmmmm:

ako nije curry MVP warriorsa onda bi green mogao biti glavni kandidat za MVP lige?

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 feb 2016, 16:08

Clutch je napisao/la:
Nisam nigdje procitao da je tako bilo, samo da su trazili vrijeme da razmotre ponudu.
Ja sam tako skontao Dannya kad je pričao o tome. Kaže "We had a big deal lined up and the other team backed out in the last minute"

Nebitno na kraju krajeva. Zanimljivo bi bilo, ali mi je i drago da nije prošlo.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 feb 2016, 16:08

Hinkie odbio pick ? :shock: :shock: :shock:

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 20 feb 2016, 16:10

filip13 je napisao/la: ako nije curry MVP warriorsa onda bi green mogao biti glavni kandidat za MVP lige?
po meni je, ako ništa, zaslužio da bude bar u nekom užem izboru..
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 20 feb 2016, 16:10

Clutch je napisao/la:
Ma BKN pick moze zavrsiti od 1-8. Rizik je dati Okafora za to. Iako se odluce za Embida i Noela mogu kasnije vise dobiti.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 20 feb 2016, 16:13

@kokuz :tokralju:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 feb 2016, 16:14

alemsa je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:
Bukvalno si napisao isto ono što sam ja napisao. Jedan se gotivi, šta misliš zašto? Zato što mu je koža svjetlija od Hardenove? Ne, zato što je zanimljiv, zato što ga je zabavno gledati, zato što je unikatan igrač u dugo vremena se neće pojaviti niko kao on. Zašto se Harden ne gotivi? Zato što je dosadan i nezanimljiv većini. Nije to toliko komplikovano. Misliš da bi ti gotivio Hardena više da im zamjeniš ekipe? Ili da bi Curry bio omiljen više od Hardena da im zamjeniš stilove igre i situacije u kojim se nalaze? Malo morgen.

Ti se možeš tješiti tim što si napisao u drugom dijelu posta, ali to ne mjenja činjenicu da će Curry zasluženo pokupiti dvostruku MVP titulu, a možda i titulu prvaka. Najslabiji MVP > no MVP at all
Stani bolan lagano, pa ok normalno da je Currija vise fun to watch od Hardena, Harden sad nije uopste ni u toj diskuiji jer Rakete ne pobjedjuju, isto kao i AD. Ali skoro svakog najboljeg igraca lige su trazili mane (sto se ja sjecam), o LeBronu, Kobiju da i ne govorimo. Samo ovaj prco svaka mana k'o drzavna tajna, pa sta vam je, jel vam brat, amidza, rodjak?

@filipe

bio je MVP,kao sto je i curry,a najbolji,to je sirok pojam,za nekog je james,za nekog je curry,za nekog je durant,NBA zvanicnu titulu naziva mvp,najkorisnijim,ne najboljim

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 20 feb 2016, 16:15

Na raspravu o MVP Curryu se covjek moze samo slatko nasmijat'.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 feb 2016, 16:16

kokuz je napisao/la: A znači tako se zove kad postaviš neku ala statistiku, pa te sagovornik poklopi sa drugom koju nisi očekivao? Štimanje? Nisam znao, hvala :thumbup:
1. To što si opisao nije štimanje
2. To se definitivno nije desilo u ovom slučaju :rol:

Jedan od nas je i više nego očigledno implicirao da je Curry mnogo više puta primio 30+ poena nego je to slučaj u stvarnosti. Onda kada je dokazano da to nije istina, onda je pomjerio granicu na 40+ jer mu to bolje štima. Jednostavno.
kokuz je napisao/la:Inače očekivao sam malo pametniju diskusiju i negeneraliziranje sa tvoje strane, ali eto preračunah se. Evo dok sam slao post izbaci mi da alemu prigovaraš to što bukvalno shvata nešto :lol: :lol: :lol: :lol:
Gdje sam tačno generalizovao u našoj raspravi?

I usput nigdje nisam prigovorio alemu da bukvalno shvata nešto, pričinjava ti se.

Ne znam zašto si očekivao pametniju raspravu, kada je sve počelo od posta u kojem sudiš o nečijoj odbrani po broju poena koje je protivnički play postigao u utakmici. Jbt tako sam ja adriana provocirao nekada davno za Irvinga, nmg da vjerujem da neko ozbiljno takve stvari koristi kao argument :urnebes:
kokuz je napisao/la:Pa upitno je za Currya je li najkorisniji igrač svoje ekipe? :hmmmmm:
Upitno? :rol: Ne, nije upitno.

Upitno je za manje od 1% ljudi koji prate NBA.

Upitno je za isti tip ljudi kojima je već 8 godina upitno da je ustvari Messi najkorisniji igrač Barcelone. :hmmmmm:
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 20 feb 2016, 16:25, ukupno mijenjano 1 put.

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 feb 2016, 16:16

kokuz je napisao/la:
filip13 je napisao/la: ako nije curry MVP warriorsa onda bi green mogao biti glavni kandidat za MVP lige?
po meni je, ako ništa, zaslužio da bude bar u nekom užem izboru..

a mozda i bude,ko zna,ima jos dva mjeseca

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 feb 2016, 16:19

Inace po ko zna koji put ove sezone; #saveBoogieCousins

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 feb 2016, 16:23

alemsa je napisao/la: Stani bolan lagano, pa ok normalno da je Currija vise fun to watch od Hardena, Harden sad nije uopste ni u toj diskuiji jer Rakete ne pobjedjuju, isto kao i AD. Ali skoro svakog najboljeg igraca lige su trazili mane (sto se ja sjecam), o LeBronu, Kobiju da i ne govorimo. Samo ovaj prco svaka mana k'o drzavna tajna, pa sta vam je, jel vam brat, amidza, rodjak?

@filipe

Uvijek je bilo ljudi koji traže mane najboljima, uvijek ima ljudi koji brane te igrače. Tako je i u ovom slučaju, tako će uvijek biti. Branio sam LeBrona kada su se gluposti pričale o njemu i kada ga se pokušavalo diskreditovati, tada su me (većinom navijači Bullsa) nazivali LeBronoljubcem ili kako već, nazivali me fanom Heata i slično, sada me se odjednom naziva navijačem Warriorsa (ne ti, drugi pojedinci), a u biti sam samo objektivan. Samo čekam gdje će me sljedeće svrstat, možda u Wolvese kada budem tvrdio da Okafor nije bolji od KAT-a ili neka slična pizdarija.

Da se razumijemo Curry nije najbolji igrač lige, to je LeBron. Druga stvar, niko ne spori da je on slab defanzivac, samo ukazujem na ekstremno preuveličavanje tih njegovih mana u odbrani. Uskoro će se pričati da je najgori defanzivac u historiji, lagano ide prema tome. Stvarno očekujete da se prešute takve gluposti?

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 20 feb 2016, 16:25

Draymond Green je Draymond Green jer je bolesno dobar defanzivac. OFANZIVNO sve sto Warriorsi rade polazi i zavrsava sa Stephenom Curryem. Igra 4 na 3 gdje je Draymond najbolji i gdje se najvise isticu njegovi kvaliteti je zahvaljujuci STEPHEN CURRY-U. Ne oduzimam Greenu nista, odlican je, ali cisto da se zna ko je MVP tu. I prestanite s ovakvim glupostima, mogu se i smislenije rasprave potegnut od ovih nebuloza.

Aleme

Curry je average defender ove sezone, Harden to nije u zivotu bio. Razlika postoji priznao ti to ili ne.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 20 feb 2016, 16:27

Donnie Darko je napisao/la: 1. To što si opisao nije štimanje
2. To se definitivno nije desilo u ovom slučaju :rol:

Jedan od nas je i više nego očigledno implicirao da je Curry mnogo više puta primio 30+ poena nego je to slučaj u stvarnosti. Onda kada je dokazano da to nije istina, onda je pomjerio granicu na 40+ jer mu to bolje štima. Jednostavno.

Gdje sam tačno generalizovao u našoj raspravi?

I usput nigdje nisam prigovorio alemu da bukvalno shvata nešto, pričinjava ti se.

Ne znam zašto si očekivao pametniju raspravu, kada je sve počelo od posta u kojem sudiš o nečijoj odbrani po broju poena koje je protivnički play postigao u utakmici. Jbt tako sam ja adriana provocirao nekada davno za Irvinga, nmg da vjerujem da neko ozbiljno takve stvari koristi kao argument :urnebes:

Upitno? :rol: Ne, nije upitno.

Upitno je za manje od 1% ljudi koji prate NBA.
Generalizuješ ili bukvalno shvataš (možda su to kod tebe dva pojma, to je meni isto) zato što stalno ponavljaš o nekom štimanju statistike, samo se toga shvataš, na to sam mislio.

Ja sam mišljenja da Curry ne opravdava najbolje MVP(sve sam to objasnio prije u postovima) i to govorim, ništa drugo, ništa treće. Ti imaš drugačije mišljenje i to poštujem, samo sam ti naveo argumente i statistiku koji potkrijepljuju moju stranu priče.

Nemam namjeru više odgovarati na postove i citirati te, ja sam svoje iznio. A za zadnji dio posta, raspitaj se pa ćeš vidjeti da li je baš 1%.
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 20 feb 2016, 16:32

Epidaurus je napisao/la:Inace po ko zna koji put ove sezone; #saveBoogieCousins
Da su mu ostavili Isaiaha a ne doveli onog pumpaca statistike igrali bi lagano playoff ove sezone.

Zar nije sramota da ce Curry imati vise mvp titula od Kobaje? :kafa:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 feb 2016, 16:32

kokuz je napisao/la: Generalizuješ ili bukvalno shvataš (možda su to kod tebe dva pojma, to je meni isto) zato što stalno ponavljaš o nekom štimanju statistike, samo se toga shvataš, na to sam mislio.

Ja sam mišljenja da Curry ne opravdava najbolje MVP(sve sam to objasnio prije u postovima) i to govorim, ništa drugo, ništa treće. Ti imaš drugačije mišljenje i to poštujem, samo sam ti naveo argumente i statistiku koji potkrijepljuju moju stranu priče.

Nemam namjeru više odgovarati na postove i citirati te, ja sam svoje iznio. A za zadnji dio posta, raspitaj se pa ćeš vidjeti da li je baš 1%.
Ok, pošteno.

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 feb 2016, 16:46

Greivis je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Inace po ko zna koji put ove sezone; #saveBoogieCousins
Da su mu ostavili Isaiaha a ne doveli onog pumpaca statistike igrali bi lagano playoff ove sezone.

Zar nije sramota da ce Curry imati vise mvp titula od Kobaje? :kafa:

mvp - najkorisniji,ne najbolji igrac sezone

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.