Nisam zadovoljan sveukupno gledajući. Sjajna igra 60 minuta i stvarno tada je sve bilo super. Veliki pritisak, sjajan presing, protivnik prosto stisnut. I onda još zabiješ 2 gola, ali onda je došao taj pad.
Bilall je napisao/la:
Ne znamo mi kompaktno da se branimo i zatvorimo utakmicu... To je problem, i zavlada neka pasivnost a protivnik mora da juri rezultat...
Utakmicu treba zatvoriti onda kada imas rezultat i malo igrati na kontre, i tesko da se moze dogoditi to sto se dogodilo. Ali jbg...
To jeste problem pojedinih bitnih utakmica pod Pepom. Mi obično moramo da razvalimo i ubijemo protivnika igrački 90 minuta, da bi mi tu utakmicu dobili uvjerljivo. Kao što su primjeri Porta prošle sezone u revanšu, primjer Rome u Rimu ili Arsenala na Alianz areni ove sezone. Problem leži u tome što ekipa pod ovakvim vođenjem mora sve da igrački rješava. A nekada kod prednosti postoje i druga rješenja. Više taktičkih faulova, stabiliziranje pozada, razvlačenje igre, dodavanja na svojoj polovici ili oko centra, smirenost, a ne bezglavo napadanje dalje i ostavljanje prostora protivniku nazad. Bolje dobij i 3-4 žuta više, ali prednost zadrži do kraja.

Ali Pep sve hoće na svoj profinjeni način i onda još na kraju izjavljuje kako je ekipa 90 minuta igrala perfektno i to nakon pitanja novinara: Šta se desilo nakon 60 minuta? Odsustvo samokritike. Još je najviše isticao kako je zadovoljan igrom. J.bo lijepu igru, ako na kraju nisi ostvario još bolji rezultat.
Rezultat ko rezultat je solidan, većina bi ga i potpisala, Juve je dobra ekipa, pokazao je to prošle sezone, a nerijetko i ove. Ali Juve smo suzbili uza zid veliki dio utakmie, imali prednost i prokockali tu prednost od 2 gola razlike. To se baš Bayernu ne dešava često. Zapravo rijetkost je. Pogotovo to da se prokocka 2 gola prednosti.
Robben večeras sa fantastičnim golom i Ribery u onih par minuta kada je ušao, pokazuju koliko su to samo kvalitetni, fantastični igrači. To baratanje i milovanje lopte od strane Riberyja i ta mekoća su fascinirajuće, to je milina gledat. Ko zna - zna. Pa i nakon dužeg odsustva, vidi se da je s loptom na Ti.
Vidal je odigrao fantastičnu utakmicu i pokazalo se (potvrdilo) da je veliko pojačanje. Zapravo Čileanac nije ni imao neke loše utakmice za nas, ali jednostavno od njega se puno očekuje, pa kad ne bude skroz primjetan, odmah se po njemu ospe paljba. Ali on je čovjek koji svoje zadatke odrađuje sjajno. Može biti opasan naprijed, s tom borbenošću i osvajanjem lopti je od neprocjenjive vrijednosti.
Kimmich dugo vremena jako dobar i s kakvom je samo lakoćom, onako kulerski odigrao prvo poluvrijeme. Iznošenje lopte, postavljanje, pasovi, sve je bilo sigurno i smireno. E onda su se desile te dvije greške kod golova. Kod prvog snosi veću krivicu, kod drugog je zakazala kompaktnost u jednoj cijeloj liniji od sredine, pa nadalje.
Kod Bernata se primjeti da u ovoj skupini sjajnih, klasnih igrača odudara i da je tu evidentno da je kod njega ipak manje individualnog kvaliteta. Momak se trudi i vidjet ćemo da li će ga to zadržati u Munchenu, bilo je tu dobrih partija otkako je došao (nekada je previše kritikovan, pa sam ga branio), ali vidi se da je razina ispod u odnosu na mnoge. A kadar nam je takav , da su skoro svi igrači najmanje internacionalna klasa, da ne govorimo da je mnogo svjetske klase tu.
Costa je nekako opao večeras i nekako mu više ne polazi baš za rukom ko ranije. Lahm je u zadnje vrijeme sve manje primjetan. Kod obojice se ipak nadati da će opet u narednom periodu biti na top nivou.
Lewa je imao dosta pogrešnih dodavanja, a pred golom se nije uspio izboriti za one prave šanse. Ni on , ni Muller jedno vrijeme opšte nisu znali uštopati, primiti loptu. Ali Muller ga je ipak zabio, u svom stilu i vidjela se kod njega uobičajno i u drugom poluvremenu apsolutna želja za pobjedom.
Klare je napisao/la:
Teško mi priznati hrvat svojim poganlukom bio među najzaslužnijim za ovaj rezultat.
Ja to više zovem pozitivna prgavost, koja je čak u duelu protiv Juvea u sezoni 2012/13 mnogo presudila, Kakav je on samo presing vršio i kakvu je borbu vodio i s Bonucijem, ali i Chielinijem koji je tada igrao.
A večeras se malo pokoškao sa Lewom s kojim je ipak najmanje vremena u klubu proveo.

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland