FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

ElCartel11
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ElCartel11 » 07 mar 2016, 20:38

belosevic28 je napisao/la:Pozz bordo naciji. Evo i mene nakon dugo vakta, znam da vam nisam nedostajao.
U Tz bi volio vidjeti 452 Pavle, Ahmo, Miha, Kova, Bekic Al. - Dzemo, Rustem, Emerson, Harba, Dulja -Leon
Radovca pod hitno kuci ostaviti, mi od njega trenutno goreg neJmamo...
Volio bi i ja vidjeti 4-5-2 ali nam to pravila ne dozvoljavaju :tralala:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 07 mar 2016, 20:38

zlo87 je napisao/la:20 km prevoz Tuzla
20 kilometara do Tuzle?

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 07 mar 2016, 20:45

sekac je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Vidim nekolicina je možda iznenađena mojim pisanjem u postu od večeras, pa evo, krenut ću od ovog da to malo bolje obrazložim:
(klega da se ne naljuti, svidio mi se ovaj post pa ću od njega krenuti)
recepivedik je napisao/la: miodrag jesic je jako dobar takticar, vjerovatno najbolji u pl, to je dokazao u mnogo navrata u karijeri a i utakmicom u mostaru, vinka marinovica stavio u mali dzep, a pobjedu nam izbile dvije greske odbrane, ali svakako da ima faktora srece, i mora da ima, veceras je bila nama naklonjena, nadajmo se da ce i preostalih 10 kola biti!

sto se tice same utakmice, poprilicno lose, bez klasicnog pritiska, mozda i sa malom dozom podcjenjenosti celika usli smo u utakmicu, nakon prvog pol. vec nam je ponestajalo vremena, igra se prenosila iz odbrane direktno u napad, bez sredine. ulaskom benke stvari su postale mnogo agresivnije, harba stavio tacku na i, utakmica zavrsena, okrecemo se slobodi!
Onaj za koga smatramo da treba da vodi našu ekipu ne smije da dopusti ovo iz drugog dijela posta. Ne trebamo se se protiv ekipa ispod šestog mjesta pozivati na sreću, nema tu sreće mi smo ovu utakmicu morali riješiti do 60 minute. Dobar trener ne smoje dopustiti da se njegova ekipa opusti u utakmici sa "slabijim protivnikom" a nama se to evo dešava nekoliko puta. Mi kao velika ekipa smo uvijek magnet za ove "manje" i uvijek će u utakmicama protiv nas tražiti snagu iz malog prsta da se predstave u najboljem svijetlu, a mi uvijek moramo biti bolji. A to je na treneru da sredi, jer ima sve što je želio. Mi kao velika ekipa na domaćem terenu ne smijemo dopustiti da nas protivnik prebije (mada nije bilo pregrube igre, ne žaalim s ena suđenje),a trener treba da "naloži" ekipu za svakog protivnika. Ne smijemo dopustiti da nas ekipa koja je sastavljena od igrača koji nisu uspjeli u drugim klubovima nadigra na našem terenu,a to trener treba da posloži da izgedamo superiorno na terenu. U derbiju smo uništeni u svim segmentima igre od lošijeg protivnika, u Doboju kod Kaknja također, danas smo isto tako bili "donji", ali eto, zahvaljujući našim momcima smo uspjeli okrenuti.

Ja sam danas na terenu vidio jednu veoma rastrčanu ekipu koja je svim silama želila pobjedu, ali i tako izgubljeno djelovala na terenu. Ako je protivnik bliže našem golu odmah je belaj. Pa jbm ga ja za ova četiri mjeseca zar nije uspio naći plan B u slučaju da ti protivnik izađe visoko. A veliki stručnjak?!

U ovakvoj utakmici, gdje si već upisao tri boda i gdje je pobjeda moranje staviti u startih jedanaest igrača koji je u najgoroj formi od svih 20 i kusur igrača. Radovac danas nije smio početi. S obzirom na njegovu formu u ovakvim utakmicama treba da dobija na kapaljku a u "riješenim" utakmicama da pokuša povratiti povjerenje navijača. I onda, u katastrofalno odigranoj utakmici trener ga drži svih 90 minuta a on iz greške u grešku, bez ideje, ali sa željom to se vidi. Nastaje pritisak sa tribina a trener ga još drži na terenu.
Zna fuliti zicer, zna i bespotrebno probleme praviti na terenu, ali bez Benke mi smo druga ekipa.

Brazilci su mi sasvim dobri, Emerson pogotovo, Cesaru ćemo dati još vremena. U Tuzli očekujem Benku i Cesara u špicu. Kadušića treba poštedjeti i Tuzle a dobro je što neće igrati u Prijedoru, neka malo odahne, ohladi se. Odličan je on, ali sve je ovo prebrzo za njega.
Dulja, Almir, pomenuti gospodin Si, Harba, svaka šast.

Ja se nadam da griješim u vezi Ješića i da me on već sredinom sedmice razuvjeri, ali kad pogledaš koliko mi kvalitenih igrača imamo u rusteru a danas nismo tri akcije da valja izveli, onda se moramo zapitati gdje ne štima. I nije to samo danas ni u nekim ranije nismo bili na nekom zavidnom nivou.

Pobjeda kao pobjeda je slatka, zbog nekih nesportskih razloga, ali hrabrom i dobrom igrom su zenišđani zaslužili bod.

Svaka čast prisutnim na utakmici, fina brojka, fina atmosfera.

@francescoTotti
Tebi ću na facebook odgovoriti. ;)
Hilmo evo kako ja zamišljam utakmicu u gostima i kući kažem moje viđenje ili mišljenje pa sad je li u redu ne znam ali mislim da bi kući trebali igrati Benko i Cezar -špic krila Dulja i Harba s tim što i Dulja i Harba znaju podvaliti loptu bez tih lopti špicevi su mrtvi.Sredina Emerson-Rustemović(Radovac) kad vodimo ubaciti Mihojevića ili Džemu, half linija :Barbarić(Mihojević)-Kovačević (Kramar) bekovi: Bekić(Kramar),Kallasi-Kadušić(Džemo) golman je OK Pavlović.E sad u gostima :Špicevi-Bekić,krila : Duljević-Simeunović (Okić)sredina :Emerson-Harba(Radovac)-Rustemović-halfovi:isto kao kod kuće i bekovi takođe kao i golman.Razlika je u ovom slučaju u gostima da igramo malo zatvorenije i ubacuješ brze igrače zbog kontre.Bekić-Simeunović a kod kuće teška artiljerija sa Benkom i Cezarom.Realno ko je gledao danas su špicevi bili odsječeni a ništa osim borbenosti nisu pokazali ni Deni ni Amer. Cezara prozivate a koliko je šansi imao, koliko je lopti dobio.Cezar nije niti bilo ko u ligi nije tip igrača kao što je Benko i ja mislim da bi oni jedan drugog dopunjavali pravo samo da ih Harba -Bekić -Dulja i Emerson filuju loptama šou bi napravili .Eto to je moje razmišljanje da su Amer i Deni na domaćem terenu beskorisni a u gostima mogu valjati pravo a ova druga dvojica kod kuće su pravo dobra kombinacija a u gostima mrka kapa gdje se mora puno trčati a i sporiji su od Amera i Denija.
Prvo ti dugujem izvinjenje što nisam odgovorio odmah, nije mi baš bilo do pisanja više tu večer.
Nabaca ti u ovaj gore post svega :D , ali mislim da vrli stručnjak ipak fura neku svoju priču. Ne bih ja nešto sad pravio "posebne" timove za kući i na strani. Mi evo godinama igramo isto i u istoj formaciji bilo da smo domaćini ili gosti. Ni meni se to nekad ne sviđa, jer smatram da se trebamo i protivniku prilagoditi pa ga možda na taj način iznenaditi. Ali eto većina smatra, pa i treneri, da mi furamo svoju neku furku, ali su nam i tu furku pročitali pa nas u nekim utakmicama nema nigdje. Pogotovo nas čitaju "male" ekipe.
Kada uzmemo trenutnu formu, svih igrača ponaosob, naših najboljih 11 je
slika
U slučaju povreda nekih od ove dvojice iz sredine,onda tu uskače i Harba u sredinu onda Deni desno. Što se tiče Radovca on nije za startnih 11 ni pod razno, a ni za neku veću minutažu. Ne trebamo ga se odreći tto je sigurno, samo on u svojoj glavi treba da raščisti neke stvari i da se nametne. Pored ovog dvojca u napadu, može se tu kombinovati u zavisnosti od raspoloženja pojedinaca i protivnika i sa Bekićem, Okićem.

IMam osjećaj da igrači imaju daleko najveću želju za trofejom ove sezone, takav sam dojam stekao, neke to gura u savršenu formu (Duljević, Al Bekić..) a neke veoma sputava (Radovac). Na ovim ostalim sam u minuloj utakmici fakat vidio veliku želju za povjedom, samo su nekako djelovali razbacano bez pravih zadataka. A na kraju je njihova želja bila i nagrađena. I ono što mi je bitno nisu klonuli nakon rezultatskog zaostatka.
BRAVO MOMCI

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 07 mar 2016, 21:07

Memara je napisao/la:
20 kilometara do Tuzle?
Vau, jesi me isfurao. Nemam rijeci, aplauz
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 07 mar 2016, 21:08

Ne moze Harba igrati na desnoj strani.Nije vam ovo FM.
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 07 mar 2016, 21:09

High je napisao/la:Mogu nam ja, preko Fatmira, omogućiti TV-prijenos. Ko gleda Defter sedmice, zna o kojoj televiziji je riječ. :kafa:
Igman HD :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Majkl
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Majkl » 07 mar 2016, 21:12

Ne dajte više nikom da dzaba uđe.Ko voli klub platiće kartu ili imati sezonsku.Kad nešto voliš moraš i platiti .Ne dajte više guzovace nikom.
ŠTA SE OVO DEŠAVA

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 07 mar 2016, 21:21

joker90 je napisao/la:
High je napisao/la:Mogu nam ja, preko Fatmira, omogućiti TV-prijenos. Ko gleda Defter sedmice, zna o kojoj televiziji je riječ. :kafa:
Igman HD :kafa:
Živio Igman i BIR :salut: :mrgreen:

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 07 mar 2016, 21:30

zlo87 je napisao/la:
Memara je napisao/la:
20 kilometara do Tuzle?
Vau, jesi me isfurao. Nemam rijeci, aplauz
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
i od mene jedan........aplaguz... :clap: :clap: :lolno: :lolno: :lolno:
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 07 mar 2016, 21:30

Majkl je napisao/la:Ne moze Harba igrati na desnoj strani.Nije vam ovo FM.
Da si ziv i zdrav ima pet godina da se krila vecinom stavljaju na kontra stranu od jace noge.

moonman
Kontakt:

Post Postao/la moonman » 07 mar 2016, 21:32

@hilmo ja bi vise volio da se rustem i emerson zamjene, tako isto i barba i kovacevic radi balansa.
FK Sarajevo u srcu.
GIF

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 07 mar 2016, 21:33

Ja kad sam vidio HErbu na desnom,sj.ebo se ko foka..a,ispade jos i dobro.. ;)
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 mar 2016, 21:40

Zoran Grbic sudi u Tuzli.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 07 mar 2016, 21:42

MortemHz je napisao/la:Zoran Grbic sudi u Tuzli.
Combetov buraz, Kufe :urnebes: :rol:

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 07 mar 2016, 21:44

Locust je napisao/la:
Da si ziv i zdrav ima pet godina da se krila vecinom stavljaju na kontra stranu od jace noge.
Deni moze samo desno igrati, tj. tu je jaci. Nekako mi pravolinijski previse djeluje, samo ide gore dole uz aut-liniju i nabacuje.
Dulja je bolji kad igra na lijevoj strani, jer je tehnicki potkovaniji, znaju uci unutra, napraviti visak, opucati...
Da nema Dulje, slozio bi se sa Majklom - lijevo Harba, desno Deni. :kafa: Ovako, Harba ce ici gdje bude trebalo, desno, lijevo, sredina, spic...
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

bojler
Kontakt:

Post Postao/la bojler » 07 mar 2016, 21:46

Nek igra debeli skaut samo da radovac ne igra

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 07 mar 2016, 21:49

Sranje ako ne bude prenos.
ŠTA SE OVO DEŠAVA

VanCipelic
Kontakt:

Post Postao/la VanCipelic » 07 mar 2016, 21:52

Harbi je primarna pozicija desno krilo, najvise u karijeri je igrao upravo desno krilo, onda slijedi pozicija "desetke" pa tek onda lijevo krilo...

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 07 mar 2016, 21:52

ja sam negdje procitao da ce FACE TV prenositi revans utakmicu Zeljo - Borac, pa sam se nekako nadao da bi mogli i nas prenositi sad u srijedu al iskreno ne znam da li ima ikakvih pregovora oko prijenosa
Pyro is not a crime !

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, bhfanatic14, galia95, HordasFks, Konzerva, Rajvosa4ever, ristagrad, senad82 i 108 gostiju.