Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Asteriks

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Asteriks » 01 mar 2016, 14:22

Mislim na prelazak sa primitivnog nacina zivota, koji je trajao unazad hiljadama godina (kakvog ga opet nauka predstavlja) na visi stepen izgradnje naselja, organizacije visih stepena drustva, razvoj matematike, astronomije, medicine, umjetnicki radovi, obrada zlata,...

Svaka kultura je tekla na svoj nacin, razlicita pisma,...Sta je dovelo do izuma brodova, kada se do toga perioda plovilo na trskama i to vecinom po rijekama (i to opet u Mezopotamiji, gdje se kontrolisala mreza kanala za navodnavanje).

Ovi periodi se podudaraju u nekih 50 - 100 godina, a nije moguce da jedna kultura koja je u razvoju na srednjem istoku, prenese svoje tekovine u srednju Ameriku, gdje je npr. u tom periodu bio drugaciji obicaj ali sa istim ciljem (sto se vidi u konacnici) za tako kratko vrijeme. Danasnjim izucavanjima otkriva se veza Mayanskih piramida sa preciznim astronomskim pojavama. Ista veza je otkrivena i u Egiptu, dok te piramide nemamo u Sumeru. Kao da Sumerani ne bi kopirali Imhotepovu (tj. Dzoserovu koju je pomenuti projektirao) piramidu da su bili u kontaktu u pocetnom periodu. Kasnije je postojao taj kontakt, ali ovdje je rijec o brzim promjenama svakog do tada nepoznatog segmenta zivota.

Kada se nesto preuzme od nekog naroda, to postaje jasno arheoloskim istrazivacima, pa tako danas kazemo da je rimska kultura produzenje grcke, ili grcka produzetak kulture stare Mezopotamije. Ali to je vec drugi period, koji je uzrokovao ovaj nagli progres, a isti se desio skoro u identicno vrijeme u svjetskim zaristima nastanka civilizacije.

Kazes ljudi su putovali, ali kako mogu putovati tolike razdaljine bez potrebne opreme, modernijih brodova, jer sve ovo je tek pocetak (koji je uslovljen ovim naglim promjenama).

Prvi dosad istrazeni prelazak Okeana iz Azije u Ameriku, desio se pod kineskom flotom Zeng Hija, ali u periodu prave i razvijene drzave, 100 godina prije Kolumba, do tada nezamislivo.

Prelazili su i Vikinzi (prva prava morska sila) ali te su razdaljine bile manje, jer su isli na Grendland pa onda prema Kanadi. Ali i to se zbilo u 9 stoljecu nove ere.

Da se razumijemo nauka smatra da predklasicni period Maja pocinje od oko 2100 god p.n.e, ali vazna je cinjenica da su naucnici slozni da Dugo brojanje majaknskog kalendara ima pocetnu tacku od 3114 god p.n.e, a znamo kako je taj kalendar vazan u pomenutoj kulturi.
A smooth sea never made a skilled sailor.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 01 mar 2016, 17:05

I drevni stanovnici Okeanije su dosli iz Juzne Amerike, na kanuima, kroz Pacifik. Ljudska zelja prema nepoznatom nas tijera na nemoguce.
Inace, nauka i sve sto je prati se pocela razvijati od trenutka kada se pojavio visak hrane. Kada ljudi vise nisu morali da razmisljaju samo o golom opstanku. Znaci u periodu kada se pocela razvijati agrokultura. Ali opet ima nesto i u ovome sto Asteriks pise. Kako da se bas u isto vrijeme razvijaju geografski nepovezane civilizacije a recimo plemena Sjeverne Azije i Amerike su do pre nekoliko stotina godina bili nomadi? Ima i na ovo objasnjenje ali mi mrsko kucati preko tela.
U glavnom osnovno filozofsko pitanje "Ko smo mi?" jos nije odgovoreno i pitanje je da li ce ikada i biti.

Ista stvar. Da li smo sami? Nije pogresno reci ni da jesmo ali ni da nismo. Mozemo samo da pretpostavljamo kao i o proslosti. Mozemo samo postavljati pitanja.
Zivot u svemiru postoji i to mogu da tvrdim. Bilo koja bakterija nastala van ove planete to moze potvrditi.
Ali da li postoji slozeniji ili cak da li postoje neka druga svjesna bica koja se isto pitaju tamo negdje u dubokom svemiru? Mozda smo mi prvi? To sto mi nismo u stanju da primjetimo njihovu tehnologiju ne znaci da ne postoji? Mozda se oni trude da ih mi ne primjetimo? Mozda je sve ovo samo jedan veliki rijaliti? Mozda nas posmatraju i istrazuju isto onako kao mi sto istrazujemo primitivnija bica na ovoj planeti? BBC dokumentarac iz savane ili okeana.

Na kraju kada pisemo o svemiru svi uzimaju za primjer ono sto vidimo, makro svemir ali sta cemo sa mikro svemirima koje ne mozemo da vidimo golim okom? Svaki atom je univerzum za sebe? Mozda je i nas svemir samo tacka na listu neke biljke?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 01 mar 2016, 17:07

Gunner4 je napisao/la: Ali opet ima nesto i u ovome sto Asteriks pise.
Ima sve u tome sto Asterix pise, samo treba procitati to sto pise.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 01 mar 2016, 17:37

Neko me citirao i rekao da ja tvrdim da smo sami. Ja sam napisao da je to mišljenje i to je to. Kao da u najmanju ruku ja pokrećem kampanje da dokažem da smo sami. Svako ima svoje mišljenje, valjda je to dozvoljeno. Možda ga sutra promijenim, ko zna.

I samo jednu stvar da kažem kad se već pozivate na vjerovatnoću da postoji negdje život u svemiru.

Nemojte zasnivati vjerovatnoću na samo broj galaksija i zvijezda i planeta koje kruže oko tih galaksija. Veoma bitna stvar je slučajnost da život nastane na nekoj planeti, distanca od zvijezde, struktura planete, vjerovatnoća da postoje organski materijali. Pa onda dalje "povoljni geološki uslovi" u prvih milijardu godina da život nastane, i blago rečeno mali milion faktora koji se moraju poklopiti da bi se život formirao.

I ja nigdje nisam rekao da je to nemoguće, samo imam svoje mišljenje.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 01 mar 2016, 18:01

Topnik, onaj broj :bow:

Btw jel bila tema o reinkarnaciji? Tacnije da smo svi samo energija a energiju ne mozes unistit.
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 01 mar 2016, 18:48

DoeTz je napisao/la:
Btw jel bila tema o reinkarnaciji? Tacnije da smo svi samo energija a energiju ne mozes unistit.
Provukla se par puta, samo znaj da je ta tema najveci mamac za bivse boljsevike odnosno njihovo potomstvo danas. Kad napises nesto o tome, naici ce neko ko ce reci da to nije tacno jer u nekoj verskoj knjizi pise drugacije. ;)

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 01 mar 2016, 18:53

Tribalian je napisao/la:
DoeTz je napisao/la:
Provukla se par puta, samo znaj da je ta tema najveci mamac za bivse boljsevike odnosno njihovo potomstvo danas. Kad napises nesto o tome, naici ce neko ko ce reci da to nije tacno jer u nekoj verskoj knjizi pise drugacije. ;)
Mogu dobit samo ignore, jer mene ta tema zanima cisto iz pogleda nauke. Takodjer ne vjerujem u one gluposti kako se ljudi sjecaju bivseg zivota, jer je to prakticki nemoguce bez istog mozga.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 01 mar 2016, 19:00

DoeTz je napisao/la: Mogu dobit samo ignore, jer mene ta tema zanima cisto iz pogleda nauke. Takodjer ne vjerujem u one gluposti kako se ljudi sjecaju bivseg zivota, jer je to prakticki nemoguce bez istog mozga.
Ima slucajeva koji su se secali uz pomoc regresivne hipnoze. Reinkarnacija se najvise proucavala na univerzitetu Virdzinija u Americi.
[youtube][/youtube]

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 01 mar 2016, 19:08

Tribalian je napisao/la:
DoeTz je napisao/la: Mogu dobit samo ignore, jer mene ta tema zanima cisto iz pogleda nauke. Takodjer ne vjerujem u one gluposti kako se ljudi sjecaju bivseg zivota, jer je to prakticki nemoguce bez istog mozga.
Ima slucajeva koji su se secali uz pomoc regresivne hipnoze. Reinkarnacija se najvise proucavala na univerzitetu Virdzinija u Americi.
[youtube][/youtube]
Ima slucajeva, milion. Koga zanima neka procita knjigu od dr. Michaela Newtona Putovanje duša tu opisuje veliki broj slucajeva sjecanja proslog zivota pomocu regresivne hipnoze koje je on licno radio. Jako zanimljiva knjiga i nakon nje sam potpuno promijenio svoje vidjenje zivota, naravno da ne treba vjerovat ni u to 100% ali ipak je knjiga nekako prosvjetljujuca.. a imate i bezbroj drugih koji rade te hipnoze tako da nije covjek izmislio, i kod svih su isti opisi tako da meni to govori da je istinito. Znam da je Semir Osmanagic pisao o svom iskustvu regresivne hipnoze, ne vjerujem da covjek laze i on je potvrdio da "radi" sjetio se covjek proslog zivota negdje u Irskoj cini mi se.
Tribalian je napisao/la:
DoeTz je napisao/la:
Bravo tuzlak odlicna tema, ako se razvije diskusija ukljucit cu se..

btw Tribalian vjerujes li u reinkarnaciju?

edit: @Doe ne mora znaciti da su sve informacije pohranjene u nasem mozgu, mozda ima neki centar na kojem su pohranjene sve informacije koje su ikada postojale? ili nesto slicno
This time next year we'll be millionaires.

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 01 mar 2016, 19:26

Vidis nisam nikad razmisljao na taj nacin. Zastrasujuce je iskreno i zamislit tu opciju gdje je svemir(ili nesto izvan njega) kao neki ogromni racunar u kojem se nalaze svi podatci od nastanka svega. Takodjer ona fotografija gdje svemir nevjerovatno lici na nas mozak.
slika
Bila je jos jedna ali ne mogu da je nadjem.

PS: Na koji nacin funkcionise ta hipnoza ?

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 01 mar 2016, 19:40

DoeTz je napisao/la:Vidis nisam nikad razmisljao na taj nacin. Zastrasujuce je iskreno i zamislit tu opciju gdje je svemir(ili nesto izvan njega) kao neki ogromni racunar u kojem se nalaze svi podatci od nastanka svega. Takodjer ona fotografija gdje svemir nevjerovatno lici na nas mozak.
slika
Bila je jos jedna ali ne mogu da je nadjem.

PS: Na koji nacin funkcionise ta hipnoza ?
Pa hipnoza ko hipnoza, iskreno ne znam tacno kako funcionise ali ko i svaka hipnoza nije nesto novo zna se sta je hipnoza, smiri ti um i prodire do podsvijesti tako nesto :mrgreen: bitno je da funkcionise i da svako na sebi moze probat. Ako te to zanima procitaj tu knjigu, procitaj bar 20 stranica vjeruj da ces morat i ostalo procitat..
A sto se tice ovog gore zastrasujuce je isto kao i to sto sam uopste ziv i sto razmisljam, ne znam kako je ljudima tako nesto nevjerovatno i ne mogu da vjeruju u to a nije im nevjerovatno to sto su zivi, samo pogledas oko sebe i vidis hiljadu stvari nevjerovatnih ali jbg ljudi se ponasaju ko bogovi, ko da su oni to sve napravili pa im nije nevjerovatno, ali im je nevjerovatno ono sto ne vide.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 01 mar 2016, 19:43

I predlazem ti da se dobro napusis pa da citas knjigu, jaci je utisak i lakse ces shvatit, ne samo ovu knjigu koju god i film kad gledas :mrgreen: al ganja mora bit dobra ne ona da se ne mozes pomaknut ko da te neko cekicem po glavi udaro :D

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 01 mar 2016, 20:15

DoeTz je napisao/la:Topnik, onaj broj :bow:

Fascinantan broj. On se povezuje sa jednim od rjesenja jednog problema u teoriji grafova, tacnije u dijelu matematike, Ramsey's theory. Jedan od primjera te teorije je problem prijatelj-stranac. Na primjer, koliki je najmanji broj ljudi u sobi od kojih ce sigurno biti tri prijatelja ili tri stranca (Rezultat je sest). Tako problem koji daje ovaj veliki broj je slijedeci: - Povezi svaki par geometriskih tjemena na n-dimenzionalnoj hiperkocki ( na primjer, kvadrat je dvodimenzionalna hk, kocka trodimenzionalna) da se dobije citav graf sa 2n tjemena. Oboji ivice ovog grafa bilo crvenom bilo plavom bojom. Koja je najmanja vrijednost broja n koji bojenjem sadrzi najmanje jedan citav jednobojni kompletni (bez mogucnosti dodavanja novih ivica) podgraf sa cetiri tjemena koji leze u istoj ravni. I dobijes broj cije cifre ne mogu stati u univezum ako bi jednu cifru stavljao na prostor plankove konstante koja je reda (10 na -35 m).

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 01 mar 2016, 20:28

muamerc je napisao/la:
DoeTz je napisao/la:Topnik, onaj broj :bow:

Fascinantan broj. On se povezuje sa jednim od rjesenja jednog problema u teoriji grafova, tacnije u dijelu matematike, Ramsey's theory. Jedan od primjera te teorije je problem prijatelj-stranac. Na primjer, koliki je najmanji broj ljudi u sobi od kojih ce sigurno biti tri prijatelja ili tri stranca (Rezultat je sest). Tako problem koji daje ovaj veliki broj je slijedeci: - Povezi svaki par geometriskih tjemena na n-dimenzionalnoj hiperkocki ( na primjer, kvadrat je dvodimenzionalna hk, kocka trodimenzionalna) da se dobije citav graf sa 2n tjemena. Oboji ivice ovog grafa bilo crvenom bilo plavom bojom. Koja je najmanja vrijednost broja n koji bojenjem sadrzi najmanje jedan citav jednobojni kompletni (bez mogucnosti dodavanja novih ivica) podgraf sa cetiri tjemena koji leze u istoj ravni. I dobijes broj cije cifre ne mogu stati u univezum ako bi jednu cifru stavljao na prostor plankove konstante koja je reda (10 na -35 m).
Negdje sam pročitao da kad bi čovjek pokušao procesuirati veličinu grahamovog broja da bi mu se mozak bukvalno pretvorio u crnu rupu, ili tako nešto. Ne znam gdje to pročitah pa ne garantujem ništa.

Uglavnom svako ko je pregledao video shvatio je da je broj besmisleno velik. Djeluje toliko velik da i beskonačno ne djeluje onoliko :lol:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 01 mar 2016, 21:28

Momciluk je napisao/la:I predlazem ti da se dobro napusis pa da citas knjigu, jaci je utisak i lakse ces shvatit, ne samo ovu knjigu koju god i film kad gledas :mrgreen: al ganja mora bit dobra ne ona da se ne mozes pomaknut ko da te neko cekicem po glavi udaro :D
Steta sto je takva trenutno i sto cu ovim ostalim sto su citirali morati odgovoriti poslije :rol:

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 02 mar 2016, 00:52

topnik1 je napisao/la:Neko me citirao i rekao da ja tvrdim da smo sami. Ja sam napisao da je to mišljenje i to je to. Kao da u najmanju ruku ja pokrećem kampanje da dokažem da smo sami. Svako ima svoje mišljenje, valjda je to dozvoljeno. Možda ga sutra promijenim, ko zna.

I samo jednu stvar da kažem kad se već pozivate na vjerovatnoću da postoji negdje život u svemiru.

Nemojte zasnivati vjerovatnoću na samo broj galaksija i zvijezda i planeta koje kruže oko tih galaksija. Veoma bitna stvar je slučajnost da život nastane na nekoj planeti, distanca od zvijezde, struktura planete, vjerovatnoća da postoje organski materijali. Pa onda dalje "povoljni geološki uslovi" u prvih milijardu godina da život nastane, i blago rečeno mali milion faktora koji se moraju poklopiti da bi se život formirao.

I ja nigdje nisam rekao da je to nemoguće, samo imam svoje mišljenje.
I opet dolazimo do primitivnog ljudskog nacina razmisljanja. Mozda za neki drugi oblik zivota nije potrebna zvezda poput Sunca, kiseonik, "povoljni geoloski uslovi", itd...Ne mora da znaci da ako nama to treba da treba i nekim drugim zivim organiznima tamo negde, daleko...Ovo je veliki problem jer se dosta ljudi oko tih pitanja ogranicava sa znanjem koje trenutno poseduje. Sto neko rece, mi nismo ni nasu planetu istrazili kako treba pa samim tim nismo u stanju da pricamo o bilo cemu izvan nje. Sva prica oko kosmosa je za ljudski mozak i dalje neshvatljiva i daleko smo od odgovara na pitanja zasto, kada, kako i slicno. Sama pomisao na nastanak svemira, iz cega je nastao, postoji li nesto izvan njega pa onda zamisao npr da se nikada nista nije dogodilo i tu je blowmind. Zalim samo sto odgovore na sva ova pitanja verovatno niko od nas nece dobiti za zivota i to je razocaravajuca cinjenica koja me smori uvek kada se pokrene ta tema.
Asteriks je napisao/la:Mislim na prelazak sa primitivnog nacina zivota, koji je trajao unazad hiljadama godina (kakvog ga opet nauka predstavlja) na visi stepen izgradnje naselja, organizacije visih stepena drustva, razvoj matematike, astronomije, medicine, umjetnicki radovi, obrada zlata,...

Svaka kultura je tekla na svoj nacin, razlicita pisma,...Sta je dovelo do izuma brodova, kada se do toga perioda plovilo na trskama i to vecinom po rijekama (i to opet u Mezopotamiji, gdje se kontrolisala mreza kanala za navodnavanje).

Ovi periodi se podudaraju u nekih 50 - 100 godina, a nije moguce da jedna kultura koja je u razvoju na srednjem istoku, prenese svoje tekovine u srednju Ameriku, gdje je npr. u tom periodu bio drugaciji obicaj ali sa istim ciljem (sto se vidi u konacnici) za tako kratko vrijeme. Danasnjim izucavanjima otkriva se veza Mayanskih piramida sa preciznim astronomskim pojavama. Ista veza je otkrivena i u Egiptu, dok te piramide nemamo u Sumeru. Kao da Sumerani ne bi kopirali Imhotepovu (tj. Dzoserovu koju je pomenuti projektirao) piramidu da su bili u kontaktu u pocetnom periodu. Kasnije je postojao taj kontakt, ali ovdje je rijec o brzim promjenama svakog do tada nepoznatog segmenta zivota.

Kada se nesto preuzme od nekog naroda, to postaje jasno arheoloskim istrazivacima, pa tako danas kazemo da je rimska kultura produzenje grcke, ili grcka produzetak kulture stare Mezopotamije. Ali to je vec drugi period, koji je uzrokovao ovaj nagli progres, a isti se desio skoro u identicno vrijeme u svjetskim zaristima nastanka civilizacije.

Kazes ljudi su putovali, ali kako mogu putovati tolike razdaljine bez potrebne opreme, modernijih brodova, jer sve ovo je tek pocetak (koji je uslovljen ovim naglim promjenama).

Prvi dosad istrazeni prelazak Okeana iz Azije u Ameriku, desio se pod kineskom flotom Zeng Hija, ali u periodu prave i razvijene drzave, 100 godina prije Kolumba, do tada nezamislivo.

Prelazili su i Vikinzi (prva prava morska sila) ali te su razdaljine bile manje, jer su isli na Grendland pa onda prema Kanadi. Ali i to se zbilo u 9 stoljecu nove ere.

Da se razumijemo nauka smatra da predklasicni period Maja pocinje od oko 2100 god p.n.e, ali vazna je cinjenica da su naucnici slozni da Dugo brojanje majaknskog kalendara ima pocetnu tacku od 3114 god p.n.e, a znamo kako je taj kalendar vazan u pomenutoj kulturi.
Kad je vec pokrenuta i ova tema, moze li neko meni da objasni ovaj tehnoloski "bum" koji se dogadja poslednjih 150 godina jer kada pogledamo negde otprilike od 1850. godine pa unazad par hiljada godina, ljudi su bili tehnoloski na manje vise istom nivou a onda nagli skok koji i dalje traje...

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 02 mar 2016, 08:16

Desilo se pod uticajem masona koji su bili u svim porama renesanse, da bi kasnije nastavilo i Francuskom revolucijom, tj. skidanjem vjerskih okvira i konzervativnog nacina razmisljanja. Naravno teorijska i prakticna podloga postavljena jos ranije od strane naroda istoka, pocev od Sumeraca, pa preko Kineza, takodjer grckih i arapskih naucnika. Kinezi su izumili barut, šalitru, papir, napravili prvu raketu sa dometom i preko 300m, seizmoskop, gvozdeni plug, propeler, stamparstvo, postavili temelje medicine itd.

Sve to je trebalo fino uvezati, isprobati, a masoni i drugi ucenici su slobodom koja im se odjednom ukazala naprosto eksplodirali. Tek tu mozemo reci da se ideja nadovezivala na ideju.
Usvajanjem Deklaracije o ljudskim pravima sluzbeno su zapisane masonske i iluminatske vrijednosti u srcu francuske vlade. Za novi moto te zemlje – “Sloboda, jednakost i bratstvo” – kaze se da je cuvena masonska izreka koja se vijekovima koristila u francuskim masonskim lozama.
A smooth sea never made a skilled sailor.

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 02 mar 2016, 09:46

DoeTz je napisao/la:
Momciluk je napisao/la:I predlazem ti da se dobro napusis pa da citas knjigu, jaci je utisak i lakse ces shvatit, ne samo ovu knjigu koju god i film kad gledas :mrgreen: al ganja mora bit dobra ne ona da se ne mozes pomaknut ko da te neko cekicem po glavi udaro :D
Steta sto je takva trenutno i sto cu ovim ostalim sto su citirali morati odgovoriti poslije :rol:
Nema se sta odgovorit, niko ne ode na onu temu :mrgreen:

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 02 mar 2016, 11:39

Keen
Čak i čovjekove misli nisu njegove. Čovjek je bombardiran od strane kontrolnog sustava čak i kada spava. Lijek koji je prisiljen uzeti dizajniran je za kontrolu i na kraju dovodi do njegove smrti. Oni čak i javno kažu da lijekovi izazivaju vašu smrt a vi još uvijek ne želite to vidjeti. Što bi vas probudilo na program koji vas ubija?
Moja draga supruga radi bez prestanka kako bi postigla slobodu od zarobljeništva za kojom svi žude. Kroz Irsku će svaki čovjek postati slobodan da iskusi život na Zemlji. Kontrolni sustav je samo kuća od karata. Kad ga vidite onakvim kakav je, samo ćete ga otpuhati. Oni ovise o vama za njihovu moć. Bez vas, oni su bespomoćni. Vi vodite njihove ratove i provodite njihove zakone. Oni to ne mogu bez vas. Vi ste vaš vlastiti najgori neprijatelj. Bez vaše podrške oni su gotovi.
Kabala je uklonila sve dokaze o vašoj pravoj povijesti i ostavila vas u nedoumici o tome tko ste vi. Sada ste svjedoci njihovih nastojanja da uklone sve osjećaje nacionalnosti, o pripadnosti Europi. Sve to se radi pred vašim očima ali VIDITE LI DOISTA ŠTO VAM JE UČINJENO, ili samo prihvaćate propagandu s kojom vas hrane? Kome vjerujete? Zašto i dalje vjerujete ljudima koji su vam donijeli rat i uništenje? Isti ljudi koji čine da život na Zemlji bude borba za opstanak. Oni truju vašu hranu, i zemlju na kojoj raste, i zrak koji udišete. Oni vas prisiljavaju na otrovne lijekove. Kako im još uvijek možete vjerovati? To će se sve nastaviti sve dok ne kažete, jasno i glasno: DOSTA JE DOSTA. TO MORA PRESTATI ODMAH.
Quinsey
Miran život za kojim ste žudili uskoro će vam biti u dosegu, a promjene će na kraju biti u cijelom svijetu. Sve što vas je sprječavalo da uživate svoje pravo biti će prevladano i nijednom od starih neprihvatljivih načina neće biti dopušteno da ostane. Vaše potrebe će biti zadovoljene, tako da ćete na kraju moći potpuno uživati u životu. “Ružan san” iz kojeg upravo sada izlazite će završiti, i dobit ćete veliku pomoć tako da se potrebne promjene manifestiraju. One će, naravno, zahtijevati vašu pomoć zajedno s vašim izvanzemaljskim prijateljima koji su vas pratili na vašem putovanju. Čak i u vašim životima bilo je više prilika u kojima su oni spriječili velike katastrofe.
Približava se trenutak kada ćete imati bliski odnos s bićima koja su živjela unutar vaše Zemlje. Oni vide da ste po njima dovoljno evoluirali da vam se oni mogu predstaviti. Tu će također biti i drugih sa Zemlje koji će vam pomoći u tranziciji da postanete galaktička bića, iako je taj događaj dosta daleko. Očekuje vas prekrasna budućnost koja će više nego nadoknaditi svima za sve živote koje ste imali u nižim vibracijama. Puno ste naučili tijekom dugog vremenskog razdoblja i to će vam pomoći u budućim iskustvima. Kao što uviđate, život je čitav niz iskustava koja su vas pripremila za veće stvari.
Mračni su vas poticali da vidite druge kao odvojene od vas, dok ste svi vi jedno. Zato gledajte izvan plašta, jer svi ste vi došli iz Izvora Svega Što Jest. Također zapamtite da duša ima mnoge živote proživljene u drugim rasama. Kako je ovo kraj solarnog ciklusa, to je vrijeme kada će mnoge duše uzaći, nakon što se uzdignu iznad nižih vibracija. Oni koji još nisu postigli visoku razinu nastaviti će kao i prije u novom ciklusu koji je još jedna prilika da napreduju. Nitko nije ostavljen bez pomoći i ona se slobodno daje kad se zatraži, iako to ne može biti točno onako kako se očekivalo. U nižim vibracijama možete doživjeti veliku radost, ali i tugu, a obje će unaprijediti vašu evoluciju. Završna vremena su u toku dramatičnih promjena koje su dobro napredovale. Majka Zemlja, naravno, je uključena i već počinje pokretati potrebne promjene. Ona je dopustila da se njeno “tijelo” koristi na mnogo negativnih načina kako bi na taj način pomogla vašoj evoluciji. Međutim, ona je odlučila da je sada vrijeme da se usredotoči na svoje vlastite potrebe, i čišćenje Zemlje je počelo. Promjene će uzrokovati da se ljudi presele na sigurnije tlo, a odgovarajuće upozorenje će biti dano, i na kraju će Zemlja biti transformirana. Na višim razinama vratit će se vrijeme kad se ona nazivala “Rajskim vrtom”. Radost i zadovoljstvo će biti dio tih promjena, i život u harmoniji i u miru još jednom.
Nastavite svoj rad s punim povjerenjem da će se davno obećane promjene manifestirati. Neke su vrlo blizu u ovom trenutku i vama se daju savjeti o tome što se sprema u vašim vijestima. Istina je skrivana toliko dugo ali neće još dugo, jer ona mora izaći na vidjelo u kratkom vremenskom razdoblju kako bi usmjerila energije ljudi u pravom smjeru. Problem je bio taj da su mračni u velikoj mjeri kontrolirali vaš tisak i nisu dopuštali da vam prave vijesti budu predstavljene. Ta situacija će se uskoro promijeniti, a onda će vas itinite vijesti prosvijetliti, a kad tamo bude riječ o mračnima, šokirati će mnoge koji su imali malo ili bilo kakvo znanje o njihovim aktivnostima. Više nema potrebe da ih se bojite, jer oni su tako pomno praćeni da se ništa što rade ili planiraju više ne može dogoditi u tajnosti. Oni su se našli u situaciji koju su planirali za ljudsku rasu i sada ne mogu izbjeći pravdi za zločine koje su počinili.
Ova poruka dolazi kroz moje više ja. Ostavljam vas s ljubavlju i blagoslovima, i neka vam svjetlo osvijetli vaše dane i put do dovršenja.
LIJEČNIK OTKRIO DETALJE S TAJNOG SASTANKA ELITE: ‘Ne mogu više šutjeti, sve se ostvaruje!’

Trib kako ti se čine ove kanalizacije? :kafa:
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 02 mar 2016, 17:37

NukeR_G1970 je napisao/la: Kad je vec pokrenuta i ova tema, moze li neko meni da objasni ovaj tehnoloski "bum" koji se dogadja poslednjih 150 godina jer kada pogledamo negde otprilike od 1850. godine pa unazad par hiljada godina, ljudi su bili tehnoloski na manje vise istom nivou a onda nagli skok koji i dalje traje...
Nagli skok su vjerovatno uzrokavali renesansa i industrijska revolucija. Ljudi su se oslobodili okova mracnog doba koji je trajao skoro 1000 godina i tako mogli da javno promovisu ideje i plus industrijska revolucija koja je pogurala tehnoloski razvoj. Izum parne masine je pokrenuo sve, bas kao sto je plug i tocak pogurao staro doba. Vise se ulagalo u tehnologiju, bila je potrebna mass proizvodnji, da pomogne u radu. Kasnije se sve kalemi jedno na drugo nevjerovatnom brzinom.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []