NeshaFCB je napisao/la:Šta god da su najavili pravom Borčevcu je mjesto na Gradskom.
Ovako razmišljaju pravi navijači svojih klubova!
Evo primaklo se, tri dana pa je red najaviti.
Za utakmice sa Borcem me vežu jako lijepe uspomene, sada već mnogo davne 2003.
Zaljubih se tada u Đurđicu koja je prodavala ulaznice sa frendicom! Mnogo lijepa djevojka, mnogo!
Za mlađe navijače, i vaše i naše, jedan bitan infor iz prošlosti. Sloboda i Borac su sredinom 60-tih godina bili baš rivali jer su dva puta igrali kvale za Prvu saveznu ligu. Upravo drugi put kada smo se mi plasirali i ostali u društvu najbolji do rata, doveli smo vaše sugrađane, Omera Jusića i Mesuda Nalića. Obojica su ostavila duboke tragove, ali nažalost više nisu sa nama. Nalić je umro ima desetak, a Jusić prije nekih 5 godina. Jusića sam osobno poznavao, kao klincima nam je ispričao mnoge priče, a činjenica je da je često znao sa ljubavlju spomuniti Banja Luku. Njegov unuk je naš prvotimac Omar Pršeš i bit će na klupi u subotnju utakmicu.
S druge strane, kao mlađi sam poštovao izdanja Lešinara, a posebno ste imali onaj period kad se razvaljivali sa koreografijama. Ona beba kako sanja Borca u Evropi, fazon "sanjam pobjede u nizu", je po meni najbolja koreo u BiH ikada.
U prognoze na terenu neću ulaziti. Vjerujem u dobru utakmicu i neka ostane tako. Mi hoćemo da igramo, vama treba i po meni je to dovoljno da gledamo pošten megdan. Moje zadovoljstvo je još veće obzirom da ću sa strane posmatrati vaše i naše navijače te je to i više nego dovoljno razloga da je ova subota davno bukirana.