FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Mene brine psiha (ili je to preforsiranje, manjak snage). Razvalili Citija davno, do 70 min super onda krahiranje. Iste sezone, onu kad smo izgubili 3-2, poveli, pa opet krahiranje. Real prvu tu i tamo, drugi gol kuci, opet krahiranje. Barsa do 70 odlicno se drzali, gol opet krahiranje. Juve sad do 55, pa krahiranje. To mi se ne svidja. Nadam se da ce to Karlo da promjeni.
Ja se samo nadam da se sreca koju je Juventus imao veceras ne moze ponoviti 2 puta.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Ma Mandžukić je uvijek bio đubre od čovjeka, nikad ga nisam volio ni kada je igrao u Bayernu i baš mi je drago što je otišao.
Samo znalo se da će biti napaljen protiv Baye i da će moći nešto uraditi kada nemamo odbrane. Drug effe je to lijepo predvidio.
Za revanš nam je potreban Ribery od 1 minute, te Lewa i Muller u elementu i onda će Bayo proći sigurno, bez obzira na odbranu.
Samo znalo se da će biti napaljen protiv Baye i da će moći nešto uraditi kada nemamo odbrane. Drug effe je to lijepo predvidio.
Za revanš nam je potreban Ribery od 1 minute, te Lewa i Muller u elementu i onda će Bayo proći sigurno, bez obzira na odbranu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Nisam zadovoljan sveukupno gledajući. Sjajna igra 60 minuta i stvarno tada je sve bilo super. Veliki pritisak, sjajan presing, protivnik prosto stisnut. I onda još zabiješ 2 gola, ali onda je došao taj pad.
Ali Pep sve hoće na svoj profinjeni način i onda još na kraju izjavljuje kako je ekipa 90 minuta igrala perfektno i to nakon pitanja novinara: Šta se desilo nakon 60 minuta? Odsustvo samokritike. Još je najviše isticao kako je zadovoljan igrom. J.bo lijepu igru, ako na kraju nisi ostvario još bolji rezultat.
Rezultat ko rezultat je solidan, većina bi ga i potpisala, Juve je dobra ekipa, pokazao je to prošle sezone, a nerijetko i ove. Ali Juve smo suzbili uza zid veliki dio utakmie, imali prednost i prokockali tu prednost od 2 gola razlike. To se baš Bayernu ne dešava često. Zapravo rijetkost je. Pogotovo to da se prokocka 2 gola prednosti.
Robben večeras sa fantastičnim golom i Ribery u onih par minuta kada je ušao, pokazuju koliko su to samo kvalitetni, fantastični igrači. To baratanje i milovanje lopte od strane Riberyja i ta mekoća su fascinirajuće, to je milina gledat. Ko zna - zna. Pa i nakon dužeg odsustva, vidi se da je s loptom na Ti.
Vidal je odigrao fantastičnu utakmicu i pokazalo se (potvrdilo) da je veliko pojačanje. Zapravo Čileanac nije ni imao neke loše utakmice za nas, ali jednostavno od njega se puno očekuje, pa kad ne bude skroz primjetan, odmah se po njemu ospe paljba. Ali on je čovjek koji svoje zadatke odrađuje sjajno. Može biti opasan naprijed, s tom borbenošću i osvajanjem lopti je od neprocjenjive vrijednosti.
Kimmich dugo vremena jako dobar i s kakvom je samo lakoćom, onako kulerski odigrao prvo poluvrijeme. Iznošenje lopte, postavljanje, pasovi, sve je bilo sigurno i smireno. E onda su se desile te dvije greške kod golova. Kod prvog snosi veću krivicu, kod drugog je zakazala kompaktnost u jednoj cijeloj liniji od sredine, pa nadalje.
Kod Bernata se primjeti da u ovoj skupini sjajnih, klasnih igrača odudara i da je tu evidentno da je kod njega ipak manje individualnog kvaliteta. Momak se trudi i vidjet ćemo da li će ga to zadržati u Munchenu, bilo je tu dobrih partija otkako je došao (nekada je previše kritikovan, pa sam ga branio), ali vidi se da je razina ispod u odnosu na mnoge. A kadar nam je takav , da su skoro svi igrači najmanje internacionalna klasa, da ne govorimo da je mnogo svjetske klase tu.
Costa je nekako opao večeras i nekako mu više ne polazi baš za rukom ko ranije. Lahm je u zadnje vrijeme sve manje primjetan. Kod obojice se ipak nadati da će opet u narednom periodu biti na top nivou.
Lewa je imao dosta pogrešnih dodavanja, a pred golom se nije uspio izboriti za one prave šanse. Ni on , ni Muller jedno vrijeme opšte nisu znali uštopati, primiti loptu. Ali Muller ga je ipak zabio, u svom stilu i vidjela se kod njega uobičajno i u drugom poluvremenu apsolutna želja za pobjedom.
A večeras se malo pokoškao sa Lewom s kojim je ipak najmanje vremena u klubu proveo.
To jeste problem pojedinih bitnih utakmica pod Pepom. Mi obično moramo da razvalimo i ubijemo protivnika igrački 90 minuta, da bi mi tu utakmicu dobili uvjerljivo. Kao što su primjeri Porta prošle sezone u revanšu, primjer Rome u Rimu ili Arsenala na Alianz areni ove sezone. Problem leži u tome što ekipa pod ovakvim vođenjem mora sve da igrački rješava. A nekada kod prednosti postoje i druga rješenja. Više taktičkih faulova, stabiliziranje pozada, razvlačenje igre, dodavanja na svojoj polovici ili oko centra, smirenost, a ne bezglavo napadanje dalje i ostavljanje prostora protivniku nazad. Bolje dobij i 3-4 žuta više, ali prednost zadrži do kraja.Bilall je napisao/la: Ne znamo mi kompaktno da se branimo i zatvorimo utakmicu... To je problem, i zavlada neka pasivnost a protivnik mora da juri rezultat...
Utakmicu treba zatvoriti onda kada imas rezultat i malo igrati na kontre, i tesko da se moze dogoditi to sto se dogodilo. Ali jbg...
Rezultat ko rezultat je solidan, većina bi ga i potpisala, Juve je dobra ekipa, pokazao je to prošle sezone, a nerijetko i ove. Ali Juve smo suzbili uza zid veliki dio utakmie, imali prednost i prokockali tu prednost od 2 gola razlike. To se baš Bayernu ne dešava često. Zapravo rijetkost je. Pogotovo to da se prokocka 2 gola prednosti.
Robben večeras sa fantastičnim golom i Ribery u onih par minuta kada je ušao, pokazuju koliko su to samo kvalitetni, fantastični igrači. To baratanje i milovanje lopte od strane Riberyja i ta mekoća su fascinirajuće, to je milina gledat. Ko zna - zna. Pa i nakon dužeg odsustva, vidi se da je s loptom na Ti.
Vidal je odigrao fantastičnu utakmicu i pokazalo se (potvrdilo) da je veliko pojačanje. Zapravo Čileanac nije ni imao neke loše utakmice za nas, ali jednostavno od njega se puno očekuje, pa kad ne bude skroz primjetan, odmah se po njemu ospe paljba. Ali on je čovjek koji svoje zadatke odrađuje sjajno. Može biti opasan naprijed, s tom borbenošću i osvajanjem lopti je od neprocjenjive vrijednosti.
Kimmich dugo vremena jako dobar i s kakvom je samo lakoćom, onako kulerski odigrao prvo poluvrijeme. Iznošenje lopte, postavljanje, pasovi, sve je bilo sigurno i smireno. E onda su se desile te dvije greške kod golova. Kod prvog snosi veću krivicu, kod drugog je zakazala kompaktnost u jednoj cijeloj liniji od sredine, pa nadalje.
Kod Bernata se primjeti da u ovoj skupini sjajnih, klasnih igrača odudara i da je tu evidentno da je kod njega ipak manje individualnog kvaliteta. Momak se trudi i vidjet ćemo da li će ga to zadržati u Munchenu, bilo je tu dobrih partija otkako je došao (nekada je previše kritikovan, pa sam ga branio), ali vidi se da je razina ispod u odnosu na mnoge. A kadar nam je takav , da su skoro svi igrači najmanje internacionalna klasa, da ne govorimo da je mnogo svjetske klase tu.
Costa je nekako opao večeras i nekako mu više ne polazi baš za rukom ko ranije. Lahm je u zadnje vrijeme sve manje primjetan. Kod obojice se ipak nadati da će opet u narednom periodu biti na top nivou.
Lewa je imao dosta pogrešnih dodavanja, a pred golom se nije uspio izboriti za one prave šanse. Ni on , ni Muller jedno vrijeme opšte nisu znali uštopati, primiti loptu. Ali Muller ga je ipak zabio, u svom stilu i vidjela se kod njega uobičajno i u drugom poluvremenu apsolutna želja za pobjedom.
Ja to više zovem pozitivna prgavost, koja je čak u duelu protiv Juvea u sezoni 2012/13 mnogo presudila, Kakav je on samo presing vršio i kakvu je borbu vodio i s Bonucijem, ali i Chielinijem koji je tada igrao.Klare je napisao/la: Teško mi priznati hrvat svojim poganlukom bio među najzaslužnijim za ovaj rezultat.
A večeras se malo pokoškao sa Lewom s kojim je ipak najmanje vremena u klubu proveo.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Znali su u Juventusu kakva je Costa zvjerka i pri svakom Douglasovom kontaktu s loptom koji je u radijusu od 40 metara od Juvetovog gola oko njega se stvore trojica "zebrastih" i upravo je to omogućiilo da ti Robbena na drugoj strani pohvališ za partiju večeras par pasusa iznad.effe_sa je napisao/la:Costa je nekako opao večeras i nekako mu više ne polazi baš za rukom ko ranije. Lahm je u zadnje vrijeme sve manje primjetan. Kod obojice se ipak nadati da će opet u narednom periodu biti na top nivou.
A Lahm je meni itekako bio agilan pogotovo kod one šanse Milerove kad se spetljo ko sajla i kasnije u toku utakmice u ofanzivi je dobar bio itekako, ali osjećam da nema više onaj procenat dobijenih uklizavanja, mislim da ga je Guardiola previše ofanzivno orijentisao, ali u suštini stranu je začepio koliko toliko, iako su bile dvije-tri kontre preko desne strane, ali tada je cijela ekipa bila na Juvetovoj polovici, nije zaslužio toliku negativnu kritiku, bar po mom mišljenju.
Pa ljudi moji mi smo u prvom trcali i za juve,u drugom alegri na vrijeme osvjezio i presao u presing,mi pali fizicki totalno.Nesretan remi za nas,ali dobar rez.Na alianzu im dati jos dva i super.Zabili su dva komada zbog nedostatka nasih stopera.Nista ovaj juve nije specijalno.costa nema kuveta kao nekad ribac trebao uci dosta ranije , kao i benatia.alnso morao mjenjati alkantaru loseg cijeli mec..al super idemo dalje
VOLIM BAYERN
Treba nekad znati i dozirat trčanje. A isto tako, kod nas se ekipa izmori pripremajući šanse na specijalan način, tako da nastane u završnici apsolutna smušenost.isakovich je napisao/la:Pa ljudi moji mi smo u prvom trcali i za juve,u drugom alegri na vrijeme osvjezio i presao u presing,mi pali fizicki totalno.Nesretan remi za nas,ali dobar rez.Na alianzu im dati jos dva i super.Zabili su dva komada zbog nedostatka nasih stopera.Nista ovaj juve nije specijalno.costa nema kuveta kao nekad ribac trebao uci dosta ranije , kao i benatia.alnso morao mjenjati alkantaru loseg cijeli mec..al super idemo dalje
Rezultat je solidan, rezultat ko rezultat nije nezadovoljavajući, ali kad protiv talijanske ekipe ispustiš ovakvu prednost, onda moraš biti oprezan. A Juve npr može u Munchenu biti daleko opasniji, a ako zabiju jedan pogodak, oni će itekako znati branit prednost. Namazana su oni ekipa, a pošto ih dovoljno pratim, znam da mogu mnogo bolje iznad ovog što su pokazali večeras. Zapravo oni su u zadnjih tridesetak minuta pokazali koliko imaju žara.
A eto mi smo u posljednje vrijeme lagano te igrače sa žarom gubili: Schweini, Mandžo....Sraća imamo Vidala, Mullera...
Pozitivna vijest je svakako, što je Javi danas, tj već sada jučer počeo trenirati i trebao bi biti spreman za revanš. Takav jedan i ratnik i strateški igrač plus s dobrom igrom glavom, nam je prijeko potreban...
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Stara nardona i fudbalska izrekaOpšte je poznato da je 2-0 je najopasniji rezultat. Kad primiš prvi gol, drugi sam ulazi.
Ja smatram da Bayern kroz cijeli Pepov ciklus ima taj problem tempiranja trke tj.trosenja, nakon 70 Min se cini da je kolektivno nastupio zamor i nema ni trke ni zara.Stati na loptu takticki ova ekipa veceras nije mogla jer je juve uradio ekstra dobar presing na vec umorne nase stopere i dvojac u sredini.Kazem dva nespretna poteza i dva gola.Juvea sam smatrao ozbiljno i prijentekme,i dalje mislim da ako ih hocemo dobiti moramo biti fizicki i psih.na nivou 90 min.effe_sa je napisao/la:Treba nekad znati i dozirat trčanje. A isto tako, kod nas se ekipa izmori pripremajući šanse na specijalan način, tako da nastane u završnici apsolutna smušenost.isakovich je napisao/la:Pa ljudi moji mi smo u prvom trcali i za juve,u drugom alegri na vrijeme osvjezio i presao u presing,mi pali fizicki totalno.Nesretan remi za nas,ali dobar rez.Na alianzu im dati jos dva i super.Zabili su dva komada zbog nedostatka nasih stopera.Nista ovaj juve nije specijalno.costa nema kuveta kao nekad ribac trebao uci dosta ranije , kao i benatia.alnso morao mjenjati alkantaru loseg cijeli mec..al super idemo dalje
Rezultat je solidan, rezultat ko rezultat nije nezadovoljavajući, ali kad protiv talijanske ekipe ispustiš ovakvu prednost, onda moraš biti oprezan. A Juve npr može u Munchenu biti daleko opasniji, a ako zabiju jedan pogodak, oni će itekako znati branit prednost. Namazana su oni ekipa, a pošto ih dovoljno pratim, znam da mogu mnogo bolje iznad ovog što su pokazali večeras. Zapravo oni su u zadnjih tridesetak minuta pokazali koliko imaju žara.
A eto mi smo u posljednje vrijeme lagano te igrače sa žarom gubili: Schweini, Mandžo....Sraća imamo Vidala, Mullera...![]()
Pozitivna vijest je svakako, što je Javi danas, tj već sada jučer počeo trenirati i trebao bi biti spreman za revanš. Takav jedan i ratnik i strateški igrač plus s dobrom igrom glavom, nam je prijeko potreban...
Imam neki filing da bi se mogli i penali pucati
VOLIM BAYERN
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ja sam apsolutno zadovoljan, imamo sjajan rezultat za revans plus nekoliko povratnika.
Imali smo igru, dominaciju na sredini terena a onaj presing je nesto najfascinantnije sto mozemo od Pepa dobiti.
Vidal je samo takav ulov, covjek je veliki borac i ratnik a sinoc je u nekoliko navrata pokazao o kakvoj zvijeri se radi.
Ne mozemo nikome nista prigovoriti jer je posao uspjesno odradjen.
Imali smo igru, dominaciju na sredini terena a onaj presing je nesto najfascinantnije sto mozemo od Pepa dobiti.
Vidal je samo takav ulov, covjek je veliki borac i ratnik a sinoc je u nekoliko navrata pokazao o kakvoj zvijeri se radi.
Ne mozemo nikome nista prigovoriti jer je posao uspjesno odradjen.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
ROBBEN!!!!
Ne mogu da vjerujem da niko nije primjetio kako nasi igraci doslovno od 65.minute pa nadalje gube snagu i nema ih nigdje?!?!?!?
Costa, Muller, Robben, Levat, Alcantara...
Da takvi profesionalci nakon 65,70 minuta ne mogu meda, to u svijetu fudbala ja nisam vidio...
Bilo kako bilo, nista nije odluceno, ali imamo odlican rezultat za uzvrat...
Ne mogu da vjerujem da niko nije primjetio kako nasi igraci doslovno od 65.minute pa nadalje gube snagu i nema ih nigdje?!?!?!?
Da takvi profesionalci nakon 65,70 minuta ne mogu meda, to u svijetu fudbala ja nisam vidio...
Stern des Südens
- Bayern@heart
- Kontakt:
Nakon prespavane noći, ljudi trebaju nam zdravi stoperi
nemogu u LP to raditi Kimih i Alaba. ako prođemo Juve bez pravih stopera u 1/4 bit će još gore. Daj barem zdrave za uzvrat Javija i Medhija
Jerome fališ nam 
-
KayserSose
- Kontakt:
Ne zaboravi ni domaći krah protiv Intera nakon 135 minuta teške dominacije (pod van Gaalom) ili ono čupanje protiv Arsenala u Minkenu (pod Heynckesom). Ali bar s vama nije dosadno ni kad izgleda da ste sigurni za prolazak.muamerc je napisao/la:Mene brine psiha (ili je to preforsiranje, manjak snage). Razvalili Citija davno, do 70 min super onda krahiranje. Iste sezone, onu kad smo izgubili 3-2, poveli, pa opet krahiranje. Real prvu tu i tamo, drugi gol kuci, opet krahiranje. Barsa do 70 odlicno se drzali, gol opet krahiranje. Juve sad do 55, pa krahiranje. To mi se ne svidja. Nadam se da ce to Karlo da promjeni.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
- Centre forward
- Kontakt:
Koliko su me razočarali ne mogu nista ni da pišem. Poslije onakvih 45 minuta dozvolit' sebi mogućnost da čak i izgubiš, e to je teško objašnjivo. Još je teže objasnit' zašto svima poslije 70-e treba infuzija ?'?
I da, iskreno se nadam da će Hernanes igrat' u Minhenu da mu neko polomi noge. Kakva gnjida od čovjeka.
Mandžo je veći Bayernovac neg' što će Lewa ikad bit'.
I da, iskreno se nadam da će Hernanes igrat' u Minhenu da mu neko polomi noge. Kakva gnjida od čovjeka.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Ja sam se pitao oko 60 minute zar je moguće da mogu igrati ovakvim tempom cijelu utakmicu. Prvih 60 minuta je bio vrh od trke, pritiskanja protivnika i neznam da je ijedna ekipa do sada uspijela nametnuti takav tempo. Logično je da su morali pasti i toga bi se morali paziti u uzvratu.proFCB je napisao/la:ROBBEN!!!!
P.S. Mandžo je veći Bayernovac nego itko ovdje i odlazak iz Bayerna nikad neće prežaliti i zato je napaljen prvenstveno na Pepa i Lewu koje krivi za svoj odlazak.
audere est facere!
- FranckRibery
- Kontakt:
Alaba druze moze itekako. On je polivalentan igrac, na svakom mjestu odgovori zadatku. Kimmich ne moze radi neiskustva, neigranja te pozicije. Fizicke predispozicije nisu mu jaca strana. Sa Medhijem i Alabom pozadi prolazimo sigurno.Bayern@heart je napisao/la:Nakon prespavane noći, ljudi trebaju nam zdravi stoperi![]()
nemogu u LP to raditi Kimih i Alaba. ako prođemo Juve bez pravih stopera u 1/4 bit će još gore. Daj barem zdrave za uzvrat Javija i Medhija
Jerome fališ nam
Slazem se sa cijelim postom, ali sam ovaj dio izdvojio. Lewa je vjerovatno kvalitetniji igrac i sve, ali Bayernu treba onakvih igraca poput Madnze. Mi recimo sinoc nismo imali covjeka na terenu koji bi zagalamio, malo prodrmao ekipu.Centre forward je napisao/la:
Trebaju nam dva stopera, da bi se Alaba i Lahm mogli gurnuti na bekove da pomazu Costi i Robbenu, ili ko vec bude igrao. Iako, moram naglasit Lahm je odigrao utakmicu na sredini terena, mozda cak i najbolju utakmicu na toj poziciji...
Valjda Benatia bude zdrav pa nek igra sa Alonsom ili Martinezom, mogu to oni iznijeti.
Ribery ponovno covjek koji je pokazao koliko gori, koliko zara i zelje u njemu ima. U Minhenu mu treba dati vecu minutazu, mogo bi on dar mar napraviti.
Stern des Südens
Istina živa.coelho41 je napisao/la:Stara nardona i fudbalska izrekaOpšte je poznato da je 2-0 je najopasniji rezultat. Kad primiš prvi gol, drugi sam ulazi.
Prvo odmah da kažem nema ovdje nikakve sumnje ko ide dalje, bolji smo x puta i Juve ne treba da razmišlja o prolasku nego ako ikako moguće da izbjegne bruku.
Eto sad su još Martin i Benatia u opticaju(ako se ne povrijede
I da ne budu spremni, opet se Talijanima crno piše, sinoć su samo zahvaljujući Kimihu dali golove.
Ali naravno da nam mora biti žao, jer sinoć je trebala da bude jedna potvrda, jedna dominacija, utakmica koja se pamti kako je prvak Italije i ekipa koja je alfa i omega Talijanskog fudbala u to vrijeme izgledala na svom terenu protiv našeg Baye.
Eto zbog toga mi je žao, a rezultata kao uvertire za revanš ne, jer tu sumnje nema i nikad je nije ni bilo.
- L'Avvocato
- Kontakt:
A ne može se brate igrati u onakvom tempu svih 90 minuta. Pa pojeli su teren ljudi. Nismo mogli dva dodavanja da uvežemo. Onakav presing nam niko na našem stadionu nije radio.proFCB je napisao/la:ROBBEN!!!!
Morali su i vaši igrači da popuste malo. Mada sam imao utisak da i nisu toliko bili iscrpljeni koliko su se opustili zbog 0:2, jer su opet u zadnjih nekoliko minuta počeli da igraju bolje.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
L'Avvocato je napisao/la:A ne može se brate igrati u onakvom tempu svih 90 minuta. Pa pojeli su teren ljudi. Nismo mogli dva dodavanja da uvežemo. Onakav presing nam niko na našem stadionu nije radio.proFCB je napisao/la:ROBBEN!!!!
Morali su i vaši igrači da popuste malo. Mada sam imao utisak da i nisu toliko bili iscrpljeni koliko su se opustili zbog 0:2, jer su opet u zadnjih nekoliko minuta počeli da igraju bolje.
lave vrati se 3 godine u nazad na jupov bajern pa ces vidjeti da 90% tekme moze
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.