Rekonstrukcija stadiona u BiH
- JavierBosnia
- Kontakt:
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Ocito je nama tesko shvatiti da nema tog investitora koji ce u ovakvoj ligi i ovakvoj posjecenosti ulozit 50 miliona KM u pravljenje stadiona.
Jedina opcija je pravljenje nekog centra, hotela uz sve to mada su lokacije **** tako da je i to sve tesko
Jedina opcija je pravljenje nekog centra, hotela uz sve to mada su lokacije **** tako da je i to sve tesko
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Dokle god sanjamo sega-mega arene od nasih stadiona nema nista.truhnuce i raspadati se.
25 miliona eura.
45 miliona km.
Da vidimo sta se moze uraditi.(otprilike)
5 miliona km.Stadion Pirota.
Uredjenje travnjaka. (Po evropskim standardima)
Natkrivanje nove tribine.
Renoviranje stare uz adaptaciju prilaza i krova na istom.
Stadion Grbavica 10 miliona km
Natkrivanje i adaptacija juzne tribine,kao i popratne sadrzaje za evropske nastupe.sminkanje sjevera. (Ako nemoze se za 10 milki osposobiti Grbavica jbg.)
Stadion Tusanj 10 miliona
Rekonstrukcija zapadne tribine i natkrivanje.zavrsetak istocne tribine. (Istocna kosta oko 7 milki 3 miliona km za zapad )
Jedinstvo Bihac 5 miliona.
Rekonstrukcija i adaptacija postojecih tribina i terena.
Stadion Vitez 5 miliona
Natkrivanje i sminkanje prilaza i popratnih sadrzaja na stadionu.Uredjenje travnjaka.
Radnik Bijeljina 10 miliona
Uredjenje i renoviranja postojecih tribina natkrivanje,uredjenje terena,osposobljavanje za evropske utakmice.
Nema potrebe dalje nabrajati za jedan njihov jedan stadion mi mozemo uciniti tako puno za Nase klubove i infrastrukturu. Da izgledaju ljepse i modernije.
Stadione sam birao nasumice cisto radi primjera.
Jel To problem naci 50 milki nije.
Nema volje i zelje drzava dize stotine miliona kredita koji idu u vjetar znaci moze se Ali ne zele.
Za neke treba i vise,ali za neke i manje od napisanog.
Od neceg treba krenuti.
Eto sa 50 milki moze se stosta napraviti.pa nekada kasnije jos.
Treba volja samo Ali ova drzava nema sluha za sport.
25 miliona eura.
45 miliona km.
Da vidimo sta se moze uraditi.(otprilike)
5 miliona km.Stadion Pirota.
Uredjenje travnjaka. (Po evropskim standardima)
Natkrivanje nove tribine.
Renoviranje stare uz adaptaciju prilaza i krova na istom.
Stadion Grbavica 10 miliona km
Natkrivanje i adaptacija juzne tribine,kao i popratne sadrzaje za evropske nastupe.sminkanje sjevera. (Ako nemoze se za 10 milki osposobiti Grbavica jbg.)
Stadion Tusanj 10 miliona
Rekonstrukcija zapadne tribine i natkrivanje.zavrsetak istocne tribine. (Istocna kosta oko 7 milki 3 miliona km za zapad )
Jedinstvo Bihac 5 miliona.
Rekonstrukcija i adaptacija postojecih tribina i terena.
Stadion Vitez 5 miliona
Natkrivanje i sminkanje prilaza i popratnih sadrzaja na stadionu.Uredjenje travnjaka.
Radnik Bijeljina 10 miliona
Uredjenje i renoviranja postojecih tribina natkrivanje,uredjenje terena,osposobljavanje za evropske utakmice.
Nema potrebe dalje nabrajati za jedan njihov jedan stadion mi mozemo uciniti tako puno za Nase klubove i infrastrukturu. Da izgledaju ljepse i modernije.
Stadione sam birao nasumice cisto radi primjera.
Jel To problem naci 50 milki nije.
Nema volje i zelje drzava dize stotine miliona kredita koji idu u vjetar znaci moze se Ali ne zele.
Za neke treba i vise,ali za neke i manje od napisanog.
Od neceg treba krenuti.
Eto sa 50 milki moze se stosta napraviti.pa nekada kasnije jos.
Treba volja samo Ali ova drzava nema sluha za sport.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA
Ovaj post ti je veliki promasaj i potpuno besmislen... Niko ovdje nije spominjao drzavu da ulaze novac u sportsku infrastrukturu. Ako je jedan klub u mogucnosti da privuce investiciju od 50 miliona KM za sebe, zasto bi se on trebao da brine za stanje u Vitezu, Bihacu, Bijeljini, Tuzli, Sarajevo ili bilo gdje drugo. Mijesas kruske i jabuke...
Ja sam prije svega zelio docarati (barem pokusati)AnelZ je napisao/la:Ovaj post ti je veliki promasaj i potpuno besmislen... Niko ovdje nije spominjao drzavu da ulaze novac u sportsku infrastrukturu. Ako je jedan klub u mogucnosti da privuce investiciju od 50 miliona KM za sebe, zasto bi se on trebao da brine za stanje u Vitezu, Bihacu, Bijeljini, Tuzli, Sarajevo ili bilo gdje drugo. Mijesas kruske i jabuke...
koliko nama malo treba da dovedemo stvari u osnovni red (barem kada uporedis ulaganja u evropi).oni za 50 miliona naprave stadioncic a sa tim iznosom nasi klubovi mogu stosta napraviti.
Kako ce nasi klubovi doci do novca to cemo nas dvojica drugom prilikom.
Vecina stadiona nije u klubskom vlasnistvu nego javno dobro tako da itekako ima temelje za ulaganje na svim razinama vlasti.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA
- Suljo20002
- Kontakt:
Predzadnjirealancojk je napisao/la:STADIONI KINESKE SUPER LIGE
Sminka se Grbavica
Na sjeveru zamijenjene polomljene stolice, ofarbana ograda i stubista

Sprema se krov za zapad

Sredjuju se novinarske loze

Sredjuje se jug

Stari semafor demontiran i ceka se montaza novog

Malo smijesno da ovo mozemo nazvati rekonstrukcijom stadiona, vise je sminkanje, ali ajde, ipak da se isprati. Misljenja sam da ovakvo nesto treba raditi sve i jedan klub u PL prije pocetka svake sezone. Mijenjanje stolica, farbanje ograde, stubista i slicno. Na Grbavici su jos pored ovoga gore navedenog sredili i mokre cvorove za koje takodjer mislim da trebaju sanaciju prije svake sezone. Na taj nacin bi se stalno ulagalo malo novaca, stadioni ne bi propadali i ne bi svake tri godine morali uloziti ogroman novac za sanaciju svega postojeceg, a i ta sanacija nakon tri godine obicno poceka jos deset godina, jer nema para.

Sprema se krov za zapad

Sredjuje se jug

Malo smijesno da ovo mozemo nazvati rekonstrukcijom stadiona, vise je sminkanje, ali ajde, ipak da se isprati. Misljenja sam da ovakvo nesto treba raditi sve i jedan klub u PL prije pocetka svake sezone. Mijenjanje stolica, farbanje ograde, stubista i slicno. Na Grbavici su jos pored ovoga gore navedenog sredili i mokre cvorove za koje takodjer mislim da trebaju sanaciju prije svake sezone. Na taj nacin bi se stalno ulagalo malo novaca, stadioni ne bi propadali i ne bi svake tri godine morali uloziti ogroman novac za sanaciju svega postojeceg, a i ta sanacija nakon tri godine obicno poceka jos deset godina, jer nema para.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ovo je cicscenje i odrzavanje stadiona. Jedino eto onaj semafor sto mijenjaju. No dobro svaka im cast, navijac sam sarajeva ali ovo sto oni rade oko stadiona je za svaku pohvalu. Uz ta sitna ulaganja i odrzavanje stadioni bi sigurno 20-30% ljepse i izgledali i imali bolju funkcionalnostSignore je napisao/la:Sminka se Grbavica
Sprema se krov za zapad
Sredjuje se jug
Koliko sam ja upratio, rade se i toaleti na stadionu.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Ovo što se radi na Grbavici je za pohvalu...Radovi su radovi,ma kakvi god bili..Koliko se moze toliko se i radi...Bolje išta nego ništa...Nego mene zanima samo jedno...Zašto se donji dio "JUGA" na Grbavici ne osposobi? Pa da cijela tribina bude u funkciji kao nekada...Pa čak i "istok"...trenutno imaju konstrukciju i oblik i "istok" i donji dio "JUGA"...Treba ulagat u ovo što se ima,a ne ocekivati megalomanske projekte poput mercedes arene!
::::SAMO ČELIK::::
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ono na jugu bi se trebalo lijepo ocistiti dole i bilo bi super.zamorano je napisao/la:Ovo što se radi na Grbavici je za pohvalu...Radovi su radovi,ma kakvi god bili..Koliko se moze toliko se i radi...Bolje išta nego ništa...Nego mene zanima samo jedno...Zašto se donji dio "JUGA" na Grbavici ne osposobi? Pa da cijela tribina bude u funkciji kao nekada...Pa čak i "istok"...trenutno imaju konstrukciju i oblik i "istok" i donji dio "JUGA"...Treba ulagat u ovo što se ima,a ne ocekivati megalomanske projekte poput mercedes arene!
A za istok se ne isplati nista radit nakaradno, jedino bi dobro doslo polahko pocet spajat istok sa sjeverom, ne treba tu odma krov i sve, al bar dio po dio zidati i za 2 godine bi se to sredilo lijepo. Jedino ona lokomotiva smeta da se digne bilo kakva veca tribina
sta je sa travnjakom? Ne samo na Grbavici. na svim ostalim stadionima? To je prvo sto treba renovirati, promijeniti. **** semafore, stolice (koje su svakako prazne), farbanje stepenica i ostale gluposti. Ulozite u teren, da se u proljece i u jesen ne igraju utakmice na krompiristima
Dati neku sicu u teren je bacanje para, jer se vrlo brzo pokaze kako se malo ulozilo. Za teren trebaju vece pare, ali kad ulozis onda trebas imati ljude koji odrzavaju taj teren.
Zato sam ja zagovornik toga da nasi klubovi postave plastiku jer je plasiku lakse odrzavati, ali se kladim da bi opet od 16 klubova u ligi mozda dva nabavila masinu za cesljanje trave i to bi za godinu dana bilo kao da se igra na potpuno ravnoj plohi bez ikakvih travki.
Kod nas je dug period godine kada padaju kisa i snijeg, tereni su blatnjavi i plastika bi tu imala prednost, ali bi svaki teren svakako trebao odlicnu drenazu, jer i na plastici mozemo dozivjeti poplavu. Reci ce neki da u Engleskoj stalno pada kisa, a da su tereni opet besprijekorni, ali u Engleskoj vise uloze u odrzavanje para nego sto nasi klubovi imaju budzet.
Zato sam ja zagovornik toga da nasi klubovi postave plastiku jer je plasiku lakse odrzavati, ali se kladim da bi opet od 16 klubova u ligi mozda dva nabavila masinu za cesljanje trave i to bi za godinu dana bilo kao da se igra na potpuno ravnoj plohi bez ikakvih travki.
Kod nas je dug period godine kada padaju kisa i snijeg, tereni su blatnjavi i plastika bi tu imala prednost, ali bi svaki teren svakako trebao odlicnu drenazu, jer i na plastici mozemo dozivjeti poplavu. Reci ce neki da u Engleskoj stalno pada kisa, a da su tereni opet besprijekorni, ali u Engleskoj vise uloze u odrzavanje para nego sto nasi klubovi imaju budzet.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Signore je napisao/la:Dati neku sicu u teren je bacanje para, jer se vrlo brzo pokaze kako se malo ulozilo. Za teren trebaju vece pare, ali kad ulozis onda trebas imati ljude koji odrzavaju taj teren.
Odrzavanje je kljuc, BP ima odlicnu travu i ono grijanje sve je super odradjeno, al dok ne dodje repka to niko ne odrzava. Kad bi svi tadioni imali ovakvu travu to bi bilo perfektno. Al ako nista polahko ovi veci stadioni, malo klub, malo savez sad nakon skracenja lige, da se radi Kosevo, Grbavica, Siroki brijeg, tusanj, mostar..
Jedino je na bilinom polju bolji travnjak nego na grbavici, ne znam da se moze sta vise oko njega popravitiScholl je napisao/la:sta je sa travnjakom? Ne samo na Grbavici. na svim ostalim stadionima? To je prvo sto treba renovirati, promijeniti. **** semafore, stolice (koje su svakako prazne), farbanje stepenica i ostale gluposti. Ulozite u teren, da se u proljece i u jesen ne igraju utakmice na krompiristima
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
brigsiroki
- Kontakt:
lipo je ovo viditi što željo radi,tako bi tribali svi klubovi te stepenice i zidove bojati,ako se nevaram to su nedavno i red army u vrapčićima bojali zidove u crvenu boju...
A i savez bi trebao tu pomoći priko programa "Program Hattrick"
Program Hattrick UEFA je započela 2004. godine, odvija se u četverogodišnjim ciklusima, svako novo razdoblje donijelo je savezima otprilike 100 milijuna eura više:
HatTrick 2004.-2008. 301.600.000 eura
HatTrick 2008.-2012. 408.100.000 eura
HatTrick 2012.-2016. 503.500.000 eura
HatTrick 2016.-2020. 600.000.000 eura
Kad se ovi iznosi zbroje fond je do sada raspolagao sa oko 1.2 milijarde eura kojeg, za razvojne projekte, mogu povlačiti 54 članice UEFA-e. Dijeli se tako da 1,3 milijuna eura godišnje ide solidarno po državi. Još 2,5 milijuna eura je raspodijeljeno svakoj državi u četverogodišnjem ciklusu, a plus se mogu dobiti novci i za ekstra razvojne projekte...
Najnoviji HatTrick ciklus 2016.-2020. donosi budžet od 600 milijuna eura i svakom savezu skoro 3.000.000 eura godišnje koje bi trebali uložiti na infrastrukturu, pomažući svim klubovima (nogometa, ženskog nogometa, malog nogometa, nogometa na pijesku) da urede svoje terene i stadione, izgrade mini terene i pomoćne terene za trening, kupe opremu za trening centre.
Za usporedbu evo kako se drugi ponašaju s ovim novcem:
Albanija – obnovljeno 10 nogometnih igrališta, izgrađena 4 nova trening igrališta, 12 novih trening igrališta s umjetnom travom
Danska – izgrađeno 50 nogometnih igrališta s umjetnom travom
Engleska – napravljeno 30 centara za ženski nogomet
Finska – napravljeno 16 nogometnih terena s umjetnom travom
Njemačka – izgrađeno 1000 mini igrališta
Grčka – izgrađena 32 trening centra i 40 mini igrališta
Island – izgrađeno 111 mini igrališta i 30 infrastrukturni projekata
Latvija – izgrađeno 12 nogometnih igrališta i 7 manjih centara
Litva – izgrađeno 10 nogometnih igrališta
Malta - izgrađeno 5 nogometnih igrališta
Moldavija – izgrađeno 14 nogometnih igrališta i 250 mini igrališta
Slovenija – izgrađeno 18 nogometnih igrališta i 71 mini igralište
što se tiče hrvatske lige HNS je napravio semafor na maksimiru, drugi projekt je preseljenje iz kuće nogometa u Hilton. HNS je izgradio nekih 30 igrališta,(Tu su se radile mnoge mućke i ko zna gdje su se pare potrošile)
a zna li itko gdje su se pare iz BIH saveza potrošile i gdje se planiraju ovih 3milijuna eura??????
A i savez bi trebao tu pomoći priko programa "Program Hattrick"
Program Hattrick UEFA je započela 2004. godine, odvija se u četverogodišnjim ciklusima, svako novo razdoblje donijelo je savezima otprilike 100 milijuna eura više:
HatTrick 2004.-2008. 301.600.000 eura
HatTrick 2008.-2012. 408.100.000 eura
HatTrick 2012.-2016. 503.500.000 eura
HatTrick 2016.-2020. 600.000.000 eura
Kad se ovi iznosi zbroje fond je do sada raspolagao sa oko 1.2 milijarde eura kojeg, za razvojne projekte, mogu povlačiti 54 članice UEFA-e. Dijeli se tako da 1,3 milijuna eura godišnje ide solidarno po državi. Još 2,5 milijuna eura je raspodijeljeno svakoj državi u četverogodišnjem ciklusu, a plus se mogu dobiti novci i za ekstra razvojne projekte...
Najnoviji HatTrick ciklus 2016.-2020. donosi budžet od 600 milijuna eura i svakom savezu skoro 3.000.000 eura godišnje koje bi trebali uložiti na infrastrukturu, pomažući svim klubovima (nogometa, ženskog nogometa, malog nogometa, nogometa na pijesku) da urede svoje terene i stadione, izgrade mini terene i pomoćne terene za trening, kupe opremu za trening centre.
Za usporedbu evo kako se drugi ponašaju s ovim novcem:
Albanija – obnovljeno 10 nogometnih igrališta, izgrađena 4 nova trening igrališta, 12 novih trening igrališta s umjetnom travom
Danska – izgrađeno 50 nogometnih igrališta s umjetnom travom
Engleska – napravljeno 30 centara za ženski nogomet
Finska – napravljeno 16 nogometnih terena s umjetnom travom
Njemačka – izgrađeno 1000 mini igrališta
Grčka – izgrađena 32 trening centra i 40 mini igrališta
Island – izgrađeno 111 mini igrališta i 30 infrastrukturni projekata
Latvija – izgrađeno 12 nogometnih igrališta i 7 manjih centara
Litva – izgrađeno 10 nogometnih igrališta
Malta - izgrađeno 5 nogometnih igrališta
Moldavija – izgrađeno 14 nogometnih igrališta i 250 mini igrališta
Slovenija – izgrađeno 18 nogometnih igrališta i 71 mini igralište
što se tiče hrvatske lige HNS je napravio semafor na maksimiru, drugi projekt je preseljenje iz kuće nogometa u Hilton. HNS je izgradio nekih 30 igrališta,(Tu su se radile mnoge mućke i ko zna gdje su se pare potrošile)
a zna li itko gdje su se pare iz BIH saveza potrošile i gdje se planiraju ovih 3milijuna eura??????
brigsiroki je napisao/la:a zna li itko gdje su se pare iz BIH saveza potrošile i gdje se planiraju ovih 3milijuna eura??????
Pojasnite mi kakve nove ulaze novinari spominju na Grbavici ?
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Hattrick 2012-2016 - kamp reprezentacije u Zenici ukupne cijene od skoro 10 miliona KM, onih 89000 € sto su svakom klubu obezbjedili koji su igrali PL u proteklih nekoliko godina i bilo je jos nekih sitnih zahvata (prvenstveno plasticni tereni).brigsiroki je napisao/la: a zna li itko gdje su se pare iz BIH saveza potrošile i gdje se planiraju ovih 3milijuna eura??????
Sada je najavljena nova zgrada saveza za koju nisam siguran da li je ukljucena u modul 2012-2016 ili 2016-2020 ili cak u oba.
Za osobe koje traze nove travnjake, jedan kvalitetno odradjen travnjak (eto bez grijanja) opet zahtjeva oko pola miliona KM, ako ne i vise + mnogo vece godisnje troskove odrzavanja gdje ces u klubu imati nekoliko osoba zaposlenih iskljucivo za taj segment te nabavka i odrzavanje nove opreme.
Slazem se da su travnjaci veoma bitni, ali ljudi ovdje cesto navode te travnjake kao da su oni besplatni pa im nije jasno zasto klubovi ne ulazu u iste.
Slazem se da su travnjaci veoma bitni, ali ljudi ovdje cesto navode te travnjake kao da su oni besplatni pa im nije jasno zasto klubovi ne ulazu u iste.
-
brigsiroki
- Kontakt:
AnelZ je napisao/la:Hattrick 2012-2016 - kamp reprezentacije u Zenici ukupne cijene od skoro 10 miliona KM, onih 89000 € sto su svakom klubu obezbjedili koji su igrali PL u proteklih nekoliko godina i bilo je jos nekih sitnih zahvata (prvenstveno plasticni tereni).brigsiroki je napisao/la: a zna li itko gdje su se pare iz BIH saveza potrošile i gdje se planiraju ovih 3milijuna eura??????
Sada je najavljena nova zgrada saveza za koju nisam siguran da li je ukljucena u modul 2012-2016 ili 2016-2020 ili cak u oba.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.