Manchester United FC - Transferi
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88
Re: Manchester United FC - Transferi
Obzirom da ce se tim praviti po Jozinim zeljama, ocekivati je da se prije svega pojaca odbrana. Ali tu treba poraditi i na sirni, pocev od stopera, jer sem Smalla, Roja i McNaira nemamo nekih alternativa (siguran sam da Blinda nece forsirati u centru odb).
S druge strane, Mata je pod upitnikom (posto znamo sta se desilo u Chelseu) ali mozda ce i Jozo pokusati preurediti filozofiju, jer radi se o najvecem engleskom klubu kojeg je godinama krasio ofanzivni imidz.
Od cm/dm-ova Ander i Morgan su vjerovatno sigurni, dok bi Carrick mogao potraziti dr sredinu, Bastianov fitnes zeljan upgradea a Fella tu nema sta traziti.
S druge strane, Mata je pod upitnikom (posto znamo sta se desilo u Chelseu) ali mozda ce i Jozo pokusati preurediti filozofiju, jer radi se o najvecem engleskom klubu kojeg je godinama krasio ofanzivni imidz.
Od cm/dm-ova Ander i Morgan su vjerovatno sigurni, dok bi Carrick mogao potraziti dr sredinu, Bastianov fitnes zeljan upgradea a Fella tu nema sta traziti.
A smooth sea never made a skilled sailor.
S špekulacijama oko Mourinha kao novog trenera se pojavljuju i one vezane za igrače i to su:
- Aymeric Laporte-a (za kojeg valja isplatiti iznos iz klauzule, ipak su baskijci u pitanjuI
- Miranda (meni bi puno bolji izbor bio Murillo ako se već traži neko iz Intera)
- Icardi (po meni se bolji igrač može dovesti za 30 miliona eura)
- Aubameyang (60 miliona eura cijena ali bih opet volio njega više nego Icardia)
S M.E.N.-a friške informacije u vezi:
- Felipe Andersona od predsjednika Lazia Claudia Lotita
- Paula Dybale od novinara Alvisa Cagnazza (objavio Sun
)

- Aymeric Laporte-a (za kojeg valja isplatiti iznos iz klauzule, ipak su baskijci u pitanjuI
- Miranda (meni bi puno bolji izbor bio Murillo ako se već traži neko iz Intera)
- Icardi (po meni se bolji igrač može dovesti za 30 miliona eura)
- Aubameyang (60 miliona eura cijena ali bih opet volio njega više nego Icardia)
S M.E.N.-a friške informacije u vezi:
- Felipe Andersona od predsjednika Lazia Claudia Lotita
Po meni ne vrijedi tolike novce i ovo su neki pokušaji izmuzivanja love od Eda što je btw postao omiljen hobi za predsjednike i managere drugih klubova.“Felipe Anderson will move to Manchester United next season, for €60 million (£47million),” Lotito revealed to Calciomercato.
“I bought Felipe Anderson for €8 million, and I’ve already sold him on for €60 million.”
- Paula Dybale od novinara Alvisa Cagnazza (objavio Sun
Možda Dybala vrijedi 60 miliona eura ali Anderson ne. Juve će za njega izgleda tražiti isto koliko za Pogbu“United have a genuine interest in signing Juventus frontman Paulo Dybala.
“Presently, intermediaries from both clubs are meeting and initial negotiations have started.
“Though there is no concrete offer as yet, the Italian giants appeared to have rejected an initial, informal proposal of around £50m — Dybala is worth more.
“For [Andrea] Agnelli, the Juve president, every player has his value.”
- theboss_RD07
- Kontakt:
Ja bi u napadu bio i vise nego zadovoljan sa Lacazetteom . Od Aubameyanga nema nista ja mislim, to mozemo odmah prekrizit. A kao kratkorocno rjesenje bi Ibrahimovic bio i vise nego odlican. Treba nam neko onako prgav i lud, sa autoritetom da uzdignutim zvjezdicama poput depaya yebu mater i lijepe samare
⭐
Makaveli je napisao/la:nadanja ? trenutne cinjenice ?
genijalnost ( ne u smislu pjesnika...vec neka vrsta mehanicke genijalnosti) ...nije uopste stvar cinjenica koje se manifestuju trenutno...to je stvar postojanja tog covjeka....mada i sa strane neposredne empirije primjetan je taj cudni obrazac uspjeha,
ja sam pratio epizodu u bayernu koja je bila indenticna...i sa igrom i sa svim pratecim detaljima...cak u manje konkurentnoj ligi...
okretanje svih protiv sebe...agonija..povrede ...i neki cudesni preokreti ....
ljudi koji svjedoce o njegovim metodama su ljudi sa platama i nivoom obrazovanja kakvom niko sa ni ovih nasih ni engleskih foruma ne moze se kroz tri generacije pribliziti.....
takodje imate situciju da vrlo ozbiljni ljudi iz strucnih krugova tvrde da je on najozbiljniji takticar kojeg su imali u klubu..da nosi individualni set medota kojim indentifikuje neke do tada neprepoznate simptome ...covjek koji je postavio temelje modernoj barceloni i modernom bayernu ...imate izjavu i xavia i lahma da je on rodonacelnik era uspjeha tih klubova ...
nivo tehnicke i organizacione sofistikacije njegovih treninga..kojima on stresira vaznost je predmet neslaganja njega i igraca ....ta njegova okrenutost njima nenormalnoj tehnicnosti fudbalskog poziva je opterecujuca ljudima koji igraju uz uzivanje koje je instinktivno....
igraci najcesce nisu bas zavrsavali ozbiljne skole...tako da oni, pogotovo nakon sto dobiju priznanja nisu ljubitelji tako temeljnog pristupa koji im je stran i tudji...puno je lakse i prirodnije instinktivno savladavati teskoce..to je svakako nekad i produktivnije...imate citave skole fudbala koje utilizuju faktor te animalne motivacije...npr cholo , mourino , pa i klop
gledali ste koliko gresaka je samo proizaslo iz kasnjenja u tom tehnickom smislu gdje igraci ne mogu instinktivno da reaguju po njegovom receptu..ucili su drugacije..skoro uvijek ..pogotovo indikativno protiv norvica..
medjutim, bez obzira na nivo takticke opredjeljenosti ka maksimizaciji efikasnosti ono sto ga jednostavno odvaja od trenera uopste iono zbog cega sam mu uputio kompliment genija...dakle onoga koji nekonvencionalnim nacinima analize ...sustinskim uvidom...dolazi do rezultata...je drugo
je naprimjer, posebno jasno i ocigledno u situaciji tadasnjeg, potpuno mrtvog bayerna...gdje mu se nakon godina problema sa kljucnom pozicijom, nudi baines ...on kaze ne treba hvala ...i vadi alabu od 16 godina tada i nekog kontenta koji je takodje posluzio....paralelno uvodi milera i badstubera..nalazi poziciju scweiniu na cm...u barceloni proizvodi puyola, xavia....koji su katastrofalno izgledali u pocetku...i od kojih se nije ocekivao uopste ,bar od strane publike, ovako vrtoglav uspon...
tu je razlika sa macnehsterom ozbiljna...jer macnchester nema ni blizu tako dobro organizovanu infrastrukturu omladinaca ...i to je sustinski problem
u njegovom angazmanu...
to je covjek koji je igrao toliko dosadan i jednako statican fudbal u bayernu kao i u macnehsteru ...jer jednostavno on mora da dozira elemente svoje igre...njemu, kao vise teorijski opredjeljenom covjeku nije ni bitan rezultat...vec nacin na koji dolazi do njega...i ono sta ostavlja kao temelj..
takodje, poceo sam o tome, a nisam zavrsio....on i barceloni i u bayernu ..i ovdje...ponavlja isti ludjacki obrazac ....prva sezona izgleda obecavajuca,iz snova...
a u drugoj sezoni on konstatno dozivljava pad...rusi sve oko sebe ...u bayernu je u nekonkuretnoj njemackoj umalo propustio CL kvalifikacije...sto je nesto sto je jako tesko i prosjecno dobrom treneru...
tipicni van gaal scenario, ostvaren u dva najdominantija kluba danas ...dakle, prva sezona dobra ..vidi se pomak...uvode se omladinci ...koji nakon nekog vremena postaju vodje ...on pravi katastrofu ..svadja se sa svima...u barci sa najboljim igracem svijeta rivaldom...u bayernu sa nosiocem riberyem....pravi neke fiks ideje sa odbranom, kao i sada ...klub izgleda kao da stagnira...igraci su vidno preplaseni i sterilni...negativna je opsta atmosfera...
i onda njegovi nasljednici dodju i prosetaju se ligom...a ostaje njegov koncept, vizija i dio igraca koje promovise iz pogona....sve to iz perspetkive obicnog gledaoca nema smisla..citav obrazac...
interesantno, cuveni sukob u bayernu je bio taj jer nije htio nojera vec nekog momka iz omladinskog....cak i suludo
sa trece strane...sadasni angazman....manchester je najmanje zahvalan zadatak..jer je engleska koncepcijski drugacija od holanskog tipa fudbala i spanskog...
stepen povjerenja u omladinski pogon i njegova mogucnost je upitna ...takodje konkurentnost lige ..ludjacko-potrosacki tempo EPL-a koji ne dopusta
toliki manevarski prostor koji on trazi za postavljanje svoje vizije...
http://www.theguardian.com/football/blo ... op-coaches
ovo je interesantan clanak.....i odgovara na neka pitanja...
meni licno najzanimljiviji je dio gdje on kaze da on igra napadacki jer ga fanovi obavezuju na to...mourinho igra na pobjedu...tu je razlika u filozofiji...
prihvatiti treba da je van gaal vise teorijski nego li praktican covjek...njegovo djelovanje i domet ne moze odrediti empirijski uspjeh..pogotovo ne trenutni uspjeh....pogotovo konvencionalno shvacen....on ostaje ispod radara i pristupacan samo odredjenim krugovima ...mase ne mogu da dopru.....ja naravno, ne polazim od sebe kao od posvecenika u velike tajne fudbala...vec je to paralela kroz istoriju i ostre i opste podjele domena teorijskih ,ljudi od knjige i ideje u drustvu i praktickih ljudi...njihov uticaj i snaga lezi negdje durgo ....i mjeri se drugacije
Koliko mitologije o van gaalu, neviđeno fakat. Da li su ljudi ozbiljno počeli umišlajti
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Makaš sam sebi lajka post 
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Centre forward
- Kontakt:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Makaš sam sebi lajka post
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Dva najbolja forumaša:rio_Ferdy88 je napisao/la:Makaš sam sebi lajka post
1. M4kaveli
2. Makaveli
:kava
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Balague kaže

Znači ode i David na ljeto i to za 30 mil, Ed još jednom dokazuje svoju stručnostReal Madrid will go David de Gea again. There is already a buy-out clause in his contract at 30million. Real will go for him at that price, that’s for sure. People will question why there is a need to go for De Gea if Keylor Navas is playing so well. But De Gea will be Spain’s No 1 for the next decade, that’s the quality of ‘keeper they’ll be getting.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Cisto sumnjam da je ugovor produzen uz klauzulu od 30 miliona, jedino ako Real ne daje nekog u paketu. Nigdje ne pise da su nasi spremni na trgovinu. Ima tu jos dosta da se radi, pitat ce se i Mourinho sigurno ali i, po meni, onaj ko naslijedi Eda jer ni on nece prezivjeti Gaala.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pa ja vjerujem da jeste, jer je odmah nakon onog fijaska i potpisao taj ugovor, a ne vjerujem da je odjednom promijenio mišljenje da želi ostati u Unitedu do kraja karijere, kad je par dana prije već bio u Madridu jednom nogom. To su uradili da se osiguraju da ovaj puta ne bude greške, plate klauzulu i mi tu ništa ne možemo uraditi. A obzirom kakav je Ed stručnjak ne sumnjam u ovakav ishod.
Uostalom koja budala bi ostala u ovom cirkusu od kluba, kad ima priliku vratiti se u svoj grad i u najveći klub na svijetu, kojemu je LP zagarantovana dok god postoji, i gdje je isto tako uvijek u uskom krugu favorita za sve moguće titule.
Uostalom koja budala bi ostala u ovom cirkusu od kluba, kad ima priliku vratiti se u svoj grad i u najveći klub na svijetu, kojemu je LP zagarantovana dok god postoji, i gdje je isto tako uvijek u uskom krugu favorita za sve moguće titule.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Tesko da ce nas David napustiti u naredne tri sezone, ima 200k sedmicno, ali ako se slucajno desi, obavezno dovesti Butlanda.
Druga stvar, cisto sumnjam da jedan odlican ekonom ubacuje tu klauzulu u ugovor, a msm da mozemo izvuci i mnogo vise (iako prodaja nije nikakva opcija).
Druga stvar, cisto sumnjam da jedan odlican ekonom ubacuje tu klauzulu u ugovor, a msm da mozemo izvuci i mnogo vise (iako prodaja nije nikakva opcija).
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ako neko zna, onda je to Balague, on je ekspert za Špance, a pošto je s druge strane Ed ne bih se iznenadio ni sekunde. Vjerovatno je uvjet za potpisivanje tog ugovora bilo ubacivanje te klauzule.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Tesko ko moze znati sve detalje Davidovog ugovora, a govorim ono sto mi je nekak logicno sa Edove strane. Msm nije veslo siso kada su u pitanju ove stvari.
Pa proslogodisnja cifra za koju je trebao otici je blizu te navodne kaluzule (20 - 25m) il bar priblizno pomenutoj tak da mi nema smisla da par miliona vise bude putna karta za Madrid.
Pa proslogodisnja cifra za koju je trebao otici je blizu te navodne kaluzule (20 - 25m) il bar priblizno pomenutoj tak da mi nema smisla da par miliona vise bude putna karta za Madrid.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
A meni je logično da David nije primijenio ploču tek tako, nego je vjerovatno dobio osiguranje da će mu se želja ispuniti u vidu te klauzule, pa je odlučio odraditi sezonu kao profesionalac, posebno jer ide Euro.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Hajde stavi sve na papir i reci ima li logike? OK, ne tvrdim ni ja da Ed ustvari zna svoj posao, ne poredim ga s Levyem ali ti i ja, dakle dva laika, ne bi ubacili u ugovor jednog od dva najbolja golmana svijeta klauzulu od 30 miliona u vremenu kada 25 miliona vrijedi iole dobar igrac. Koliko god Ed bio los nije sigurno totalni retard da to uradi. Balagueu ne sporim "insajdere" jer ih covjek sigurno ima, dokazao se kao jedan od najpouzdanijih novinara ali uzimati njegovu rijec kao "fakt" po meni nije OK iz vise razloga. Njegovi insajderi su Spanski a ne Engleski, United se u ovoj situaciji ipak dosta vise pita nego onda kada je David bio prakticno na kraju ugovora. Dodaj tome da se ni u samom Unitedu jos nista ne zna kako onda mozemo reci da neko odlazi ili dolazi. Sve ove spekulacije oko dolazaka, tako i odlazaka, su prazna prica za sada. Ne zna se jos ni ko nas vodi iduce sezone, mislim zna ali Jose jos nije pcoeo raditi i on ce imati zadnju rijec kod eventualnog Davidovog odlaska i ne vjerujem da ce on sam pristati na to. Ed se isto tako nece jos puno pitati, mislim da bi i on vrlo lako mogao popusiti otkaz zajedno s Gaalom na kraju sezone, ipak nije OK ni da sam Nizozemac odgovara za ovako los United, red je i da Ed ode i mislim da ce i on otici na kraju. Ne zaboravi da sa Mourinhom dolazi "fakticki" i Mendes koji upravo zastupa i DDGa tako da ce Jose i s te strane imati veliki uticaj. Ugovor je tu, u klauzulu apsolutno ne vjerujem ali ostavljam prostor za eventualno odlazak, ipak je ovo sport i takve su stvari sastavni dio istog ali gledano iz ovog navijackog ugla mi smo u tim za sada fantomskim pregovorima u dosta boljoj poziciji nego prosli put.rio_Ferdy88 je napisao/la:Ako neko zna, onda je to Balague, on je ekspert za Špance, a pošto je s druge strane Ed ne bih se iznenadio ni sekunde. Vjerovatno je uvjet za potpisivanje tog ugovora bilo ubacivanje te klauzule.
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Vidjećemo sve na ljeto, ja čisto sumnjam da nema te klauzule jer ne bi on onako odjednom promijenio priču da ga nisu umirili sa tom klauzulom.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Umirli ga sa 200k sedmicno. Pogledaj malo platni plafon Reala, pa Rona nema mnogo veca primanja.
United se na tom polju razbacuje samo tako, al' pare nisu problem.
United se na tom polju razbacuje samo tako, al' pare nisu problem.
Ili ju je promijenio jer je shvatio da mora jer u suprotnom nece braniti sezonu? Gaal je stvarno forsirao Romera na pocetku. Ima i ta solucija. A i ovo sto kaze @Asteriks, DDG je odlicno naplatio to produzenje ugovora, mal je broj golmana koji se mogu pohvaliti njegovom platom trenutno. Doduse nisam upucen ali mislim da jedino, mozda, Neuer ima vise. :Srio_Ferdy88 je napisao/la:Vidjećemo sve na ljeto, ja čisto sumnjam da nema te klauzule jer ne bi on onako odjednom promijenio priču da ga nisu umirili sa tom klauzulom.
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.