Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
BVB rutinski odradio svoj posao, uz to jos ispali Fiorentina i Napoli, tako da cemo ovu sezonu zavrsiti ispred Italijana, ako Bayern ne usere ni sefa ni stanicu u uzvratu...
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- Konigsblau
- Kontakt:
Pa ionako je ove sezone nedostižna ta prednost. Više je pitanje hoće li Bundesliga završiti druga, jer trenutno drži tu poziciju.amerosm je napisao/la:BVB rutinski odradio svoj posao, uz to jos ispali Fiorentina i Napoli, tako da cemo ovu sezonu zavrsiti ispred Italijana, ako Bayern ne usere ni sefa ni stanicu u uzvratu...
A ovo je jedno prosječno veče za bundesligaše, jer ipak zadnjih sezona smo vidjeli veće, bolje stvari, tako da je ovo i neka obaveza da 2 tima prođu u osminu finala EL.
Leverkusen je eto konačno ove sezone jednom odradio utakmicu staloženo. Dortmund bio uvjerljiv i siguran (od njih ništa drugo se i ne očekuje). Augsburg sa šesnaestinom finala napravio veliki uspjeh, večeras bili hrabri i ravnopravni i časno ispali. Schalke doživio debakl, ali s obzirom na njihovu nekonstantnost ove sezone, to i nije iznenađenje, ali ipak jeste razočaravajuće...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
-
Bundesliga
- Kontakt:
Najteži protivnik kojeg Dortmund može dobiti u nastavku takmičenja je upravo još jedan Bundesligaš Leverkusen.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Volio bih pogledat najviše duel Dortmunda i Manchestera, kakvo bi to karanje bilo
- BavaracZenica
- Kontakt:
Jedan je morao kiksati po starom obicaju, i bas sam nesto razmisljao ko bi to mogao da bude Leverkusen ili Schalke, ipak Schalke izgubi..
Svaka cast Augsburgu lavovski borba do kraja, al po kvaliteti ja vidim Dortmund kao glavnog favorita..u Europa Ligi, vidjecemo sutra sta koji ce biti parovi, ali ocekujem ih do finala.. nadati se da ce i Leverkusen gaziti dalje

Svaka cast Augsburgu lavovski borba do kraja, al po kvaliteti ja vidim Dortmund kao glavnog favorita..u Europa Ligi, vidjecemo sutra sta koji ce biti parovi, ali ocekujem ih do finala.. nadati se da ce i Leverkusen gaziti dalje
FC Bayern !!!!!
-
KayserSose
- Kontakt:
Kako da ne, pogotovo pored 4 Španjolca i Tottenhama. Da ne spominjem da smo ih dobili sa vezom Weigl-Ginter-Leitner i Pulisicem na krilu.Bundesliga je napisao/la:Najteži protivnik kojeg Dortmund može dobiti u nastavku takmičenja je upravo još jedan Bundesligaš Leverkusen.
Skromnost je vrlina gospodo, pogotovi ako znaš da imaš kvalitetu.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
-
Bundesliga
- Kontakt:
Živi bili pa vidjeli. Za Dortmund sam na početku sezone rekao da će osvojiti EL ali i dalje tvrdim da bi im eventualni duel sa Leverkusenom bio teži i od Španaca ili Tottenhama.
I am not yet born; O hear me.
U pravu je covjek 100%, s Leverom bi se krhali momacki. Najbolje nas poznaju od svih ekipa, takticki odlicni, trce, jos bi bili nabrijani maximalno poslije ove zadnje tekme. Ne bi valjalo nimalo da ih izvucemo.KayserSose je napisao/la:Kako da ne, pogotovo pored 4 Španjolca i Tottenhama. Da ne spominjem da smo ih dobili sa vezom Weigl-Ginter-Leitner i Pulisicem na krilu.Bundesliga je napisao/la:Najteži protivnik kojeg Dortmund može dobiti u nastavku takmičenja je upravo još jedan Bundesligaš Leverkusen.
Skromnost je vrlina gospodo, pogotovi ako znaš da imaš kvalitetu.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."
Zar mogu iz iste države igrati već u osmini?Bundesliga je napisao/la:Najteži protivnik kojeg Dortmund može dobiti u nastavku takmičenja je upravo još jedan Bundesligaš Leverkusen.
Leverkusen je priča za sebe, ko god bude igrao protiv njih ne gine mu krvav nos
Bundesliga je i prošle godine imala Wolfsburga od koga smo se nešto nadali, ali ispadoše dosta teško, nema ovo takmičenje je nezahvalno za bilo kakve prognoze, idemo lagano rundu po rundu uživati u utakmicama, meni ovo dođe dosta pozitivno takmičenje, ima ono svoju draž, nije sve u LP.
Bundesligaši su dobili ubjedljivo najjače protivnike.
Villareal igra odlično u svojoj ligi,bori se za ulazak u ligu prvaka i na putu do osmine finala su izbacili Napolija, dok Spursi također imaju odličnu sezonu, u borbi su za titulu i pored Leicestera su najviše pokazali u ligi. Sinoć su razbil Fiorentinu bez nekoliko važnih prvotimaca.
Villareal igra odlično u svojoj ligi,bori se za ulazak u ligu prvaka i na putu do osmine finala su izbacili Napolija, dok Spursi također imaju odličnu sezonu, u borbi su za titulu i pored Leicestera su najviše pokazali u ligi. Sinoć su razbil Fiorentinu bez nekoliko važnih prvotimaca.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
-
KayserSose
- Kontakt:
Fakat shebani protivnici. Inače su slabe sreće Bundesligaši kod ždrijeba ove sezone. Bayern dobije nakon PSG-a najjačeg protivnika u LP, a u EL se izredaše Liverpool, Porto, Sporting, Shakhtar i sad Villareal i Tottenham. Jedino je Wob imao sreće sa Gentom. Valjda u četvrtfinalu bude više sreće za one koji prođu.
Protivnici su baš po mjeri, ko da ih je neko skrojio - drugi bundesa protiv drugog premiera i četvrti bundesa protiv četvrtog primere. Pa će da vidime kolko važe bundes.
Teški protivnici nemam šta al' nema na guzove do finala nego se mora proliti znoj .Dajem blagu prednost BvB i Leveru.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- samo_lijevo
- Kontakt:
Keln ostecen za penal, sudija nije bio 5 metara udaljen.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Ono jeste bio penal, što jeste, jeste....Ali svakako vidi se da kod Herthe nije došlo do pada nakon zimske pauze, nego je raspored nakon stanke za berlinski klub ipak bio nezgodniji (teški protivnici poput BVB-a i Wolfsburga, s kojima se i Herthini remiji ne mogu voditi okarakterisati kao loši rezultati).
Hertha je sada konačno došla i do prve pobjede nakon zimske pauze, tako da i dalje dobro kotira, zadržat će i nakon ovog kola visoko 3. mjesto, iako se neki ponadaše Herthinom padu (čudno, jer među tim je dosta tradicionalista, pa čovjek ne može skontat što im Hertha smeta - problem su izgleda i neki tradicionali klubovi, a ne samo ovi tzv. vještački o kojima se pili često....
).
A i prije sam govorio, Hertha je trenutno spremnija za EL nego za CL. U EL bi se sigurno dobro predstavili, u CL sam siguran da se ne bi obrukali, sjećamo se da je na prelazu 2 vijeka, Hertha i u najelitnijem takmičenju znala odirati u najmanju ruku solidno. Svakako ako na kraju izbore Ligu prvaka, to može biti rezultat sjajnog rada cijelog kluba, koji se konačno stabilizovao. Par godina se u glavnog gradu zaista naopako radilo, pravili su se krivi potezi, pa je klub postao pomalo i Fahrstuhlmannschaft. Ako bi se nastavio ovako ozbiljan rad, onda bi se Hertha mogla etablirati u vrhu i zato ima mnoge pretpostavke. Ali za dugoročno održavanje top nivoa, treba još tu dosta koraka.
A mora se posebno pohvaliti to dovođenje Kalou-a. Dok su mnogi bundesligaš spavali, nećkali se ili kako li god, po pitanju istog, Hertha je tu ugrabila pravu zvjerku i čovjek pokazuje visok nivo. Pogodilo se i sa Ibiševićem , Weiserom, ako govorimo o ovim zadnjim transferima.
Ako se vratim još malo na utakmicu, onda se opet može istači defanzivna disciplina, kompaktnost (sve ono što je Dardai dobro usadio ekipi i o čemu sam ja i još neki i ranije govorili). A ostvarena je bitna pobjeda na nezgodnom gostovanju....
Hertha je sada konačno došla i do prve pobjede nakon zimske pauze, tako da i dalje dobro kotira, zadržat će i nakon ovog kola visoko 3. mjesto, iako se neki ponadaše Herthinom padu (čudno, jer među tim je dosta tradicionalista, pa čovjek ne može skontat što im Hertha smeta - problem su izgleda i neki tradicionali klubovi, a ne samo ovi tzv. vještački o kojima se pili često....
A i prije sam govorio, Hertha je trenutno spremnija za EL nego za CL. U EL bi se sigurno dobro predstavili, u CL sam siguran da se ne bi obrukali, sjećamo se da je na prelazu 2 vijeka, Hertha i u najelitnijem takmičenju znala odirati u najmanju ruku solidno. Svakako ako na kraju izbore Ligu prvaka, to može biti rezultat sjajnog rada cijelog kluba, koji se konačno stabilizovao. Par godina se u glavnog gradu zaista naopako radilo, pravili su se krivi potezi, pa je klub postao pomalo i Fahrstuhlmannschaft. Ako bi se nastavio ovako ozbiljan rad, onda bi se Hertha mogla etablirati u vrhu i zato ima mnoge pretpostavke. Ali za dugoročno održavanje top nivoa, treba još tu dosta koraka.
A mora se posebno pohvaliti to dovođenje Kalou-a. Dok su mnogi bundesligaš spavali, nećkali se ili kako li god, po pitanju istog, Hertha je tu ugrabila pravu zvjerku i čovjek pokazuje visok nivo. Pogodilo se i sa Ibiševićem , Weiserom, ako govorimo o ovim zadnjim transferima.
Ako se vratim još malo na utakmicu, onda se opet može istači defanzivna disciplina, kompaktnost (sve ono što je Dardai dobro usadio ekipi i o čemu sam ja i još neki i ranije govorili). A ostvarena je bitna pobjeda na nezgodnom gostovanju....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Meni samo nije jasno otkud Hertha na trećem mjestu Bundesa, ispred Apoteke, M'Gladbacha, Šalkea
mislim, ne podcijenjujem ih, sigurno da nisu slucajno tu nakon 20 i kusur kola, ali ne mogu da se nacudim
mislim, ne podcijenjujem ih, sigurno da nisu slucajno tu nakon 20 i kusur kola, ali ne mogu da se nacudim
Švabe nakon strašne serije padoše od Hannovera, ima li nepredvidljive lige od Bundeske, još da Hoffe sutra iznenadi. 
1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
KayserSose
- Kontakt:
Ne pamtim da su ikad 4 utakmice BL igrane nedjeljom.
Bayo jučer potvrdio nalov.
Bayo jučer potvrdio nalov.
E baš nalov, nalovio se on tih titula a i još će.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.