Denizmare je napisao/la:Ne znam da li ima svrhe dalje davati komentare ovdje(mislim na normalne forumase).Nikako ne mogu da shvatim pojedince koliko se god trudio. Pa ljudi nama NIKO ne valja. Mijenjati selektora nakon 3 prijateljske to mozemo samo mi.Pokusacu biti objektivan,krenimo redom:
1. Pape ne zna pricati u medijima: on je selektor,
ne govornik,ne mora meni nista reci on govori
igracim
2. Koristi prijateljske da
vidi na koga moze racunati i gdje,jer ce biti povreda,zutih,a i crvenih vjerovatno-za to i sluze prijateljske,da se gleda samo rezultat vjerovatno pola ekipa bi odustalo od Svetskog prvenstva vec sada jer imaju ocajne rezultate(Francuska,Gana,Engleska...)u pripremnim tekmama
3. Radi skoro dzaba,za njega je ova lova mizerna,a iz svog dzepa trosi da gleda igrace po Evropi,gdje to ima(to moze samo ,,papak ,,iz Zavidovica)
4.Radi svoj posao kako treba(za razliku od predhodnika) ,gledao je vise igraca uzivo nego svi selektori do sad zajedno
5. Uspostavio je red i disciplinu-nema vise cirkusa u hotelu i snimanja reklama i gostovanja igraca na svim mogucim i nemogucim tv i radio stanicama
6. Igraci ga cijene i slusaju -to je najvaznije(intervju sa Spahom i Misketom povodom novinarskih i forumaskih,a vjerovatno i naklapanja po savezu
7.Osporavanje patriotizma-isti patriota ko i Osim,Vaha,Mesa,Bajevic,s tom razlikom sto je imao muda da se sa ovim kuronjama uhvati u kostac,za sada uspjesno
8.Tekme- protiv Gane vrlo dobro sta god ko rekao,Svedska i Njemacka po poluvrijeme dobro,kasnije poznata fizika ucinila svoje,narocito protiv Svaba prvo poluvrijeme odnos prema igri i taktika odlicni,onaj ko kaze da nismo prisli golu nije dobronamjeran u najmanju ruku ili o fudbalu zna ko moja nana
9. Rezultati u zvanicnim utakmicama su mjerilo i Pape odgovara za njih(a Boga mi i igraci) pa cemo tek onda srati
10. Navijaci-cijeli rat sam proveo u SA,ali sam ponosan kad vidim da gdje god na svijetu igramo imamo hiljade navijaca,to nema ni jedna zemlja na svijetu,i oni ne idu zato sto Bosna pobjedjuje stalno,nego zato sto VOLE Bosnu
11. Forumasi

mogu shvatiti da se nekome ne svidja Pape kao selektor ili iz nekog dr.razloga,ali je stvar bar osnovnog kucnog odgoja(ili je vecina jedino hrabra kada se sakrije iza nika i avatara) da se covjek ne vrijedja na najgori nacin kao da je masovni ubica,to oslikava nas jadni mentalitet. Poz za sve normalne forumase
Pretpostavicu da sam jedan od "normalnih forumasa" ,pa cu replicirati na post ,nadam se da se ne ljutis..
Idemo redom :
1.ako nije govornik ,na koji nacin komunicira sa igracima ,i prenosi im sta trebaju raditi na terenu?
2-Ne bi se slozio da je koristio prijateljske da vidi na koga moze racunati ,ipak je koristio Salihovica najvise (nece ga biti 4 utakmice) ,Dzeko mu je igrao cijelo vrijeme ,neki igraci su igrali jako malo ,i sto je najgore ,pravio je neke nebulozne varijante koje je u startu MORAO znati da nece ici (Pandza bek ,Medjunanin zadnji vezni).
3.Radi djaba???Nemoj me nasmijavati..dobro znamo ,i ja i ti ,da je njemu primarno da se sutra dobro proda ,a usput ima nekih 10 000 maraka ,i vjeruj mi ,ne placa iz svog djepa bilo koje putovanje ,sve se to odradi..
ovu opasku "Papak iz Zavidovica" nisam bas shvatio ,ne znam sta si htio reci ,mozda da neko i na taj nacin razmislja??Onda nisi trebao uputiti post normalnim forumasima!
4-u pravu si ,ali ipak izgleda da nista nije vidio.
5.U pravu si za medije ,reklame ,i te stvari.
6.Igraci ga cijene i slusaju??To si skontao iz par izjava ,pa nece pred kamerama reci da je Susic kreten ,normalno je da ce reci sve najbolje ,a sta je u stvari ,to ne znamo.
7.Naravno da nije patriota ,cak vise od toga ,ne **** ovu zemlju ni 5 %,i nisu ti valjda nabrojani mjerilo patriotizma,pa normalno je da su svi kao i Susic ,samo sto je ovaj najlosiji trener ,i niko ga nigdje nije angazirao ,i samo je zbog toga tu ,da Susic vodi nekog francuskog prvoligasa ,NIKAD ne bi dosao da radi ovo.
Sa kuronjama na kraj izlazi ,jer ga boli **** sta ko radi ,kako ko krade ,pljacka ,kako ko mesetari ,i td..ne gleda to ,razmislja da odradi posao ,i ode.
8.Protiv Gane ok igra ,priznajem ,protiv Sveda ,a pogotovo Njemaca smo odigrali katastrofalno ,prvo poluvrijeme nesto i mogli ,ali zapamti utakmica se igra 2 poluvremena ,mada smo i u prvom zijevali sa svih strana ,i da nismo stvorili 2 prilike ,slucajno smo gol dali ,nismo u fazi napada nista uradili ,znaci nismo mogli NISTA ,a poznajem nogomet malo bolje od tvoje nane ,vjeruj mi..a ,od tebe malo vise vjerovatno.
9.Kazes rezultati u zvanicnim utakmicama su mjerilo ,pa da mozemo onda srat ,ne bi se slozio ,ovo je mjerilo ,i ovo je trenutak kada se sprijecava problem koji bi mogao nastati u zvanicnim utakmicama ,kasno je za srat kad izgubimo u prvim utamicama kvalifikacija.Ima izreka "bolje sprijeciti ,nego lijeciti".
10.I ja sam ponosan na nase navijace ,i moras priznati da je malo licemjerno prema njima ,svima nama ,da se pruzi ovakva igra ,a skupilo se toliko raje.
11. U pravu si ,ne treba covjeka vrijedjati ,ipak je imao najbolju namjeru ,i volio bi i on da je ostvario dobar rezultat ,nije on kriv sto ne zna ,ali je kriv sto to ne prizna!
Pozdrav tebi!