Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

topnik1
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la topnik1 » 29 feb 2016, 20:38

I momci jesmo li sami u svemiru ? Nepopularno mišljenje, jesmo :mrgreen:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 29 feb 2016, 20:59

Saurman je napisao/la:Jel' ko čitao Dvanaesti planet od Sitchina.? Tema je drevni Sumerani i priča o bogovima tj Annunaki i njihov uticaj na ljudsku evoluciju. :hmmmmm:
Citao sam neke sazetke i isjecke, a dosta toga je povezano sa ridjokosim divovima i grobnicama otrkivenim na prostorima SAD-a i Rumunije.

Tu je povucena paralela biblijskih predanja i sumerskih glinenih plocica koje je desifrovao i obradio dr. Sitchin.

Al' msm da je dublje analizirano kada povucemo poredjenje strucne literature (citaj Avdijev, Stari Istok, koju sam imao na ispitu) i navedenih tekstova Starih Sumeraca.

Bas sam o ovome detaljnije pisao i imas neke analize sa mog proslog nicka. Uglavnom ukratko:

slika
slika
slika
Ovdje se zeli prikazati sljedece: sta se dogodilo da se nakon milion godina sporog ljudskog razvoja sve naglo izmjenilo. Od 11 000 god. p.n.e preko 7000 do 3800 g. p.n.e primitivni nomadski lovci i saklupljaci hrane su postali ratari, loncari, a zatim graditelji, inzinjeri, matematicari, astronomi. Il da citiram prof. Roberta Braidwoda: zasto sva ljudska bica jos uvijek ne zive na stupnju zivota kao u mezolitiku.

Znaci uzimajuci u obzir taj citav ciklus i vremenski zacrtane periode koje je postavila danasnja nauka, sve se prebrzo desilo od Sumeraca.
A smooth sea never made a skilled sailor.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 29 feb 2016, 21:54

Saurman je napisao/la:Jel' ko čitao Dvanaesti planet od Sitchina.? Tema je drevni Sumerani i priča o bogovima tj Annunaki i njihov uticaj na ljudsku evoluciju. :hmmmmm:
Iskren savjet: - ne gubi vrijeme.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 29 feb 2016, 22:06

topnik1 je napisao/la:I momci jesmo li sami u svemiru ? Nepopularno mišljenje, jesmo :mrgreen:
Aha, u svemiru je stotine milijardi zvijezda ali samo oko naseg Sunca se uspio odrzati zivot, i samo nase Sunce je tu sa nekom svrhom a ostale milijarde i milijarde zvijezda su tu samo da bi covjek imao sta proucavati :roll: .. ko god kaze da smo sami u svemiru ja ga ne smatram pametnijim od žabe koja zivi u bunaru.
Žaba je provela čitav svoj život u bunaru. Jednog dana doživjela je da sretne drugu žabu.

“Odakle dola­ziš?” – pitala je.

“Iz okeana. Tamo ja živim.” – odgovorila je druga žaba.

“Kakav je taj okean? Da li je velik kao moj bunar?”

Žaba iz okeana prsla je u smijeh.

“Ne može se ni porediti”, – rekla je.

Žaba iz bunara pravila se da se zanima za ono što je druga žaba pričala o okeanu, ali je u sebi mislila: “Od svih lažova koje sam u životu srela, ova je ubjedljivo najgora!”
This time next year we'll be millionaires.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 29 feb 2016, 22:14

Momciluk je napisao/la:
topnik1 je napisao/la:I momci jesmo li sami u svemiru ? Nepopularno mišljenje, jesmo :mrgreen:
Aha, u svemiru je stotine milijardi zvijezda ali samo oko naseg Sunca se uspio odrzati zivot, i samo nase Sunce je tu sa nekom svrhom a ostale milijarde i milijarde zvijezda su tu samo da bi covjek imao sta proucavati :roll: .. ko god kaze da smo sami u svemiru ja ga ne smatram pametnijim od žabe koja zivi u bunaru.
Izvini @Momciluk ne znam koliko ti o tome često razmišljaš niti koliko si gledao naučnih emisija o tome, al evo da ti kažem ja sam ih gledao barem 100, a sigurno i više, i o tome uglavnom najviše razmišljam.

Moje mišljenje, odnosno moje sumnje, i to je to.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 feb 2016, 22:15

@momčiluk možda smo mi prvi? možda ćemo mi posijati druge rase. pa za milion godina imaćemo planetu pametnih mački, delfina, konja, vukova.. ko zna
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 29 feb 2016, 22:21

topnik1 je napisao/la:
Momciluk je napisao/la:
Izvini @Momciluk ne znam koliko ti o tome često razmišljaš niti koliko si gledao naučnih emisija o tome, al evo da ti kažem ja sam ih gledao barem 100, a sigurno i više, i o tome uglavnom najviše razmišljam.

Moje mišljenje, odnosno moje sumnje, i to je to.
Gledo sam i ja te tih "naucnih" emisija preko 100 i necu vise nikad ni jednu pogledat, jer to su obicne gluposti gdje nesto pametuju i na kraju nista doazali nisu nit su se pomjerili sa mjesta.. ne znam meni je to toliko ocigledno da mi nismo niti neka razvijena civilizacija a pogotovo ne jedina u svemiru, jbtjbt pa jel ti jasno da mi ne mozemo zamislit velicinu svemira bukvalno je ne mozes zamislit, i kako onda da vjerujem da su glupi i ograniceni ljudi tu jedini.. to je moje misljenje a ti budi zaba ako hoces.
DANTES je napisao/la:@momčiluk možda smo mi prvi? možda ćemo mi posijati druge rase. pa za milion godina imaćemo planetu pametnih mački, delfina, konja, vukova.. ko zna
Gdje smo prvi? nismo prvi ni na zemlji

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 29 feb 2016, 22:25

@Momciluk svemir se razvio milijardama godina prije zemlje i našeg sunca. Jel ti shvataš da je bilo milijardi milijardi sunca prije našeg sunca, i da po istoj toj matemaciti dosad bi trebalo da postoje milioni drugih planeta kao naša zemlja koje su starije od nas najmanje nekoliko miliona godina.

Ustvari, matematički dosad su se morale razviti intergalaktičke civilizacije, kojih nema.

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 29 feb 2016, 22:30

topnik1 je napisao/la:@Momciluk svemir se razvio milijardama godina prije zemlje i našeg sunca. Jel ti shvataš da je bilo milijardi milijardi sunca prije našeg sunca, ..... kao naša zemlja koje su starije od nas najmanje nekoliko miliona godina.
....
i da po istoj toj matemaciti dosad bi trebalo da postoje milioni drugih planeta
Vjerujem i da postoje, milioni i milioni drugih planeta.

Ustvari, matematički dosad su se morale razviti intergalaktičke civilizacije, kojih nema.
Kako si uspio zakljucit da ih nema?

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 feb 2016, 22:34

@momčiluk kažem možda. jesmo prvi svjesni. bar po ovim dokazima
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 29 feb 2016, 22:37

topnik1 je napisao/la:kojih nema.
Kako znaš da ih nema? :tralala:
Ako nas nisu 'posjetili' ne znači da smo jedini.. Mislim, drevni ljudi (plemena dakle :mrgreen: ) su vjerovali i prenosili priče s koljena na koljeno kako su im bogovi sa nebesa (u zlatnim kočijama/vatrenim pticama) donosili znanje..

Al' **** to ba, kažem ja, sve je samo iluzija, i ništa nije stvarno.. Sve je odraz naših misli, viđenja, nesvjesnih 'stvaranja' itd.. :mrgreen:
Vidjećete da je tako, et'.. :P
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 29 feb 2016, 22:39

DANTES je napisao/la:@momčiluk kažem možda. jesmo prvi svjesni. bar po ovim dokazima
Cega smo to mi svjesni, ne znamo ni sto smo ovdje ni odakle smo, ni gdje sam bio prije ni gdje cu biti poslije.. niceg mi nismo svjesni, svjesni smo samo nekih nebitnih gluposti i mislimo ako smo pametniji od konja da nema nikog pametnijeg od nas. Svjestan je i majmun, svjestan je i pas ali do neke mjere, mi smo samo malo svjesniji od njih.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 feb 2016, 22:42

Možda smo prvi ili jedini ljudi u svemiru, odnosno forma života na kakvu smo mi navikli. Možda, veeeeeeliko možda. Ali da smo jedini život, šanse su toliko male da su praktično ravne nuli. Pa kad smo na marsu pronašli vodu, planeti koja nam je praktično ispred nosa, šta je onda tek slučaj sa beskonačno velikim brojem planeta prvo u našoj galaksiji, pa onda u kompletnom vidljivom svemiru.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 29 feb 2016, 22:43

Momciluk je napisao/la:
topnik1 je napisao/la:@Momciluk svemir se razvio milijardama godina prije zemlje i našeg sunca. Jel ti shvataš da je bilo milijardi milijardi sunca prije našeg sunca, ..... kao naša zemlja koje su starije od nas najmanje nekoliko miliona godina.
....
i da po istoj toj matemaciti dosad bi trebalo da postoje milioni drugih planeta
Vjerujem i da postoje, milioni i milioni drugih planeta.

Kako si uspio zakljucit da ih nema?

Jer bi takve civilizacije, koje su toliko napredne, morale ostaviti trag. Civilizacije koje operišu na galaktičkom nivou bi bile vidljive našim barem radio satelitima. Satelitima koji decenijama pretražuju bilo kakav signal koji se ne podudara sa našim zemaljskim, ili šumom svemira i nema ama baš ništa.

Opet kažem, moje mišljenje koje ću rado promijeniti ako se pruži prilika.

VOLIM TE ČELIK!!!!!

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 29 feb 2016, 22:44

Donnie Darko je napisao/la:Možda smo prvi ili jedini ljudi u svemiru, odnosno forma života na kakvu smo mi navikli. Možda, veeeeeeliko možda. Ali da smo jedini život, šanse su toliko male da su praktično ravne nuli. Pa kad smo na marsu pronašli vodu, planeti koja nam je praktično ispred nosa, šta je onda tek slučaj sa beskonačno velikim brojem planeta prvo u našoj galaksiji, pa onda u kompletnom vidljivom svemiru.
Tako je Kieff, nek' si im rekao..
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 29 feb 2016, 22:50

topnik1 je napisao/la:Jer bi takve civilizacije, koje su toliko napredne, morale ostaviti trag. Civilizacije koje operišu na galaktičkom nivou bi bile vidljive našim barem radio satelitima. Satelitima koji decenijama pretražuju bilo kakav signal koji se ne podudara sa našim zemaljskim, ili šumom svemira i nema ama baš ništa.

Ti ne kontas koliki je svemir, prvo to skontaj pa onda razmisljaj o ovim stvarima, zapravo probaj skontat da ne mozes ni zamislit koliki je svemir i onda kad skontas da je toliki da ga ne mozes ni zamislit zamisli da je 10 puta veci i onda ga uduplaj i tako sve dok ne zaspis. To sa satelitima i radio signalima mi izgleda kao da ono rucnom baterijcom pokusavas pokusavas po mraku sa neke plaze u Portugalu osvijetlit okean da bi vidio obalu SAD.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 29 feb 2016, 22:52

Momciluk je napisao/la:
topnik1 je napisao/la:Jer bi takve civilizacije, koje su toliko napredne, morale ostaviti trag. Civilizacije koje operišu na galaktičkom nivou bi bile vidljive našim barem radio satelitima. Satelitima koji decenijama pretražuju bilo kakav signal koji se ne podudara sa našim zemaljskim, ili šumom svemira i nema ama baš ništa.

Ti ne kontas koliki je svemir, prvo to skontaj pa onda razmisljaj o ovim stvarima, zapravo probaj skontat da ne mozes ni zamislit koliki je svemir i onda kad skontas da je toliki da ga ne mozes ni zamislit zamisli da je 10 puta veci i onda ga uduplaj i tako sve dok ne zaspis. To sa satelitima i radio signalima mi izgleda kao da ono rucnom baterijcom pokusavas pokusavas po mraku sa neke plaze u Portugalu osvijetlit okean da bi vidio obalu SAD.
Druže svemir je star 13.8 milijardi godina. Usred širenja je ta distanca sada oko 45 milijardi svjetlosnih godina. Znam o čemu pričam. Pričaš mi kao da sam dijete od 5 godina samo zato što nemamo isto mišljenje

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 29 feb 2016, 22:57

topnik1 je napisao/la:
Momciluk je napisao/la:

Druže svemir je star 13.8 milijardi godina. Usred širenja je ta distanca sada oko 45 milijardi svjetlosnih godina. Znam o čemu pričam. Pričaš mi kao da sam dijete od 5 godina samo zato što nemamo isto mišljenje
Ti "sluzbeni" podaci su mi relevantni ko svjedocenje Mladicevih svjedoka u Haagu.. ali ajde i da je tacno to da je 45 milijardi svjetlosnih godina, jel ti mozes zamislit koliko je to? ja evo pokusavam zamislit da svjetlost putuje 45 milijardi godina, ej covjece jel kontas sta je milijarda i sta je brzina svjetlosti.. mene neki strah uhvati kad pomislim na milijardu godina a na razdaljinu koju bi proslo nesto brzinom svjetlosti za to vrijeme necu ni da pokusavam mislit..

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 feb 2016, 23:00

Poprilično sam siguran da se distanca od 45 milijardi svjetlosnih godina odnosi samo na svemir koji mi vidimo.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 29 feb 2016, 23:03

Donnie Darko je napisao/la:Poprilično sam siguran da se distanca od 45 milijardi svjetlosnih godina odnosi samo na svemir koji mi vidimo.
Da ? Pa to je teorija velikog praska, e jedino ako ti imaš drugačiju teoriju i smatraš da je bilo drugačije blizu 13.8 milijardi godina.

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Kaunas, Mocvara1991 i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []