Safet Sušić - Pape

Jajcani
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Jajcani » 04 jun 2010, 14:23

Ne krivim Susica za ova dva poraza ali pocecu ga kriviti ne uradi li rezove u ekipi. Ocito da s ovakvih 22 igraca mi tesko da dodjemo i do tog drugog mjesta u kvalifikacijama. Prijeko nam je potrebna svijeza krv.
Ne boli sto smo izgubili vec kako smo izgubili. Reprezentaciju pratim aktivno vec 12 godina i necu u svetom dresu da gledam likove koji ocito nisu voljni da daju svoj maximum ni tih 90 minuta dok tekma traje.
Mjenjaj nesto Safete il odosmo do djavola!
Semper fidelis

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 jun 2010, 14:29

Jajcani je napisao/la:Ne krivim Susica za ova dva poraza ali pocecu ga kriviti ne uradi li rezove u ekipi. Ocito da s ovakvih 22 igraca mi tesko da dodjemo i do tog drugog mjesta u kvalifikacijama. Prijeko nam je potrebna svijeza krv.
Ne boli sto smo izgubili vec kako smo izgubili. Reprezentaciju pratim aktivno vec 12 godina i necu u svetom dresu da gledam likove koji ocito nisu voljni da daju svoj maximum ni tih 90 minuta dok tekma traje.
slazem se da su potrebne neke promjene al koga da zove...limitirani smo poprilicno....

nemamo dovoljnu sirinu,cak sta vise...moramo neke rokade praviti jer nemamo adekvatno pokrivene pozicije..prije svega bocne i u sredini(zadnji veznI)

nama treba 4-5 igraca namanje da bi nesto mogli ocekivati...al gdje to naci

s ovom ekipom vrlo tesko
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

farek
Kontakt:

Post Postao/la farek » 04 jun 2010, 14:39

Jedna od stvari koja mi se svidja kod Papeta je sto je nekolicini nas pokazao realnu situaciju, nije previse digao ovu reprezentaciju, vec sa totalnim realizmom prilazi igracima i kombinuje sa igracima koje ima. I ne leti po novinama da govori kako smo mi svjetska sila.

Dokazuje nam da smo prosjecna reprezentacija koja moze pobjedit slabije i jednake sebi, a namuciti jace.

To je ono sto trebamo prihvatiti, i prije svake utakmice uporediti sastave timova protiv kojih igramo sa nasim, onda cemo biti realisti i realno gledati nasu repku.

A sad uporedite igrace njemaske sa nasim, i njihove klubove gdje igraju i koliko novca vrijede, sve ce vam biti jasno.
...JA SAM SARAJEVO...

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 jun 2010, 14:53

farek je napisao/la:Jedna od stvari koja mi se svidja kod Papeta je sto je nekolicini nas pokazao realnu situaciju, nije previse digao ovu reprezentaciju, vec sa totalnim realizmom prilazi igracima i kombinuje sa igracima koje ima. I ne leti po novinama da govori kako smo mi svjetska sila.

Dokazuje nam da smo prosjecna reprezentacija koja moze pobjedit slabije i jednake sebi, a namuciti jace.

To je ono sto trebamo prihvatiti, i prije svake utakmice uporediti sastave timova protiv kojih igramo sa nasim, onda cemo biti realisti i realno gledati nasu repku.

A sad uporedite igrace njemaske sa nasim, i njihove klubove gdje igraju i koliko novca vrijede, sve ce vam biti jasno.
ma o tom ja govorim....previse smo se "digli" a u principu mi smo samo prosjecna reprezentacija sa par izuzetnih pojedinaca....al za nesto vece potrebno je imati vise od toga..bar po 2 igraca na svakoj poziciji koji ce ako nista drugo biti konkurentni ako vec nisu klasa..al mi ni to nemamo

treba biti realan samo....nismo mi jos evropski i svjetski vrh...treba postavljat realne ciljeve a mi to ne radimo..nego smo zaneseni mislju da smo jaka evropska selekcija koja moze svakog pobijedit....u principu pod nekim odredjenim okolnostima se i mozemo nositi manje vise sa svima..al za iskorak(da se plasiramo na jedno veliko takmicenje) je potrebno jos toga....
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Jajcani
Kontakt:

Post Postao/la Jajcani » 04 jun 2010, 14:55

sarajlija89 je napisao/la:
Jajcani je napisao/la:Ne krivim Susica za ova dva poraza ali pocecu ga kriviti ne uradi li rezove u ekipi. Ocito da s ovakvih 22 igraca mi tesko da dodjemo i do tog drugog mjesta u kvalifikacijama. Prijeko nam je potrebna svijeza krv.
slazem se da su potrebne neke promjene al koga da zove...limitirani smo poprilicno....

nemamo dovoljnu sirinu,cak sta vise...moramo neke rokade praviti jer nemamo adekvatno pokrivene pozicije..prije svega bocne i u sredini(zadnji veznI)

nama treba 4-5 igraca namanje da bi nesto mogli ocekivati...al gdje to naci

s ovom ekipom vrlo tesko

Uzecu sebi slobodu pa cu da kategorizujem nase igrace bez da ih imunujem.
Prva grupa : Imaju kvalitetu i daju sve od sebe
Druga grupa: imaju kvalitetu al nece
Treca grupa: Slabiji kvalitetom al hoce
Cetvrta grupa: Slabi kvalitetom a ne daju sve od sebe

Sve jednog naseg reprezentativca moze svako da uvrsti u jednu od ovih grupa. Naravno ukusi su razliciti.
Poradi Safete s drugom i trecom grupom a cetvrtoj se zahvali. Drukcije ne ide ako mislimo ista napraviti u kvalifikacijama.
Semper fidelis

Jaydoo82
Kontakt:

Post Postao/la Jaydoo82 » 04 jun 2010, 15:28

Nema Safet taj kvalitet koji nama treba... to i sljepi ljudi vide...
BLUE NATION.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 jun 2010, 15:35

Jaydoo82 je napisao/la:Nema Safet taj kvalitet koji nama treba... to i sljepi ljudi vide...
ja bih @jaydu za selektora.Kvalitetan je ko' Listicka ilovaca. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 04 jun 2010, 15:41

analiticar_ je napisao/la:Sto bi se salio?

Vlatko Glavas je upoznat as stanjem u reprezentaciji od njenog samog pocetka...Covjek je dobar strucnjak sto se vidi po tome kako vodi BH klubove...Pored toga je idealno rijesenje jer ne bi kostao mnogo...Covjek je u godinama i ne bi bio tema za sprdanciju medju igracima kao sto je mozda slucaj Susica...Kako ce Susic motivisati igrace bio u dijaspori 100 godina i dosao juce u BIH i reprezentaciju, pa ko ce da ga slusa i daje mu respekt??

A Glavas je bio u reprezentaciji kad su neki od ovih igraca skoro u pelenama bili
Glavas u godinama???????? glavas je 62. godiste, a susic 55.... glavas prosjecan fudbaler bio i vodio klubove olimpik, slobodu i jos po nekog premijerligasa.. susic najbolji igrac BiH svih vremena....
pa ovi momci su sanjali susica dok su klinci bili... kako da ga ne slusaju??? i da ga ne postuju??? nidje veze u ovom sto si napisao....

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 04 jun 2010, 15:49

harishp je napisao/la:
Jaydoo82 je napisao/la:Nema Safet taj kvalitet koji nama treba... to i sljepi ljudi vide...

hari u cemu je fol - covjek je u pravu - covjece 7 komada u 2 utakmice :oops: :oops: :oops: :oops:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 04 jun 2010, 15:50

bparena je napisao/la:
harishp je napisao/la:

hari u cemu je fol - covjek je u pravu - covjece 7 komada u 2 utakmice :oops: :oops: :oops: :oops:
jarane ciro je od rijeke i irana ubiljezio 6 komada i 2 poraza, pa u cemu je fol?
Cuva Bog Zelju svog!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 jun 2010, 15:52

bparena je napisao/la:
harishp je napisao/la:

Jah vala kao sto @mirza rece Rijeka i Iran 6 komada u 2 tekme.Fol,fol u tome je fol.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

ambrozija
Kontakt:

Post Postao/la ambrozija » 04 jun 2010, 15:57

Ne gotivim ni ja plaho papeta, razloga imam, ali ne treba sad da ga j.e.b.e.m.o radi ovih frendovskih tekmi, protiv Swe. isprobavo, manekeni nisu htjeli potrcati manje vise, sinoc jedino se zajeba sto nije stavio naocale da vidi da igramo 78. minuta sa igracem manje na terenu. Cekacemo kvalifikacije,da vidimo gdje smo, ako poslije 4-5 tekmi ne bude rezultata, e onda cemo zajedno da ga j.ebemo, i to sa tribina a ne ovdje na forumu, do tad cemo saburiti i slusati Dvadesetoricu i njihov hit baraz. ;)
93,4 % " !!!

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 04 jun 2010, 16:47

Ja se nadam da ce ga u Sarajevu po povratku cekati odkaz. Bolje je spreciti nego leciti sramotu tamo negde posle 2012. Safet je polupismeni trener i to ce ostati do kraja zivota.
Da bi to promenio, treba mu rad, rad i samo to. Safete, otstupi sa mesta selektora, zasuci rukave i preuzmi neki klub iz PL, pa mic po mic, u 80toj mozda i nesto bude od tebe.

Ovo ti je treca utakmica koju vodis, BiH za 280 min. igre pod tvojom palicom nije izgradila dve ozbiljne akcije. Löw ti je izveo strasno ofanzivnu formaciju 4-3-2-1 (Barca igra nesto slicno) ti mu odgovaras sa 4-5-1, znaci amater si i sreca pa da nije bilo 10:1.., tri gola (penali ko suza), dve stative, precka, jedan nedosudjeni penal za svabe, nedosudjeni crveni Spahi, pregrst kolosalnih sansi za protivnika...na drugoj strani staticni zmajevi, bez stvorene sanse, deo tima totalno izgubljen u prostoru i vremenu, ti kasnis sa izmenama, a kada i izmenis, jos vise uprskas postojece (lose) stanje na terenu. BiH nema zadnju liniju tako dobru da bi utakmicu pocinjala sa Pjanicem i Misimovicem, obojica prakticno beskorisna u def. zadacima. U totalnom raspadu sistema pri 3:1 ti ubacujes i treceg klasicnog spica (muslimovic), smesno Safete, smesno!

I na kraju, sta ti vredi sto si gledao ("analizirao") kasete kako igraju Svabe...nista Safete, bruko trenerska!

Safete, odi, pojacaj BiH!

chichak
Kontakt:

Post Postao/la chichak » 04 jun 2010, 16:55

[quote="cole-ch"]Ja se nadam da ce ga u Sarajevu po povratku cekati odkaz. Bolje je spreciti nego leciti sramotu tamo negde posle 2012. Safet je polupismeni trener i to ce ostati do kraja zivota.
Da bi to promenio, treba mu rad, rad i samo to. Safete, otstupi sa mesta selektora, zasuci rukave i preuzmi neki klub iz PL, pa mic po mic, u 80toj mozda i nesto bude od tebe.

Ovo ti je treca utakmica koju vodis, BiH za 280 min. igre pod tvojom palicom nije izgradila dve ozbiljne akcije. Löw ti je izveo strasno ofanzivnu formaciju 4-3-2-1 (Barca igra nesto slicno) ti mu odgovaras sa 4-5-1, znaci amater si i sreca pa da nije bilo 10:1.., tri gola (penali ko suza), dve stative, precka, jedan nedosudjeni penal za svabe, nedosudjeni crveni Spahi, pregrst kolosalnih sansi za protivnika...na drugoj strani staticni zmajevi, bez stvorene sanse, deo tima totalno izgubljen u prostoru i vremenu, ti kasnis sa izmenama, a kada i izmenis, jos vise uprskas postojece (lose) stanje na terenu. BiH nema zadnju liniju tako dobru da bi utakmicu pocinjala sa Pjanicem i Misimovicem, obojica prakticno beskorisna u def. zadacima. U totalnom raspadu sistema pri 3:1 ti ubacujes i treceg klasicnog spica (muslimovic), smesno Safete, smesno!

I na kraju, sta ti vredi sto si gledao ("analizirao") kasete kako igraju Svabe...nista Safete, bruko trenerska!
mmm djelimicno se slaze,djelimicno...ima ti neka mjesta!!!
...nisu mogli da te ugase!!!

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 04 jun 2010, 17:16

netreba da se cekaju kvalifikacije,,ocigledno da u dvije utakmice nasi igraci kao da igraju sa nekim blokom,kao da nekog tajno bojkotuju,niti na jednom igracu se nevidi osmjeh na licu niti se bratski drugarski pozdravljaju kao nekad ,,nesto ne stima a to ce uskoro i da se dokaze,,edin dzeko misli da je pokupio svu pamet svijeta pa da sve moze sam,pjanic misli da je drugi zuninjo,miske igra kao da je na barama,,to nesto nije uredu,,cast SPAHICU Emir je srcan decko i veliki covjek,nije trebao da udara onog žucu jer sada je skrenuo paznju na sebe,,,zao mi je ove generacije koju netko svjesno rusi ,,a taj netko je isti doveo safeta susica papeta koji je sve samo ne bosanac i hercegova i dobra trener,,samo su u pitanju euri a reprezentaciju ce da uigrava u kvalifikacijama ,,Volim nase zmajeve i zelim im sve najbolje
VOLIM BAYERN

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 04 jun 2010, 17:26

"Selektor Sušić vodio je BiH na samo tri utakmice do sada, sve tri prijateljske. Pobjeda i dva poraza je bilans, ali činjenica stoji da BiH, kao po pravilu, loše igra prijateljske susrete. Sjetite se samo sramnih poraza od Rijeke ili Irana, a nakon toga došle su velike pobjede u kvalifikacionim susretima, jedinim koji su važni."
× Plava krv ispod koze ×

Prika
Kontakt:

Post Postao/la Prika » 04 jun 2010, 17:29

Mozda ovo izgleda glupo,ali meni se cini da obe ove utakmice smrde do bola,kladionice i savez :roll:

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 04 jun 2010, 17:32

Samo da postavim tekst jednog momka sa Becke-raje,poucno bi bilo za mnoge da ga procitaju.

Ventola
Član

Kontam da iznesem svoje misljenje bez da sam citao prethodne stranice.

Pitanje golmana je vise nego jasno, Keno i Asmir su dva sasvim dovoljno dobra golmana i mislim da na toj poziciji nema zime.

Nadarevic se odlicno snasao pored Spahica i u liniji sa cetvoricom igraca. Mravac i Jahic ih mogu pokrivati kad dodje do kartona. Bokovi su nam problem, Mravac se gubio k'o abdest u vreloj julskoj noci, vidi se da mu ta pozicija ne lezi. Mozda tu treba kriviti i Pjanica i Ibisevica koji su, kada smo imali loptu u zadnjoj liniji bili previsoko pa je i Mravac to isto radio i nerijetko se "krio" iza Podolskog kada je trebao da se vrati i da razvuce svabe bas kao sto su to svabe radile sa nama zadnjih 15 minuta prvog poluvremena. To je bio jedan od razloga zasto se nasa igra raspala u zadnjih 15 minuta prvog poluvremena kada nam se sve svodilo na nabijanje lopte na Dzeku.
Jahic je takodjer imao problema ali ipak mu je bilo lakse nego Mravcu jer je pored sebe imao fenomenalnog Spahica.

U veznom redu je sve stimalo u prvom poluvremenu, Rahimic je oteo mali milion lopti, Miske ih djelio ko rukom dok je Pjanic pokazao da je veznjak 21. vijeka, igrao je na prvu kad je trebalo, smirivao isto tako po potrebi.

Salihovic je pokazao da je puno korisniji naprijed nego nazad i nadam se da ce Pape ubuduce koristiti Jahica kao lijevog beka a Salihovica kao krilo.

Naprijed je Dzeko odigrao pravo dobru utakmicu, tukao se, otimao, pokusavao smiriti igru i istovremeno odmoriti ekipu za vrijeme njemacke ofanzive. Pokazao je da je sila. Samo me je strah naseg mentaliteta koji se okomio bio i na Bracu Salihamidzica a to je da smo u stanju popljuvati sve sto vrijedi! Sto se mene licno tice, dokle god ne mase rukama, ne psuje majku saigracima i navijacima, dokle god trci i bori se pa makar vise nikad ne dao gol za repku, imace moje postovanje. Ista stvar vazi i za Ibisevica i Muslimovica. Momci se bore, trude se, nekad ih ne ide, pa sta? Ne simuliraju povrede nego cak sta vise i povrijedjeni su znali dolaziti na okupljanja. Prema tome, nema im se sta zamjeriti.

Klupa je nasa mozda najtanja karika. Ibricic se MORA prodati pa makar i u Austriju, samo nek ide iz Hajduka. Berberovic, Medunjanin su tu negdje, Zec i Alispahic nisu jos dorasli repkinom dresu ali valjace nam u buducnosti. Pandzi i Muratovicu se zahvaliti odnosno Muratu se zahvaliti a Pandzu zvati samo kad vise nemamo drugog rijesenja na toj poziciji (poslije Spahe, Nadarevica, Mravca, Jahica, Cocalica, Sudica, Trivunovica ali prije Mikelinija i Vasilica..)

Sve u svemu, hrabar potez Papeta da zaigra protiv solidne Svedske i jake Njemacke s obzirom da je njegov prethodnik birao protivnike po rezonu "daj sta bilo, samo da je teferich" (Rijeka, Oman, Iran...)
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 04 jun 2010, 17:36

cole-ch je napisao/la:Ja se nadam da ce ga u Sarajevu po povratku cekati odkaz. Bolje je spreciti nego leciti sramotu tamo negde posle 2012. Safet je polupismeni trener i to ce ostati do kraja zivota.

Safete, odi, pojacaj BiH!
Ah vidi vidi,sto su nam se komsije razmahale,reko bi covjek pravi pravcati Bosanci,pa nam zele svoju propagandu i ovdje da sire,NISAM ZNAO DA BOSACI PISU EKAVICU!

@PRIKO

I ti si mi sumnjiv,nikad nisam cuo Bosance da kazu OBE,nego OBJE
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 04 jun 2010, 17:43

neka ga ima barbarez ...
× Plava krv ispod koze ×

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.