OKK Spars

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: OKK Spars

Post Postao/la nerminh74 » 17 feb 2016, 20:30

Ethel kao skoro uvjek slažem se sa tobom (sem za onog smrada mulamerovića) i naravno da bi BiH košarka dobila puno sa jednim takvim klubu
A komotno mogu reći da bi bilo barem 3-4000 navijača na utakmicama jer u Sarajevu ima puno ljubitelja košarke, to neće biti neki vatreni navijači, ali opet dvorana neće biti prazna, pa sada kada igraju zvučnija imena zna biti popunjena mala sala Skenderije
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 17 feb 2016, 20:32

Ethel je napisao/la:
Steph je napisao/la:Mega Leks je menadžerski klub za pranje para i otimanje mladih igrača po regiji, **** to.
Pa sta? Ljudi prodaju domace igrace i prave od njih iste, daju priliku mladim igracima i na to se svodi njihova politika koja je itekako uspjesna. Srpska reprezentacija je profitirala od Mege samo tako, a to ko je na celu i jel' pere pare je onda najmanje bitno.
Svaki kriminal na kraju svrši k'o Dinamo i Mamić. :njanjanja:

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 17 feb 2016, 20:38

fico je napisao/la:
Ethel je napisao/la:
PerryFred je napisao/la:Kluba bez navijača nema smisla.
Mega Leks, Cedevita, Igokea...?
Fino je što takvi klubovi prave neke dobre stvari i što pružaju priliku ljudima da gledaju uživo košraku, ali nije to to, da se ne lažemo. Vjerujem da mnogi znaju kakva je atmosfera bila u Skenderiji kad je Bosna igrala regionalnu ligu i Uleb cup. Prije par sezona sam bio na utakmici u Draženovom domu kad je Cedevita ugostila Caju Laboral. Poluprazna dvorana, a utakmica eurolige?! Emocije prema nekom klubu se grade godinama, to potvrđuju Partizan i Zvezda. Ukoliko klubovi koje si gore pomenuo nastave narednih godina praviti uspjehe vjerovatno će imati generacije navijača koji će osjećati posebne emocije prema tom klubu.
Vidim Keno govori kako je razočaran publikom u Sarajevu i kako niko nema sluha za sparse. Nemamo sluha, jer nas boli neka stvar za klubom koji vodi zenički lobi. Klub koji nikad neće biti sarajevski, bez obzira kakvi bili ostali klubovi u glavnom gradu.
Pišeš gluposti. Kad pišeš o emocijama i vulgarno se izražavaš piši u svoje ime. Stalno se spominju nekakve emocije a klubovi se raspadaju i niko se nije nasekirao. Dok god budu potpisivali ugovore sa igračima tako da isti mogu otići kada zažele o ozbiljnom klubu nema govora. Mali budžet i onda nije ni čudo da igrači odlaze kada žele. A Keno nije mogao sačekati da se završi Kup BiH sljedećeg vikenda. "Izletila" mu dobra novčana ponuda i "razgulio" iz kluba.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 17 feb 2016, 20:56

Sa mancinijem nemam živaca ni vrmena se prepirati, dovoljno mu je vidjeti potpis...
@Ethel problem u Bih je mentalitet, npr. Hajduk za 40 dana skupi 15 hiljada članova, o Zvezdi i Partizanu ne treba trošiti riječi, kad njima bivši igrači pomažu a kod nas ''legende'' kluba traže samo svoje interese. Ovo govorim općenito o cijeloj državi Bih. Svaka cast za Megu i blago se njima kad imaju sistem i ljude iza sebe. Opet, pitanje je šta će biti sa tim klubom kad odu menadžeri...
Upravo to je problem, kad krenu rezultati padati nema publike, niko nece prstom da pomakne a svi fol vole klub i državu. Da Sarajevu nije bilo Kusturice i par ljudi nikad se ne bi digli. U Slobodi da nije bilo Husica jos uvijek bi igrali federaciju. Vidjecemo hoce li Misimovic moci podici Željezničar, evo Velež svi fol vole niko prstom nece da pomakne, Borac isto tako.
Dokaz moje price moze biti RK Bosna koja se polahko diže jer joj pomažu generacije koje su gledale i navijale za Bosnu kad se igralo protiv Hamburga, Zagreba i ostalih velikana.
Otišli smo daleko sa teme, ali u svakom slućaju spars je izgubio kompas.
SARAJEVO

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 17 feb 2016, 21:11

I bolje je da se ne raspravljamo. A RK Bosna dobila sredstva od kantonalnih vlasti i taman im može biti do kraja sezone. Pa onda opet kukanje po medijima kako su na rubu gašenja. A Bajramović otišao za parama i gotova priča. Ugovor postoji da možeš otići kada želiš!? A ja ovdje pročitah i saznadoh da KK Spars nije sarajevski klub. A ja skoro deset godina mislio suprotno. Ali eto, sada sam saznao pravu istinu.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 17 feb 2016, 21:22

fico je napisao/la:Sa mancinijem nemam živaca ni vrmena se prepirati, dovoljno mu je vidjeti potpis...
@Ethel problem u Bih je mentalitet, npr. Hajduk za 40 dana skupi 15 hiljada članova, o Zvezdi i Partizanu ne treba trošiti riječi, kad njima bivši igrači pomažu a kod nas ''legende'' kluba traže samo svoje interese. Ovo govorim općenito o cijeloj državi Bih. Svaka cast za Megu i blago se njima kad imaju sistem i ljude iza sebe. Opet, pitanje je šta će biti sa tim klubom kad odu menadžeri...
Upravo to je problem, kad krenu rezultati padati nema publike, niko nece prstom da pomakne a svi fol vole klub i državu. Da Sarajevu nije bilo Kusturice i par ljudi nikad se ne bi digli. U Slobodi da nije bilo Husica jos uvijek bi igrali federaciju. Vidjecemo hoce li Misimovic moci podici Željezničar, evo Velež svi fol vole niko prstom nece da pomakne, Borac isto tako.
Dokaz moje price moze biti RK Bosna koja se polahko diže jer joj pomažu generacije koje su gledale i navijale za Bosnu kad se igralo protiv Hamburga, Zagreba i ostalih velikana.
Otišli smo daleko sa teme, ali u svakom slućaju spars je izgubio kompas.
Slazem se u potpunosti, ne moram ici dalje iz svog grada da bi to primjetio, ja kazem bitno je ono sta klub donosi, naravno uvijek mi je draze da to budu Sloboda ili Bosna, ali bi bio presretan kad bi to bili i Sparsi ako je to kvalitetno.
nerminh74 je napisao/la:Ethel kao skoro uvjek slažem se sa tobom (sem za onog smrada mulamerovića) i naravno da bi BiH košarka dobila puno sa jednim takvim klubu
A komotno mogu reći da bi bilo barem 3-4000 navijača na utakmicama jer u Sarajevu ima puno ljubitelja košarke, to neće biti neki vatreni navijači, ali opet dvorana neće biti prazna, pa sada kada igraju zvučnija imena zna biti popunjena mala sala Skenderije
Sparsi su imali i imaju potencijal da to budu, ali evidentno da to ne ide tim putem i da to nije u interesu onih koji vode ovaj klub, trebali su svim silama napasti tu ABA liga, istegnuti se finansijski do krajnjih granica, a onda nakon toga je sve veliki dobitak, ali...
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 20 feb 2016, 13:58

Još nije kasno, mada je krajnje neprofesionalno od Bajramovića napustiti ekipu pred vikend u kojem se igra završnica kupa. Ali opet se ne može zamjeriti čovjeku koji će vrlo vjerovatno biti i MVP lige na kraju sezone, samo je šteta što se desio takav rasplet. Dokle je oporavak Peršića, ima li iko neku pouzdanu informaciju? ;)
>Znam da mu je istekao ugovor zvanično, ali i da bi sigurno odigrao nekoliko mečeva nakon oporavka jer je u nezavidnoj situaciji, teška je povreda i dug put do oporavka.
A što se vizije tiče, bilo bi lijepo da Nihad nekada gostuje u nekoj emisiji pa da saznamo šta čovjek planira i kada će se dovesti adekvatni igrači, vrlo malo mu fali, ako bi budžet zaokružio na milion sa ovih 800.000 KM sada mogao bi sebi dopustiti tri i više nego solidna igrača.

Ethel
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: OKK Spars

Post Postao/la Ethel » 20 feb 2016, 14:09

kovacic je napisao/la:Još nije kasno, mada je krajnje neprofesionalno od Bajramovića napustiti ekipu pred vikend u kojem se igra završnica kupa. Ali opet se ne može zamjeriti čovjeku koji će vrlo vjerovatno biti i MVP lige na kraju sezone, samo je šteta što se desio takav rasplet. Dokle je oporavak Peršića, ima li iko neku pouzdanu informaciju? ;)
>Znam da mu je istekao ugovor zvanično, ali i da bi sigurno odigrao nekoliko mečeva nakon oporavka jer je u nezavidnoj situaciji, teška je povreda i dug put do oporavka.
A što se vizije tiče, bilo bi lijepo da Nihad nekada gostuje u nekoj emisiji pa da saznamo šta čovjek planira i kada će se dovesti adekvatni igrači, vrlo malo mu fali, ako bi budžet zaokružio na milion sa ovih 800.000 KM sada mogao bi sebi dopustiti tri i više nego solidna igrača.
Vidio sam ga jucer u Tuzli, normalno hoda, ali mislim da je za njega ova sezona zavrsena..
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 20 feb 2016, 18:45

Igokea se poigrava sa Sparsima, +25 nakon 3/4

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 20 feb 2016, 18:58

91-63 na kraju, nisu jednostavno iskoristili odličnu odbranu koju su igrali, ispucavali su se, Brown je bio daleko od svog normalnog šuta, nije bila dobra šuterska večer, a to se jednostavno ne smije dešavati protiv ovakvog protivnika. Umjesto da se igralo malo više na brzog centra čitav meč su sijevali pokušaji za 3, dok je Igokea nakon 15-ak minuta našla lijek za odbranu Sparsa i polako počela da ulazi u mašinu. Sparse je šut krenuo tek oko 28. minute, kada je već bilo prekasno i prvak BiH je zasluženo pobijedio ovdje. :shh:

Pojačanja za ligu 6 su neophodna, uključujući i ono na klupi :)

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 20 feb 2016, 19:30

55 poena primili u drugom poluvremenu. :o O kakvoj odbrani pričati. :?

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 20 feb 2016, 20:04

Pa govorim za 1/2 :D

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 20 feb 2016, 20:36

Hoce li iko otjerati Mensu pa covjek da Oklahomu preuzme oni bi bili zadnji. Taj je covjek grobar bh.kosarke!

sb1996
Kontakt:

Post Postao/la sb1996 » 20 feb 2016, 20:44

Hocete se pojačavati za Ligu6?

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 20 feb 2016, 21:26

cruz40 je napisao/la:Hoce li iko otjerati Mensu pa covjek da Oklahomu preuzme oni bi bili zadnji. Taj je covjek grobar bh.kosarke!
Kako ga "otjerati" kada je tek došao čovjek?

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 20 feb 2016, 21:32

Sigurno 30 klubova sa ex-yu prostora ima ispred Sarajeva što se tiče košarke to je za plakat, da mi Bošnjaci nemamo kluba u ABA ligi Valjevo, Laktaši, S.Mitrovica, Zadar, Nikšić imaju ABA ligaše jedno Sarajevo nema i Tuzla stvarno smo dno dna, kontao sam da će bit nešto od Sparsa ali ipak ništa, nikad oni neće zaigrat u ABA ligi.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 20 feb 2016, 21:37

Wandelanoite je napisao/la:Sigurno 30 klubova sa ex-yu prostora ima ispred Sarajeva što se tiče košarke to je za plakat, da mi Bošnjaci nemamo kluba u ABA ligi Valjevo, Laktaši, S.Mitrovica, Zadar, Nikšić imaju ABA ligaše jedno Sarajevo nema i Tuzla stvarno smo dno dna, kontao sam da će bit nešto od Sparsa ali ipak ništa, nikad oni neće zaigrat u ABA ligi.
Zadar !??!

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 20 feb 2016, 21:47

Bassha je napisao/la:
Wandelanoite je napisao/la:Sigurno 30 klubova sa ex-yu prostora ima ispred Sarajeva što se tiče košarke to je za plakat, da mi Bošnjaci nemamo kluba u ABA ligi Valjevo, Laktaši, S.Mitrovica, Zadar, Nikšić imaju ABA ligaše jedno Sarajevo nema i Tuzla stvarno smo dno dna, kontao sam da će bit nešto od Sparsa ali ipak ništa, nikad oni neće zaigrat u ABA ligi.
Zadar !??!
Da Zadar ne znam u čemu je problem?
MES QUE UN CLUB!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 20 feb 2016, 22:31

Wandelanoite je napisao/la:
Bassha je napisao/la:
Zadar !??!
Da Zadar ne znam u čemu je problem?
Zato što su oni pioniri košarke u bivšoj SFRJ, zato što se tamo živi za košarku istina malo manje nego nekad, ali i dalje više nego u Sarajevu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 20 feb 2016, 22:39

Pusti historiju ko od nje još živi (navijači Real Madrida znam :D) sramota je za Sarajevo kao grad da nema klub u top 8 ABA lige, prave se neke škole košarke ne znam koliko ima klubova ali sigurno ima puno. Pogasiti sve te klubove ostaviti Sparse Selimoviću nek se samofinansiraju koliko mogu napraviti jedan jak i davati im dosta para iz budžeta staviti sposobne ljude na čelo (slično FK Sarajevo i FK Željo) i vratiti titulu najboljeg kluba u BiH u Sarajevo. Ako se već Bosna ne može oživiti ja bi uzeo Bošnjak iz Hadžića i prebacio ga u Sa i od njega napravio najbolji klub u državi i ABA ligaša nasljednika stare Bosne.
MES QUE UN CLUB!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.