Ma ne smeta meni sto ulazi s klupe i onako ima najvecu minutazu od visokih i zavrsava utakmice_dreamer_ je napisao/la:Nema od toga nista, starteri su Chandler i Len od sada, Mirza je glavni scorer sa klupe i to je Watson vise puta izjavio.rudy91 je napisao/la:Valjda sad Mirzoni bude starter,msm najbolji im je igrac,red bi bio
Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mirza Teletović
Sam trener je rek'o da Mirza nece bit starter. Po meni ovo je njemu dovoljno, tamam, samo da nastavi sa ovom serijom
Tako je.nerminh74 je napisao/la:Jeli Mirza ima minute - ima, imali slobodu u igri -ima, imali puno lopti za šut - ima, pa šta onda malo malo plačete za tim što nije starter, pa koliko vidim i mirzi više odgovara ova uloga šta to startna pozicija znači inače da ste pratili tau pod Ivanovićem znali bi ste da je i tamo ulazio sa klupe
Očigledno to rade namjerno na načete odbrane i da promjene ritam
Svako ko kaze A na Watsona treba dobro da se preispita. Kod Hornaceka je pisao krv za neku mizernu minutazu, Leuer je naopako igrao ispred njega, a Mirza je takav da cim nema povjerenje trenera da se to osjeti na njegovoj igri...
Watson je susta suprotnost Hornaceku i Mirzin ofanzivni skil jako postuje, covjek je to vise puta izjavio. Doduse, kruzi prica da Watson i Leuer nisu dobri i da imaju nesto nerijeseno jos iz igrackih dana, no siguran sam da to nije razlog sto Mirza igra, vec ga covjek jednostavno gotivi i daje mu slobodu u igri.
I dalje je naravno stetch 4, ali sa mnogo vise slobode u igri, zapravo od njega se ocekuje da je taj 6ti igrac sa klupe. A ljudi kod nas odmah to tumace kao neku nepravednost, a watson zapravo zeli izbalansirane postave. Mora neko i od bench playera biti scoring opcija, mora neko drzati tim u tim minutama.
Dovoljno je samo reci da je mirza veci dio utakmica zavrsavao sto govori o tome kako ga watson vidi. Ma milina, procvjetao covjek od kako je watson trener, igra najbolju kosarku od kada je dosao u nba.
9 uzastopnih tekmi je na 13+ poena, u februaru skoro 10 poena, heeej, cifra je to. Post All Star je trenutno na 20 ppg u 5 tekmi. Ako sve bude po loju, siguran sam da moze post all star zavrsiti na 15ppg sto mu otvara sve opcije...
Zao bi mi bilo da ostane u sunsima samo radi uzasne satnice, ali ako mu je tamo dobro, neka ga vala...
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 29 feb 2016, 22:37, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
bi li mogao biti sixth man u NBA, ako nastavi s ovakvim partijama, mislim na narednu sezonu, naravno
Fakat ne znam sta se sve tu gleda, ali ako Mirza bude recimo imao recimo 15 i 6, trebalo bi da se prica i o njemu. U februaru je bio 5ti scorer sa klupe po prosjeku, to dovoljno govori. u post All Star periodu je drugi mada je rijec o samo 5-6 utakmicaChinaglia je napisao/la:bi li mogao biti sixth man u NBA, ako nastavi s ovakvim partijama, mislim na narednu sezonu, naravno
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
gleda se najbolji ucinak igraca koji su u vecini tekmi bili rezerve
http://www.nba.com/raptors/lou-williams ... -man-award_dreamer_ je napisao/la:Fakat ne znam sta se sve tu gleda, ali ako Mirza bude recimo imao recimo 15 i 6, trebalo bi da se prica i o njemu. U februaru je bio 5ti scorer sa klupe po prosjeku, to dovoljno govori. u post All Star periodu je drugi mada je rijec o samo 5-6 utakmicaChinaglia je napisao/la:bi li mogao biti sixth man u NBA, ako nastavi s ovakvim partijama, mislim na narednu sezonu, naravno
mislim da ako bude imao ovakvu minutažu naredne sezone, sigurno će imat' 15 ppg, e sad, što se tiče ostalih rubrika, ne bih znao, sigurno bi i to popravio, a koliko, ne bih znao
Dobar je Mirza, stvarno je ovaj feniks ispao ipak kao dobra stvar, nakon sto je upoznao grad i igraceChinaglia je napisao/la:http://www.nba.com/raptors/lou-williams ... -man-award_dreamer_ je napisao/la:Fakat ne znam sta se sve tu gleda, ali ako Mirza bude recimo imao recimo 15 i 6, trebalo bi da se prica i o njemu. U februaru je bio 5ti scorer sa klupe po prosjeku, to dovoljno govori. u post All Star periodu je drugi mada je rijec o samo 5-6 utakmicaChinaglia je napisao/la:bi li mogao biti sixth man u NBA, ako nastavi s ovakvim partijama, mislim na narednu sezonu, naravno
mislim da ako bude imao ovakvu minutažu naredne sezone, sigurno će imat' 15 ppg, e sad, što se tiče ostalih rubrika, ne bih znao, sigurno bi i to popravio, a koliko, ne bih znao
edit: vidim da je od jednog web magazina dobio nagradu rolep player of the week
navijači Sunsa, barem oni s foruma, više cijene Lemura nego Teleta, a to ne mogu skontat'
Jedan dio njih sigurno to misli jer smatraju da je Lemurova all round igra bolja, a tu se prije svega misli na njegovu odbranu, skok, ulaz. Do juce ih je 90 % mislila da Mirza jedino zna sutnut tricu i to je to. No ne misle svi tako, a pogotovo nakon sto je mirza stvarno dobro odigrao januar i februar. Mirza je na sebe navukao etikete spot up shootera koji je beskoristan za bilo sta drugo. To je klasicni bullshit amerikanaca, kad ti jednom okace etiketu, treba krv propisati da promijene stav. Tek sada pojedini uvidjaju da Mirza nije Steve Novak No. 2, vec da moze mnogo vise.
E isto tako njegova odbrana nije vise ocajna kao sto je bila, covjek se uopste vise ne gubi na pick n roll-u kao nekad u Brooklynu, mada naravno nije odbrana njegova sad ni nesto specijalno, da se razumijemo. No kad uzmes citati postove vecine, rekli bi da je Lemur elitni odbrambeni igrac, a Mirza propast, a zapravo su oni sigurno tu negdje. Mirza je po meni od strane amera podcijenjen, ali hvala Bogu pa polako njegovi kvaliteti izlaze na vidjelo. Dugo mu je trebalo ako cemo realno, ja nisam ocekivao ovakvu sezonu od njega, ali hvala Bogu pa sada ide ka boljem.
E isto tako njegova odbrana nije vise ocajna kao sto je bila, covjek se uopste vise ne gubi na pick n roll-u kao nekad u Brooklynu, mada naravno nije odbrana njegova sad ni nesto specijalno, da se razumijemo. No kad uzmes citati postove vecine, rekli bi da je Lemur elitni odbrambeni igrac, a Mirza propast, a zapravo su oni sigurno tu negdje. Mirza je po meni od strane amera podcijenjen, ali hvala Bogu pa polako njegovi kvaliteti izlaze na vidjelo. Dugo mu je trebalo ako cemo realno, ja nisam ocekivao ovakvu sezonu od njega, ali hvala Bogu pa sada ide ka boljem.
Meni je najvise drago sto je pokazao da moze itekako odigrati u postu gdje pogodi top sut ili izvuce slobodna,odbranu je znatno popravio i nije vise za ismijavanje,uglavnom ocekujem ga na kraju sezone abd na prosjecima 13p i 5-6 reb i volio bi da ostane u Sunsima jer sljedece godine ako ne bude povreda oni su legitimna playoff ekipa pogotovo ako pick dobar potrefe na draftu ovaj,plus ovaj sistem igre Sunsa mu bas odgovara._dreamer_ je napisao/la:Jedan dio njih sigurno to misli jer smatraju da je Lemurova all round igra bolja, a tu se prije svega misli na njegovu odbranu, skok, ulaz. Do juce ih je 90 % mislila da Mirza jedino zna sutnut tricu i to je to. No ne misle svi tako, a pogotovo nakon sto je mirza stvarno dobro odigrao januar i februar. Mirza je na sebe navukao etikete spot up shootera koji je beskoristan za bilo sta drugo. To je klasicni bullshit amerikanaca, kad ti jednom okace etiketu, treba krv propisati da promijene stav. Tek sada pojedini uvidjaju da Mirza nije Steve Novak No. 2, vec da moze mnogo vise.
- Donnie Darko
- Kontakt:
1. Zato što radi više stvari dobro od MirzeChinaglia je napisao/la:navijači Sunsa, barem oni s foruma, više cijene Lemura nego Teleta, a to ne mogu skontat'
2. Zato što je mlađi i može više ponuditi u budućnosti
3. Zato što još nisu upoznati sa Mirzinim stvarnim mogućnostima
4. I naravno zato što je amerikanac.
Pretpostavljam.
Chinaglia je napisao/la:navijači Sunsa, barem oni s foruma, više cijene Lemura nego Teleta, a to ne mogu skontat'
ovog foruma?
da, Donnie i ekipa, vidis da samo nesto pametujufilip13 je napisao/la:ovog foruma?Chinaglia je napisao/la:navijači Sunsa, barem oni s foruma, više cijene Lemura nego Teleta, a to ne mogu skontat'
dobro je njemu u sunsima danas, ali pitanje je kakav ce imat status kad se oporave knight i bledose...a mozda im i ingram padne u ruke. uz vecu ulogu bookera od sljedece sezone, mirza ce ponovo imat manje lopti....starter nece biti nigdje ali nekih 22 min. bi mogao namaknut
glupo je da ganja neku playof ekipu gdje ce malo igrat, ali ni ostanak u sunsima nije toliko ruzicast, puno je tu potrosaca, posebno ako stvarno uhvate ingrama...nek izabere lovu, ko vise ponudi nek tamo ide....nije on zaradio kao jedan david west pa da daje popust da bi isao u contendera i borio se za prsten.... I j.ebo peglanje u maju ,sto ce mu to
memphis bi bio mozda i najbolji izbor....milovoki isto
glupo je da ganja neku playof ekipu gdje ce malo igrat, ali ni ostanak u sunsima nije toliko ruzicast, puno je tu potrosaca, posebno ako stvarno uhvate ingrama...nek izabere lovu, ko vise ponudi nek tamo ide....nije on zaradio kao jedan david west pa da daje popust da bi isao u contendera i borio se za prsten.... I j.ebo peglanje u maju ,sto ce mu to
memphis bi bio mozda i najbolji izbor....milovoki isto
-
Wandelanoite
- Kontakt:
Mirza starter
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Nije legendoWandelanoite je napisao/la:Mirza starter
http://www.thefeed2all.eu/watch/415316/ ... -suns.html
Idemo Mirzaa
idemoooo maleniiii
- Donnie Darko
- Kontakt:
Jesil dobar ti? Ja više Leuera cijenim nego Mirzu? Čovjeka nisam spomenuo na ovom forumu brat bratu 3 mjeseca, ne znam jesam li ga ukupno spomenuo više od 5 puta otkad je u ligi.Chinaglia je napisao/la:da, Donnie i ekipa, vidis da samo nesto pametujufilip13 je napisao/la:ovog foruma?Chinaglia je napisao/la:navijači Sunsa, barem oni s foruma, više cijene Lemura nego Teleta, a to ne mogu skontat'
Kakvih sve likova ima na ovom forumu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.