Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

dubrovnik
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la dubrovnik » 02 mar 2016, 11:24

UltrasNotRed je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Radi ko crv. Ima taj karakter, igra i obranu, a to je sest dimenzija za vecinu veznjaka trenutno na raspolaganju. To za Zebu sam rekao da je danas oskudica tog profila. Juve nema, Inter nema, Fiorentina ima Valera, Roma Pjanica, Hazar, Barca ima. Strasno malo ima igraca tog profila, imao je i trenutak, al'ipak nesto nedostaje. Kakva god bila inteligencija Safeta kao trenera, da ga hebes imao je najbolji rezultat, to je cinjenica. Iskoristio je priliku. Napravio je vise za BiH, vec svi zajedno u 20 godina. Ljudi ovdje niti nemaju svijest sto znaci nastup na SP, kolika je to direktna i indirektna dobit za drustvo.

Koliko promasaj na telefonu, brojooovsi slovs.
I ja tipkam sa mobitela a greske u pisanju ne ponistavaju sustinu. Ja sam jedan od onih koji su jedva cekali vidjeti ledja Safetu Susicu. Zelio sam Robija na njegovom mjestu ili Vahu koji se pokazao kao nasa nerealnost. Na zalost. Mislim da je Safetov uspjeh valoriziran od navijaca sa ogromnom dozom strpljenja i on je to na kraju potrosio. Cak su i buduci poslodavci shvatili njegovu limitiranost u poslu i dobio je posao u drugoligasu. Ipak nesumnjiva je cinjenica uspjeh plasmana na SP i to mu niko ne moze osporiti. Poziv upucen momku o cijoj igri pisemo je bio prezentiran na krivi nacin od Safetove strane i to je razlog opetovane mrznje velikog broja navijaca BiH koja se moze vidjeti i na ovom forumu. Na zalost pa takva nekriticnost i nerealno gledanje na TSS pokazuje u isto vrijeme i kako smo mali ljudi. Covjek ima bolji ili slican napadacki ucinak nego Dzeko u ovoj sezoni unatoc poziciji koju igra a pojedinci kazu nema ga nidje.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 02 mar 2016, 13:33

dubrovnik je napisao/la:
IgmanskiVuk je napisao/la:Budimira sam gledao uzivo više puta na utakmicama St. Pauli a u Hamburgu. K..... od igrača, 0 golova, smotan, u svakom drugom duelu 1:1 pravi ofanzivni faul. Maše rukama oko sebe, udara, gura. Vidjet čemo jel se popravio kad se vrati u Hamburg, al sumnjam

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Sumnjam da ce se Budimir vracati u Hamburg. A napadaci su cudne biljke. Vidi Vedada sada i prije par mjeseci. Totalna razlika. Nisam siguran da li bi Budimir bio upgrade za reprezentaciju ali ignorirati ovaj broj pogodaka bi bilo pogresno od strane naseg selektora. To bi bilo amatersko ponasanje sa njegove strane. Pisalo se da je i Juventus pricao sa njim sto onda ne bi Mesa.
Povezivala se i Barsa sa Safetom i Arsenal sa Tinom pa i dan danas smrdi po Hajduku a drugog zene tarabe takticki i otkaz mu urucuju.
Ne vjeruj spekulacijama. Taj Budimirko se mora dokazati na puno vecem nivou da se pojavi u repki.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 02 mar 2016, 13:34

I Prcic se 'dokazao' pa se dizala onolika buka sto nije na spisku za SP
Nad tobom sunce najljepše sja

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 02 mar 2016, 14:01

pinoglavi je napisao/la:I Prcic se 'dokazao' pa se dizala onolika buka sto nije na spisku za SP
Iako se u vecini postova bez rezerve slazem sa tobom ovdje se malo razilazim sa tvojim misljem. To i nije vazno ako cemo posteno ali eto da napomenem. Ja mislim da je u vrijeme SP i Prcic morao biti u igri i ako ga vec nije poveo Safet je morao to uciniti i objasniti na nekakav normalan nacin. U to je vrijeme Sanjin igrao odlicno u Francuskoj prvoj ligi a selektor je to ignorirao. Bojim se da se to kasnije(jos uvijek) nije pokazalo kao velika pogreska jer Sanjin stagnira. Ali spominjati Prcica da bi se branio Tino je los put. Tino je trenutno bolji igrac ali tada nije bio. Treba biti posten.Sanjin je tada pruzao odlicne igre i protiv Francuskih giganata. Zato za poziv u reprezentaciju ulaznica mora biti trenutna forma i nista drugo. Par mladih igraca(potencijala) trebaju biti u i oko ekipe ali nikako voditi glavnu rijec. Ako ne igraju u svojim klubovima naravno jer onda vise i nisu potencijali vec etablirani igraci. Da ponovim, Sanjin je jedan od rijetkih tema gdje se ne slazem sa tobom.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 02 mar 2016, 15:56

pinoglavi je napisao/la:I Prcic se 'dokazao' pa se dizala onolika buka sto nije na spisku za SP
Prcic je prije SP bio u formi kakvu Tino i Hadzic u zivotu nisu bili, poslije toga otisao u Ren, pa Torino, pa sada na posudbu u seriju B.
Kao kapiten U 21 je zasluzio poziv prije i austrijanca Hadzica i Belgijanca Svena. :tralala:
A evo i Dubrovnilk razumno zbori. Svaka cast na objektivnosti.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 02 mar 2016, 16:34

dubrovnik je napisao/la:
Iako se u vecini postova bez rezerve slazem sa tobom ovdje se malo razilazim sa tvojim misljem. To i nije vazno ako cemo posteno ali eto da napomenem. Ja mislim da je u vrijeme SP i Prcic morao biti u igri i ako ga vec nije poveo Safet je morao to uciniti i objasniti na nekakav normalan nacin. U to je vrijeme Sanjin igrao odlicno u Francuskoj prvoj ligi a selektor je to ignorirao. Bojim se da se to kasnije(jos uvijek) nije pokazalo kao velika pogreska jer Sanjin stagnira. Ali spominjati Prcica da bi se branio Tino je los put. Tino je trenutno bolji igrac ali tada nije bio. Treba biti posten.Sanjin je tada pruzao odlicne igre i protiv Francuskih giganata. Zato za poziv u reprezentaciju ulaznica mora biti trenutna forma i nista drugo. Par mladih igraca(potencijala) trebaju biti u i oko ekipe ali nikako voditi glavnu rijec. Ako ne igraju u svojim klubovima naravno jer onda vise i nisu potencijali vec etablirani igraci. Da ponovim, Sanjin je jedan od rijetkih tema gdje se ne slazem sa tobom.
Normalno da je tada bio bolji igrac Prcic i da se Safet sramotio sa izjavama za njega, nego se najavljivao debakl na SP zbog toga sto je Avdukic treci golman, a Tino ide umjesto Prcica. Jeste, trebao je putovati na SP s obzriom na tadasnju formu, i mene je nerviralo sto je Tino toliko guran u reprezntaciju, ali kakve bi koristi imali da je Prcic bio umjesto Tina?
Imao je Prcic priliku protiv Lihtenstajna na domacem terenu gdje apsolutno nista nije pokazao. Trenutno je propao i stvarno mu zelim sve najbolje u karijeri. Ne branim ja ni Tina, ni Safeta, nit mrzim Prcica, a to onaj maloumnik ne moze da razumije jer cim neko napise da je Tino dobar igrac on je papkeljubac ili koje je vec idiotske nazive koristi. Vidis, po njegovoj logici, ko smatra da je Tino dobar igrac, odma mora da smatra i Hadzica i Vrsajevica dobrim igracima i mora biti papketov advokat, i jos pise da mi je Dzeko trn u oku, vjerovatno zbog avatara. To je vec jedan tezi slucaj i definitivno se treba lijeciti, ako za tu njegovu bolest uopste ima lijeka.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 02 mar 2016, 17:06

Dubrovnik, slažem se da je Tino danas ispred Prcica.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 02 mar 2016, 17:54

kobe24 je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:Ako trazite eventualnog stopera iz BHT lige za reprezentaciju na prvom mjestu je Memisevic (Radnik)
:lol: :lol: Uozbilji se molim te. :)
Ne znam sta je ovdje bilo smijesno?
Daj mi imena boljih i perspektivnijih mladih stopera ako pratis BHT premijer ligu
Izvini ako sam djelovao arogantno, nije mi bila namjera. Poenta je da u nasoj ligi apsolutno ne postoji niti jedan kvalitetan i perspekrivan stoper za reprezentaciju. Kad bi se pravio siri spisak od 35-40 igraca, garantujem da niti jedan ne bi nasao svoje mjesto na njemu. Memisevic se pojavio niotkud, ganjao sam tamo po nekim nizim ligama u Srbiji i dosao u Radnik vise po preporuci. Jasno je da su svi ocekivali da ce se taj isti Radnik u najboljem slucaju boriti za neku od posljednjih pozicija koje znace ostanak u ligi, te su se samim tim u Bijeljinu uglavnom dovodili igraci upitnog kvaliteta. Sad kad su na cudjenje svih u nekim kombinacijama za Evropu, dosta stabilan su klub, odjednom se vjeruje da tu ima nekih pretjerano kvalitetnih igraca, pa i onih koji su kalibar za reprezentaciju. U njegovom slucaju, veliku ulogu ima i njegov otac, zahvaljujuci kome je mnogo lakse dobijao medijski prostor kroz kojekakve clanke, intervjue i slicno. On jednostavno nema konstituciju da postane neki ozbiljniji stoper, a i kvalitet svakako nije zadovoljavajuci. Ne kazem da nema kvalitet za nasu ligu, ali domet za nesto pretjerano ozbiljnije jednostavno nije realan. :)

P.S. Ne razumijem zasto neki jos uvijek omalovazavaju Susica. Momak je po mnogo cemu ispred vecine nasih veznjaka, pa i onih koji su bili uglavnom redovni u prvih 11 u zadnje vrijeme (najprije Medunjanin).[/quote]

Pa dobro, ja samo kazem ako trazite/mo stopera iz nase lige.
Trenutno imamo dovoljan broj kvalitetnih internacionalaca, ali blizi se vrijeme kad cemo igrace morati traziti u nasoj ligi.
Cemu onda skracenja lige i sve teznje za kvalitetnijom ligom
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 02 mar 2016, 18:17

bhsport je napisao/la:Dubrovnik, slažem se da je Tino danas ispred Prcica.
Care slago se ili ne, neugodan si brate sugovornik. Vrijedjas na prvu i bez razloga a mene to ljuti. Malo mi je falilo da ne napustim forum radi tebe i zato sada izbjegavam odgovarati na tvoje postove. Svaka ti cast i zivio sto godina ali nisam ti ja za to. Dodjem ovdje da ubijem vrijeme a ne da se ljutim. Zato sam ti i napisao da mene pustis jer ja nisam za taj nacin komunikacije. Ako se ne slazemo ne moramo se castiti raznim atributima. Zivio!!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 02 mar 2016, 18:59

Danijel Milicevic odlucio igrati za BiH.

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 02 mar 2016, 19:06

Goalgetter je napisao/la:Danijel Milicevic odlucio igrati za BiH.
Konačno, odlične vijesti. Nadam se da će papirologija biti riješena do početka kvalifikacija, a mislim da hoće.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 02 mar 2016, 19:06

Može poslužiti za ovaj ciklus. :salut:
"We need to suffer. And we need to fight."

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 02 mar 2016, 19:22

Begovic
Visca-Zukanovic-Vranjes-Kolasinac
Besic-Cimi-Pjanic
TSS-Dzeko-Lulic

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 02 mar 2016, 19:24

Sto bi nekolicina na temi Kolasinac rekli aferim momciluko. Sada Tino moze i na klupu ako Mesa odluci Danijela staviti na poziciju AM. Svakako ce nam ovaj igrac donijeti sirinu u timu a steta je sto nije vise u cvijetu mladosti. Hvala Mr. Petkovic!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 02 mar 2016, 20:05

I Jajalo pokrece proceduru. Bravo Mesa!

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 02 mar 2016, 20:05

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 16 mar 2020, 19:46, ukupno mijenjano 1 put.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 02 mar 2016, 20:07

Gdje je zvanično? Ako jeste super vijest. Bešić, Pjana, Miličević plus Cimi, Jajalo na klupi. Prejako.
Dubrovnik, sve u zaru borbe. Alergican sam na guranja preko reda, a ti si jedini realni papetovac :)

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 02 mar 2016, 20:08

PerryFred je napisao/la:Fudbaler Palerma Mato Jajalo u budućnosti nastupa za BiH
:?: :?: :?: :?: :?:

Ramsey16
Kontakt:

Post Postao/la Ramsey16 » 02 mar 2016, 20:13

Lakoste je napisao/la:
PerryFred je napisao/la:Fudbaler Palerma Mato Jajalo u budućnosti nastupa za BiH
:?: :?: :?: :?: :?:
Ima na reprezentacija..ba super posao sa dva dosta dobra igraca

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 02 mar 2016, 20:14

Na repka ba su objavili da dobijamo dva nova igraca iz Italije i dva nova iz Belgije. Zna li neko ko su ova druga dva? ( mimo milicevica i jajala) da nije Arslanagic ovaj drugi belgijanac

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: L-Train, random11 i 13 gostiju.