FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Stefan Effenberg
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Stefan Effenberg » 24 feb 2016, 17:45

http://www.bild.de/sport/fussball/josep ... .bild.html

E moj Guardiola... izjaviti ovako nešto nema veze sa normalnim razmišljanjem... svatko ko je igrao samo malo veliki nogomet zna da je ova izjava jedna od najglupljih što netko može izjaviti... debilno razmišljanje...

Činjenica je da smo u ove 3 godine pod njegovim vodstvom odigrali premalo cijelih utakmica u izdanju od prvog poluvremena. Složili se mnogi, ili samo neki, ovo je činjenica.

Ekipi fali SNAGE I KONDICIJE da izdrži tempo prvog poluvremena. I to se događa često. Prečesto otkad je Pep trener. Nije ovo zaključak na temelju samo ove jedne utakmice. Fizički nismo u mogućnosti odigrati takav tempo što je velika sramota za Bayern i njemački mentalitet.

I da, previše se podcjenjuje Juventus. Treba im odati priznanje da su odigrali jako dobro drugo poluvrijeme gdje su naše boljke i filozofija Pepa došle do izražaja.

Svejedno, mislim da ćemo proći dalje iako teško, a smatram da nemamo nikakve šanse da osvojimo ove godine Ligu Prvaka.

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 24 feb 2016, 18:00

Stefan Effenberg je napisao/la:
I da, previše se podcjenjuje Juventus. Treba im odati priznanje da su odigrali jako dobro drugo poluvrijeme gdje su naše boljke i filozofija Pepa došle do izražaja.
Slazem se, i da smo dobili 2:0 nista ne bi bilo gotovo jer znamo kako je dovoljno primiti samo jedan gol i cijela situacija u glavama i na terenu se mijenja. Sjetite se Intera, Arsenala, Man City-a...

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 25 feb 2016, 02:07

Ja nikad manji optimista nisam bio ljudi moji.
Svaki napad protivnika ja propratim sa dozom straha,toliko smo postali lohotna ekipa da i kod 3:0 ja se ne opustam.
Sto se mene tice ova godina je zgubljena,opet nas ceka blamaza.
Jedino pozitivno je sto sminker ide iz naseg kluba,ja ga vise gledat ne mogu :puke:
A povrede su posebna prica...

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 25 feb 2016, 13:58

bavaracmujo je napisao/la:O utakmici ste vec sve rekli nema potrebe bilo sta dodat al opet kad vas citam pojedine tacno nemate prestavu dal ljubit il pisat sve u vezi pepa, koji je pojeo taktiku al opet pisem pojedini imaju strasno cudnu narav gdje u jednom trenutku pisate pepa sto alonso igra a u drugom pisate sto ne igra, ili kao on je kriv za povrede jer je tempo treninga jak a u drugom postu pise da je on kriv sto igraci nisu spremni fizicki. Taktika uredu rezultat dobar al haj samo nek neko kaze koja bi to ekipa na svijetu ovako odigrala bez stopera.
Ljudi mi nismo izgubili od finaliste lige prvaka sa igrom bez stopera.
Kako god ovaj rezultat nije iz dobrih akcija juveta nego iz nasih gresaka al to se desava to su ljudi i svi grijese, kritikovat ovoga il onoga to nikako ne ide i meni licno se gade pojedinci koji psuju bilo kome ko ima veze sa Bayernom a to moze samo balavurdija i seljacki odgoj.

Vidi jednu stvar... Pep je nadmudrio Juve, ali samo prvih 45minuta. Zasto kazem prvih 45minuta, a ne 60? Zato sto je Alegri odmah napravio zamjene i tu je odmah nadmudrio Pep-a. Kroz nekih 15-20minuta mu se vec isplatilo.
Guardiola je savrseno krenuo, mozda mu je ovo najbolje poluvrijeme od kako je ovdje. Ne za Bayern, nego za njega. Lahm je igrao u sredini terena, nikome nije palo na pamet da kritikuje taj potez, jer je bio maestralan, kako potez tako i sama igra Lahma...
....Druga stvar, Vidal je igrao ŠTOPERA, idealna postavka. Vidal je dosta sigurniji u pas igri, stavit ga nazad, imamo odredjenu sigurnost, a gore svi ginete i cupate da ne bi doslo slucajno do kontre. BRAVISIMOOOOO, pogotovo jer je to urodilo plodom. Juventus nije znas sta ih je snaslo.

Vjerujte mi, gledao sam utakmicu sa navijacima Juventusa, koji sami govore sta je ovo? Pa ovo se nama nikad nije desilo igrali smo protiv Reala, Barce, napadali smo.... Sve su to rijeci koje su izrecene iz ocaja, iz nemoci.
Bayern je odradio najjace poluvrijeme pod Pepom, ako ne racunamo mozda Porto i Sahtar, ali budimo realni te dvije ekipe nisu ni do koljena Juventusu...

Ja sam jedan od prvih kojima Xabi Alonso nije godio. Ni kao zadnji vezni,ali ni kao stoper. Medjutim, osjetio se pad Bayerna. Odmah nakon sto smo poveli 2-0 stali su. COSTA se nije vidio nikako tokom drugog poluvremena. Da li je za Ribery-a bilo rano da udje u 60-oj?? Ne znamo.
Medjutim, sa Kimmichom se nije smjelo onako dugo rizikovati. Imas Alonsa, ubaci ga, ubaci i Benatiu, i polako se zatvaraj, smanjuj pritisak igraj na posjed. IGRAJ ONU GLUPU DOSADNU IGRU KOJU NIKO OD NAS NE MOZE GLEDATI - KRUŽI OKO PROTIVNIČKOG GOLA!!!

No opet kazem, vjerujem kako je Bayern dosta jaci, a ima i odlican rezultat, bilo kakva pobjeda kod kuce nas vodi dalje. To je rezultat koji bi svi potpisali prije utakmice....
autogol je napisao/la:Ja nikad manji optimista nisam bio ljudi moji.
Svaki napad protivnika ja propratim sa dozom straha,toliko smo postali lohotna ekipa da i kod 3:0 ja se ne opustam.
Sto se mene tice ova godina je zgubljena,opet nas ceka blamaza.
Jedino pozitivno je sto sminker ide iz naseg kluba,ja ga vise gledat ne mogu
A povrede su posebna prica...
Zasto nisi optimista? Juventus je iz dvije prilike zabio dva gola. Dvije prilike koje su plod nasih gresaka, a ne njihovih dobro odradjenih akcija. Bayern je imao pregrst prilika, i sigurno da ce ih imati i u Minhenu. Isto tako vjerujem da cemo pobijediti 2-0, 3-1.

OStalo necu komentarisati, Barcelona je prejaka, ali je sigurno da smo mi dosta jaci nego prosle sezone, kada samo igrali desetkovani, a opet smo ih pobijedili u jednoj utakmici!
Stern des Südens

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 25 feb 2016, 15:28

Mi sa roberyem i ako bude normalan i pepi postavi igru kako treba cak smo i mali favoriti protiv prcelone imamo siru klupu trenera koji barem po nekoj vokaciji je bolji pametniji u pogledu trenerskog posla od trenera majti prcelone.samo boze zdravlja i pepiju pameti ova sezona lp bi mogla boti nasa.

edit:bayern Munich travelled to Italy this week, but the Champions League match against Juventus wasn’t the only reason for the trip. Their technical director Michael Reschke was in Naples last night for the Milan match. Scouting some players, which he also did on Friday during Bologna-Juventus. His principal target was Amadou Diawara, midfielder class 97′ who has appeared in 25 matches in all competitons this season. But that wasn’t it: last Saturday he also attended Inter-Sampdoria at San Siro. The player who catched the interest from Bayern was Miranda, the experienced central defender would become a target for the german’s club defense. Bayern Munich is keeping a close eye on Italy, as Miranda and Diawara are their main targets there.

****: GianlucaDimarzio.com
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 26 feb 2016, 00:34

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... ricks.html

zanimljiv tekst o našem Tomici, s obzirom da ga Englezi pišu, izdvojio bih ovaj dio:
Sometimes a little kid will come up to me and ask me to show him some tricks,' said Muller in an interview with FAZ back in 2012, 'I always have to say: 'I can't do any tricks'.

'They want to see some sort of magic: keepie-uppies, around-the-worlds, that sort of thing. It's not really my strength. I define myself by efficiency and straightforwardness.

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 26 feb 2016, 15:35

Thiery Henry je rekao slijedece: parafraziram dakle. Djeca ne treba da se ugledaju na Messija i Ronalda i da tako igraju fudbal, vec na Thomasa Mullera.
Ja mislim da je i budali jasno sta je ovim htio reci. :)

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 26 feb 2016, 19:50

momci evo dresova za next sesosne :cool:
slika

Hoeneß interview

In an interview with kicker, Uli Hoeneß has spoken publicly for the first time since jail time. On Monday, he will officially be a free man again. During the next months, he plans to “enjoy football, go to the stadium and be fan again”.

The idea is to keep his recent youth work going, while staying out of the public spotlight at the same time. Whether he will ever return as club president is not clear. Understandably, Hoeneß wants some quiet time with his family and plans to make a decision on any further topics after a family vacation in June.

All the best to you, Uli!

gocinjo se sutra vraca porotiv vukova sa vratnika pardon wolfsburga :mrgreen:

Following the first leg of the Champions League round of 16 ties being played, Real Madrid remain ahead of Bayern Munich and Barcelona in the UEFA coefficient rankings.
Based on Champions League and Europa League results combined over the past five years, Los Blancos remain in top spot in that particular table with a score of 163,342.

Real have dominated the rankings since the end of the 2013-14 season.

In second spot is Bayern Munich of Germany with a tally of 153,292 and in third spot are Barcelona with a score of 152,342.

A very good lead on undoubtedly two very other good clubs in the world of football, and it continues to be a good omen hopefully for this year's Champions League run as the side look to pick up the trophy once more.

Following the first leg of the Champions League round of 16 ties being played, Real Madrid remain ahead of Bayern Munich and Barcelona in the UEFA coefficient rankings.
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 26 feb 2016, 21:03

proFCB je napisao/la:
Zasto nisi optimista? Juventus je iz dvije prilike zabio dva gola. Dvije prilike koje su plod nasih gresaka, a ne njihovih dobro odradjenih akcija. Bayern je imao pregrst prilika, i sigurno da ce ih imati i u Minhenu. Isto tako vjerujem da cemo pobijediti 2-0, 3-1.

OStalo necu komentarisati, Barcelona je prejaka, ali je sigurno da smo mi dosta jaci nego prosle sezone, kada samo igrali desetkovani, a opet smo ih pobijedili u jednoj utakmici!
Dobro, ne treba pretjerivati. Ovo je sad ona tipična priča "mi kad damo golove to su über, mega, strato akcije, a kad nam protivnik zabije to je samo sreća".

Ako ćemo realno, vaša prva akcija je bila solidna, ali ste imali sreće kod odbitka koji je završio kod Müllera. Drugi gol je plod naše greške i sudijske procjene da Lewa nije napravio faul nad Bonucciem. Naš prvi gol je bio rezultat greške vaše odbrane, a drugi čisto i fino izrađena akcija.

I ovo za dvije prilike/dva gola je potpuna neistina. Pogledaj prilike Pogbe, Quadrada i Bonuccia.

Odmah nakon utakmice sam pisao da smo imali puno sreće i da nas niko nije ovako nadigrao na našem terenu, da nismo mogli disati u prvom poluvremenu, ali ne treba pretjerivati i pisati kako je sve što smo mi uradili smiješno.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 26 feb 2016, 21:19

L'Avvocato je napisao/la: Odmah nakon utakmice sam pisao da smo imali puno sreće i da nas niko nije ovako nadigrao na našem terenu, da nismo mogli disati u prvom poluvremenu, ali ne treba pretjerivati i pisati kako je sve što smo mi uradili smiješno.
Potpuno si u pravu i sa ovim će se složiti većina objektivnih navijača ova dva kluba. Eh sad, uvijek ima izuzetaka koji će tvrditi nešto treće kao što kolega bavarac iznad napisa. ;)
Njega je razočaralo (kao i mnoge nas) što smo propustili priliku za boljim rezultatom, najviše radi one silne dominacije iz prvih 60 minuta utakmice.
Sreće i grešaka je bilo sa obje strane, što je sasvim ok, ali malo me sudija razočarao kao i teatralni padovi pojedinih igrača Juventusa, što opet ne treba da čudi s obzirom na te južnjačke navike. Dobro, znam da i mi imamo Robbena :D i ponekad Muliju, ali više sa gestikulacijama. :mrgreen:
Sve u svemu, ništa nije riješeno i predstoji nam vrhunski meč. Još samo da izostanu povrede do tog revanša.
Vom Jäger zum Gejagten

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 26 feb 2016, 22:50

Da malo skrenemo misli sa te utakmice protiv Juventusa, ima vremena kad cemo pricat o uzvratu, da kazem samo da su nasi amateri danas odigrali utakmicu protiv Rain/Lecha, i pobjedili sa 3 -1 .. 2 gola Weihrauch koji sad ima ukupno 10 i jedan Juliana Greena koji takodjer ima 10 golova

Mladog Weihraucha treba gurat polako u prvi tim, vjerovatno se radi na tome, ali mu treba davat sansu u nekim utakmicama kad bi trebali odmarat Lewu ili Mullera..

Sutra sa Vukovima, sigurno umor drzi nasu ekipu od te utakmice sa Juventusom, i trebao bi Pep tu kombinovat ekipu, bice ipak tesko siguran sam da necemo lako do pobjede, zadnjih sezona vukovi tradicionalno neugodan protivnik..

samo bez povreda :cool:
FC Bayern !!!!!

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 26 feb 2016, 23:30

Sutra protiv Wolfsburga će sve oči uprte biti u Lewandowskog jer im je zabio 5 komada u 9 min prošli put, sutra samo kad bi jedan uvaljo bio bi prezadovoljan pobjedom od 0-1, da se sačuva svježina igrača i da se izbjegne koja povreda viška.

I također Lewa je trenutno jedini igrač u Bundesligi koji je zabio protiv svih 18 trenutnih klubova u BL u svojoj karijeri, uključujući i Bayern i Dortmund :mrgreen:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 feb 2016, 23:43

Ako se kratko vratim na ove ranije postove i na tu utakmicu s Juventusom, onda je prvo što se treba postaviti pitanje, jel se to Bayernovi igrači trebaju zadovoljiti dobrom, fantastičnom igrom (i to posebno kada naglasimo da je trajala 60 minuta, a utakmica traje 90 minuta),a ne postignutim rezultatom? Pa valjda je Bayern (posebno to znamo mi koji jako dugo pratimo i navijamo za ovaj klub) klub kojem je uvijek rezultat bio u prvom planu, a tek onda igra. Bilo je uvijek pravilo, prvo doći na neki, bilo koji način do rezultata, pa ćemo onda vodit brigu o šminkeraju. Ne vjerujem da bi to trebalo mijenjati... ;)

Juve je do izjednačenja došao na način, na koji smo mi dolazili, bilo do izjednačenja ili potpunog preokreta, stotinama puta u historiji kluba. Što bi mi davali naznaku sada na toj fantastičnoj igri? J.be mi se iskreno kakva je igra bila, ako ispadnemo. Sekunde me to ne zanima. Neka je 5 golova guzicom dato, ako treba, ali bitno je pobjediti... ;) Ko traži izgovore, taj nikad neće ništa postići, u životu mislim generalno, a ne samo u sportu. Izgovori su za luzere... ;)

Mislim sve ok, lijepo je ono bilo vidjeti, onakvu fantastičnu igru 60 minuta, ali tim gore što je ispuštena prednost. Veliki je rezultat neriješen na Juveovom stadionu, ali je negativan način kako su se događaji razvijali za našu ekipu. Sve za pet, sve super, gledajući po rezultatu, fine šanse za prolaz naše ekipe.

Dosta sam toga rekao nakon utakmice. A ekipi se može naravno oprostiti, što se ipak iscrpila, zbog mladosti određenih igrača poput Kimmicha, jer onako kako je pogriješio, pogriješe i stariji i iskusniji. Nedostajalo je naravno igrača pozada i to bitnih. Tu se može malo opravdanja tražiti. Ali po meni , ispuštanje prednosti, nije baš imalo tolike veze s tim što mi nismo imali one naše prave stopere spremne, rezultat se mogao sačuvati do kraja. Postoje uvijek načini, spominjao sam to i neposredno nakon utakmice.

A ako se vratim samo na tih 60 sjajnih minuta, gledajući samo njih i s tom igrom, iz tog perioda, Bayern bi sigurno ove sezone osvojio LP. Samo ono treba izbalansirati kroz cijelu utakmicu. Pa neka možda bude 95% iz onih 60 minuta, pa da imamo tih presudnih 5 % za zadnji dio utakmice. Iako i u tih prvih 60 minuta i pored svega sjajnog što je bilo, bilo je par puta strašno puno brzopletosti, smušenosti naprijed, kada je trebalo finiširati. Da sad sve ne navodim, završni pas, loše primanje lopte i sl.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 27 feb 2016, 00:21

L'Avvocato je napisao/la: ovo za dvije prilike/dva gola je potpuna neistina. Pogledaj prilike Pogbe, Quadrada i Bonuccia.

Odmah nakon utakmice sam pisao da smo imali puno sreće i da nas niko nije ovako nadigrao na našem terenu, da nismo mogli disati u prvom poluvremenu, ali ne treba pretjerivati i pisati kako je sve što smo mi uradili smiješno.
Jednu stvar da kazem. Nisam rekao da je sreća što ste postigli dva gola. Ali hoću da kazem Bayern je medju 3kluba na svijetu i oni kada igraju najbolji fudbal koji mogu igrati, a to je prvih 60minuta, protivnicka ekipa (osim Barce i Reala) se ne pita nista. Znaci uopce nije bitno kako ce Juventus, Chelsea ili neko treci odigrati, jer ce opet biti porazen.
Zvuci prenapuhano, ali je u sustini tako.
Uporedit cu ti sa tenisom... Djoković kad odigra najbolji match, ili Federer, nebitno je kakav je protivnik, nebitno je kako igra Raonic, Tsonga, Ferrer. Jel shvatas sta zelim reci?
geronimo je napisao/la:Njega je razočaralo (kao i mnoge nas) što smo propustili priliku za boljim rezultatom, najviše radi one silne dominacije iz prvih 60 minuta utakmice.
Nije mene razocaralo to! Mene je razočaralo što je Bayern izgubio svoj identitet u ovoj utakmici. Mi smo upravo dopustili Juventusu da se vrati u utakmicu, odnosno Pep Guardiola je to učinio.
Stern des Südens

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 27 feb 2016, 00:51

Sretan rodjendan nasem Bayernuu..

kada pehare dizemo ili kada kroz suze pratimo utakmice, sve godine koje su bile, i koje dolaze, pratit cemo te i voljet, jer ti si dio nas..

Dio svih nas , navijaca , simpatizera, ljubitelja, pravog fudbala koji nam donosi Bayern, hvala svim igracima koji su ikad obukli ovaj dres, svim trenerima koji su pokusali da nas odvedu na tron svijeta, hvala svakom navijacuu od prvog dana do zadnjeg dana ovoga svijeta koji bude istinski srcem volio nas Bayern, neka bude sretan i zadovoljan, jer armija navijaca Bayerna je jedna od najjacih, a nas Gigant veliko ime u ovome SVIJETU koji zivimo !!

Zadovoljstvo je voljeti Bayern i cekati utakmice koje opisujemo na razne nacine i koje dozivljavamo kroz razlicite faze nasih zivota, jedno je sigurno, i u miru i u ratu, i kad se gubi i kad dobija, kada je tuga ili sreca, bodrimo te Bayernu moj !!
FC Bayern !!!!!

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 27 feb 2016, 08:38

Sretan rođendan omiljenom klubu

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 feb 2016, 10:28

slika

Institucijo, sretan ti rodjendan. :salut:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 27 feb 2016, 14:35

Aufstellung FC Bayern:
Neuer - Lewandowski, Robben, Costa, Alonso, Bernat, Lahm (K), Müller, Alaba, Coman, Kimmich

Einwechselspieler:
Ulreich - Benatia, Thiago, Ribéry, Götze, Rode, Vidal

Idemo danas jako, idemo danas jednu rođendansku pobjedu!! Sretan rođendan najvećem klubu na svijetu mia san mia!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 27 feb 2016, 15:19

Druga tekma LP ranga u cetiri dana. Ocekujem tesku i tvrdu tekmu uz nerijeseno na kraju, mozda, 1 - 1. Samo bez povreda.

luca toni 9
Kontakt:

Post Postao/la luca toni 9 » 27 feb 2016, 15:32

Svi u napad jedan je Bayern !!! :)))
Da Institucija potraje aBda do Kraja.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Oliver Kahn: "Toni je jedan od najboljih napadača koji je igrao u Bayernu. On je lukavac i takvih kao što je on nema puno. U kaznenom prostoru osjeća se kao kod kuće, uvijek je na pravom mjestu i odlično iskorištava prilike."

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []