Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

44Bertans
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la 44Bertans » 29 feb 2016, 09:43

Agamemnon je napisao/la: Ovo je Bosna i Hercegovina.Bila,i BICE.
Tema je PL BiH.
A ne Zvijezda i Partizan.
Niko nije rekao da nije. Ali pošto jeste - to ne znači da neko nekome nešto može nametnuti. Navijačko opredjeljenje je stvar izbora, kao koju ćeš kur.u guzitTi.
Kao što i rekoh, logično je da najveći broj Srba navija za iste. Do rata, pola Sarajeva je navijalo za iste. Više od pola Tuzle... šta je problem, svako ima pravo da navija za koga hoće. Ali ne, nekima iz navedenih gradova smeta što nema lokalpatriotizma u BN, TB-u, GD-ci.. Da nije licemjerno, bilo bi smješno.
A ti si pomenuo vječite. I to u kontekstu VS :puke:
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 29 feb 2016, 10:00

Meni ne ide u glavu kako neko moze pored svog kluba, za druge da navija.
Osnovni izvor te nelojalnosti je malograđanstvo.
Covjece ti kupovanjem karte, artikala iz fan shopa svog kluba, jačaš isti. Pomazes mu da izađe u Evropu, da ti reprezentuju grad.
Jacas omladinski pogon gdje ce ti dijete trenirat.
U tom gradu zivis, tom carsijom hodas, trebe vodas, poistovjetis se s njim.
Nacrtas grafite klubu pa kad prođeš kraj njega grije te neki osjećaj pripadnosti.
Ulizice trce za velicinom, ne trude se nesto svoje uciniti velikim.
Mi Zenicani smo pretjerali vjeratno s ovim lokalpatriotizmom toliko, da smo razvili mrznju prema svim sto nije crno-crveno.
Ali je uvijek i samo Celik dolazio u obzir!
Najjaca je furka domaće :bih:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 29 feb 2016, 10:00

I de mi malo vise na onu stvar ovo vase prepucavanje ...
Covjek sam koji cjelu ovu zemlju smatram svojom.od Neuma do Broda,i od Cazina da Višegrada.Svagdje idem i imam prijatelje.
Nikom ništa ne namećem svoje volim a tudje POŠTUJEM.Meni nikakve zastave i obilježja nigdje ne smetaju.Jednostavno je to tako i kada se pomirite s tim biće vam lakše.
Ja ZNAM da u svim gradovima BOSNE ima samo jedna podjela na dobre i loše ljude.
Većina balavaca koji ovdje komentarišu nikada nije prismrdila u drugi grad ili entitet kakvim ozbiljnim poslom pričala sa onim DRUGIM i vidjela koliko smo mi zapravo dobri ljudi.
Imam prijatelje i u RS u i u Hercegovini svagdje...
Djeca danas nazalost ovdje odrastu zatucana u pojedinim sredinama da ne upoznaju nikoga druge vjere i nacije.
Političari ih ko stoku koriste u svoje svrhe ,tako što ih uče da voljeti svoje ,znači mrziti druge...
Nikada se vi balavurdijo glupa nećete dozvati pameti...Yebo vas onaj koji vas huška , i yebe vas cjelo vrijeme samo što vam je rupa toliko rašitena da ni ne osjetite da vam ulazi...

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 29 feb 2016, 10:39

Sarajevo je bilo grad delija. Sto mislis zasto nisu ispali tamo 86,7 ne sjecam se vise. Sarajevo je bio Zvezdi servis klub. Danas su navijaci Sarajeva lose kopije delija, a zanimljivo je da je jedan momak koji im je kop vodio ima istetoviran Partizanov grb. To je cinjenica. Mislim da je iz Alipasa polja, tak'nekak.
@UltrasNotRed
Ima tu istine, ali ipak pretjeruješ. Tačno je za ovog momka, on je do rata kao dječak navijao za Partizan, od rata za Sarajevo.
Sarajevo nikad nije bilo grad delija. Čuj, grad delija... (haha) Sarajevo se oduvijek dijelilo na dvije boje, bordo i plavu,
na pitare i košpicare, danas na Horde Zla i Manijake. Istina, bilo je i onih koji su navijali za veliku četvorku, većina njih su bili
simpatizeri Zvezde. Tačno je i da su Delije imali svoju bazu navijača, uglavnom su to bili Srbi iz predgrađa Sarajeva.
Vođa im je bio izvjesni Dragan iz Rajlovca. Hz i Delije iz Sarajeva nisu bili u dobrim odnosima. Svjedok sam bio žestokog okršaja
krajem '80-ih ove dvije grupe navijače nakon utakmice na Koševu, sukob se desio u ulici Kralja Tomislava i deblji kraj su izvukli
Dragan i njegova grupa. Hz su u to vrijeme bili izuzetno cijenjeni na YU tifo sceni. A, klubovi su bili u jako dobrim odnosima,
ali to ne znači da smo bili servis klub kako ti kažeš.
F.K.SARAJEVO

hayden
Kontakt:

Post Postao/la hayden » 29 feb 2016, 10:43

slobodnjak je napisao/la:I de mi malo vise na onu stvar ovo vase prepucavanje ...
Covjek sam koji cjelu ovu zemlju smatram svojom.od Neuma do Broda,i od Cazina da Višegrada.Svagdje idem i imam prijatelje.
Nikom ništa ne namećem svoje volim a tudje POŠTUJEM.Meni nikakve zastave i obilježja nigdje ne smetaju.Jednostavno je to tako i kada se pomirite s tim biće vam lakše.
Ja ZNAM da u svim gradovima BOSNE ima samo jedna podjela na dobre i loše ljude.
Većina balavaca koji ovdje komentarišu nikada nije prismrdila u drugi grad ili entitet kakvim ozbiljnim poslom pričala sa onim DRUGIM i vidjela koliko smo mi zapravo dobri ljudi.
Imam prijatelje i u RS u i u Hercegovini svagdje...
Djeca danas nazalost ovdje odrastu zatucana u pojedinim sredinama da ne upoznaju nikoga druge vjere i nacije.
Političari ih ko stoku koriste u svoje svrhe ,tako što ih uče da voljeti svoje ,znači mrziti druge...
Nikada se vi balavurdijo glupa nećete dozvati pameti...Yebo vas onaj koji vas huška , i yebe vas cjelo vrijeme samo što vam je rupa toliko rašitena da ni ne osjetite da vam ulazi...
Tako je. ;)

Međutim, isto tako obrazovne i vjerske ustanove koje i imaju najveći uticaj na djecu i mlade kreiraju te podjele i tu mržnju! A da ne govorim o internet huliganima, izigravanju patriota,a nikad utakmicu reprezentacije jedne, druge, treće uživo nije gledalo...

PipiDugaCarapa
Kontakt:

Post Postao/la PipiDugaCarapa » 29 feb 2016, 11:30

Onaj kako je upisao bodove Borcu, očekujem da ljudi titulu osvoje. Ma i treba im dati oproštajni pehar, samo da ih se kutarišemo.
GRADI ZELJO, BOLI TE **** !

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 29 feb 2016, 11:30

Cini mi se da Zrinjski ima najtezi raspored do kraja od vodecih ekipa, a Sarajevo najlaksi.

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 29 feb 2016, 11:41

Sarajevu je Prijedor presudna tekma…
? &

ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 feb 2016, 11:42

BadrHari je napisao/la:Meni ne ide u glavu kako neko moze pored svog kluba, za druge da navija.
Covjece ti kupovanjem karte, artikala iz fan shopa svog kluba, jačaš isti. Pomazes mu da izađe u Evropu, da ti reprezentuju grad.
Nacrtas grafite klubu pa kad prođeš kraj njega grije te neki osjećaj pripadnosti.
Mi Zenicani smo pretjerali vjeratno s ovim lokalpatriotizmom toliko, da smo razvili mrznju prema svim sto nije crno-crveno.
Extra tekst od rijeci do rijeci samo mi ne ide u glavu zasto morate mrziti sve sto nije zenicko, nije to ljubav ali ostalo si odlicno napisao.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 feb 2016, 11:45

Prijedor je napisao/la:Sarajevu je Prijedor presudna tekma…
Jos je rano za to ali je veomaaa bitna
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 29 feb 2016, 11:49

mercurial je napisao/la:Cini mi se da Zrinjski ima najtezi raspored do kraja od vodecih ekipa, a Sarajevo najlaksi.
Zrinjski : Kuci ( Rudar,Borac,Vitez,Velez,Sloboda ) - Gostujuce (Široki.Čelik,Slavija,Radnik,Zeljeznicar,Mladost)
Sarajevo:Kuci(Čelik,Slavija,Radnik,Zeljeznicar,Mladost,Olimpic) - Gostujuce (Rudar,Borac,Vitez,Velez,Sloboda)
Sloboda: Kuci(Radnik,Zeljeznicar,Mladost,Siroki,Drina,Sarajevo) -Gostujuce (Vitez,Velez,Olimpic,Travnik,Zrinjski)
Radnik : Kuci (Olimpic,Travnik,Zrinjski,Rudar,Borac) - GOSTUJUCE (Sloboda,Drina,Sarajevo,Čelik,Slavija,Široki)
Široki: Kuci (Zrinjski,Čelik,Rudar,Slavija,Borac,Radnik)- Gostujuce (Velez,Mladost,Sloboda,Olimpic,Drina)

Po meni Široki najlaksi raspored ima , pa mi , onda Sloboda , a Zrinjski i Radnik imaju podjednako najtezi raspored . Al ovo nista ne mora da znaci ,svaka utakmica sljedeca je teska na neki svoj nacin ;)
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 29 feb 2016, 12:07

MortemHz je napisao/la:
BadrHari je napisao/la:Meni ne ide u glavu kako neko moze pored svog kluba, za druge da navija.
Extra tekst od rijeci do rijeci samo mi ne ide u glavu zasto morate mrziti sve sto nije zenicko, nije to ljubav ali ostalo si odlicno napisao.
Pa brate vjeruj da i meni to smeta ko robijasu.
Opet se neizivljeni dio raje naloze kad vi npr dolazite, ili Zeljo. Onda ispadate vi nama bitnije nego sto stvarno jeste. Pravim navijacima je ljubav prema svom klubu na prvom mjestu, pa deset mjesta praznih, pa onda hejt za protivnika.
To je meni vrhunac papanluka, ispoljavaju ga najvise oni sto iz Ze u zivotu makli nisu.
Istina da postoji kontrast u mentalitetu, vazda je uzarena atmosfera na utakmicama bila između nas. Kad skontas mi smo tri BH kluba koja poslije rata nije promijenila politika ( sto se ne moze reci za Borac i Velez), koja nisu nikad ispali u nizi rang, a koji su respektabilni u Yugi bili.
Ali eto, u biti je furka grupe da smo stoka zenička, da nam ne smetaju prozivanja Šabani, Smogovci, četnici itd.
Nikad nismo imali gradskog rivala, pa smo se kacili sa svima po malo :D s vama najduze, pa valjda je na vas najgori hejt, ali ne docekamo s cvijećem ni ultrase, ni lesinare, ni rođene vjeruj :D
Ali neka zbog toga i jest nasa liga najzanimljivija u Ex Yu.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

PiromanBL
Kontakt:

Post Postao/la PiromanBL » 29 feb 2016, 13:18

44Bertans je napisao/la:
Agamemnon je napisao/la:Koga boli ba **** o srpskoj ligi i njihovim navijacima.
Neka navijaju za Madagaskar United ako hoce.
Od toga nemaju neke koristi.
Bijeljina je u BiH.Tu je bila tu ce i ostati.
A oni neka urlaju o Zvijezdi i Partizanu i "velikoj srbiji "do sudnjeg dana.
Ne pišem na pl temama, al na ovu glupost sam morao reagovati. Normalno je da će Srbi masovno navijati za dva najveća srpska kluba.

Kao što je normalno da u Španiji ogroman dio Španaca navija za dva svoja najveća kluba.
Neki smatraju da su po automatizmu Bogom dani da nekome nešto određuju, onda kreće boli me ______. Ne ne boli vas, samo bi željeli da namećete nekome šta će jesti, šta će raditi sa djevojkom, za koga će navijati, koju himnu poštovati, ne ide to tako....
Napominjem ti da prditizan i crvrena рizda nisu uopste srpski klubovi. To sto se navijaci nesto srbare, nisa od tog, corak. Osnovani '45 kao titov americki projekat (zna se koji su klubovi osnivani neposredno nakon rata), plus imena klubova pa to sto je latinica tu... Nemoj molim te. Svako normalan zna da su najveci srpski klubovi Borac, Vojvodina i cini mi se Cukaricki. czv i pfk su srpski koliko i Sarajevo, koje je osnovano u istom periodu, '46. Vise je Hajduk srpski, obrati paznju na grb iz 1911-te.
У ' $ " " " $!

?'87 - Ф'89 & $ ?!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 29 feb 2016, 13:22

Gledam pregled slavija- olimpic, lobova igrac slavije golmana i blato preusmjeri loptu u gol aut :bow:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 29 feb 2016, 13:35

Ovi ozbiljno razmisljaju o trokruznom sistemu.
Fuj **** nesposobna. :puke:
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 29 feb 2016, 13:39

PiromanBL je napisao/la:
44Bertans je napisao/la:
Agamemnon je napisao/la:Koga boli ba **** o srpskoj ligi i njihovim navijacima.
Neka navijaju za Madagaskar United ako hoce.
Od toga nemaju neke koristi.
Bijeljina je u BiH.Tu je bila tu ce i ostati.
A oni neka urlaju o Zvijezdi i Partizanu i "velikoj srbiji "do sudnjeg dana.
Ne pišem na pl temama, al na ovu glupost sam morao reagovati. Normalno je da će Srbi masovno navijati za dva najveća srpska kluba.

Kao što je normalno da u Španiji ogroman dio Španaca navija za dva svoja najveća kluba.
Neki smatraju da su po automatizmu Bogom dani da nekome nešto određuju, onda kreće boli me ______. Ne ne boli vas, samo bi željeli da namećete nekome šta će jesti, šta će raditi sa djevojkom, za koga će navijati, koju himnu poštovati, ne ide to tako....
Napominjem ti da prditizan i crvrena рizda nisu uopste srpski klubovi. To sto se navijaci nesto srbare, nisa od tog, corak. Osnovani '45 kao titov americki projekat (zna se koji su klubovi osnivani neposredno nakon rata), plus imena klubova pa to sto je latinica tu... Nemoj molim te. Svako normalan zna da su najveci srpski klubovi Borac, Vojvodina i cini mi se Cukaricki. czv i pfk su srpski koliko i Sarajevo, koje je osnovano u istom periodu, '46. Vise je Hajduk srpski, obrati paznju na grb iz 1911-te.
Baš me interesuje, prije nego završimo razgovor na ovu temu, kako će @44Bertans reagovati na ovu glupost od Piromana.
Definitivno, jedan od glupljih ako ne i najgluplji post koji sam pročitao na forumu. Šampion si Piromane.
F.K.SARAJEVO

PiromanBL
Kontakt:

Post Postao/la PiromanBL » 29 feb 2016, 13:44

molotovljev je napisao/la:Baš me interesuje, prije nego završimo razgovor na ovu temu, kako će @44Bertans reagovati na ovu glupost od Piromana.
Definitivno, jedan od glupljih ako ne i najgluplji post koji sam pročitao na forumu. Šampion si Piromane.
Ti se ne razumijes u ovo, ne mijesaj se.
У ' $ " " " $!

?'87 - Ф'89 & $ ?!

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 29 feb 2016, 13:50

Agamemnon je napisao/la:Ovi ozbiljno razmisljaju o trokruznom sistemu.
Fuj **** nesposobna. :puke:
Bezveze i meni, bolje bi bilo liga za prvaka i liga za opstanak...
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 29 feb 2016, 13:51

PiromanBL je napisao/la:
molotovljev je napisao/la:Baš me interesuje, prije nego završimo razgovor na ovu temu, kako će @44Bertans reagovati na ovu glupost od Piromana.
Ti se ne razumijes u ovo, ne mijesaj se.
Ne glupiraj se dječače... Shvatit ćeš kad odrasteš.
F.K.SARAJEVO

MCMLXVII
Kontakt:

Post Postao/la MCMLXVII » 29 feb 2016, 13:53

Piroman, haj' da te pitam. Sta ce bolan 'Mars na Drini' (ratna pjesma iz 1915) na jednoj prvenstvenoj utakmici Premijer Lige BiH (2016)?

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 17 gostiju.