La Liga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Primera Division (Liga BBVA)
Gary 
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Treca uzastopna. Dominacija na pomolumessilla je napisao/la:Gary
To govori o samoj jacini Lige i top Spanskih klubova. Ja sam uvjeren da bi danas ovakva Malaga kuci dobila sve i jedan Engleski klub. Ljudi su u zabludi , svako gostovanje je tesko u Spaniji. Trce fkt puno a svaki klub ima igrace koji su tehnicki potkovani.let3 je napisao/la:Real i Atletico imaju po 54 boda iz 24 utakmice, u nekim drugim ligama bi to bilo dovoljno za prvog mjesta. To je nekad bilo dovoljno za prvog mjesta i u Španiji kada se Primera liga osvajala sa nekih 76 bodova. Danas je to nezamislivo, jer moraš osvojiti 95 bodova da bi bio šampion, posebno kad imaš ovako dobru Barcu koja rijetko kiksa i riješava sve "manje" utakmice.
Npr u u posljednih 20 godina , Spansku ligu je osvajalo 5 razlicitih klubova , a Englesku 4. Stoji to da je Engleska liga zanimljivija i da cu ja npr prije pogledati Everton- Stoke, ili Liverpool-Watford nego Getafe-Levante ili Rayo-Eibar, ali Spanija jednostavno dominira nogometom u zadnjih 10 godina, svi njihovi klubovi.
Jedno je zanimljiva liga, a drugo da je najteza. Jer nije. Znas kad bi Leichester bio prvi u Spaniji pored ovakve konkurencije ? Nikada. Engleska liga je pogotovo ove sezone bas zanimljiva, zbog toga sto top petorka igra ocajno i svugdje mogu kiksati.
27.10.2020
Samo ubiše ove Atleticove tekme, zanimljiviji mi je Gijon za gledati 
Ovaj Villarreal baš ima slabu tranziciju iz odbrane u napad, to sam primijetio i protiv Napolija
Ovaj Villarreal baš ima slabu tranziciju iz odbrane u napad, to sam primijetio i protiv Napolija
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Grit and grindmessilla je napisao/la:Samo ubiše ove Atleticove tekme, zanimljiviji mi je Gijon za gledati
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Na Viettu se paučina nafatala
Pa šutaj odmah Denise otac te yebo
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Što si nervozan momčino?messilla je napisao/la:Na Viettu se paučina nafatala![]()
Večeras x i iduće kolo x i prvenstvo gotovo. Navijamo za Pićićija
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Kako igraci Villareala bezobrazno precijenjuju svoje igracke mogucnosti
npr. Rukavina tri puta pokušava da predribla Filipe Luisa i nikako da nauci da to ne ide, Castillejo isto tako glumi nekog driblera a zapravo Savić i Godin ga otresali ko slinu.
npr. Rukavina tri puta pokušava da predribla Filipe Luisa i nikako da nauci da to ne ide, Castillejo isto tako glumi nekog driblera a zapravo Savić i Godin ga otresali ko slinu.
Samo sreća i ovaj Adrian blage veze nema.
Poslabi Patetičari, ne bih ja Real tako lahko otpisivao u borbi za drugo mjesto.
Griezmann na aparatima, mjesec dana nije zabio.
Poslabi Patetičari, ne bih ja Real tako lahko otpisivao u borbi za drugo mjesto.
Griezmann na aparatima, mjesec dana nije zabio.
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- Romagnoli13
- Kontakt:
Atletico strašan defanzivno, ali ofanzivno dosta tanki pogotovo sad kad je i Griezmann u krizi.Onaj kiks sa Martinezom ih je dosta unazadio ove sezone kad je napad u pitanju.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Na početku sezone se ovdje bacala drktiza na taj isti napad Atletia, sav taj silni potencijal, kad ono samo Greizmann odigrao ono što se očekuje od njega, sva sreća pa im je odbrana historijska.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
pa s pravom kad vidis ko je sve dosaorio_Ferdy88 je napisao/la:Na početku sezone se ovdje bacala drktiza na taj isti napad Atletia, sav taj silni potencijal, kad ono samo Greizmann odigrao ono što se očekuje od njega, sva sreća pa im je odbrana historijska.
to je isto kao da ja kazem Barca ce pobjediti Elche, ovi hadalji na neku foru izvuku pobjedu i ti mene citiras poslije tekme i kazes, kakva prognoza haha, kao ono ti si predvidio upset, nidje veze
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pa nisu im došli Ronaldo i Messi u paketu, nego igrači koji su imali potencijal, ali nisu bili još toliko dokazani na vrhunskom nivou, očito da im sistem ne ne odgovara, odnosno da se nisu prilagodili ovome što Atleti igra, nije ovo prvi put da oni naprave takav promašaj u zadnje vrijeme. Ali izvuku iz toga opet dobru lovu, jer se u kratkom roku riješe takvih igrača, kao Mandžo ili Jackson.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Zašto ne kažeš da se Jackson ispostavio kao veliki promašaj u Atleticurio_Ferdy88 je napisao/la:Na početku sezone se ovdje bacala drktiza na taj isti napad Atletia, sav taj silni potencijal, kad ono samo Greizmann odigrao ono što se očekuje od njega, sva sreća pa im je odbrana historijska.
Talentovani Vietto je grijao klupu skupo placenom Jacksonu i Cholo mu uništio samopouzdanje, formu i citavu sezonu.
Re: Odg: Primera Division (Liga BBVA)
Ne mozes usporedjivat Jacksona sa Mandzom ili Viettom. Mandzo je dao 20+ golova, a karakterizira se kao promasaj, a Vietto je mlad i jos ima vremena za njega i on ce opravdat novce pa makar dogodine.
Jackson je taraba tj najveci promasaj Cholove transfer politike.
Jackson je taraba tj najveci promasaj Cholove transfer politike.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Ma Cholo slabo zna koristiti napadače. Zna raditi s jednim go to guyom i 9 radnika, a da uklopi Griezmanna i Vietta/Correu/Carrasca/Jackson da budu zajedno napast kakva mogu, ne. To mu je velika trenerska mana. Druga je stvar kad je on imao ljude poput Mandže i Coste koji i ako ne zabijaju odrade svoj prljavi dio posla.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Kako bolan ne zna koristiti napadace, kad je od Falcaoa napravio najbolju 9-tku svijeta svojevremeno, El Tigre je kod Chola eksplodirao i odveo ih do titule EL i Kupa kralja...od anonimnog Coste (marginalca na posudbama po Rayu i slicnnim klubovima) napravio jednog od najboljih napadaca Evrope, evo i sad od Griezmanna ce napraviti igraca svjetske klase, ako vec nije.Kawhi je napisao/la:Ma Cholo slabo zna koristiti napadače. Zna raditi s jednim go to guyom i 9 radnika, a da uklopi Griezmanna i Vietta/Correu/Carrasca/Jackson da budu zajedno napast kakva mogu, ne. To mu je velika trenerska mana. Druga je stvar kad je on imao ljude poput Mandže i Coste koji i ako ne zabijaju odrade svoj prljavi dio posla.
Druga je stvar što sad nema Ardu ili Diega koji su bili vrlo bitni igraci u njegovom sistemu.
Falcao imao svog hamala u Costi, Costa poslije imao svog hamala, sada Griezmann ima svoje hamale. Costa i Falcao bili klasične devetke kojim je lakše uvijek zabijati nego Griezmannu koji je nešto između desetke, krila i devetke. Zbog toga izgleda kao da sada ima problema.let3 je napisao/la:Kako bolan ne zna koristiti napadace, kad je od Falcaoa napravio najbolju 9-tku svijeta svojevremeno, El Tigre je kod Chola eksplodirao i odveo ih do titule EL i Kupa kralja...od anonimnog Coste (magrinalca na posudbama po Rayu i slicnnim klubovima) napravio jednog od najboljih napadaca Evrope, evo i sad od Griezmanna ce napraviti igraca svjetske klase, ako vec nije.Kawhi je napisao/la:Ma Cholo slabo zna koristiti napadače. Zna raditi s jednim go to guyom i 9 radnika, a da uklopi Griezmanna i Vietta/Correu/Carrasca/Jackson da budu zajedno napast kakva mogu, ne. To mu je velika trenerska mana. Druga je stvar kad je on imao ljude poput Mandže i Coste koji i ako ne zabijaju odrade svoj prljavi dio posla.
Druga je stvar što sad nema Ardu ili Diega koji su bili vrlo bitni igraci u njegovom sistemu.
OK, možemo se složiti oko tih stvar, ali zato ti kažem da im pravo fali Turan...ne znam koliko je bio pametan njegov transferKawhi je napisao/la:Falcao imao svog hamala u Costi, Costa poslije imao svog hamala, sada Griezmann ima svoje hamale. Costa i Falcao bili klasične devetke kojim je lakše uvijek zabijati nego Griezmannu koji je nešto između desetke, krila i devetke. Zbog toga izgleda kao da sada ima problema.let3 je napisao/la:Kako bolan ne zna koristiti napadace, kad je od Falcaoa napravio najbolju 9-tku svijeta svojevremeno, El Tigre je kod Chola eksplodirao i odveo ih do titule EL i Kupa kralja...od anonimnog Coste (magrinalca na posudbama po Rayu i slicnnim klubovima) napravio jednog od najboljih napadaca Evrope, evo i sad od Griezmanna ce napraviti igraca svjetske klase, ako vec nije.Kawhi je napisao/la:Ma Cholo slabo zna koristiti napadače. Zna raditi s jednim go to guyom i 9 radnika, a da uklopi Griezmanna i Vietta/Correu/Carrasca/Jackson da budu zajedno napast kakva mogu, ne. To mu je velika trenerska mana. Druga je stvar kad je on imao ljude poput Mandže i Coste koji i ako ne zabijaju odrade svoj prljavi dio posla.
Za onaj Cholov sistem turčin je bio perfektan igrac i vrlo bitan. Vidi se to ove sezone, kad treba na individualni kvalitet odigrati neki pas, dribling, asistencija, gol i slicno....osim Griezmanna, trenutno nemaju igraca profila poput Turana ili brazilca Diega od ranije.
Ma Turčin je imao užasnu prošlu sezonu. Mislim, i pored toga je glupo bilo pustiti ga najvećem rivalu.let3 je napisao/la: OK, možemo se složiti oko tih stvar, ali zato ti kažem da im pravo fali Turan...ne znam koliko je bio pametan njegov transfergovorim za Atletico.
Za onaj Cholov sistem turčin je bio perfektan igrac i vrlo bitan. Vidi se to ove sezone, kad treba na indivudualni kvalitet odigrati neki pas, dribling, asistencija, gol i slicno....osim Griezmanna, trenutno nemaju igraca profila poput Turana ili brazilca Diega od ranije.
Correa treba biti taj igrač i ima talenta za to samo se onda moraju promijeniti neke stvari u sistemu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.