Rekoh nekoliko puta da gotivim Safeta zbog nekih stvari. Prije svega, gledao je ovu šprdnju zvanu Premier Liga BiH(ne računam revanš utakmicu finala kupa, jer je to utakmica koja je više podsjetila na utakmice Bundeslige, negoli naše lige), što njegov prethodnik nije radio.
Ne uzima pare od saveza(oni bi svakako kukali da nemaju pfeninga)za gledanje igrača u ino ligama, već to radi o svom trošku. Ipak, da te pare ostaju u kasi saveza, ovo bi bio jedan veliki plus, ovako im samo pomaže da više ukradu i izgrade još neku vilu, al' nema veze, ne čini se da je u talu sa njima.
Nema cirkusa oko reprezentacija, menadžera koji ni sami ne znaju koga vode i vrbuju, te koji su dobili licencu "na lijepe oči".
Svojim igračkim uspjesima je zaslužio da bude selektor, kada smo već u ovakvoj situaciji sa istima. Prije negoli me napadnete, opet ću reći da sam ja bio za Baždarevića, te ću i ostati za njega, ali kada je Safet ovdje, neka izgura barem 3-4 kvalifikacione utakmice prije negoli ga razapnemo zbog (loših) rezultata.
Činjenica je da i dalje nije upoznat sa svime/ili još eksperimentiše kada su neke stvari u pitanju(ne mislim na bekove u postavi, da se razumijemo). Osobe od povjerenja(ti likovi koji mu govori koga bi trebao zvati iz koje lige/recimo Grčke, Poljske...)očigledno nisu upoznati sa našim igračima koji igraju u istim. Da, ovdje mislim na Cocalića, mogao je barem reći "Gledao sam ga, nije materijal za reprezentaciju", a ne ponašati se kao da momak uopšte ne postoji. Ono što mu zamjeram je rečenica da je Poljska liga u rangu sa našom, mada smo svi sasvim sigurni da je to daleko od istine(izgovor za nepozivanje Štile).
Sve u svemu, rano je za otkaz, a i ko bi bio njegov nasljednik? Mi se možemo zanositi da će to biti Halilhodžić ili već spomenuti Baždarević, no oni ne žele biti ovdje dokle god je savez u ovom sastavu, a ni savez ne želi iste jer bi njima teško manipulirao. Dakle, vjerovatno bi se tu našli Glavaš, Tulić, Zukanović ili neki likovi koji su još manje zaslužili sjesti na selektorsku stolicu naše zemlje. Da sumiram, pustimo ga da odradi ono zbog čega je došao(ne zbog čega je doveden, već zbog čega je ON DOŠAO - 2 različita pojma) - da nas plasira na EURO. Ukoliko budemo ovako igrali u kvalifikacijama, sasvim sam siguran da će sam odstupiti nakon 2-3 utakmice, ukoliko se popravi igra(što mi svi od srca želimo), onda neka mu je sa srećom, te neka nas vodi do kraja kvalifikacionog ciklusa - naravno uspješno.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”