Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Principatus
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Principatus » 03 mar 2016, 19:17

Svaka cast Mesi za Jajala i Milicevica. Bio je veoma uporan. Ti nam igraci trebaju bas kao budali samar.

Mladi igraci kao Milosevic trebaju da stasaju u svojim klubovima, ne u reprezentaciji. Pozvati kao motivaciju zasto da ne, ali sigurno ne mozemo graditi nasu igru na njemu. Krunica treba pozvati.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 mar 2016, 19:41

Ne znam zašto bi morali uopšte igrati sa tom desetkom, trojka u sredini terena Bešić-Cimirot-Pjanić bi trebala biti okosnica u narednom periodu naše reprezentacije.

Kad bolje pogledate rijetko koji svjetski klubovi a i reprezentacije igraju sa klasičnom desetkom.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 mar 2016, 22:13

Raonffa je napisao/la: Kad bolje pogledate rijetko koji svjetski klubovi a i reprezentacije igraju sa klasičnom desetkom.
Zato jer igru baziraju na odlicnim krilima, koje mi nemamo, modernim bekovima koji su prijetnja u ofanzivi, koje takodjer nemamo, i klasnim veznim igracima koji igraju u oba pravca, a mi imamo samo Pjanica koji tu klasu jos nije pokazao u reprezentaciji.
Sto se tice reprezentativnog fudbala tu pravis pitu od onoga sto imas, nema puno mudrovanja, pogotovo ako si rosterom limitiran sto je slucaj kod nas.
Nad tobom sunce najljepše sja

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 mar 2016, 22:22

pinoglavi je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: Kad bolje pogledate rijetko koji svjetski klubovi a i reprezentacije igraju sa klasičnom desetkom.
Zato jer igru baziraju na odlicnim krilima, koje mi nemamo, modernim bekovima koji su prijetnja u ofanzivi, koje takodjer nemamo, i klasnim veznim igracima koji igraju u oba pravca, a mi imamo samo Pjanica koji tu klasu jos nije pokazao u reprezentaciji.
Sto se tice reprezentativnog fudbala tu pravis pitu od onoga sto imas, nema puno mudrovanja, pogotovo ako si rosterom limitiran sto je slucaj kod nas.
Istina je da nemamo niti svjetska krila niti svjetske bekove al' kad pogledaš reprezentacije koje su na Euru shvatiš da malo koja ima bolje igrače na tim pozicijama od nas.

Zapravo napisao sam na temi "Prijateljske utakmice" svoje viđenje koje se tiče toga da nam desetka nije neophodna. Sa ili bez nje kvalitet ili nekvalitet bekova i krila će uvijek isplivati na vidjelo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 03 mar 2016, 22:31

Mi imao vise nego solidnu repku kad su svi u formi. Begovic je napravio njesra, nek trazi novi tim.
U prvih 11 trebaju igrati.
Kolasinac, Lulic, Zukanovic, Vranjes, Besic, Pjanic, Cimirot, Visca i Dzeko.
Sunjic i Bico nisu bas standardni, Bico igra vise u zadnje vrijeme. Spaha igra jos uvjek veoma dobro, samo kod njega je problem udaranje protivnika pa nikad ne znas sa njim.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 mar 2016, 23:02

Raonffa je napisao/la: Istina je da nemamo niti svjetska krila niti svjetske bekove al' kad pogledaš reprezentacije koje su na Euru shvatiš da malo koja ima bolje igrače na tim pozicijama od nas.

Zapravo napisao sam na temi "Prijateljske utakmice" svoje viđenje koje se tiče toga da nam desetka nije neophodna. Sa ili bez nje kvalitet ili nekvalitet bekova i krila će uvijek isplivati na vidjelo.
Nije ti bas na mjestu poredjenje, ako cemo gledati kvalitet reprezentacija koje su na Euru onda bi trebali ugasiti reprezentaciju. :D
Hoce isplivati kvalitet, odnosno nekvalitet bekova i krila i sa i bez desetke, ali ako hocemo ganjati drugo ili cak prvo mjesto moramo pobjedjivati i napadati a desetka ti je opcija i dimenzija vise u napadu nego u formaciji gdje umjesto desetke igra dodatni defanzivni vezni. Drugi klubovi i reprezentacije vecinom ne igraju sa desetkom jer im krila i bekovi donose dovoljnu oštrinu u ofanzivi, mi nazalost to nemamo na tim pozicijama pa se cini logicno da to nadoknadimo desetkom kad vec imamo kvalitet i konkurenciju na toj poziciji.
Cimirot i Besic bez obzira sto odlicno igraju i cak su i dobri u ofanzivi jos uvijek su igraci na koje treba racunati da mozda nekada iz sjene mogu asistirati ili pogoditi. Primarna navala bi nam bili Dzeko koji je cisti egzekutor, Pjanic, Visca i Lulic. Mislim da ti ne bi morao objasnjavati nasu limitiranost u ofanzivi sa ovim igracima.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 mar 2016, 23:18

pinoglavi je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: Istina je da nemamo niti svjetska krila niti svjetske bekove al' kad pogledaš reprezentacije koje su na Euru shvatiš da malo koja ima bolje igrače na tim pozicijama od nas.

Nije ti bas na mjestu poredjenje, ako cemo gledati kvalitet reprezentacija koje su na Euru onda bi trebali ugasiti reprezentaciju. :D
Hoce isplivati kvalitet, odnosno nekvalitet bekova i krila i sa i bez desetke, ali ako hocemo ganjati drugo ili cak prvo mjesto moramo pobjedjivati i napadati a desetka ti je opcija i dimenzija vise u napadu nego u formaciji gdje umjesto desetke igra dodatni defanzivni vezni. Drugi klubovi i reprezentacije vecinom ne igraju sa desetkom jer im krila i bekovi donose dovoljnu oštrinu u ofanzivi, mi nazalost to nemamo na tim pozicijama pa se cini logicno da to nadoknadimo desetkom kad vec imamo kvalitet i konkurenciju na toj poziciji.
Cimirot i Besic bez obzira sto odlicno igraju i cak su i dobri u ofanzivi jos uvijek su igraci na koje treba racunati da mozda nekada iz sjene mogu asistirati ili pogoditi. Primarna navala bi nam bili Dzeko koji je cisti egzekutor, Pjanic, Visca i Lulic. Mislim da ti ne bi morao objasnjavati nasu limitiranost u ofanzivi sa ovim igracima.
Pa vidi možda gubiš tog igrača koji će dati zadnji pas prema Džeki ili neku ekstra loptu u prostor za krila al' zato dobijaš u sredini terena igrača sa kojim možeš igrati presing i iz tog presinga proizvesti dobru kontru i polukontru, u suštini koliko god ti misliš da tu ima razlike, razlika nije velika. Sutra da ti Miličević zaigra desetku gledao bi ga stalno kako se vraća nazad i pomaže Bešiću i Pjaniću u sredini. Isto tako da imaš sredinu Bešić-Cimirot-Pjanić iako nominalno igraš bez desetke u svakom slučaju bi često imao igrača koji će biti bliži golu nego ova druga dvojica, nešto slično kao Roma i onako kako Pjanić igra kod njih. Dakle nije desetka al' ima svu slobodu u igri i poprilično je rahat jer u slučaju da izgubi loptu ima dva motorički jaka igrača uz sebe koja će već nekako zaustaviti polukontru i kontru protivnika.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 mar 2016, 23:24

Ne valja vam Hadzic, ne valja vam Medunjanin, ne valja sad ni Milicevic, ni Jajalo, sta treba, izmisliti igraca? Koji je to po vama igrac koji moze odmah uskociti i pomoci reprezentaciji?

Imamo mnogo prijateljskih pred kvalifikacije, i vrijedi ih obojicu isprobati, pogotovo Milicevica. Jajalo je po meni takodjer nije vrijedan toga da se mjenja drzavljanstvo, ali posto ga je Mesa gledao i donio odluku, sigurno da bih ga volio vidjeti na djelu, pa cemo vidjeti sta dalje.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 03 mar 2016, 23:25

Cimirot je trenutno ispred Jajala

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 mar 2016, 23:28

baglama je napisao/la:Cimirot je trenutno ispred Jajala
Naravno da jeste. Koliko znam i on je bio pozivan prije povrede, tako da se na njega potpuno racuna. Ja sam takodjer isto za to da se Cimirot forsira ispred Jajala, ali kao sto kazu, od viska glava ne boli, tako da se moze probati i Jajalo u nekoj prijateljskoj, i pratiti njegov dalji tok.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 mar 2016, 23:51

Goalgetter je napisao/la:Ne valja vam Hadzic, ne valja vam Medunjanin, ne valja sad ni Milicevic, ni Jajalo, sta treba, izmisliti igraca? Koji je to po vama igrac koji moze odmah uskociti i pomoci reprezentaciji?

Imamo mnogo prijateljskih pred kvalifikacije, i vrijedi ih obojicu isprobati, pogotovo Milicevica. Jajalo je po meni takodjer nije vrijedan toga da se mjenja drzavljanstvo, ali posto ga je Mesa gledao i donio odluku, sigurno da bih ga volio vidjeti na djelu, pa cemo vidjeti sta dalje.
Ne znam kome ne valjaju Miličević i Jajalo al' da se odmah razumijemo ja prvi ne mislim da će konkretno njih dvojica donijeti nešto novo u igri reprezentacije. Dobro doduše Miličević možda i hoće ako zadrži formu.

Jedina prava osvježenja će biti Cimirot i Hodžić. Grahovac, Vranješ na beku, Duljević, Jajalo bi trebali biti fin upgrade u smislu širine igračkog kadra a što se tiče kvaliteta mislim da nećemo biti nešto pretjerano bolji.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 mar 2016, 23:57

Raonffa je napisao/la: Pa vidi možda gubiš tog igrača koji će dati zadnji pas prema Džeki ili neku ekstra loptu u prostor za krila al' zato dobijaš u sredini terena igrača sa kojim možeš igrati presing i iz tog presinga proizvesti dobru kontru i polukontru, u suštini koliko god ti misliš da tu ima razlike, razlika nije velika. Sutra da ti Miličević zaigra desetku gledao bi ga stalno kako se vraća nazad i pomaže Bešiću i Pjaniću u sredini. Isto tako da imaš sredinu Bešić-Cimirot-Pjanić iako nominalno igraš bez desetke u svakom slučaju bi često imao igrača koji će biti bliži golu nego ova druga dvojica, nešto slično kao Roma i onako kako Pjanić igra kod njih. Dakle nije desetka al' ima svu slobodu u igri i poprilično je rahat jer u slučaju da izgubi loptu ima dva motorički jaka igrača uz sebe koja će već nekako zaustaviti polukontru i kontru protivnika.
Da me ne shvatis pogresno i ja mislim da bi ova formacija bila strasna i volio bi je vidjeti vec protiv Svicarske ali to je vise taktika gdje si zrtvovao dodatnu ubojitost u napadu da bi se osigurao sa dodatnim def. veznim.
Druga stvar Besic nije Cocalic i onakav, rovit i van forme je uspio u nekoliko navrata pomoci Pjanicu da uspostave dominaciju na sredini terena u Irskoj. Dakle da li bi se Milicevic stalno vracao da pomogne iznijeti loptu zavisi vecinom od protivnika. A osim Belgije, nemas ti u grupi reprezentaciju sa kojim cemo voditi ogromnu bitku na sredini, tako da nam prije treba dodatna prijetnja u napadu a to ti daje desetka bez obzira sto bi 1 od trojca Besic, Pjanic, Cimirot uvijek imao tu slobodu da ide naprijed u toj formaciji.
Kako god, smatram da bi formacija gdje bi zrtvovali 1 krilo za igraca vise u sredini bila najbolja.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 mar 2016, 00:10

Raonffa je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Ne valja vam Hadzic, ne valja vam Medunjanin, ne valja sad ni Milicevic, ni Jajalo, sta treba, izmisliti igraca? Koji je to po vama igrac koji moze odmah uskociti i pomoci reprezentaciji?

Ne znam kome ne valjaju Miličević i Jajalo al' da se odmah razumijemo ja prvi ne mislim da će konkretno njih dvojica donijeti nešto novo u igri reprezentacije. Dobro doduše Miličević možda i hoće ako zadrži formu.

Jedina prava osvježenja će biti Cimirot i Hodžić. Grahovac, Vranješ na beku, Duljević, Jajalo bi trebali biti fin upgrade u smislu širine igračkog kadra a što se tiče kvaliteta mislim da nećemo biti nešto pretjerano bolji.
Ni ja ne ocekujem previse, djelimicno od Milicevica ocekujem nesto, jer ipak, poslije Misimovica nismo jos dobili tog ofanzivnog veznjaka koji moze biti opasnost po protivnicki gol, mislim da tu sigurno dolazi Milicevic kao osvjezenje. Za sljedeci ciklus moze da pomogne, Jajalo manje vise slazem se.

Sto se tice osvjezenja, slazem se da ce Cimirot i Hodzic biti upgrade. Sto se tice Vranjesa na beku, ja sam apsolutno siguran da se sa njim necemo usreciti na toj poziciji, jer mi je totalno nesiguran igrac, a vrijeme ce pokazati.

Jednostavno ovo je najbolje sto u trenutku imamo i moramo se pomiriti sa tim.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 04 mar 2016, 00:36

jasmin10 je napisao/la:Jajalo nije ni po cemu ispred Cimirota.
Mozda bi Milicevic mogao igrati desetku.
Volim Cimirota haman ko mater rođenu ali Jajalo je ipak jos uvijek iznad njega.Makar jos dvije godine.
Iskustvo je na njegovoj strani a ono je jako bitno...Snage ima, nije povrjeđivan cesto...

Cimirot je sigurno dragulj repke, da se razumjemo.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 mar 2016, 13:25

pinoglavi je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: Pa vidi možda gubiš tog igrača koji će dati zadnji pas prema Džeki ili neku ekstra loptu u prostor za krila al' zato dobijaš u sredini terena igrača sa kojim možeš igrati presing i iz tog presinga proizvesti dobru kontru i polukontru, u suštini koliko god ti misliš da tu ima razlike, razlika nije velika. Sutra da ti Miličević zaigra desetku gledao bi ga stalno kako se vraća nazad i pomaže Bešiću i Pjaniću u sredini. Isto tako da imaš sredinu Bešić-Cimirot-Pjanić iako nominalno igraš bez desetke u svakom slučaju bi često imao igrača koji će biti bliži golu nego ova druga dvojica, nešto slično kao Roma i onako kako Pjanić igra kod njih. Dakle nije desetka al' ima svu slobodu u igri i poprilično je rahat jer u slučaju da izgubi loptu ima dva motorički jaka igrača uz sebe koja će već nekako zaustaviti polukontru i kontru protivnika.
Da me ne shvatis pogresno i ja mislim da bi ova formacija bila strasna i volio bi je vidjeti vec protiv Svicarske ali to je vise taktika gdje si zrtvovao dodatnu ubojitost u napadu da bi se osigurao sa dodatnim def. veznim.
Druga stvar Besic nije Cocalic i onakav, rovit i van forme je uspio u nekoliko navrata pomoci Pjanicu da uspostave dominaciju na sredini terena u Irskoj. Dakle da li bi se Milicevic stalno vracao da pomogne iznijeti loptu zavisi vecinom od protivnika. A osim Belgije, nemas ti u grupi reprezentaciju sa kojim cemo voditi ogromnu bitku na sredini, tako da nam prije treba dodatna prijetnja u napadu a to ti daje desetka bez obzira sto bi 1 od trojca Besic, Pjanic, Cimirot uvijek imao tu slobodu da ide naprijed u toj formaciji.
Kako god, smatram da bi formacija gdje bi zrtvovali 1 krilo za igraca vise u sredini bila najbolja.
Ja i govorim najviše o velikim utakmicama koje bi nastojali da igramo prvo protiv Švicarske i Španije prijateljske, pa Belgija pa aBd Svjetsko u Rusiji i tako dalje...

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 05 mar 2016, 00:39

Milicevic asistiro danas, Gent samo remi izvukao.

[youtube][/youtube]

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 05 mar 2016, 00:55

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Milicevic asistiro danas, Gent samo remi izvukao.

[youtube][/youtube]
Zabio je "za pobjedu" u 95.minuti ali je sudija (opravdano) ponistio zbog ofdajda.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 05 mar 2016, 01:02

Bolanos je napisao/la:
DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Milicevic asistiro danas, Gent samo remi izvukao.

[youtube][/youtube]
Zabio je "za pobjedu" u 95.minuti ali je sudija (opravdano) ponistio zbog ofdajda.
Nije on zabio. Neki drugi igrac, ali on je pogodio stativu glavom u 89. minuti.

[youtube][/youtube]

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 05 mar 2016, 01:06

Ma yebat ga koji je on broj? 77?
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: dedo26, jasmin10, L-Train, Majestic-12 [Bot], Muumii i 29 gostiju.